Ο χρήστης drenie έγραψε:
καλα σιγουρα ειναι μαγκια να παραδεχτεις μια λαθος επιλογη και ας εχει στοιχισει οικονομικα !!!
Μπορει να μιλαει και ο ενθουσιασμος πολλες φορες επειδη ειναι καινουργιο το αυτοκινητο. Το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορει να ειναι σε ολα σουπερ. Και ποιοτητα υλικων και αισθηση οδηγησης και ωραια εμφανιση και χαμηλη καταναλωση και μεγαλοι - ανετοι χωροι δηλαδη ενα απολυτα σουπερ value for money.
Σε καποια πραγματα θα κανεις συμβιβασμο αρκε να ειναι εις γνωση σου και να μην σου βγαλει αλλα θεματα το αυτοκινητο ωστε να σε ξενερωσει ακομα περισσοτερο ο συμβιβασμος που εχεις ηδη κανει.
Π.χ. με σενα η απορια μου ειναι ποια η εναλλακτικη σου αν εδινες σημερα το QQ;
Υπάρχουν πολλοί που θα γράψουν και υπέρ και κατά (αν και πάντα η σουμα θα είναι στα υπέρ), αλλά συχνά διαβάζουμε διθυράμβους για μέτρια ή φθηνά αυτοκίνητα! Εκεί είναι που δεν αντέχω! Πες ρε παιδί μου, 'ΟΚ παίδες αξιοπρεπές είναι, εμένα με εξυπηρετεί και μου αρέσει, αυτό το συμβιβασμό έκανα' αλλά όχι ότι είναι το καλύτερο αμάξι του κόσμου (αυτό τελικά ότι το αυτοκίνητο είναι για τον Έλληνα προέκταση του ανδρικού μορίου του πρέπει να έχει βάση )
Αν τελικά πουλήσω το qq (δεν έχει νόημα να μένει στο parking ακούνητο - έχω ήδη 20 μέρες να το βάλω μπρος) θα μείνουμε οικογενειακώς μόνο με το yaris! Για τα χιλιόμετρα που κάνουμε οικογενειακώς και τις καθημερινές μετακινήσεις της συζύγου, μας φτάνει...
Ισως τελικά αυτό να ήταν και το λάθος μου! Μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτοκίνητο και πέρυσι αντί απλά να 'σταματήσω τη ζημιά' με το rav (τέλη και κατανάλωση), με δελέασαν τα looks και το κόστος διατήρησης/χρήσης του qq και τα έσκασα (και δη πάνω από ότι ήθελα να σκάσω). Πιο πολύ παρόρμηση ήταν, 2 χαζο test drive (που δεν με τρέλαναν) έκανα, 2 προσφορές πήρα όλες και όλες, δεν κοίταξα για τίποτα άλλο (παράδειγμα προς αποφυγή είμαι!!).
Να φανταστείς το ότι το πήρα και όχι μόνο δεν το κυκλοφορώ αλλά δεν το πολυλέω κιόλας!
Στην οικογένεια (γονείς, θείοι, αδελφός κλπ) δεν το ξέρουν ότι έχω αλλάξει αυτοκίνητο εδώ και ένα χρόνο!!!!! Πάντα εμφανιζόμαστε με το yaris!
Το οτι στην πορεια δεν με ενθουσίασε και χρειάστηκε να αντιμετωπίσω κάποια θέματα που θεώρησα απαράδεκτα να συμβαίνουν σε νέο αμάξι, μολονότι διορθώνονται, απλά νομίζω αποτελούν την αφορμή και όχι την πραγματική αιτία για την πώληση του!
Ας είναι καλά το taxibeat με το οποίο διαλέγω πάντα αμαξάρες κυριλέ (ο καλύτερος πελάτης E και S class είμαι) να με πάνε όπου θέλω (αράζω πίσω δεξιά - υπουργικά) και τα ΜΜΜ που αντέχω ακόμα να χρησιμοποιώ όταν δεν βιάζομαι ή σε ώρες μη αιχμής και επιβιώνω και χωρίς ρόδα, ειδικά εφόσον η 'ρόδα' απαιτεί χρόνο, διάθεση και χρήμα για να την έχεις σωστή και όπως πρέπει!
Οπότε αν είναι να δημιουργούμε περισσότερα άγχη στη ζωή μας - και για μένα η κατοχή και η κυκλοφορία αυτοκινήτου είναι τέτοιο (αν θα σε γρατσουνίσει μηχανάκιας στο δρόμο ή μαλάκας στη διπλανή θέση στο παρκινγκ, αν θα λερώσουν τα παιδιά με τα πόδια τους το σαλόνι, αν θα γεμίσει τρίχες και δαχτυλιές από την κυρά ή γρατσουνιές από την τσάντα της, αν θα λερωθεί από κουτσουλιές ή με τη βροχη και τις λάσπες, αν θα κάνει chip από τα πετραδάκια στο δρόμο κλπ) - καλύτερα να απαλλασσόμαστε από αυτά!