-
djhoulio wrote:
Δεν το έχω ψάξει τεχνικά περισσότερο, αλλά σε εμένα φαίνεται ότι κόβει μόνο το τούρμπο και ότι ο κινητήρας συνεχίζει να ανεβάζει στροφές χωρίς αυτό, αλλά χωρίς δύναμη.
Δεν γνωρίζω που έχει κόφτη ο συγκεκριμένος κινητήρας. Σωστά το περιγράφεις όμως, αλλά το ερμηνεύεις λανθασμένα. Το τούρμπο δεν απενεργοποιείται. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η παροχή αέρα του δεν επαρκεί για αυτές τις ΣΑΛ και έτσι ο κινητήρας 'λαχανιάζει'. Για αυτό τα περισσότερα υπερτροφοδοτούμενα δεν αποδίδουν καλά στις πολύ ψηλές στροφές. Εξαιρούνται τα πιο σπορ μοντέλα.
Δία, ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν λαχανιαζει στις 5600 στροφές. Η δύναμη του είναι γραμμική, σταθερή μέχρι ακριβώς τις 5600 (εντάξει μπορεί να είναι και 5700, δεν θυμάμαι ακριβώς) στις οποίες ξαφνικά μένεις από δύναμη και επιτάχυνση σαν να αφήνεις το γκάζι. Αυτό συμβαίνει σχεδόν ακαριαία και αν δεν το ξέρεις είναι σχετικά επικίνδυνο σε προσπέραση. Εγώ τώρα που το έμαθα, στο πλήθος των περιπτώσεων, αλλάζω ταχύτητα εκεί περίπου στις 5500 -5600 ασυναίσθητα χωρίς να το σκεφτομαι.
Σε αγγλικό φόρουμ για το σιβικ, κάποιος το επαναπρογραμματισε στα 150 άλογα αφαιρώντας το τούρμπο λαγκ και αυξάνοντας αυτό το όριο κατά 500 στροφές αν θυμάμαι καλά, οπότε αυτό είναι λογικά δικλείδα ασφαλείας της Χόντα για την μακροζωία του κινητήρα.
-
Αυτό που περιγράφεις τότε είναι ο κόφτης.
-
Λογικά ναι, απλά θεωρούσα ότι ο κόφτης μπαίνει στο τέλος της κόκκινης περιοχής, όχι στην αρχή. Τουλάχιστον έτσι είναι στο ατμοσφαιρικό αλμερα. Τα τουρμπατα προφανώς λειτουργούν αλλιώς.
-
Λογικά ναι, απλά θεωρούσα ότι ο κόφτης μπαίνει στο τέλος της κόκκινης περιοχής, όχι στην αρχή. Τουλάχιστον έτσι είναι στο ατμοσφαιρικό αλμερα. Τα τουρμπατα προφανώς λειτουργούν αλλιώς.
Σε αρκετά αυτοκίνητα ο κόφτης επενεργεί πριν την κόκκινη περιοχή, ενώ σε μερικά δεν υπάρχει καν κόκκινο. Είναι λίγο μπάχαλο η φάση...
-
Και αύξησε τα άλογα και μείωσε το turbo lag. Ενδιαφέρον.
Ψάχνω να βρω το ποστ εδώ και ώρα αλλά δεν. Ήταν πριν κάνα χρόνο. Μπορεί να μη θυμάμαι και καλά. Πάντως η bluespark διαφημίζει μείωση του τούρμπο λαγκ στα χαρακτηριστικά του προγράμματος της
https://www.bluesparkautomotive.com/honda-civic-1-0-vtec-126ps
-
Το lag δεν φεύγει έτσι εύκολα. Βασικά θέλει αλλαγές στο hardware.
-
sargus wrote:
Αυτό έχω αποκομίσει κ εγώ από διάφορες γυναίκες!
(Αβυσσος η ψυχή τους...Χαχαχα)
sargus αυτό το αυτόκινητο είναι παγίδα. Παγίδα για τις γυναίκες.... Αλλά και παγίδα θανάτου για κάθε παντρεμένο που το χει και τον πάρει πρέφα η συζηγος.
Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν με το Civic ???! πρέπει να το αγαπάτε πολύ το αυτοκίνητο σας παιδιά...
-
Εμ τι ειναι κουτι σαν το φιεστα αδιαφορο τελειως σαν 15 ετων σχεδιο.
Δες σχεδιο 15 ετων ποσο καλυτερο ειναι..
Ισχυει, πολλες γυναικες σταματουν και κοιτουν το civic, το εχω διαπιστώσει και εγω
-
Απ οτι ειδα σε ενα site, στις 5700 ειναι ο κοφτης στο 1000αρι , σωστα τα λετε
-
Αυτό το επιχείρημα 'αρέσει στις γυναίκες' εκτός ότι είναι σχόλιο το πολύ 22χρονου, μου ακούγεται και λίγο σεξιστικό! Μπαίνουν και γυναίκες στο φόρουμ και δεν θα είναι περήφανες για την εξέλιξη των αρσενικών τις τελευταίες δεκαετίες!
Ένας άνθρωπος που βάζει τα υλικά αγαθά πάνω από άλλες σημαντικότερες ανθρώπινες ιδιότητες και χαρακτηριστικά, απλά δεν είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος πιστεύω εγώ.
'Αρέσει στις γκόμενες' ήθελε να πει
-
Μόνο που δεν είδα κανένα να λέει ότι για το fiesta βαράνε τα κορίτσα παλαμάκια.. για τα civic και swift τα βλέπουμε αυτά...
-
Αφου αρεσει. Να πουμε ψεματα;
-
super@t wrote:
Και αύξησε τα άλογα και μείωσε το turbo lag. Ενδιαφέρον.
Ψάχνω να βρω το ποστ εδώ και ώρα αλλά δεν. Ήταν πριν κάνα χρόνο. Μπορεί να μη θυμάμαι και καλά. Πάντως η bluespark διαφημίζει μείωση του τούρμπο λαγκ στα χαρακτηριστικά του προγράμματος της
https://www.bluesparkautomotive.com/honda-civic-1-0-vtec-126ps
Καλό σπάσιμο με το Bluespark. Αυτό παρακάμπτει όλες τις δικλείδες ασφαλείας του εγκεφάλου. Με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην ξέρει τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο
-
Καλό σπάσιμο με το Bluespark. Αυτό παρακάμπτει όλες τις δικλείδες ασφαλείας του εγκεφάλου. Με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην ξέρει τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο
Καλά, δεν είπα ότι θα το φλασαρω. Μια αναφορά έκανα για ένα ποστ που είχα δει παλιότερα και έλεγε για μείωση του τούρμπο λαγκ και επειδή δεν το βρίσκω έβαλα το λινκ.
Προς το παρόν δεν το πειράζω. Το αυτοκίνητο πάει πολύ καλά (για εμένα). Δεν έχει να ζηλέψει κάτι από πολλά άλλα περισσότερων κυβικών και σαν κινητήρας και σαν στήσιμο και σαν εσωτερικό.
Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι ότι στο παρμπρίζ δεν κολλάνε έντομα παρά ελάχιστα. Πρέπει να έχει φοβερή αεροδυναμική ή συμβαίνει σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα?
-
Turbo lag τουλάχιστον το 1500 δεν έχει. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του μικρού turbo, να μην έχει lag. Γι αυτό τελειώνει λίγο μετά τις 5500.
-
djhoulio wrote:
Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι ότι στο παρμπρίζ δεν κολλάνε έντομα παρά ελάχιστα. Πρέπει να έχει φοβερή αεροδυναμική ή συμβαίνει σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα?
Συνήθως αυτό είναι δείγμα κακής αεροδυναμικής, όχι καλής. Η καλή αεροδυναμική δεν δημιουργεί στροβιλισμούς και αποκόλληση της ροής, που σημαίνει ότι δεν διώχνει τα έντομα όταν πλησιάζουν το παρπρίζ. Να πούμε εδώ ότι όταν μιλάμε για καλή αεροδυναμική σε καθημερινά αυτοκίνητα, μιλάμε για μειωμένη οπισθέλκουσα. Αν μιλούσαμε για supercars ή αγωνιστικά, ο σκοπός είναι το λεγόμενο efficiency, μεταξύ downforce και drag. Για αυτό και βλέπουμε το φαινόμενο τα supercars να έχουν Cd 0,35-0,40, όταν τα καλοσχεδιασμένα saloons να έχουν 0,25-0,30.
Άρα το land rover φίλου που τρέχουμε συνέχεια στα βουνά και κολλάει πάνω του ότι πετάει έχει καλή αεροδυναμική.
-
REALZEUS wrote:
djhoulio wrote:
Συνήθως αυτό είναι δείγμα κακής αεροδυναμικής, όχι καλής. Η καλή αεροδυναμική δεν δημιουργεί στροβιλισμούς και αποκόλληση της ροής, που σημαίνει ότι δεν διώχνει τα έντομα όταν πλησιάζουν το παρπρίζ. Να πούμε εδώ ότι όταν μιλάμε για καλή αεροδυναμική σε καθημερινά αυτοκίνητα, μιλάμε για μειωμένη οπισθέλκουσα. Αν μιλούσαμε για supercars ή αγωνιστικά, ο σκοπός είναι το λεγόμενο efficiency, μεταξύ downforce και drag. Για αυτό και βλέπουμε το φαινόμενο τα supercars να έχουν Cd 0,35-0,40, όταν τα καλοσχεδιασμένα saloons να έχουν 0,25-0,30.
Άρα το land rover φίλου που τρέχουμε συνέχεια στα βουνά και κολλάει πάνω του ότι πετάει έχει καλή αεροδυναμική.
Σωστός ο παίκτης
-
Μα μου έκανε εντύπωση γιατί το νισσαν 17 ετών γεμίζει γρήγορα με διάφορα έντομα, ενώ το σιβικ όχι. Λογικά πάντως όταν ο αέρας γλιστραει σε μια επιφάνεια και δεν χτυπάει επάνω της, μαζί του γλιστράνε και τα έντομα. Έχω παρατηρήσει μεγάλα έντομα που αντί να σκάσουν πάνω στο παρπριζ, περνάνε σε μισό εκατοστό απόσταση χωρίς να το ακουμπήσουν.
Επίσης Βασίλη, τελικά μάλλον έχεις δίκιο για τα μικρά τούρμπο. Η καθυστέρηση του τούρμπο που ανέφερα στις αλλαγές με χαμηλές στροφές μάλλον δεν έχει να κάνει με το τούρμπο λαγκ το οποίο λογικά είναι πολύ μικρό, αλλά με το rev hang που οι στροφές δεν κατεβαίνουν γρήγορα κατά τις αλλαγές. Απλά δεν γνωρίζω από τούρμπο κινητήρες και τα συμπεράσματά μου βγαίνουν με βάση τους ατμοσφαιρικούς.
-
REALZEUS wrote:
djhoulio wrote:
Στο δικό μου Land Rover δεν κολλάει τίποτα. Ποιο μοντέλο έχει ο φίλος σου; Εγώ έχω το Disco Mk1 f/l.
-
Συνήθως αυτό είναι δείγμα κακής αεροδυναμικής, όχι καλής. Η καλή αεροδυναμική δεν δημιουργεί στροβιλισμούς και αποκόλληση της ροής, που σημαίνει ότι δεν διώχνει τα έντομα όταν πλησιάζουν το παρπρίζ. Να πούμε εδώ ότι όταν μιλάμε για καλή αεροδυναμική σε καθημερινά αυτοκίνητα, μιλάμε για μειωμένη οπισθέλκουσα. Αν μιλούσαμε για supercars ή αγωνιστικά, ο σκοπός είναι το λεγόμενο efficiency, μεταξύ downforce και drag. Για αυτό και βλέπουμε το φαινόμενο τα supercars να έχουν Cd 0,35-0,40, όταν τα καλοσχεδιασμένα saloons έχουν 0,25-0,30.
Νέο Honda Civic 2017