-
Ξεκάθαρα premium το ένα και ξεκάθαρα τιμιοum το άλλο. Εγώ αν μπορούσα/ήθελα να ανέβω επίπεδο ξεκάθαρα θα είχσ τo XC40 σαν 1η επιλογή. Το έχουν πετύχει πολύ το άτιμο!
Για μένα το ομορφότερο Volvo.
-
Έχοντας δει τις εκδόσεις Momentum και αντίστοιχα την ST LINE Χ δεν μπορώ να πω το ίδιο για το premium και τίμιουμ. Εάν εξαιρέσεις την εμφάνιση που είναι υποκειμενικό θέμα και δεδομένου ότι σε ποιότητα κύλισης, ηχομόνωσης,οδήγησης είναι παρεμφερή αυτοκίνητα από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Καθαρά από θέμα brandname;
-
Καθαρά ότι το ένα μου δημιουργεί ένα χαμόγελο όταν το βλέπω στο δρόμο (και όταν είχα μπει μέσα) και το άλλο ένα μακρόσυρτο χασμουρητό - γενικά, και σε όλα τα επίπεδα.
Εδώ οι Κορεάτες βγήκαν άνετα από πάνω σε σχεδιασμό/design/θελκτικοτητα, πόσο μάλλον η Volvo..
Δεν έχω κοιτάξει εκδόσεις, και είχα κοιτάξει αυτοκίνητα μέχρι 4.5μ, το Kuga θα απορρίπτετο από το μήκος και μόνο.
-
Πάντως το Kuga αλλάζει σχεδιαστικά ανάλογα με την έκδοση. Είναι άλλο αυτοκίνητο στην Titanium και κάτι διαφορετικό στην ST LINE. Επίσης σε θέμα εξοπλισμού είναι πολύ φορτωμένο σε σχέση με το XC40 (Momentum Pro -vs ST LINE X).
-
Το γούστο όπως έχουμε πει πολλάκις είναι υποκειμενικό. Εγώ π.χ. XC40 με τίποτα, το βρίσκω πολύ άσχημο...σαν μπότα είναι. Ειδικά στα λεφτά που κοστίζει (και με το βάρος που έχει), με τίποτα. Κάποιος άλλος (έχω και φίλο με XC40) μπορεί να πίνει νερό στο όνομά του. Το XC60 απο την άλλη (και ακόμα περισσότεορ το 90αρ) τα βρίσκω πιο αρμονικά και όμορφα και θα τα έβαζα στην λίστα μου, ειδικά το 90αρι το προτιμώ από τις αντίστοιχες BMW & MB.
-
Βέβαια το XC60 ξεκινάει από 55k. Πιστεύω πως η Volvo καταφέρνει να φτιάχνει premium αυτοκίνητα, για αυτό άλλωστε και έχουν όλα αρχική τιμή πώλησης πάνω από 50Κ στις αρχικές τους εκδόσεις. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση του XC40 πήγε να πιάσει ένα target group καταναλώτων με χαμηλότερο μπάτζετ προσφέροντας σαφώς λιγότερο εξοπλισμό και χαμηλότερη ποιότητα (για αυτό και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της που ξεκινάει κάτω από τα 30k) εκμεταλλευόμενη το brandname της.
-
..και τα κατάφερε πολύ καλά μάλλον, αν κρίνουμε από τις πωλήσεις του XC40.
to XC60 είναι 4.7μ και το XC40 4.40, δεν θα έπρεπε να είναι φθηνότερο; δεν καταλαβαίνω πραγματικά το σκεπτικό. το XC90 είναι 5m σχεδόν..
Η χαμηλότερη ποιότητα του XC40 που προκύπτει; δηλαδή χαλάει; οι ταπετσαρίες πέφτουν; Δεν ξέρω πώς έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, αλλά και όταν κοίταγα 30.000 δεν είχε, στα 35-40.000 κοίταγες.
Δεν λέω ότι το Kuga είναι κακό, ή κάτι τέτοιο, απλά νομίζω χάνει την στόχευσή του, και μάλιστα δεν παίζει καν στη C κατηγορία, αφού σύμφωνα με πολλά σάιτ ανήκει ουσιαστικά στην D, δηλαδή αλλού γι' αλλού η Ford.
Τα έχουμε συζητήσει διεξοδικά όταν είχε βγει, και οι χαμηλές πωλήσεις επιβεβαιώνουν τους φόβους μου (τότε) ότι δεν μοιάζει ανταγωνιστικό σε μία κατηγορία που αλλάζει πολύ, και ανεβαίνει πάρα πολύ σε premium χαρακτηριστικά και σχεδιασμό.
Εμένα μου μοιάζει με ένα αυτοκίνητο που θα ήταν μία χαρά το 2017-18, αλλά όχι το 21-22, κάτσε να έρθει και το QQ και το Sportage και θα πέσει ακόμη περισσότερο..αυτά δεν τα λέω τώρα, τα έλεγα από τότε, που ο ανταγωνισμός ήταν όντως του 2013-15-17, τώρα βλέπεις ένα facelifted 3008, το Tucson ακόμη, το QQ (που ΔΕΝ μου αρέσει, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν, κυρίως μέσα), το Sportage που έρχεται, Kadjar μετά το καλοκαίρι, το C5 Aircross ακόμη (όχι, δεν βάζω το Grandland σε αυτή τη λίστα), και χώρους αποσκευών σε μικρότερα αυτοκίνητα, και λες ότι κάτι έχει γίνει λάθος εδώ..
Πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά όλα είναι πολύ καλά πλέον, ακόμη και το facelifted Compass ξαφνικά έγινε ανταγωνιστικό του!
-
Μπορεί κάποιος που γνωρίζει το αυτοκίνητο να μας πει την άποψή του σχετικά με τον όρο premium που αρέσκεται να του προσδίδει η Volvo; Τι είναι δηλαδή αυτό που αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας;
-
Μπορεί κάποιος που γνωρίζει το αυτοκίνητο να μας πει την άποψή του σχετικά με τον όρο premium που αρέσκεται να του προσδίδει η Volvo; Τι είναι δηλαδή αυτό που αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας;
Ανοίγεις τεράστια συζήτηση (την έχουμε ξανακάνει) ως προς τι σημαίνει premium. Απλά ας κρατήσουμε ότι η Volvo εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται από την αγορά ως premium, οπως και η Audi, BMW, MB, Saab (όταν υπήρχε) κλπ.
-
Ποτέ μου δεν είδα κάτι premium στην Volvo. Καλά και βαρετά αμαξάκια είναι, σαν τα προσθιοκίνητα Audi βασικά. Alfa και Lancia ναι, ήταν premium και οδηγικά!
-
Ποτέ μου δεν είδα κάτι premium στην Volvo. Καλά και βαρετά αμαξάκια είναι, σαν τα προσθιοκίνητα Audi βασικά. Alfa και Lancia ναι, ήταν premium και οδηγικά!
δια να σου πω. το βι εξηντα του συνεταιρου ειναι πριμιο σε αυτα που εγω καταλαβαινω. πουθενα κενο στα κουμπωματα στα πλαστικα, δερμα απο κωλαρακι 22χρονης που κανει αλμα σε μηκος, απιστευτη αρμοι γυρω-γυρω, πλαστικο χονδρο σαν προβατινα, ησυχια και οταν δουλευει το μοτερι, διακοπτες απο ακάι του 81, χσσσσσσ στις λακουβες, οπως οταν ακουμπας το κωλο σε κουβερτα φλις. ας πουμε σε σχεση με το φαου, αλλος κοζμος. και σε σχεση με τη χι ενα επισης. και ενα αλφα τριο που ειχα μια-δυο εβδομαδαι εδειχνε προχειρο μπροστα του. και επιδη εχω γυρισει πολλαι αντιπροσωπειαι ψαχνωντας τελευταιως, δειχνει ενα σκαλι πανω απο προπελλαι και τουλαχιστον ισαξιο με τα αστερια -οκ εχω μια προκαταλειψη με τα τζερμαν πριμια γενικως -, ειναι σε αλλη επαναστατικη φαση ας πουμε απο τη ντι ες εφτα και κουγκα βινιαλε - το τελευταιο το λες και καραγκιοζιλικι με καλο δερμα πανω σε πλαστικο απο ανακυκλωση σακουλας, αστο ρε φορντ μια χαρα ειναι χωρις σκουλαρικια. και κατι αιωναι μακρυα απο το τριοοχτω και λοιπα. ομως, παρα πολυ ομως, αυτο που δειχνει παρα πολυ περισσοτερο πριμιο ηταν τα ματσουντα, τουλαχιστον τα μεγαλυτερα που ειδα. δεν εβρισκες ενα χιλιοστο αποσταση διαφορα απο τα ταιριαζματα παντου. αρρωστια οι σχιστοματηδες αυτοι. και παλιοτερα παντως οι λαντσιαδες ειχαν το κοκαλακι, ακομη και σε αισχρα βιδωματα βαζαν καντι αλκανταρα με μυρωδια χρησιμοποιημενου σεντονιου της μονικας. αχχχχχχ. ελπιζω να γυρισουν.
-
REALZEUS wrote:
δια να σου πω. το βι εξηντα του συνεταιρου ειναι πριμιο σε αυτα που εγω καταλαβαινω. πουθενα κενο στα κουμπωματα στα πλαστικα, δερμα απο κωλαρακι 22χρονης που κανει αλμα σε μηκος, απιστευτη αρμοι γυρω-γυρω, πλαστικο χονδρο σαν προβατινα, ησυχια και οταν δουλευει το μοτερι, διακοπτες απο ακάι του 81, χσσσσσσ στις λακουβες, οπως οταν ακουμπας το κωλο σε κουβερτα φλις. ας πουμε σε σχεση με το φαου, αλλος κοζμος. και σε σχεση με τη χι ενα επισης. και ενα αλφα τριο που ειχα μια-δυο εβδομαδαι εδειχνε προχειρο μπροστα του. και επιδη εχω γυρισει πολλαι αντιπροσωπειαι ψαχνωντας τελευταιως, δειχνει ενα σκαλι πανω απο προπελλαι και τουλαχιστον ισαξιο με τα αστερια -οκ εχω μια προκαταλειψη με τα τζερμαν πριμια γενικως -, ειναι σε αλλη επαναστατικη φαση ας πουμε απο τη ντι ες εφτα και κουγκα βινιαλε - το τελευταιο το λες και καραγκιοζιλικι με καλο δερμα πανω σε πλαστικο απο ανακυκλωση σακουλας, αστο ρε φορντ μια χαρα ειναι χωρις σκουλαρικια. και κατι αιωναι μακρυα απο το τριοοχτω και λοιπα. ομως, παρα πολυ ομως, αυτο που δειχνει παρα πολυ περισσοτερο πριμιο ηταν τα ματσουντα, τουλαχιστον τα μεγαλυτερα που ειδα. δεν εβρισκες ενα χιλιοστο αποσταση διαφορα απο τα ταιριαζματα παντου. αρρωστια οι σχιστοματηδες αυτοι. και παλιοτερα παντως οι λαντσιαδες ειχαν το κοκαλακι, ακομη και σε αισχρα βιδωματα βαζαν καντι αλκανταρα με μυρωδια χρησιμοποιημενου σεντονιου της μονικας. αχχχχχχ. ελπιζω να γυρισουν.
100% σε όλα! Εσένα περίμενα να τα περιγράψεις όπως είναι, και όπως δεν μας επιτρέπεται να εκφραστούμε λόγω ότι είμαστε ολίγον politically correct παραπάνω!
και εγώ περιμένω Lancia (τελευταία μου ήταν η Dedra, γιαλαντζί Lancia αλλά είχαν κάνει τη δουλειά τους μέσα όπως έπρεπε).
Τώρα που σιγά σιγά σε φθάνω στα χρόνια, το επόμενο ίσως να είναι ένα τέτοιο, να τιμήσω και την οικογενειακή παράδοση, και να πάνε και τα λεφτά Stellantis που έχω τις μετοχές!
Επίσης επιβεβαιώνεις και την άποψή μου για το Kuga ότι κάπου έχει χάσει την στόχευση, επίσης για προπέλαι και αστέρια, όπως και για Mazda (respect, αλλά τσακωθήκαμε αλλού με αυτούς).
-
Ωραία όλα αυτά που λέτε μόνο που το XC40 δεν έχει δερμάτινα καθίσματα σε καμία έκδοση Momentum και τον premium χαρακτήρα του αρχίζει και το δείχνει στις εκδόσεις R-Design και Ιnscription. Όσο για το V60 απλά να σας υπενθυμίζω ότι ξεκινάει από 50k και όχι από 30k όπως το XC40. Σε θέματα ηχομόνωσης πλέον έχουν κάνει άλματα οι ικατασκευαστές και όσο απομονώνει τον ήχο άλλο τόσο το κάνει το Kuga και το 3008. Ομοίως και σε θέματα συναρμογής , τα προαναφερθέντα τρία πετυχαίνουν άριστο αποτέλεσμα. Το ίδιο και στην ποιότητα κύλισης... εάν και το 3008 έχει ημιάκαμπτο άξονα (χωρίς όμως αντίστοιχη μείωση τιμής). Στα υλικά εντός της καμπίνας ακολουθείται η ίδια λογική... ποιοτικά και μαλακά υλικά στο επάνω μέρος της κονσόλας και στο τιμόνι και πλαστικά όσο κατεβαίνουμε προς κάτω και στις πίσω πόρτες. Τέλος και σημαντικότερο ..... το θέμα του εξοπλισμού, όπου εκεί υστερεί ξεκάθαρα για εμένα το XC40 έναντι των Kuga και 3008. Για να φτάσεις το επίπεδο των άλλων δύο θέλεις κοντά στα 45k, όμως άμα φτάσεις εκεί είναι ξεκάθαρο ότι πας σε άλλη κατηγορία διότι υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα από τα τρία που αναφέρω. Επί της ουσίας τα περισσότερα XC40 που βλέπουμε στο δρόμο και φαίνονται όντως εντυπωσιακά πιστεύω στις περισσότερες περιπτώσεις είναι γυμνά και χάνουν οποιάδηποτε premium ίχνος μπορεί να υπάρχει πάνω τους.
ΥΓ Σε αυτό το αυτοκίνητο νομίζω χάνεται η στόχευση της Volvo, διότι σου λέει η θα πάρεις ένα αυτοκίνητο 30-32k άδειο και θα παραμυθιάζεσαι ότι πήρες top αμάξι ή θα σκάσεις 45k και θα πάρεις πραγματικά κορυφαίο αυτοκίνητο έχοντας πάντα κατά νου ότι με κάτι παραπάνω θα έπαιρνες πραγματικά ανώτερο αυτοκίνητο.
-
δεν εχει νοημα αυτο που λες, παντα θα υπαρχει μια φτωχουρια της πι ες έι ή της φορντ με περισσοτερο εξοπλισμο απο ενα καλυτερα χτισμενο αυτοκινητο στην ιδια τιμη. τα καθρεπτακια δεν το κανουν πριμιουμ, η συναρμογη το κανει. και η μεγαλυτερη προσοχη στη λεπτομερεια. πηγαινε δες ενα μαζντα, προσεξε στις λεπτομερειες το βολβο. δεν σου τη λεω για την επιλογη σου, το κουγκα, και τη δικη μου επιλογη και μαλιστα στα 53 χιλιαρικα απο οτι βλεπεις στη μη πριμια τη κατατασω, αλλα να ξερουμε τι παιρνουμε σε καθε περιπτωση. βασικα προσπαθησε, εγω δυσκολευομαι να το καμω καθως ειμαι τεκνον δυτικων προαστειων και τιμη μου μεν αλλα σκαω 53 για οθονουλες που ειναι αποδειξη οτι οτι δεν μου εχουν φυγει οι εμμονες, να σκεφτεις λιγοτερο μικροαστικα με κουκια που θα δωσουν περισσοτερο καρπο, υπαρχουν και οι αλλος που σκεφτεται αλλιως, που πηρε αντι για τη ευλαμπια με το τριαρακι προικα απο τον δεητζη μπαμπα, τη γκομεναρα που τον μαδαει μεν αλλα σκυβει στο νεκταρ πανω και οχι στο νεροχυτη
-
REALZEUS wrote:
Εσύ μιλάς για τα φτιασίδια γάτε μου, εγώ μιλάω για οδήγηση και μηχανολογία. Αν είσαι πρίμιπου στα πλαστικά, είσαι γιαλαντζί πρίμιουμ.
-
Αυτό που λέω ότι είναι δεν γίνεται να θεωρείς ένα premium αυτοκίνητο όταν είναι γυμνό από τεχνολογία και εξοπλισμό. Επίσης στα δικά μου μάτια οι εκδόσεις 3008 GT LINE - XC40 R-Design και Inscription με αρκετά πρόσθετα - Kuga ST LINE X έχουν κάποια πιό πολυτελή χαρακτηριστικά , με πολλά γκατζετάκια χωρίς ωστόσο να τα θεωρώ premium αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να δεκτώ όμως στο XC40 τον όρο premium μόνο και μόνο επειδή είναι Volvo. Και φυσικά συμφωνώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν επιπλεόν χρήματα απλά και μόνο για ευχαρίστηση , ειδάλλως θα είχε γεμίσει ο τόπος με Vitara και Duster.
ΥΓ Στην ίδια κατηγόρια με τα παραπάνω φυσικά εντάσσω και το Tiguan , το οποίο όμως μου φαίνεται ότι απευθύνεται σε άλλο ηλικιακό κοινό από εμένα.
-
Καλησπέρα
Επειδη εξετάζω την αγορά ενός xc40 d3 θα ήθελα να ρωτησω όσους το εχουν, αν ο συγκεκριμένος κινητήρας φέρνει θόρυβο και κραδασμούς στην καμπίνα. Όπως επισης αν κινεί ικανοποιητικά την καρότσα. Test drive έχω κάνει μόνο το d4 και μου φάνηκε ιδιαίτερα smooth, χωρίς κραδασμούς και θόρυβο και με καλεσ επιδόσεις. Ευχαριστω εκ των προτέρων. (Υ.γ test drive έχω κάνει και το t3 το οποίο μου φάνηκε πιο αθόρυβο από το d4)
-
@antonis81 έχω το T3 και δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτά που ρωτάς, ενώ και εδώ όπως βλέπεις το topic είναι ουσιαστικά ανενεργό. Θα σου πρότεινα να γραφτείς στο facebook στην ομάδα volvo xc40 Greece , που σίγουρα όλο και κάποιος θα το έχει και θα σε βοηθήσει. Ποιας χρονολογίας είναι?
-
@gebou μοντελο2019. σε ευχαριστω για την ανταποκριση.
-
Ειλικρινά μια καλόπιστη ερώτηση έχω και για όσους βλέπουν το XC40.
Σας αρέσει το αμάξι όπως κόβει απότομα από τη μέση και μετά ; Ποσο παντόφλα μοιάζει ;
Να δεχτώ τη διαφορετικότητα στο εσωτερικό αλλά απ έξω το αμάξι προσωπικά με αηδιάζει.
Πως τα κατάφεραν ; Μαλλον επειδή απλά έκοψαν το xc60 για να βγει αυτή η μισοριξια;
Ειδικά σε σύγκριση με το όμορφο μπροστινό μέρος το πίσω μοιάζει ένα κακό κολάζ.
volvo XC40 / V40 / CMA platform