-
Η σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης στο plus είναι κυρίως για να παίζεις σε καμιά στροφή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την αφήσεις μόνιμα καθημερινά. Το αυτοκίνητο χοροπηδάει ανάλογα το οδόστρωμα.
-
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στα λίγα χλμ του τεστ που του έκανα και ενώ ήταν κυρίως στο σκληρό ειχα έντονες αναπηδήσεις στην Μουδανιών που το πήγα σε ευθεία με σαμαρακια και αλλιωσεις μόλις το έβγαζα σταματουσαν και κολλαγε στην στην άσφαλτο ακολουθώντας το ανάγλυφο.
-
Εφόσον δεν επιρρεαζει (manual, πρέπει να είσαι τρελός για να πάρεις CVT το Civic) κιβώτιο, τιμόνι δεν βλέπω τον λόγο να επιλέξεις την σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης σαν να είναι τύπου 'sport mode' εκτός αν είσαι σε ορεινό ταξίδι ή 'κυνηγιέσαι' με κανέναν.
Όταν το είχα πάρει td (sedan prefl 1,5T), αρχές του έτους, στην Μουδανιών επίσης με έβγαλε ο πωλητής και ήταν εύκολα το αυτοκίνητο που ευχαριστήθηκα όσο κανένα άλλο οδηγικά από τα 20-25 περίπου που είχα οδηγήσει εκείνο το 3μηνο. Ίσως να το ήθελα ένα κλικ πιο σφιχτό γιατί ο κινητήρας, το τιμόνι και το κιβώτιο του με προκαλούσαν όντας ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-α να του πιω το αίμα και να πρέπει να αγοράσω μετοχές της Shell. Ο πωλητής με κατάλαβε μάλλον γιατί μου είπε σε ανύποπτο χρόνο 'να ξέρεις το hatcback είναι λίγο πιο σφιχτό'.
Έτσι λοιπόν είμαι βέβαιος ότι το hatchback χωρίς να το κουμπώσω στο σφιχτό set-up θα με καλύψει απόλυτα στο 95% των περιπτώσεων καθώς έχω σταματήσει εδώ και καμιά δεκαετία να κυνηγιέμαι. Ζω για την στιγμή που θα πάρω ξανά td το hatcback fl 1,5T και δεν μου τρίξει...
-
Το 5d από την στιβαρότητα και το στήσιμο του δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύ περισσότερα από τα 182 άλογα και πιθανόν να ισχύει αν το ίδιο σασί με ίδια ακαμψία είναι και στο type r , δεν το γνωρίζω , αν όμως είναι ίδιο δικαιολογεί αυτή την αίσθηση.
-
Εγώ πάντως παιδιά πουλάω το civic μου 1.5 sport του 2017 απο 25600€ που το πήρα, 26500€ γιατι δεν υπάρχει πλέον το sport κ όσο να το κάνεις απο τη στιγμή που το οδήγησα πήρε αξία..χαχαχα
-
Ναι συλλεκτικό κομμάτι κρατά το και πουλα το σε λίγα χρόνια θα έχει πάρει αξία!!!!
Είμαστε φοβεροί πάντως οι Έλληνες παίρνουμε κάτι το βγάζουμε στον δρόμο και μετά ψάχνουμε κάποιον @αλακα να του το φορτώσουμε χωρίς να χάσουμε ευρώ!
-
@ Tkin
Το Civic πάντα είχε προχωρημένη, αν και λίγο ακραία σχεδίαση. Σίγουρα είναι ωραίο αυτοκίνητο, το μόνο που απέρριψα σε δευτερόλεπτα για το πόσο χαμηλό κι άβολο είναι για καθημερινή συμβίωση.
Φίλε Tkin, αν και μεσολάβησαν πολλές σελίδες απ τις συζητήσεις περί κατανάλωσης, τα είπε όλα ο Harisma23 (που μπορεί να κοντράρομαι επανειλημμένα, αλλά είχε απόλυτο δίκιο και τα είπε ξεκάθαρα).
Αν σου αρέσει το Civic, να το αγοράσεις γι αυτό που είναι κι όχι να παραμυθιάσεις τον εαυτό σου ως προς την κατανάλωση. Κι απ τα νούμερα που παρέθεσες στη δοκιμη σου, ο μέσος όρος βγαίνει κάπου στα 8 λίτρα... στιγμιαία κατανάλωση δεν μπορείς να εμπιστευτείς αλλά τέλος πάντων.
Ακόμη και την ίδια κατανάλωση να είχε με το Suzuki, μιλάμε για 30% παραπάνω χρήματα. Με κάνα δυο λίτρα διαφορά τουλάχιστον που είναι η ρεαλιστική κατανάλωση, μιλάμε για +50% σε χρήμα. Έχεις ήδη ένα αμάξι 'εργαλείο' κι 'εργατη', μην παρασυρθείς σε μια παρορμητική αγορά πολλών χιλιάδων. Αν σου αρέσει το Civic γι αυτό που πραγματικά είναι, κι όχι νομίζεις πως είναι, να το πάρεις.
-
Εγώ πάντως παιδιά πουλάω το civic μου 1.5 sport του 2017 απο 25600€ που το πήρα, 26500€ γιατι δεν υπάρχει πλέον το sport κ όσο να το κάνεις απο τη στιγμή που το οδήγησα πήρε αξία..χαχαχα
μπραβο ρε μαγκες μου φτιαξατε την μερα
-
Ναι συλλεκτικό κομμάτι κρατά το και πουλα το σε λίγα χρόνια θα έχει πάρει αξία!!!!
Είμαστε φοβεροί πάντως οι Έλληνες παίρνουμε κάτι το βγάζουμε στον δρόμο και μετά ψάχνουμε κάποιον @αλακα να του το φορτώσουμε χωρίς να χάσουμε ευρώ!
Το car gr λεμε ειναι γεματο απο ατομα που ψαχνουν για κοτσυφια. Στο συγκεκριμενο αναφερει Καινουργιο ενω εχει κανει 6000 χλμ
-
Tkin73 wrote:
Το car gr λεμε ειναι γεματο απο ατομα που ψαχνουν για κοτσυφια. Στο συγκεκριμενο αναφερει Καινουργιο ενω εχει κανει 6000 χλμ
Οχι απλά καινούργιο... 'Κούτα' είναι το εργαλείο!
Έχουμε όλοι λίγο πολύ ένα ελάττωμα : θέλουμε τα δικά μας να τα πουλάμε ακριβά αφού είναι γ@μ@τ@ και των άλλων να τα αγοράζουμε φθηνά αφου κρύβουν κουσούρια!
Τέλος πάντων, ας το πουλήσει ο άνθρωπος και όλα καλά!
-
Σωστός. Αυτό το 'κούτα' πάλι που το πάς; Του κουτιού ναι το ακούω, μα κούτα; Το μυαλό του θα ήταν στο άλλο δώρο του μπαμπά κανένα iPhoneX το οποίο θα έκανε φυσικά live unboxing στο insta και θα μπερδεύτηκε το παιδί!
Για να πω την αμαρτία μου το κούτα περισσότερο σε οικοσυσκευή με παραπέμπει, τύπου ψυγειοκαταψύκτης και έτσι....
-
Πραγματικά όμως, τα 27000 είναι λίγα για τη Lamborghini του βουνού που πουλάει ο Divy1821! Με τα ίδια λεφτά τα άλλα Civic είναι Octavia του κάμπου.
Τι ωραία πράγματα μαθαίνουμε.
-
Πάντως παραδοσιακά τα Honda και τα Alfa Romeo τα πουλάνε ακριβά οι ιδιοκτήτες τους στην Ελλάδα..
-
Είναι καψουρομάρκες, για αυτό!
-
Σωστός. Αυτό το 'κούτα' πάλι που το πάς; Του κουτιού ναι το ακούω, μα κούτα; Το μυαλό του θα ήταν στο άλλο δώρο του μπαμπά κανένα iPhoneX το οποίο θα έκανε φυσικά live unboxing στο insta και θα μπερδεύτηκε το παιδί!
Για να πω την αμαρτία μου το κούτα περισσότερο σε οικοσυσκευή με παραπέμπει, τύπου ψυγειοκαταψύκτης και έτσι....
+100000
-
Alfa Romeo & Honda, το δίδυμο της κ@υλας (σορυ mod δεν θα επαναληφθεί). Μέχρι σήμερα στα 38 μου δεν είχα την τύχη να έχω κάτι από τα δύο. Έφτασα πολύ κοντά τον Οκτώβριο του 2005 στην 159 Ti (Η Μπελούτσι σε 4 τροχούς) αλλά ο ηλίθιος παρασύρθηκα από τον συνάδελφο που δουλεύαμε τότε ο οποίος την ίδια ημέρα που θα αποφάσιζα έδινε προκαταβολή για την φρέσκια τότε Octavia 5. Κάπως έτσι κάτι μου έκανε κλικ και πήρα επίσης τον Τσέχο.
Θεέ μου είναι αμέτρητα τα λάθη της ζωής μου. Και με είχε προειδοποιήσει πρότερα η ζωή. Το καλοκαίρι του 2002 αυτός με τον οποίο δούλευα μαζί έξω είχε 145 TS, εγώ Astra. Πειραζαμε ο ένας τον άλλον για τα αμάξια μας κλασσικά μέχρι που κάποια στιγμή μου είπε 'μικρέ και οι δύο κουβάδες έχουμε απλά το δικό μου στρίβει!!'. Που μυαλό εγώ. Ας ελπίσουμε στο επόμενο να μπορέσω να διαλέξω με την καρδιά την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στους 4εις τροχούς.
-
-
Το 'κούτα' ξέρουν τί σημαίνει οι μηχανόβιοι που δεν μετράνε (μέχρι πριν λίγο καιρό) ίντσες οθόνης και λίτρα πορτμπαγκαζ
-
Χαχαχα είναι τρελάρες εκεί πάνω!
Μια φορά ήμουν Νορβηγία και καλώ ταξί κατά τις 5 το πρωί για να πάω αεροδρόμιο. Έρχεται λοιπόν ο ταξιτζής και είναι ένα τυπάκι με φτιαγμένη s class. Εγώ είμαι από τον ύπνο και δε νιώθω πολύ, αλλά κάποια στιγμή κάτι μου φαίνεται περίεργο και κοιτάζω το κοντερ και πάμε με 220! Όπα λέω, εδώ είμαστε! Πιάνουμε κουβέντα με τον τυπά και μου είπε διάφορα. Καταρχάς, μου είπε ότι κατεβάζουν τα αμάξια τους και τα φτιάχνουν στο Μόναχο (το ταξί είχε πάρα πολλά άλογα αλλά δε θυμάμαι τώρα νούμερο. θυμάμαι μόνο ότι μου είχε πέσει το σαγόνι). Μου είπε ότι είναι πολλοί εκεί πέρα που φτιάχνουν τα αμάξια τους και τρέχουν σαν τους τρελούς. Του λέω 'καλά δε φοβάσαι την αστυνομία έτσι όπως τρέχεις;' Μου εξήγησε ότι είχαν ένα σύστημα (γύρω στο 2003-2004 αυτά) όπου όποιος έβλεπε μπλόκο οπουδήποτε στη χώρα, έστελνε ένα sms κάπου και το λάμβαναν όλοι που ανήκαν σε αυτήν την ομάδα με τους 'γρήγορους'. Και μου λέει ότι 'Τώρα ξέρω ότι από εδώ εως το αεροδρόμιο δεν υπάρχει αστυνομία'. Μετά περνάμε από ένα τούνελ και μου λέει 'το βλέπεις αυτό;' Ναι του λέω, τι έγινε; Και μου εξηγεί ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από το τούνελ αυτό με τη M3 του με πάρα πολλά χιλιόμετρα και προσπέρασε μια γριά και αυτή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και ντελαπάρισε. Δεν έπαθε όμως κάτι. Και ότι τώρα όλη η αστυνομία της χώρας ψάχνει ένα κόκκινο αμάξι! Και αυτός το είχε φυλάξει στη φάρμα ενός φίλου του. Εν τω μεταξύ, όλη αυτήν την ώρα το πλάκωνε το μερσεντε (καλά, μαγεία!). Φτάνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο, κατεβαίνουμε και μου λέει 'Γαμώτο, πάντα το παθαίνω αυτό!' χαχαχαχα. Τι είχε γίνει; Η πινακίδα TAXI που είναι βεντουζαρισμένη στον ουρανό του αυτοκινήτου, είχε φύγει προς τα πίσω, έφτασε στα όρια του παρμπριζ, είχε ξεκολλήσει τελείως η μία βεντούζα και κρατιόταν μόνο από την άλλη, και ήταν και γυρισμένη 90 μοίρες! Κάνει εκεί κάτι βαριεστημένες κινήσεις για να τη φτιάξει σωστά, τελείως ξενερωμένος, σε φάση 'μα ρε π@ύστη μου όλες οι μ@λ@κίες σε μένα συμβαίνουν'. Τη φτιάχνει, με χαιρετάει, μπαίνει μέσα και εξαφανίζεται...χαχαχαχαχαχ
-
O ρουφιάνος αυτός πλέον λέγεται Waze Όσο περισσότεροι το χρησιμοποιούν και δηλώνουν τα μπλοκα κτλ τόσο το καλύτερο.
Τώρα τα περι της οδήγησης του βίντεο δε τα συζητάω... Ο τύπος είναι για ισόβια να σπάει πέτρες με σιδερένια μπάλα δεμένη στο πόδι, αν τον πιάσουν.
Νέο Honda Civic 2017