-
Σχετικα με τις καταναλωσεις εχουν γραψει στο forum του volvo club καποια παιδια που το εχουν παρει και εχουν κανει ταξιδια εθνικη:
http://volvoclub.gr/forum/viewtopic.php ... ead#p39475Παιζει απο 6,6 μεχρι 8,9 απ οτι λενε
-
Αν πας κοντά στα 9 εθνική το 10 θα το έχει για πλάκα στην πόλη....
Και μετά σου πετάει ο πωλητής σε ερώτηση σχετικά με τους μικρούς ντίζελ ότι σταματησαν να τους εξελίσσουν....
Στατατα ρε φίλε να τους εξελισεις αλλά ρίξε μου λίγο την κατανάλωση της βενζινας ελαφρυνωντας το αμάξι που πας με 1600 κιλά ;
Αυτό το αμάξι με -200 κιλά ο 1.5 θα πέταγε έτσι όπως είναι ροπατος στις μεσοχαμηλες στροφές και θα έκαιγε και -2 λτ...
Αν το q3 είναι ελαφρύτερο που μάλλον θα είναι και είναι κοντά σε επίπεδο τιμών θα του κλείσει το σπίτι του 40αριου....Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
1520 kg μέτρησε το t3 χειροκινητο το drive.gr. 1540kg την x1 18i auto, 1470kg το q3 1.4 auto
-
Παντως ο τυπος π γραφει τις καταναλωσεις κατι δε γραφει καλα...Λεει 200 κμ εφαγε 14λιτρα αρα 6.6λτ ανα 100...εμενα τα μθηματικα δε μ βγαινουν..
Επισης οταν γεμιζεις στο βενζιναδικο μονο τοσα λιτρα η ενδειξη δεν ειναι ακριβης..και 1-2 λιτρα να βαλει λιγοτερο η περισσοτερο για το φουλαρισμα βγαινει αρκετη διαφορα στο μ.ο.
Γιαυτο πρεπει να μετρας απο φουλαρισμα αλλα να κανεις περισσοτερα χλμ....
Παντως καταναλωσεις κοντα στο 9-10 τις θεωρω λογικες πηγαινοντας χωρις να σε νοιαζει η καταναλωση..Τωρα με αυγο στο ποδι στην εθνικη το 7 θεωρω ειναι εφικτο..Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η ιδια η βολβο για το T3 (156 hp) man δινει 1568kg.
18i (136 Hp) sDrive X1 1395kg (χειροκινητο και αυτο οπως το βολβο που συγκρινουμε)
1.2 PureTech (130 Hp) S&S 3008 1250kg.
Ειναι πολυ βαρυ το βολβο, 173kg βαρυτερο απο την Χ1 και 318 από το 3008!!
Eνω με το νεο συστημα ρυπων το 1.5 παντα θα εκπέμπει 162 γραμμαρια!! -
Καποιες εταιρειες δίνουν με οδηγό καποιες χωρίς κα καποιες μπερδεμένα στοιχεια. Εγώ εμπιστευομαι το drive που δίνει βαρύτερο το x1 απο το xc40 και μάλιστα με 0.4 λίτρα πιο πολύ κατανάλωση στο x1.
-
Με τους ρύπους δυστυχώς θα “μπλεξει” αρκετός κόσμος σε πολλά αξιοπρεπή αυτοκίνητα που ετοιμάζεται να πάρει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ρε παιδια αυτο με τους ρυπους πως προκυπτει??η βολβο λεει συμμορφωθηκε με το νεο προτυπο και στα παλιοτερα μοντελα ηδη και εχουν ανακοινωθει τα αποτελεσματα.Τα νεα μοντελα του 2018 οπως το xc40 δε θα πρεπε να ειναι με τα προτυπα αυτα??εγω ετσι νομιζω..
το τ3 λεει 144 ρυπους...166δε το βρισκω πουθενα.Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σημερινή από την έκθεση που πήγα . Αναφέρει και το 144 με το παλιό σύστημα και το 162 με το νέο. Ο πωλητής που τον ρώτησα πόσο θα είναι από 1/9 μου είπε με έμφαση 144! Η βολβό λέει έχει συμμορφωθεί πολύ νωρίτερα είπε με κομπασμό, εγώ πιο πολύ πιστεύω το χαρτί παρά τον πωλητή φυσικά!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι να σου πω πραγματικο μπερδεμα...
https://fleetworld.co.uk/volvo-publishe ... -co2-data/Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το έβαλα και στο άλλο thread
https://www.newsauto.gr/blogs/spyros-xotos/ti-tha-allaxi-sta-aftokinita-o-neos-kyklos-metrisis-wltp/Ωστόσο, ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας, θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος μέχρι τα τέλη του 2019 για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, στα οποία οι εκπομπές CO2 καθορίζουν και το ύψος των τελών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου λοιπόν τα τέλη κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να βασίζονται στις εκπομπές CO2 με βάση τον NEDC κύκλο (κάθε αυτοκίνητο θα συνοδεύεται και από μια αναθεωρημένη μέτρηση κατανάλωσης/ρύπων NEDC 2.0 εκτός του WLTP), ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις και αδικίες. Από τα τέλη του 2019 αναμένεται σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, να υπάρξει αναπροσαρμογή των συντελεστών των τελών κυκλοφορίας με βάση τα νέα δεδομένα που φέρνει ο κύκλος WLTP.
Άρα για τον πρώτο χρόνο πληρώνεις με τα παλιά CO2 και από το 2ο με τα νέα. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από το άρθρο
-
Δενειμαι το μονο θεμα τα τελη αλλα κ η τιμη αγορας,καθως το τελος ταξιμομησης αυξανεται με την αυξηση των ρυπων..
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ποια Χ1 βρε παιδιά;
Και ας μου φάνηκε μικρότερο από την X1 από κοντά τελικά έχει πάρα πολύ καλούς χώρους όπως αναφέρει και ο Mat παρακάτω.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Κλασικός απατεωνακος ματ...πιάνει τα σκληρά πλαστικά του ταμπλό και στην πόρτα και λέει ότι είναι μαλακά...ότι να ναι όταν για κάτι τόσο προφανές λέει τόσο εύκολα ανακρίβειες φανταστείτε για αλλά θέματα που χωρούν υποκοιμενισμο...μόνο για να παίρνεις μάτι τα βίντεο του ματ γιατί σκηνοθετικά είναι άρτια αλλά μέχρι εκεί. Καλύτερα με κλειστό ήχο!
-
Μεσα εχει τεραστιους χωρους για τη κατηγορια του... και πισω καθονται ανετοτατα 2 ψηλοι ενηλικες..Πιο ευρυχωρο γενικα απο χ1.
Υστερει ομως στο πορτ παγκαζ για λιγο.Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όσο άνετα έκατσα στα 3008 , καροκ, σπορτατζ, τουσον, έκατσα και στο βολβό. Και όλα είναι με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το βολβο. Δλδ δεν τον λες τεράστιο χώρο τον λες ανταγωνιστικο για την κατηγορία του.
Σε όλα όσα αναφέρα κάθονται άνετα δύο ψηλοί ενήλικες! Την γίνεται όμως με εναν μεσαιο τρίτο ενήλικο; Οποίο από την κατηγορία τον χωρέσει σχετικά καλά ... κερδίζει!
Σε όλα τα αμάξια αυτής της κατηγορίας αν κάτσουν δύο ψηλοί πίσω στην μέση μένει χώρος μόνο για παιδάκι.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/skoda ... acticality
https://www.carwow.co.uk/volvo/xc40/practicality
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/peuge ... acticality
Εδω τα νουμερα αλλα λενε...
Αν και ποτε δε βγαζεις ακρη με τα λιτρα πρεπει να πας να δεις...Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μπα σε αλλο σαιτ το βολβο 480λτ το χει...
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν ξέρω γενικά οι μετρήσεις των λίτρων που ο κάθενας τα μέτρα όπως γουστάρει είναι ότι να ναι. Εγώ αν ήμουν σάιτ ειδικού τύπου σε κάθε τεστ θα έβαζα τις ίδιες βαλίτσες και θα έβλεπα πως τις έπαιρνε και μετά στα κενά θα τα γέμιζα με 1 1/2 λίτρα μπουκάλια και θα καθαρίζε η μπουγάδα κάθε φορά.
-
Oι εργοστασιακές μετρήσεις χωρητικότητας παλιά που γνώριζα γίνονταν με πλαστικές χρωματιστές μπίλιες διαμέτρου πολύ λίγων χιλιοστών. Γέμιζαν το χώρο μέχρι την εταζέρα.
Πέρα από αυτές υπάρχουν και οι διαστάσεις , μήκος, πλάτος, ύψος, ο χώρος πάνω από την εταζέρα, όπου μπορείς επίσης να φορτώσεις αν χρειαστεί, και, εξόχως, η πρακτικότητα του πορτ μπαγκάζ. Πόσο άνοιγμα πόρτας έχει, τι σχήμα έχει, πόσο χαμηλά είναι το κατώφλι φόρτωσης.
Τελικά, ένα νούμερο λίτρων λέει τη μισή αλήθεια και μόνο.
volvo XC40 / V40 / CMA platform