-
Ευχαριστώ RF4E
-
Παιδια το αυτοκινητο το εχω περιπου 2,5 ετη.
Ενα θεμα που μου εχει κανει καποιες φορες σε ταξιδια και μονο ειναι να μου αναβει το λαμπακι του λαδιου.
Ρωτησα στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι ειναι ενα bug και ο αισθητηρας βλεπει προφανως καποια μπουρμπουλιθρα που κανει το λαδι οταν ζεσταινεται κλπ...Θα βγει λεει αναβαθμιση και θα το διορθωσει.
Η αληθεια ειναι πως οερα απ το αναμα στο λαμπακι οσο ταξιδι και να ειχα μπροστα το αμαξι ουτε ανεβασε θερμοκρασια ουτε τιποτα...Απλα ηταν πολυ αγχωτικο να ταξιδευεις ετσι.
Κατα βαση καλοκαιρι μου το εκανε αφου τωρα χειμωνα δεν το πολυ χρησιμοποιω.
Σας εχει τυχει?
ευχαριστω
-
Ενα θεμα που μου εχει κανει καποιες φορες σε ταξιδια και μονο ειναι να μου αναβει το λαμπακι του λαδιου.
Ρωτησα στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι ειναι ενα bug και ο αισθητηρας βλεπει προφανως καποια μπουρμπουλιθρα που κανει το λαδι οταν ζεσταινεται κλπ...Θα βγει λεει αναβαθμιση και θα το διορθωσει.
Η αληθεια ειναι πως περα απ το αναμα στο λαμπακι οσο ταξιδι και να ειχα μπροστα το αμαξι ουτε ανεβασε θερμοκρασια ουτε τιποτα...Απλα ηταν πολυ αγχωτικο να ταξιδευεις ετσι.
Οντας καλομαθημενος απο Hyundai και Toyota που ηταν τα προηγουμενα αυτοκινητα μου εχω ξενερωσει πολυ και σε ενα βαθμο ψιλο αγχωνομαι να κανω ταξιδι.
Επειδη μαλιστα το εχω στην ουσια μονο για ταξιδια αφου μεσα στην πολη κυκλοφορω με smart και μηχανη μεχρι που σκεπτομαι να το δωσω.Σας εχει τυχει?
ευχαριστω
-
Η αληθεια ειναι πως περα απ το αναμα στο λαμπακι οσο ταξιδι και να ειχα μπροστα το αμαξι ουτε ανεβασε θερμοκρασια ουτε τιποτα...Απλα ηταν πολυ αγχωτικο να ταξιδευεις ετσι.
Οντας καλομαθημενος απο Hyundai και Toyota που ηταν τα προηγουμενα αυτοκινητα μου εχω ξενερωσει πολυ και σε ενα βαθμο ψιλο αγχωνομαι να κανω ταξιδι.
Επειδη μαλιστα το εχω στην ουσια μονο για ταξιδια αφου μεσα στην πολη κυκλοφορω με smart και μηχανη μεχρι που σκεπτομαι να το δωσω.Σας εχει τυχει?
ευχαριστω
Ναι έχει τύχει στους περισσότερους, δες παλιότερες αναφορές...Όλοι την αναβάθμιση περιμένουμε, αν φταίει κάτι τέτοιο..Εμένα μου τον άλλαξαν αλλά δε ξέρω αν διορθώθηκε το πρόβλημα...Γίναμε πολλοί κ ας τους ενοχλούμε συνέχεια μήπως κ δοθεί κάποια λύση...
-
Εμένα δεν το έχει παρουσιάσει ακομα
-
παιδια επειδη ημουν ετοιμος να το δωσω πηρα τηλ σημερα αντιπροσωπεια και μου ειπαν βγηκε αναβαθμιση πριν 10 μερες και το πηγα αμεσα και το εκαναν.
-
παιδια επειδη ημουν ετοιμος να το δωσω πηρα τηλ σημερα αντιπροσωπεια και μου ειπαν βγηκε αναβαθμιση πριν 10 μερες και το πηγα αμεσα και το εκαναν.
Καλή φάση, να το έχουμε στα υπ οψην
-
Μακάρι να βρήκαν τον τρόπο αντιμετώπισης. Επειδή το λαμπάκι ανάβει μετά από πορεία σε εθνική με υψηλές συνήθως ταχύτητες, αυτό σημαίνει ότι το επιπλέον καύσιμο που βρίσκεται μέσα στο λάδι λόγο του oil dilution, εξαερώνεται λόγο αναπτυσόμενων θερμοκρασιών.
Αν το επίπεδο καυσίμου λαδιού φτάνει απο 5 - 7%, και υποθέσουμε ότι έχουμε 7%, στα 4 λίτρα υγρού μπορεί να μειωθεί το επίπεδο λαδιού κατά περίπου 300 γραμμάρια. Αν μπορεί να το εντοπίσει αυτό το σύστημα, μέσω κάποιου αισθητήρα είναι λογικά ο λόγος που ανάβει το λαμπάκι.
Άρα αν ως ....αναβάθμιση εννοούν απλά να μην ανάβει το λαμπάκι όταν χάνει ....πχ 300 γραμμάρια, αλλά πάνω απο .. πχ 500 και δεν ανάβει το λαμπάκι θα είναι ....φοβερή!.
Περιμένουμε να δούμε.
-
Είναι το γνωστό τεστ 'αποφυγής ταράνδου' απο Ισπανούς δοκιμαστές αυτοκινήτων. Το αποτέλεσμα των μετρήσεων για το Civic δεν είναι απλά εντυπωσιακό. Είναι εξωπραγματικό για την κατηγορία του αυτοκινήτου!
Καταλαβαίνουμε τον ενθουσιασμό σου για το πραγματικά εξαιρετικό Civic, αλλά σε οδηγεί σε υπερβολές. Το Civic βγάζει την 'άσκηση' αυτή με 79 Km/h, αλλά το Focus τη βγάζει με 83! Με τη λογική σου, το Focus πρέπει να είναι από άλλο πλανήτη... Και η πλάκα είναι ότι το Civic είναι με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση ενώ το Focus είναι με τον ημιάκαμπτο πίσω. https://www.youtube.com/watch?v=d_v9sy32Z5I
Επί της ουσίας όμως, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω την υπερβολική βαρύτητα που δίνουν κάποιοι σε αυτό το τεστ, όταν αφορά μόνο μια μικρή πτυχή της συνολικής οδικής συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου...
-
Hondara wrote:
Είναι το γνωστό τεστ 'αποφυγής ταράνδου' απο Ισπανούς δοκιμαστές αυτοκινήτων. Το αποτέλεσμα των μετρήσεων για το Civic δεν είναι απλά εντυπωσιακό. Είναι εξωπραγματικό για την κατηγορία του αυτοκινήτου!
Καταλαβαίνουμε τον ενθουσιασμό σου για το πραγματικά εξαιρετικό Civic, αλλά σε οδηγεί σε υπερβολές. Το Civic βγάζει την 'άσκηση' αυτή με 79 Km/h, αλλά το Focus τη βγάζει με 83! Με τη λογική σου, το Focus πρέπει να είναι από άλλο πλανήτη... Και η πλάκα είναι ότι το Civic είναι με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση ενώ το Focus είναι με τον ημιάκαμπτο πίσω. https://www.youtube.com/watch?v=d_v9sy32Z5I
Επί της ουσίας όμως, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω την υπερβολική βαρύτητα που δίνουν κάποιοι σε αυτό το τεστ, όταν αφορά μόνο μια μικρή πτυχή της συνολικής οδικής συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου...
Χάρη, και τα δύο test αναφέρονται στα χιλιάρια. Τουλάχιστον αυτό γράφεται στην αρχή. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σημασία για τη συμπεριφορά των αυτοκινήτων. Σίγουρα όμως το Civic δεν έχει ηλεκτρονική ανάρτηση στο χιλιάρι. Και όπως φαίνεται στο βίντεο, τουλάχιστον εμφανησιακά είναι το χιλιάρι. Αυτό βέβαια δεν αλάζει κάτι γιατί και τα δύο είναι πολύ καλά οδηγικά.
-
Hondara wrote:
Καταρχάς το Focus ήταν και είναι το benchmark της κατηγορίας όσο αφορά στο στήσιμο/οδηγική συμπεριφορά. Οπότε δεν τίθεται θέμα. Το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν Focus 1,5Τ και το επιβεβαιώνω.
Δεν ξέρω ποιος δίνει **υπερβολική **βαρύτητα στο συγκεκριμένο τέστ, εγώ όχι, αλλά δεν νομίζω οτι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς οτι είναι πολύ ενδεικτικό για κάποια πράγματα.
Όσο αφορά στις επιδόσεις των συγκεκριμένων μοντέλων, το Focus αναμενόμενα κάνει πολύ καλή επίδοση αφού είναι γνωστό για τις δυνατότητες του πλαισίου του (είπαμε benchmark ). Υπόψιν όμως οτι είναι το S Line με την σκληρότερη ανάρτηση και αφετέρου φοράει Michelin Pilot Sport 4 18αρια! To Civic είναι με τα ταπεινά Primacy 17αρια.
Με συγχωρείτε για τον ενθουσιασμό μου, αλλά παλαιότερα Civic έβλεπαν με το κιάλι τέτοιες επιδόσεις
-
Χάρη, και τα δύο test αναφέρονται στα χιλιάρια. Τουλάχιστον αυτό γράφεται στην αρχή. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σημασία για τη συμπεριφορά των αυτοκινήτων. Σίγουρα όμως το Civic δεν έχει ηλεκτρονική ανάρτηση στο χιλιάρι. Και όπως φαίνεται στο βίντεο, τουλάχιστον εμφανησιακά είναι το χιλιάρι. Αυτό βέβαια δεν αλάζει κάτι γιατί και τα δύο είναι πολύ καλά οδηγικά.
Ανέστη, αν δεις στους υπότιτλους του τεστ αναφέρει ότι το Civic ήταν στο stiffest setting, οπότε θεώρησα ότι αυτό αποδεικνύει ότι είχε την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση. Κάνω λάθος;
-
Ένα καλό ανάγνωσμα περί τέστ αποφυγής ταράνδου..
-
Καταρχάς το Focus ήταν και είναι το benchmark της κατηγορίας όσο αφορά στο στήσιμο/οδηγική συμπεριφορά. Οπότε δεν τίθεται θέμα. Το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν Focus 1,5Τ και το επιβεβαιώνω.
Δεν ξέρω ποιος δίνει **υπερβολική **βαρύτητα στο συγκεκριμένο τέστ, εγώ όχι, αλλά δεν νομίζω οτι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς οτι είναι πολύ ενδεικτικό για κάποια πράγματα.
Όσο αφορά στις επιδόσεις των συγκεκριμένων μοντέλων, το Focus αναμενόμενα κάνει πολύ καλή επίδοση αφού είναι γνωστό για τις δυνατότητες του πλαισίου του (είπαμε benchmark ). Υπόψιν όμως οτι είναι το S Line με την σκληρότερη ανάρτηση και αφετέρου φοράει Michelin Pilot Sport 4 18αρια! To Civic είναι με τα ταπεινά Primacy 17αρια.
Με συγχωρείτε για τον ενθουσιασμό μου, αλλά παλαιότερα Civic έβλεπαν με το κιάλι τέτοιες επιδόσεις
Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι μπορεί να σε παρέσυρε λιγάκι παραπάνω ο ενθουσιασμός σου για το Civic.
Κατά τ' άλλα έγραψα γενικώς και όχι ειδικώς για σένα για την υπερβολική βαρύτητα που δίνουν μερικοί στο τεστ του ταράνδου. Εγώ μάλιστα αμφισβητώ και την άποψη σου ότι είναι πολύ ενδεικτικό για κάποια πράγματα. Είναι ενδεικτικό μόνο για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε μια συγκεκριμένη κατάσταση αποφυγής εμποδίου και αυτό μόνο για τη συγκεκριμένη διαμόρφωση του αυτοκινήτου (διάσταση και τύπος ζαντών και ελαστικών, σπορ ή νορμάλ ανάρτηση κτλ). Εν ολίγοις καλό είναι για να έχεις μια αίσθηση της οδικής συμπεριφοράς του κατά 1%. Το άλλο 99% όμως; Γιατί ποιος μπορεί πραγματικά να πιστέψει ότι η Citroen Xantia Activa είναι το αυτοκίνητο με την καλύτερη οδική συμπεριφορά όλων των εποχών ή αυτό που κατατροπώνει όλα τα supercars; Και κατ΄αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε σε γελοιότητες, όπως τα συμπεράσματα του παρακάτω άρθρου:
Τιμή και δόξα στην Xantia και στους μηχανικούς που τη σχεδίασαν και τη ρύθμισαν, αλλά το μόνο αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει από το παραπάνω για το τεστ του ταράνδου (πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες της Xantia) είναι ότι το τεστ δεν αποτελεί παρά μόνο ένδειξη για κάτι ελάχιστο σχετικά με τη συνολική οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου.
-
Ένα καλό ανάγνωσμα περί τέστ αποφυγής ταράνδου..
Αει γεια σου, μάστορα! Πόσταρες το άρθρο που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που έγραφα την ίδια στιγμή.
-
Χαχα harisma έχω ένα μικρό(μεγάλο) θέμα με τους μύθους του Αισώπου και πώς διαστρεβλώνεται μια κατά τα άλλα χρήσιμη πληροφορία/μέτρηση ώστε να ικανοποιήσει τη φαντασία μας.
Να ήξερες μόνο πόσο δύσκολο ήταν να βρώ αυτό το άρθρο ανάμεσα στα 1000αδες click bait ότιναναι.. μεροκάματο έκανα
PS Highlight του άρθρου '70 percent of drivers will fail to do an evasive maneuver even at just 60 km/h.'
και
'Tekniken Varld’s moose tests also says that a Nissan Qashqai (84 km/h) is better at avoiding obstacles than a 991 generation Porsche 911 Carrera 4 GTS and a McLaren 570S, both did only 81 km/h.
The Qashqai's results is also better than a BMW M4 (79 km/h) so all you vehicle dynamics engineers can throw away everything you've learned. BMW M should learn from Nissan.'
-
Η activa είχε ενεργές αντιστρεπτικες. Μη μπερδεύεστε. Διαβάστε πρώτα.
Οποίο αυτοκινητο έχει πολύ χοντρές (αγωνιστικης διαμέτρου) ενεργές αντιστρεπτικες που κλειδώνουν σαν ένα σώμα πάνω στην πλευρική επιταγζυνση μαζί με σκλήρυνση των εξωτερικών αμορτισερ (στην ουσια σήκωνε την εξωτερική ανάρτηση πάνω σε στροφή) θα έπιανε αυτά τα νούμερα και χωρις esp. Γιατί;
Το απλο.... Απορροφά την πλευρική επιτάχυνση μέσα στην ανάρτηση της, την φορτιζει όπως λέγεται, και χρησιμοποιεί πολλαπλάσιο πέλμα από τα ελαστικα του αυτοκινήτου.
Απλα το σύστημα activa το φόρεσε στην xantia, μπορεί να το φορούσε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο με διαφορετικη ονομασια
Σωστο το άρθρο ως προς τους ρομποτικούς μηχανισμούς, αλλά πάλι εντοπίζει το ρανταρ μου τους παπαρες του πλανητη αυτου διοτι συγκρίνει άλλες συνθήκες και πετάει ένα νούμερο οπως το 80km/h αφήνοντας να εννοειθει ότι τα περισσότερα περνουν ην ρομποτική δοκιμασία με 80 km/h(το ρομποτικό είναι μια τελείως διαφορετική δοκιμη, που καλό θα ήταν να εφαρμοστεί και στο κλασικό τεστ αποφυγής για να έχουμε αντικειμενικά αποτελέσματα. Αλλα άλλο το ένα άλλο το άλλο. )
Επισης δεν αναφέρει πως το suv που δοκίμασαν έσκαγε συνεχώς το ελαστικο του σε κάθε προσπαθεία ακόμα και με τους υπεύθυνους εκεί μπροστά, και επίσης πως η xantia είναι η activa και οχι απλα μια xantia (Δεν εξηγεί δηλαδή ποιες τεχνολογικές λύσεις είχε που ακομα και σήμερα σε αυτην την τιμη αγοράς δεν υπάρχει, δηλαδη έχει συστήματα αναρτήσεων με τεχνολογικές λύσεις που φορουν τα supercars)
Συνπεως το άρθρο είναι σωστό σε αρκετα σημεία και λάθος σε αλλα. Γενικά ψάχνω να βρω μια λέξη για αυτους του επαγγελματίες που λενε μισές αλήθειες και κουνουν και το δάχτυλο, δεν μου έρχεται μια έτσι καλή και προσβλητική.
-
Άσε μας ρε γύρε που θα μας κανεις και μάθημα για την Activa... Διαβάζω πάνω από 35 χρόνια το L' Automobile για να ενημερώνομαι και εκτός της ελληνικής πραγματικότητας και να κρατάω επαφή με τα γαλλικούλια μου.
Τι θέλεις να μας πεις; Ότι είναι η Activa (ή ακόμα πιο απίστευτα το δεύτερο σε επιδοση Qashqai) πιο ικανή από Μ4, 911 ή 570S επειδή έχει καλύτερο πέρασμα στο τεστ του ταράνδου; Άντε, πολύ ασχοληθήκαμε με αυτή την π@π@ριά! Γιατί αυτό είναι η αξιολόγηση ως κριτήριο οδικής συμπεριφοράς ενός τεστ που βγάζει πρώτο μία Citroen Activa 25+ ετών, δεύτερο το κουβαδοειδές Qashqai και τρίτο το χιλιάρι Focus.
-
Πιο πολύ το ειπα για το δημοσιογράφο του άρθρου. Γνωρίζω πως διαβάζεις πολλά τέτοια έντυπα και έχεις σφαιρική άποψη. Παρατηρω είναι από άλλη ηπειρο και λογικα δε έχουν καμία επαφή με τις αναρτήσεις των Γάλλων σε σπορ κατασκευές. Δεν το γνωρίζει το θεμα, ίσως απλώς νόμιζε ότι ο ορος activa έχει απλά αεροτομή και ζαντες ειδάλλως υπάρχει δόλος στο δημοσίευμα του. Θέλω να πιστεύω πως απλώς δεν το ήξερε.
Φυσικα παίζει ρόλο και το μέγεθος του αυτοκινήτου στην συγκεκριμένη δοκιμη, καμία αντίρρηση αλλά ναι εκείνη την εποχή η ανάρτηση αυτή είχε σχεδιαστή για ένα supercar ή καλύτερα spοrtscar της citroen, λογικά λόγω κεφαλαιων και marketing, δεν τα κατάφεραν και την φόρεσαν έστω δοκιμάστηκα στην xantia. Μετά λόγω κόστους και διαφορετικής τοποθέτησης προϊόντων την κατήργησαν.
Επισης εκείνη την εποχή σε skid pad έπιανε πλευρικά g ίσα και ανώτερα με spprtscar και supercar και μαλιστα φορούσε 15αριδες τροχούς.
Μιας και λοιπόν δεν το έλεγα για εσενα αλλά επειδή με φορτώσεις και εσύ.... Αϊντε παράτα μας ρε Χάρη. Έτσι να μη ξεχνιόμαστε
Υ. Γ Κάνεις λάθος σύγκριση... Τα υπόλοιπα έχουν esp που φρενάρει το αυτοκινητο. Η activa δεν είχε... Απλα τσουλαγε. Αν στα σημερινα αποσυνδεσεις τα ηλεκτρονικά ούτε με 60 χλμ/ωρα δεν θα περνούσαν.
Για παραδειγμα δοκίμασαν μια c class με και χωρίς esp. Χωρίς esp περνούσε με 60 χλμ /ωρα ή και πιο κατω...δεν θυμαμαι ακριβώς. Η activa με 85χλμ/ωρα. Έστω και με την πιθανότητα μικρών διαφόρων 1-3 χιλ/ωρα αναλόγως των οδηγικών ικανοτήτων του καθε δοκιμαστή. Η διαφορα και παλι ειναι τεράστια.
Εδω είναι το μεγαλείο της αναρτησης των Γάλλων. Εξουδετερωνει δυνάμεις που δημιουργούσαν υποστροφη και υπερστροφη.... Ήταν ενα μηχανολογικά θαύμα και με αρχαίους πλέον αισθητήρες. Αλλα μιας και επειδή πλέον τα ηλεκτρονικά είναι φθηνότερα και ευκολότερα έτσι σε αυτό το τεστ ακόμα και suv πιάνουν υψηλα νουμερα. Οπότε η σύγκριση είναι άκυρη.
Edit : Το t9 αλλάζει τις λέξεις που χρησιμοποιώ.... Μου έχει σπάσει τα νεύρα
-
Τυχαία βρήκα την παρακάτω συζήτηση που γράφει κάποια σωστά πραγματάκια για όποιον τον ενδιαφέρει να ενημερωθεί και όχι να παραπληροφορηθεί...
Ανάλογα τέστ απότομης αλλαγής λωρίδας πραγματοποιούν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες** κατά ISO **με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξιοπιστία και την επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων.. (απομόνωση ανθρώπινου παράγοντα/λάθους/δόλου κτλ)
ISO 3888-2:2011 για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει
Χίλια συγγνώμη για το off topic που είναι και το τελευταίο επί του θέματος..
Νέο Honda Civic 2017