-
Δεν βλέπω στις προσφορές κανένα σιβικ , προφανώς έφυγαν και τα τελευταία Σεντάν.
-
Το Civic είναι το οικογενειακό hot hatch. Δεδομένο. Άνετο, σπορ, στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει, γ@*@31 και δέρνει.
Αν όμως το 90 τοις εκατό των διαδρόμων είναι εντός πόλης σε συνθήκες κίνησης, το μόνο που καταφέρνει κάνεις είναι να ταλαιπωρεί το αυτοκίνητο και τον εαυτό του. Με την ίδια λογική όλοι θα αγόραζαν fiesta st και όχι yaris.
Όλα καλά λοιπόν με το Civic, στα ίδια λεφτά όμως αγοράζεις 2.0l Corolla. Δεν έχεις προφανώς μηχανή οδήγησης όπως είναι το Honda, αλλά ένα ξεκούραστο γκατζετοχημα.
-
Εννοείται για κίνηση στην πόλη και σε βαρύ μποτιλιάρισμα δεν κάνει το αμάξι. Στο τεστ που το έκανα όσο κινήθηκα έτσι το αμάξι έγραψε 12-13 λτ μόλις βγήκε από την πόλη και έπιασα 120-130 σταθερά η κατανάλωση πήγε στο 6!
Αμάξι που ζητά ανοικτό δρόμο γράφεις χλμ γρήγορα ξεκούραστα απολαυστικα και χωρίς να είναι ρουφιχτρα. Ανάρτηση χαλί , βουτυρατο κιβώτιο γραμμικός κινητήρας από χαμηλά που κρύβει την δύναμη του όπως απλώνεται σε όλο το φάσμα στροφών.
-
Ο τελευταίος Σαμουράι, με έχει βάλει στην πρίζα να το πάρω καθώς στον κόσμο που έρχεται θα είναι συλλεκτικό κομμάτι.
-
Ο τελευταίος Σαμουράι, με έχει βάλει στην πρίζα να το πάρω καθώς στον κόσμο που έρχεται θα είναι συλλεκτικό κομμάτι.
Αυτό ακριβώς, ειδικά το TypeR..!
-
Το Civic είναι το οικογενειακό hot hatch. Δεδομένο. Άνετο, σπορ, στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει, γ@*@31 και δέρνει.
Αν όμως το 90 τοις εκατό των διαδρόμων είναι εντός πόλης σε συνθήκες κίνησης, το μόνο που καταφέρνει κάνεις είναι να ταλαιπωρεί το αυτοκίνητο και τον εαυτό του. Με την ίδια λογική όλοι θα αγόραζαν fiesta st και όχι yaris.
Όλα καλά λοιπόν με το Civic, στα ίδια λεφτά όμως αγοράζεις 2.0l Corolla. Δεν έχεις προφανώς μηχανή οδήγησης όπως είναι το Honda, αλλά ένα ξεκούραστο γκατζετοχημα.
Hot hatch δεν το λες. Ίσως το καλύτερο hatchback αυτής της κατηγορίας. Αυτό ναι Δεδομένων όλων των άλλων χαρακτηριστικών που έχει, διαθέτει και αρκετά spor προσανατολισμό οπότε καλύπτει και τον ανήσυχο οδηγο.
-
Hot hatch δεν το λες. Ίσως το καλύτερο hatchback αυτής της κατηγορίας. Αυτό ναι Δεδομένων όλων των άλλων χαρακτηριστικών που έχει, διαθέτει και αρκετά spor προσανατολισμό οπότε καλύπτει και τον ανήσυχο οδηγο.
Συμφωνώ απόλυτα!
Το έχω 2,5 χρόνια και δεν χορταίνω να το οδηγώ ακόμα και για την πιο σύντομη διαδρομή. Εκεί που το ευχαριστιέμαι όμως είναι σε στριφτερούς επαρχιακούς δρόμους. Όταν το κάνεις test drive θα καταλάβεις.
Ο συνδυασμός τιμόνι-κιβώτιο-στήσιμο είναι κορυφαίος.
Αν είσαι Αθήνα, σου προτείνω να πας στο Σωτηρόπουλο στον Άγιο Στέφανο. Αξίζει ακόμα κι αν είσαι μακρυά, γιατί θα το οδηγήσεις σε δρόμο με στροφούλες, εκτός κίνησης πόλης
Στα 2,5 χρόνια λοιπόν δεν έχω ακούσει τσικ απο το εσωτερικό (σε πείσμα όσον μου έλεγαν οτι θα τρίζει).
Καταναλώσεις δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να σου πω γιατί οι καθημερινές μου μετακινήσεις είναι σύντομες. Το αυτοκίνητο δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί τις περισσότερες φορές κι επομένως η μέση κατανάλωση που βλέπω εγώ είναι αυξημένη. Παλεύω να μείνει κάτω απο το 8,5. Αλλά ξέρω οτι υπο άλλες συνθήκες το 7+ εντός πόλης είναι πολύ εφικτό. Έχω κάνει και διαδρομή Κηφισιά-Μαρούσι με 2,8!!!! Όχι δεν κατέβαινα με νεκρά, ούτε πήγαινα με 30. Απλά το αυτοκίνητο ήταν ζεστό απο προηγούμενη διαδρομή και απλά δεν είχε κίνηση.
https://photos.app.goo.gl/komJZuHm4JKeSDYx5
Σε ταξίδι με νορμάλ ταχύτητες θα δείς 6αρια. Με ταχύτητες τροχαίας θα δείς χαμηλά 5αρια εύκολα.
Υπάρχουν και πράγματα που με χαλάνε, αλλά όχι πολλά. Το infotainment ας πούμε είναι απο τα χειρότερα της κατηγορίας πια. Το ηχοσύστημα επίσης το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο για τα λεφτά του (σημειώνω οτι έχω το απλό, όχι το extra της έκδοσης Plus). Επίσης η ρύθμιση της ανάρτησης είναι περισσότερο comfort παρά sport. Προσωπικά θα την ήθελα ένα τσικ πιο σφικτή κι ας έχανα λίγο σε άνεση. Ελπίζω να αλλάξει λίγο αυτό όταν με το καλό αλλάξω τα λάστιχα απο τα τίμια Energy σε κάτι πιο σπορ με σκληρότερα πλαϊνά (Pilot?). Τέλος τα φρένα του, αν και πολύ δυνατά και αποτελεσματικά, δεν με ικανοποιούν απόλυτα σε αίσθηση. Έχουν μια μικρή 'νεκρή' διαδρομή που ναι μεν συνηθίζεται αλλά θα προτιμούσα να είναι πιο 'δαγκανιάρικα' (to bite που λένε η Αγγλάρες).
Περιμένουμε εντυπώσεις όταν το κάνεις test drive
-
Δεν ξέρω αν ισχύουν οι τιμές αλλά αν φτάσεις τα 100κ. χλμ μην πας στο 'Σ', πήγαινε αλλού να δώσεις 200€.
-
Και 200 να μην είναι δεν θα είναι πάνω 300-350. Αυτές είναι τιμές Αγγλίας που έχουν τετραπλάσιο βασικο από εδώ! Βέβαια ο Σ ένα 800 μπορεί άνετα να το ζητήσει!
-
Όπως ακριβώς λέει το τόπικ, όσοι κάνουν άνω τον 15.000 χιλιομέτρων το χρόνο, να μη σκεφτούν ούτε για αστείο να πάρουν το χιλιάρη. Όταν έρθει η ώρα για αλλαγή ιμάντα θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, όπως έχει γίνει και στην Αγγλία και τα σπρώχνουν όσο όσο. Σημειώστε σέρβις 60.000 μιλίων - 100.000 χιλιομέτρων ......1800 λίρες δηλαδή ......2.000 Ευρώ!!!
Εδώ με ΣΑΡΑΚΑ, όσοι πήραν 1.0 θα νομίζουν ότι πήραν type-r με τα έξοδα που θα δούν. Όπως φώναζα απο την αρχή - ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ το 1.0. Για του λόγου το αληθές. https://www.civinfo.com/threads/1-0-turbo-75-000-mile-service-£1800.428159/
Επειδή κάποιοι είναι λογικό να πουν, πήγαινε, έξω, θα απαντήσω ότι δυστυχώς στη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών η honda δεν είναι fiat που βρίσκεις και στα περίπτερα. Η αδελφή μου έκανε 1 χρόνο να βρει καπάκι καθρέπτη για το jazz, μιας και δεν έβγαζε καμία άλλη εταιρία και ο ακατανόμαστος, το έδινε σετ σε τιμή πιασοκολέ.
Αν τώρα κάνεις 25.000 το χρόνο και σε 4 χρόνια θέλεις cam belt και δε βγάζει άλλη εταιρία και σου πει ο Σ 500 ευρουλάκια , να δω πως θα το διαχειριστούμε όλοι μαζί.
Τέλος στην Αγγλία για όσους ξέρουν, μπορεί τα περαστικά να είναι περισσότερα( κόστος εργατοώρας), αλλά τα ανταλλακτικά είναι σαφώς......... φθηνότερα.
-
Πουλάνε και στα περίπτερα πλέον. Έχω βρει ένα κάρο ανταλλακτικά ψάχνοντας. Φίλτρα φρενα σχεδόν τα πάντα. Κάποιος που δεν ασχολείται καθόλου ας πάει στον επίσημο για του ψυλου πήδημα για να τον στρώσει λίγο ο φιλτατος. Χαχαχα!!!!!
-
Πάίδες καλησπέρα και εύχομαι υγεία και καλό καλοκαίρι σε όλους...έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωριστώ την όμορφη ιταλίδα μου, alfa 147, και σήμερα μόλις πριν λίγες ώρες επέστρεψα απο σαρακάκη και έίμαι πολύ θετικός στο να κλέίσω το civic 1.0 126hp...θέλω τα φώτα και την βοήθειά σας..
-
Πάίδες καλησπέρα και εύχομαι υγεία και καλό καλοκαίρι σε όλους...έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωριστώ την όμορφη ιταλίδα μου, alfa 147, και σήμερα μόλις πριν λίγες ώρες επέστρεψα απο σαρακάκη και έίμαι πολύ θετικός στο να κλέίσω το civic 1.0 126hp...θέλω τα φώτα και την βοήθειά σας..
Ωραία θα πάρεις ένα αμάξι που έλκεται από την τεθλασμένη με εύστροφο μοτερ απολύτως ζυγισμένο λόγω μικρότερου βάρους μοτέρ και το τονίζω. Καλή συναρμογή. Με το καλό λοιπόν. Πιστεύω ότι θα αποζημιωθείς με το παραπάνω για τον αποχωρισμο.
-
εγω θα ελεγα να αποφυγεις τον 3cyl
-
εγω θα ελεγα να αποφυγεις τον 3cyl
Για ποιο λόγο; Ξέρεις κάτι που δεν γνωρίζουμε;
-
που έλκεται από την τεθλασμένη
Ενδιαφερουσα εκφραση, αλλά δεν βγαζει νοημα . Μονος σου το σκεφτηκες?
-
Να σας ευχαριστήσω όλους..οι γνώμες.όλες δεκτές και ενδιαφέρουσες..αλλά οι κριτικές για τονσυγκεκριμένο όχημα έίναι θετικότατες..λόγω έλευσης διαδόχου δεν μπορώ να πάω στο 1.5..
-
Αυτό με την τεθλασμένη...το κρατάω ως το πιο γ@ μ@το σχόλιο!!
-
otokomae wrote:
που έλκεται από την τεθλασμένη
Ενδιαφερουσα εκφραση, αλλά δεν βγαζει νοημα . Μονος σου το σκεφτηκες?
Χαίρομαι που προσπαθεισες να το καταλάβεις. Σου αφήνω χρόνο για να εμπεδωσεις. Χαχαχα!!!!!
-
Λοιπόν αλάνια μιας και πίασαμε ψιλοκουβέντα ...οι γνώστες ας δώσουν χέίρα βοηθέίας
Νέο Honda Civic 2017