-
@mk7 said in Νέο Honda Civic 2017:
Καλησπέρα σε όλους,
Μετά από 2 χρόνια με το FK7 1.5 και 15000χλμ ήρθε η ώρα για νέα ελαστικά!! (το πήρα 2020 τα λάστιχα ήταν του 2019!!!)
Τώρα φοράει 235/45/17 Michelin primacy 3, πολύ ευχαριστημένος στο βρεγμένο, στο στεγνό λίγο υποστροφή αν το ζορίσεις την έχει.τι προτείνετε;;;
Φίλε καλησπέρα, έχω διαθέσιμα σε κατάσταση άριστη, με 5.000 χιλιόμετρα μόνο michelin pilot sport 4, κατασκευής 5/2020. Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να δεις και να ελένξεις απο κοντά, την κατάστασης τους, η οποία είναι άριστη, δίχως κανένα σκίσιμο ή οποιαδήποτε αμιχή. Τα λάστιχα βγάζουν σίγουρα άλλα 25000 εύκολα ή το ελάχιστο 2 ακόμη χρόνια.
Υπάρχει η αντίστοιχη αγγελία στο car, και φωτογραφίες με το δείκτη φθοράς ο οποίος είναι στα 6-7 χιλιοστά πίσω και 4-5 μπροστά (δεν έχουν αλλαχτεί το μπρός πίσω)
https://www.car.gr/parts/view/320889774-michelin-pilot-sport-4-2354517-sxedon-kainoyrgia
ΑΚΥΡΟ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ -
@mk7 said in Νέο Honda Civic 2017:
Καλησπέρα σε όλους,
Μετά από 2 χρόνια με το FK7 1.5 και 15000χλμ ήρθε η ώρα για νέα ελαστικά!! (το πήρα 2020 τα λάστιχα ήταν του 2019!!!)
Τώρα φοράει 235/45/17 Michelin primacy 3, πολύ ευχαριστημένος στο βρεγμένο, στο στεγνό λίγο υποστροφή αν το ζορίσεις την έχει.τι προτείνετε;;;
Προτείνω να κρατήσεις τα ελαστικά σου ακόμη ένα χρόνο. Είναι πολύ νωρίς τα δύο χρόνια και 15Κ χλμ για αλλαγή. Εντελώς προσωπική εκτίμηση.
-
Η πιο μέτρια μετριότητα σε ελαστικό που έχω δοκιμάσει και κυριολεκτικά το πέταξα ως πρώτης τοποθέτησης. Βάλε ένα ελαστικο της προκοπής, θα δεις άλλο αυτοκίνητο. Ένα pz4 ας πούμε.
-
Tα ελαστικά πωλήθηκαν, μένουν μόνο οι ζάντες 2forge και το bluespark.
Αναφορικά με τις ζάντες, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή και αποτελεί ευκαιρία, μιας και καινούργιες είναι πανάκριβες.
Το bluespark, πριν το πάρει κάποιος θα το δοκιμάσουμε μαζί για να δεί με τα μάτια του ο αγοραστής την διαφορά. -
Καλησπέρα σς όλους,
Ήθελα να ρωτήσω εαν ξέρει κανείς φανοποιείο στην Αθήνα, που να αναλαμβάνει την αμαξάρα μας για μερεμέτια, κτλ. Ευχαριστώ, επίσης μετά την εγγύηση έχει κανείς καμιά πρόταση για συνεργείο;Ευχαριστώ
-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του forum.
Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις και ελπίζω κάποιος κάτοχος Civic 10ης γενιάς να μου απαντήσει.
Έχω διαβάσει αρκετές κριτικές και πολλά post εδώ στο forum αλλά ακόμη έχω κάποιες απορίες. Είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι- Αν έχω καταλάβει καλά το 1000αρι Civic με το 1500 στην μεικτή κατανάλωση έχει ελάχιστη διαφορά. Ισχύει ? Θέλω να πω η διαφορά είναι πιο πολύ στο ποιός έχει τα παραπάνω λεφτά να διαθέσει στο 1500 και τα γούστα για γκάζια και όχι η κατανάλωση ο λόγος που θα επιλέξεις το ένα από τα 2 ?
2, Τα προ face lift civic έχουν full led φώτα σε κάποιες εκδόσεις ή όχι ? Από ότι ξέρω έχουν led μόνο στα φώτα ημέρας. Υπάρχει σε κάποιο από αυτά το σύστημα με την αυτόματη εναλλαγή φώτων από την μεγάλη σκάλα στην μικρή και τούμπαλιν ?
3, Το 1000αρι μπαίνει ελεύθερα στον δακτύλιο ? Τι τέλη πληρώνει ? - Σε ράμπες πχ πολυκατοικιών ή κατα την είσοδο σε πλοία κτλ βρίσκει μπροστά ή με λίγη προσοχή τα περνάει ?
Ενδιαφέρομαι για αγορά του 1000 αριού και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις παραπάνω ερωτήσεις .
Σας ευχαριστώ
- Αν έχω καταλάβει καλά το 1000αρι Civic με το 1500 στην μεικτή κατανάλωση έχει ελάχιστη διαφορά. Ισχύει ? Θέλω να πω η διαφορά είναι πιο πολύ στο ποιός έχει τα παραπάνω λεφτά να διαθέσει στο 1500 και τα γούστα για γκάζια και όχι η κατανάλωση ο λόγος που θα επιλέξεις το ένα από τα 2 ?
-
- Ισχύει.
- Στα pro face-lift τα sport και elegance (αν θυμάμαι καλά τον όρο) είχαν full led παντού (εκτός ίσως από κάποιες πλαφονιερες) με αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας (κ υαλοκαθαριστηρες φυσικά που πάνε μαζί συνήθως). Η πιο απλή έκδοση που λεγόταν comfort νομίζω είχε λεντ ημέρας και όχι στη μεσαία κ μεγάλη σκάλα.
Αυτά ξέρω. Για τα άλλα ας σου απαντήσει κάποιος που ξέρει περισσότερα ή ακόμα καλύτερα έχει το 1000αρι.
Με το καλό να το πάρεις αν τα καταφέρεις. Πρόκειται περί αμαξαρας!
-
Ναι σε ράμπες θέλει προσοχή, είναι χαμηλό. Η εναλλαγή των φώτων στο auto είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Η κατανάλωση του 1000αριου είναι αρκετά μικρότερη από το μεγάλο αδερφό εφ όσον δεν το κυνηγάς. Σε διαβεβαιώνω ότι το 1000αρι είναι το πιο ισορροπημένο από τα υπόλοιπα και δεν το λες με τίποτα αργό.
-
@otokomae said in Νέο Honda Civic 2017:
Ναι σε ράμπες θέλει προσοχή, είναι χαμηλό. Η εναλλαγή των φώτων στο auto είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Η κατανάλωση του 1000αριου είναι αρκετά μικρότερη από το μεγάλο αδερφό εφ όσον δεν το κυνηγάς. Σε διαβεβαιώνω ότι το 1000αρι είναι το πιο ισορροπημένο από τα υπόλοιπα και δεν το λες με τίποτα αργό.
Μου αρέσει που μόλις πριν έχω απαντήσει εγώ και λέω τι ισχύει, και έρχεσαι μετά από εμένα και λες το αντίθετο από αυτό που λέω εγώ χωρίς καν να με αναφέρεις ή να δώσεις σημασία στα γραφόμενα μου.
Τέλοσπάντων, για το φίλο που ρωτάει, πάμε ξανά:
Το 1.5 έχει παραπλήσια (πρακτικά την ίδια) κατανάλωση με το 1.0. Το γνωρίζω προσωπικά αλλά φαίνεται και από τις σελίδες του spritmonitor:
1.0 vtec: 6,65 lt/100 km
-https://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=2&constyear_s=2017&constyear_e=2022&power_s=125&power_e=130&powerunit=21.5 vtec: 6,74 lt/100 km
https://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=2&constyear_s=2017&constyear_e=2022&power_s=180&power_e=185&powerunit=2 -
@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
Μου αρέσει που μόλις πριν έχω απαντήσει εγώ και λέω τι ισχύει, και έρχεσαι μετά από εμένα και λες το αντίθετο από αυτό που λέω εγώ χωρίς καν να με αναφέρεις ή να δώσεις σημασία στα γραφόμενα μου.
Τέλοσπάντων, για το φίλο που ρωτάει, πάμε ξανά:
Το 1.5 έχει παραπλήσια (πρακτικά την ίδια) κατανάλωση με το 1.0. Το γνωρίζω προσωπικά αλλά φαίνεται και από τις σελίδες του spritmonitor:
1.0 vtec: 6,65 lt/100 km
-https://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=2&constyear_s=2017&constyear_e=2022&power_s=125&power_e=130&powerunit=21.5 vtec: 6,74 lt/100 km
https://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=2&constyear_s=2017&constyear_e=2022&power_s=180&power_e=185&powerunit=2Μπορείς να μου εξηγήσεις πως διαφωνισα σε κάτι που δεν είχες αναφέρει καν; Εννοώ το θέμα κατανάλωσης.
-
@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
1. Ισχύει.
2. Στα pro face-lift τα sport και elegance (αν θυμάμαι καλά τον όρο) είχαν full led παντού (εκτός ίσως από κάποιες πλαφονιερες) με αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας (κ υαλοκαθαριστηρες φυσικά που πάνε μαζί συνήθως). Η πιο απλή έκδοση που λεγόταν comfort νομίζω είχε λεντ ημέρας και όχι στη μεσαία κ μεγάλη σκάλα.
Αυτά ξέρω. Για τα άλλα ας σου απαντήσει κάποιος που ξέρει περισσότερα ή ακόμα καλύτερα έχει το 1000αρι.Με το καλό να το πάρεις αν τα καταφέρεις. Πρόκειται περί αμαξαρας!
Ορίστε.
Αν όντως το προσπέρασες χωρίς να το δεις, πάω πάσο στην επιθετικότητα μου. Απλά μου φάνηκε πολύ άκομψο. -
Ναι δεν το αντιλήφθηκα. Πάντως στο δια ταύτα είπα ότι όταν δεν το κυνηγάς το χιλιαρι καίει λιγότερο. Θεσσαλονίκη Κατερίνη με acc στα 120 εκαψε 0.80 του λίτρου λιγότερο από το 1500αρι. Όταν όμως το φορτίο μεγαλώνει η διαφορά μικραίνει.
-
Ναι δεν το αντιλήφθηκα. Πάντως στο δια ταύτα είπα ότι όταν δεν το κυνηγάς το χιλιαρι καίει λιγότερο. Θεσσαλονίκη Κατερίνη με acc στα 120 εκαψε 0.80 του λίτρου λιγότερο από το 1500αρι. Όταν όμως το φορτίο μεγαλώνει η διαφορά μικραίνει.
0.8lt/100 δεν ειναι τιποτα
-
@alexandros-k said in Νέο Honda Civic 2017:
0.8lt/100 δεν ειναι τιποτα
Σχεδόν 1 λίτρο δεν είναι τίποτα; Στην F1 γίνεται πόλεμος για 1 λίτρο.
-
Δεν εχω προσωπική εμπειρία σύγκρισης κ των δύο, απλός από σχολια έχω διαβάσει να το κατηγορούν το 1.0 για υψηλή κατανάλωση μέσα στην πόλη...Κ πιστέψτε με δε μπορείς να πηγαίνεις κ συντηρητικά με το civic οποία έκδοση κ να έχεις...σε τρώει το πόδι λίγο...
-
Eυχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
Σχετικά με την κατανάλωση νομίζω και εγώ πως το 0.8lt/100 δεν είναι μεγάλη διαφορά. Σχετικά με την F1 μπορεί να γίνεται πόλεμος και για τα γραμμάρια.... είναι σαν τους δρομείς ταχύτητας ή τους κολυμβητές που ξυρίζουνε τρίχες για να πάνε γρηγορότερα .
Επειδή η καταγωγή μου είναι από ένα χωριό στην λίμνη πλαστήρα και υπάρχει ένας χωματόδρομος περίπου 2 χιλιομέτρων με λίγα νεροφαγώματα νομίζετε πως θα αφήσω κανά κομμάτι από το civic στην διαδρομή αν πρώτα ο Θεός καταφέρω να το πάρω ?
Τι νομίζετε ? Πηγαίνω 2 φορές τον χρόνο περίπου με ένα Toyota Corolla του 2005 που έχω τώρα και φτάνω μια χαρά. Το Civic όμως το φοβάμαι .
Τα θερμαινόμενα καθίσματα το χειμώνα βοηθάνε καθόλου ?
Σχετικά με τα φώτα επειδή έχω σταμπάρει κάτι 1000 άρια στο car gr καλύτερα να ρωτήσω υποθέτω. Θεωρώ πολύ σημαντικά τα led και την αυτόνομη εναλλαγή σκάλας επίσης .Καλά ταξίδια σε όλους και καλή επιστροφή από τις διακοπές σας
-
@dkravar said in Νέο Honda Civic 2017:
Eυχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
Σχετικά με την κατανάλωση νομίζω και εγώ πως το 0.8lt/100 δεν είναι μεγάλη διαφορά. Σχετικά με την F1 μπορεί να γίνεται πόλεμος και για τα γραμμάρια.... είναι σαν τους δρομείς ταχύτητας ή τους κολυμβητές που ξυρίζουνε τρίχες για να πάνε γρηγορότερα .
Επειδή η καταγωγή μου είναι από ένα χωριό στην λίμνη πλαστήρα και υπάρχει ένας χωματόδρομος περίπου 2 χιλιομέτρων με λίγα νεροφαγώματα νομίζετε πως θα αφήσω κανά κομμάτι από το civic στην διαδρομή αν πρώτα ο Θεός καταφέρω να το πάρω ?
Τι νομίζετε ? Πηγαίνω 2 φορές τον χρόνο περίπου με ένα Toyota Corolla του 2005 που έχω τώρα και φτάνω μια χαρά. Το Civic όμως το φοβάμαι .
Τα θερμαινόμενα καθίσματα το χειμώνα βοηθάνε καθόλου ?
Σχετικά με τα φώτα επειδή έχω σταμπάρει κάτι 1000 άρια στο car gr καλύτερα να ρωτήσω υποθέτω. Θεωρώ πολύ σημαντικά τα led και την αυτόνομη εναλλαγή σκάλας επίσης .Καλά ταξίδια σε όλους και καλή επιστροφή από τις διακοπές σας
Τα θερμαινόμενα θα τα εκτιμήσεις, δεν είναι κακό αλλά αν πατηθεί καταλάθος και δεν το πάρεις χαμπάρι (μου έχει συμβει 2-3 φορές) έψαχνα να βρώ τι με ενοχλεί!!
Για τα φώτα, led είναι τα ημέρας στο 1000άρι. Φουλ λεντ έχει το 1500
Φαίνεται και απο φωτογραφίες η διαφορά
1500άρι
![alt text]( image url)1000άρι
-
υπάρχει ένας χωματόδρομος περίπου 2 χιλιομέτρων με λίγα νεροφαγώματα νομίζετε πως θα αφήσω κανά κομμάτι από το civic στην διαδρομή
129 χιλιοστά ύψος από το έδαφος κ δυσκολία στα ανταλλακτικά πλέον λόγο κατάστασης κ Σαρακάκη....
-
Με μόλις 4 χιλιοστά στη διάμετρο στη διάσταση 215/50/17 σχεδόν γλύτωσα από το να αφήσω το προφυλακτήρα- σποιλερ σε κάποιο καροδρομο.
-
Με μόλις 4 χιλιοστά στη διάμετρο στη διάσταση 215/50/17 σχεδόν γλύτωσα από το να αφήσω το προφυλακτήρα- σποιλερ σε κάποιο καροδρομο.
Τι ειναι τα 4 χιλιοστα?
Νέο Honda Civic 2017