-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Θα διαφωνησω.προσωπικα εμενα μου αρεσε περισσοτερο εμφανισιακα(στο εσωτερικο ιδιαιτερα για μενα δεν υπαρχει συγκριση ) και γιαυτο και το επελεξα.ναι οντως η x1 ειναι πιο σπορ στημενη με πιο σφιχτη αναρτηση κτλ αλλα αν με ενδιεφερε μονο αυτο θα επελεγα αλλα αυτοκινητο και οχι suv.
Οντως παντως αυτα τα 2 αυτοκινητα ειναι η κορυφη της κατηγοριας και κανενα δε θεωρω λαθος επιλογη προφανως...
Δε νομιζω επισης οτι αν ενα προιον ειναι premium καθοριζεται απο την αγορα της ελλαδας...Στο dna του ελληνα ειναι να δωσει τα λεφτα που εχει η οχι για να παρει τη bmw η τη mercedes....
Και προσωπικα ποτε δε επιλεγω κατι με βαση τη μεταπωλητικη του αξια αλλα με βαση το τι μου αρεσει..Δλδ να παρω κατι που μ αρεσει λιγοτερο με σκοπο τη κλαυτερη πωληση σε 5-10 χρονια ???Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αλλο τι σου αρεσει εσενα τι αρεσει σε μενα και τι αρεσει στον καθενα...παντως αντικειμενικα βλεπεις ενα Βολβο στα 63κ και εχει τσοχες στις πορτες αντι για επενδυσεις.
Χ1 στην Αμερικη ειναι ακομα ποιο πριμιουμ απο οτι ειναι στην Ευρωπη.
-
Ωραια παρε ολα τα συγκριτικα οσων περιοδικων η σαιτ θες και αν βρεις εστω κ ενα π βγαζει καλυτερη την x1 και ποσταρε το...
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και προφανως κανενα αμαξι δεν ειναι τελειο και εχει ελλατωματα οπως οι τσοχες στις πορτες...θες να συζυτησουμε για το πινακα οργανων της x1??
-
To εχεις αγορασει το Βολβο? Ποιο μοντελο και εξοπλισμο?
Δεν εχει κατι ο πινακας οργανων της Χ1, μαλιστα στην καινουρια εκδοση διορθωνει και μερικες ελλειψεις.
Δεν ειμαι αντιβολβο, αλλα τα λεφτα που ζητανε για το Βολβο ειναι πολλα νομιζω, αν πεσουν οι τιμες και βγει αξιοπιστο τοτε μπορει να ειναι καλο. Στατικα παντως που μπηκα μεσα προτιμω την Χ1.
-
Και τα δύο συγκριτικά που παραθέσατε δείχνουν overall καλύτερο αυτοκίνητο την X1, που χάνει την πρωτιά για τα extra ηλεκτρονικά που είναι επι πληρωμή,το ελκυστικό χρηματοδοτικό που δεν είναι διαθέσιμο μέχρι τώρα στην ελλάδα και τις ελλείψεις σε ψηφιακό πίνακα οργάνων και navi. Ελλείψεις που πολλοί τις έχουμε υπερτονίσει στην σύγκριση με το 3008.
-
Δεν έχει νόημα η σύγκριση μεταξύ ενός αμαξιού που κυκλοφορεί και ενός που δεν πωλείται ακόμα.
Πάντα καλός είναι βέβαια ο ανταγωνισμός.
Ίσως μερικές έφετζιδικες ελλείψεις στην Χ1 να καλυφθούν στο καλοκαιρινό lci.
Εννοείται επίσης ότι πάντα αρέσει το πιο φρέσκο.
Αν έχει έξυπνη τιμολόγηση θα πουλήσει περισσοτερο ισως και απο το 3008 -
Overall θα πει συνολικα και συνολικα λοιπον απο οτι διαβαζουμε το volvo ειναι καλυτερο..αν overall η χ1 ηταν καλυτερη θα το γραφαν στο verdict...την ετυμηγορια δλδ....
-
Δεν υπάρχει overall καλύτερο, υπάρχει τι ζητάει ο καθένας. Τα Volvo προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορα καθώς δεν είναι οδηγοκεντρικά. Για κάποιον άλλον είναι εξαιρετικά...
-
Overall γίνεται αναφορά για το άρθρο που γίνεται και το συγκριτικό και όχι γενικά. Και εμένα μου αρέσουν τα οδηγοκεντρικά αλλά από την στιγμή που δεν μπορώ να τα απολαύσω όπως πρέπει αποφάσισα να μην βασανίζομαι άλλο και προτίμησα τα SUV με καλές δυνατότητες εκτός δρόμου ώστε να μπορώ να τα χαρώ στα μέχρι τα όρια των δυνατοτήτων τους με τα όποια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έχουν.
Οσο για τα Volvo μου αρέσει το XC60 αλλά δεν με ενδιαφέρει να ανέβω τόσο ψηλά σε κόστος οπότε με την παρουσία του XC40(που μου αρέσει πάρα πολύ) μπήκα σε πολύ σοβαρές σκέψεις για αλλαγή, περιμένω τον 1.5 βενζίνης να δω πως συμπεριφέρεται γιατί με το 2λιτρο τώρα έχω και τον φόρο πολυτελείας και μαζί με τα τέλη με έχει τσουρουφλίσει. -
Ο χρήστης islander έγραψε:
Overall γίνεται αναφορά για το άρθρο που γίνεται και το συγκριτικό και όχι γενικά. Και εμένα μου αρέσουν τα οδηγοκεντρικά αλλά από την στιγμή που δεν μπορώ να τα απολαύσω όπως πρέπει αποφάσισα να μην βασανίζομαι άλλο και προτίμησα τα SUV με καλές δυνατότητες εκτός δρόμου ώστε να μπορώ να τα χαρώ στα μέχρι τα όρια των δυνατοτήτων τους με τα όποια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έχουν.
Οσο για τα Volvo μου αρέσει το XC60 αλλά δεν με ενδιαφέρει να ανέβω τόσο ψηλά σε κόστος οπότε με την παρουσία του XC40(που μου αρέσει πάρα πολύ) μπήκα σε πολύ σοβαρές σκέψεις για αλλαγή, περιμένω τον 1.5 βενζίνης να δω πως συμπεριφέρεται γιατί με το 2λιτρο τώρα έχω και τον φόρο πολυτελείας και μαζί με τα τέλη με έχει τσουρουφλίσει.Απο περιέργεια τι εννοείς οταν λες 'δεν μπορω να τα απολαύσω οπως πρεπει';
Επισης, καλές δυνατότητες εκτος δρόμου ισον ύπαρξη 4κινησης. Κ ο 1.5 δε θα εχει. -
Το οδήγησα το XC40.Πολύ καλό.Το εσωτερικό άπαιχτο.Η μοκέτα στο πλάι αν και με ξένισε αρχικά στη συνέχεια μου άρεσε.
Πολύ γρήγορο το Τ5 και το κιβώτιο τέλειο. Πάρα πολύ γρήγορες αλλαγές στο Dynamic mode .Την άνεση ηθελα λίγο καλύτερη αλλα οι 20αρες δε βοηθούσαν.
Εντωμεταξύ έχει και πολύ καλύτερους χώρους απο οτι φανταζόμουν.
Χαλαρά μου άρεσε περισσότερο απο Χ1. -
Θεωρώ ότι το χ1 χρειάζεται πλέον facelift ιδιως στο εσωτερικό του (οθόνες κλπ)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Θα γίνει αλλά ξερεις και βλέπεις και από αλλα που βγαίνουν (πχ Χ2) ότι δεν αλλάζει εύκολα η φιλοσοφία.
Μεγαλύτερη οθόνη υπάρχει αλλά εδώ δεν μπορεί πρακτικά να μπει λόγω φορολογικού. -
Ο χρήστης islander έγραψε:
προτίμησα τα SUV με καλές δυνατότητες εκτός δρόμου ώστε να μπορώ να τα χαρώ στα μέχρι τα όρια των δυνατοτήτων τους με τα όποια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έχουν.Οπότε θα πας σε Land Rover ή σε Jeep?
-
REALZEUS εννοώ οτι δεν μπορώ να το 'τρέξω' και να πάρω τις στροφές όπως θα 'πρέπει', πρώτο γιατι δεν είμαι μόνος μου στο δρόμο και η ασφάλεια προέχει και δεύτερο γιατι οι δρόμοι στην Κρήτη όπως διαβάζετε είναι οι χειρότεροι στην Ελλάδα.
Για την τετρακίνηση έχεις δίκιο γιατι και το Kuga που εχω την εχει την τετρακίνηση αλλά όπως σου είπα βαρέθηκα να πληρώνω τσάμπα φόρους και γι' αυτ'ο κοιτάω τον 1.5 και δικίνητο και μέχρι όπου μπορεί να πάει. Στη momentum εχει και το drive mode πρόγραμμα για off road και μάλλον θα λειτουργεί όπως της Peugeot.
Για Land Rover θα κοιτούσα αλλά το κόστος ανεβαίνει και στη Jeep δεν υπάρχει κάτι αισθητικά που να με τραβάει οπότε αυτη την στιγμή το XC40 συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Επίσης διάβασα στη σελίδα της Volvo οτι βγάζει προγράμματα η Polestar και σκέπτομαι μήπως βγάλει και για τον 1.5 αφου είναι και με εγγύηση απο την Volvo να το κοιτάξω αν δεν με ικανοποιεί η απόδοση του.Άσχετο αλλά με την παράθεση τι γίνεται; Δεν μπορώ να βρω τρόπο να κάνω ούτε υπάρχει κάποιο σηματάκι.
-
Islander παρε την χ1.Στο δρομο παει σα φερραρι στο βουνο σα land cruiser και σου βγαζει και γκομενα για πλακα αν κρινω με αυτα που ακουω εδω μεσα.
Και ξαναλεω το αμαξι ηταν η 1η επιλογη αλλα με το π ειδα το xc40 το εκλεισα σχεδον αμεσα.τι ναπω μ εκανε το κλικ αμεσως.
Επισης για μενα στην επιλογη μου επαιξε και ρολο οτι χθες πχ σε 10 λεπτα ειδα 5 διαφορετικες χ1 στο δρομο.Τι premium κλπ μου τσαμπουνατε οταν σε λιγο θα κυκλοφορουν πιο πολλα και απο τα κασκαι(νταξει το παρατραβηξα.)
Αυτο παντως που ο αλλος με διαλεγει suv( οχημα που χαρακτηριζεται για ανεση,ψηλη θεση οδηγησης και καποιες εκτος δρομου δυνατοτητες) και το παιρνει με βαση τη σπορ οδηγηση δε το καταλαβαινω...αφου θελετε σπορ οδηγηση γιατι δε παιρνετε ενα σενταν ????Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αντικειμενικα το μονο π με ξενισε ηταν λιγο το αυτοματο κιβωτιο με την επιλογη για μανουαλ δεξια αριστερα αντι μπρος πισω ..και απο οτι διαβαζω στην εκδοση comfort δε κατεβαζει τοσο γρηγορα τις ταχυτητες..
Γιαυτο λοιπον εγω επελεξα το μανουαλ.το 99% των χλμ π κανω ειναι σε εθνικες και το1% σε πολη.θα δειξει στη πραξη αν μου λειψει το αυτοματο.Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
giannis3011 ευχαριστώ για την πρότασή σου αλλά αυτό που με τράβηξε είναι το Volvo, την Χ1 την εχω κοιτάξει αλλά δεν μου έκανε αυτό που είπες το κλικ.
Επίσης αφού το παράγγειλες καλορίζικο με το καλό να το παραλάβεις . Ενημέρωσε για παράδοση,κόστος,τιμή.
-
Εντυπώσεις απο το τεστ;
-
Αποψη τωρα απο τη μικρη βολτα π εκανα δε μπορω να εχω.test drive κανονικο δεν εκανα.ετσι κ αλλιως τα αμαξια π εχουν τωρα ειναι τα r design με 20αρες ζαντες 190ps και awd και θα χανεις σε ανεση σιγουρα.
Επελεξα το momentum 2.0 με 150ps fwd(αν προσθεσεις οτιδηποτε αλλαζει η κατηγορια φορου και απο 37600 πας στα 42000 κοντα αν δε κανω λαθος.)αν βγαλεις το momentum που πραγματικα εχει οτι χρειαζομαι πας στη εκδοση basis που ισως και ειναι αρκετη για καποιους.
Το momentun πανω κατω εχει επιπλεον το volvo on call(απομακρυσμενος ελεγχος αυτοκινητου και διαφορα αλλα)μετραει νομιζω,18αρες αντι 17,ρυθμιση για οσφυικη υποστηριξη στα καθισματα που προσωπικα το θελω,αυτοματο κλιματισμο με κατι φιλτρα,αισθητηρες παρκαρισματος που σιγουρα χρειαζονται,καλυτερο ηχοσυστημα,δυνατοτητα επιλογης drive mode(eco off road κλπ)και αυτο το ηθελα,εσωτερικα κατι αλουμινια στο ταμπλο κ πορτες, φωτα σε πορτες και στα ποδια και εξωτερικα μικροαλλαγες στους προφυλακτηρες.Με τα ιδια λεφτα παιρνεις basis αυτοματο.
Νομιζω με το τρικυλινδρο κινητηρα και αυτοματο momentum παλι κοντα στα 35 36 πας.Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
volvo XC40 / V40 / CMA platform