-
Μα μου έκανε εντύπωση γιατί το νισσαν 17 ετών γεμίζει γρήγορα με διάφορα έντομα, ενώ το σιβικ όχι. Λογικά πάντως όταν ο αέρας γλιστραει σε μια επιφάνεια και δεν χτυπάει επάνω της, μαζί του γλιστράνε και τα έντομα. Έχω παρατηρήσει μεγάλα έντομα που αντί να σκάσουν πάνω στο παρπριζ, περνάνε σε μισό εκατοστό απόσταση χωρίς να το ακουμπήσουν.
Επίσης Βασίλη, τελικά μάλλον έχεις δίκιο για τα μικρά τούρμπο. Η καθυστέρηση του τούρμπο που ανέφερα στις αλλαγές με χαμηλές στροφές μάλλον δεν έχει να κάνει με το τούρμπο λαγκ το οποίο λογικά είναι πολύ μικρό, αλλά με το rev hang που οι στροφές δεν κατεβαίνουν γρήγορα κατά τις αλλαγές. Απλά δεν γνωρίζω από τούρμπο κινητήρες και τα συμπεράσματά μου βγαίνουν με βάση τους ατμοσφαιρικούς.
Για να δεις τι ακριβώς είναι το rev hang επειδή μιλούν πολλοί για αυτό κάνε το εξής: Πάτα μια πρώτη στις 4-5Κ στροφές και μετά πάτα απομόνωση. Θα ακούσεις τις στροφές τέρμα πάνω ενώ έχεις αφήσει το γκάζι. Είναι σαν να 'κολλάει'. Σε χαμηλές στροφές και οικονομική οδήγηση δεν καταλαβαίνω διαφορά με απενεργοποιημένο rev hang.
Προσωπικά επιλέγω να το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο.
-
Για να δεις τι ακριβώς είναι το rev hang επειδή μιλούν πολλοί για αυτό κάνε το εξής: Πάτα μια πρώτη στις 4-5Κ στροφές και μετά πάτα απομόνωση. Θα ακούσεις τις στροφές τέρμα πάνω ενώ έχεις αφήσει το γκάζι. Είναι σαν να 'κολλάει'. Σε χαμηλές στροφές και οικονομική οδήγηση δεν καταλαβαίνω διαφορά με απενεργοποιημένο rev hang.
Προσωπικά επιλέγω να το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο.
[/quote]
Πως ακριβώς απενεργοποιείς το rev hang? To Type R εχεις? Απο ότι έχω διαβάσει μόνο εκεί έχει επιλογή απενεργοποίησης
-
Λογικά μέσω του προγράμματος που έχει περάσει.
-
Αυτή την απορία είχα και εγώ. Άρα το έχει hackάρει οκ. Γενικά από όσο καταλαβαίνω οι περισσότεροι hackαρουν το Civic ή τέλος πάντων βάζουν χέρι.
Όμως να ρωτήσω. Το rev hag εκτός του προφανούς με το gear shift έχει άλλο λόγο ύπαρξης; Ρωτώ γιατί με τέτοιο μοτέρ ούτε αυτό δεν χρειάζεται.
ΥΓ: Υπάρχει κάνεις με αγορασμένο 1,5Τ fl να μας πει την άποψή του για τις αλλαγές στο εσωτερικό;
-
Ο μόνος λόγος που υπάρχει το rev hang είναι κάποια κλάσματα οικονομίας καυσίμου που προσφέρει. Αντε να παραδεχτώ ότι βοηθάει κιόλας κάποιους από εμάς πιο 'ατζαμηδες' να κάνουμε αλλαγή 1-2ας πιο ομαλά σε μια απότομη ανηφόρα.
Κατά τα άλλα είναι πολύ ξενέρωτο. Εμένα ειδικά που μου αρέσουν οι 'καθαρές' αλλαγές ταχυτήτων ψηλά (κοντά στον κόφτη), με ξενερωνει πάρα πολύ η ύπαρξη του. Αφού αν βάλω πρόγραμμα, αυτός θα είναι ο βασικός λόγος!
-
Αφήστε παιδιά, έχω μπλέξει...
Εδώ κ κάποιους μήνες έχω μετακομίσει λίγο έξω από το Ηράκλειο, όποτε για τα πήγαινε-ελα στο σπίτι έχω μια επαρχιακή στροφοδιαδρομη 6 χιλιομέτρων.
Εκεί λοιπόν που έλεγα ότι είναι ευλογία να μένω έξω από την πόλη έχοντας το civic, έχει αρχίσει να γίνεται βασανο: κάθε 'γρήγορος', καγκουρας, μαυροπουκαμισάς κτλ. που με πετυχαίνει, κ@υλώνει (ή προκαλείται) από το civic και έρχεται και μου κολλάει στον προφυλακτηρα πολύ επιθετικά. Τα ίδια και χθες με ένα διπλοκαμπινο Navarra. Ε, τι να κάνω ο έρμος, ανοίγω για λίγο και φυσικά του απομακρυνομαι. Μετά ηρεμω κ επανέρχομαι σε φυσιολογικές ταχύτητες (δηλ. μόνο διπλασιες από το όριο του δρόμου, χαχα) να σου τον ξανά στον καθρέπτη μου να τον βλέπω να έρχεται του σκοτωμου! Το αμάξι του έφευγε στις στροφές και το μαζευε με ανάποδα κτλ. Λέω αμάν αυτός θα με καρφώσει από πίσω. Οπότε καταστρωσα ένα σατανικό σχέδιο για να ξεμπλεξω: ξαναπλακώνω για λίγο αλλά πιο χαλαρά ώστε να μην πέσει πάνω μου αλλά να διατηρείται κοντά μου και κάποια στιγμή που είχε μια μικρή ευθεία δεν το άνοιξα πολύ ώστε να τον αφήσω εντεχνως να με περάσει (χωρίς να πολύ φανεί) και να λήξει η ιστορία. Εκείνος βέβαια από τη λυσσα του το πλακωσε τόσο πολύ που ακόμα απορώ πως πήρε τη στροφή στο τέλος της ευθείας!
Μια άλλη φορά παλιότερα ένας πιτσιρικάς που ερχόταν από απέναντι με ένα Colt, μόλις με είδε τράβηξε χειροφρενο όπως ήταν και με πήρε από πίσω!! Χαχαχα!
Κάποια στιγμή θα σκοτωθεί κανένας από αυτούς τους βλακες που με πετυχαίνουν και θα το έχω βάρος! Βρε μήπως να έπαιρνα κανένα Α3 χιλιάρι που το ψιλόσκέφτηκα για λίγο τότε; Οεο;
-
Από αυτά που γράψατε με βοηθήσατε να περιγράψω λίγο καλύτερα την καθυστέρηση που ανέφερα κατά τις αλλαγές των σχέσεων με πολλές στροφές.
Όταν κάνω γρήγορη αλλαγή από μικρή σε μεγαλύτερη σχεση στις πχ 4000 στροφές, το αυτοκίνητο αρχικά μπορεί να κλωτσήσει γιατί δεν κατεβαίνουν οι στροφές γρήγορα όσο πατιεται ο συμπλέκτης λόγω του rev hang. Με τη σύμπλεξη λοιπόν μετά το κλώτσημα, οι στροφές πέφτουν απότομα και στο ελάχιστο χρονικο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να πατηθεί το γκάζι στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν για να συνεχίσει να επιταχύνει, δημιουργείται μια καθυστέρηση ή μια παύση στην επιτάχυνση που εγώ το μετέφρασα ως τούρμπο λαγκ. Αυτό εξαλείφεται με το πάτημα του γκαζιού ελάχιστα γρηγορότερα κατά την αλλαγη της σχέσης.
Σε χαλαρή οδήγηση με αργές ή κανονικές αλλαγές δεν γινεται αντιληπτό. Επίσης μειώνεται πολύ όταν απενεργοποιείται το Έκο.
Σαργε, αν θέλεις μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγή να σε απαλλάξω από αυτό το βάσανο.
-
Μπα, δε θα με βοηθήσει! Αφού την ίδια όψη έχουν εξωτερικά!
-
sargus μην λερώνεις το στόμα σου με κακές λέξεις.
Άκου Α3.... Αχαχαχαχ
Καλά άμα καταλήξω σε Civic δεν πρόκειται να ασχοληθώ με πέτσακες και λοιπά ερπετά των δρόμων. Όταν θα μου έρθει θα πάω να το πιώ μόνος μου με σχετική ασφάλεια. Στον δρόμο συνήθως από μ@λ@κια άλλου την πατάς..
Η χειρότερη οδηγική εμπειρία της ζωής μου είναι με Civic απέναντι. Μεταξύ Καρδίτσας Λάρισας ως αμουστακος δόκιμος 18,5 ετών με φρέσκο δίπλωμα είχα την αφέλεια να θέλω να ακολουθήσω Civic VTI 160PS (
-
Να πάρεις να πάρεις. Στείλε μου μνμ πόσο το δίνεις χα χα
-
sargus μην λερώνεις το στόμα σου με κακές λέξεις.
Άκου Α3.... Αχαχαχαχ
Καλά άμα καταλήξω σε Civic δεν πρόκειται να ασχοληθώ με πέτσακες και λοιπά ερπετά των δρόμων. Όταν θα μου έρθει θα πάω να το πιώ μόνος μου με σχετική ασφάλεια. Στον δρόμο συνήθως από μ@λ@κια άλλου την πατάς..
Η χειρότερη οδηγική εμπειρία της ζωής μου είναι με Civic απέναντι. Μεταξύ Καρδίτσας Λάρισας ως αμουστακος δόκιμος 18,5 ετών με φρέσκο δίπλωμα είχα την αφέλεια να θέλω να ακολουθήσω Civic VTI 160PS (
Δεν ξέρω τι κρατήματα είχαν τα προηγούμενα civic αλλά το παρόν πατάει καλά. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει όλο το νήμα. Πριν 2 μήνες μπήκα σε σχετικά κλειστή καμπή με 205 και βγήκα με 215 πατώντας γκάζι. Δυσκολεύτηκα από τη άποψη ότι δεν ήξερα αν θα μπει γιατί δεν έχω εμπειρία.
-
Ένα πράγμα θα πω σας ζηλεύω εσάς με τα σιβικ! Τι αμάξι οδηγείτε;....θα επανέλθω
-
Λοιπόν οδηγησα το 1.5 182 στην πλούσια έκδοση ,αυτή την μοναδική που φέρνουν πλέον με την ηλιοροφή στα 28 χιλιάρικα.
Αρχικά να μιλήσω για τον πωλητή. Ένα email είχα στείλει για τεστ ντραιβ μου απάντησαν με emailε πήραν τηλέφωνο και την μέρα και ώρα που ήθελα μου παραχώρησαν το αμάξι για 45 λεπτά χωρίς συνοδεία.
Σέρβις μου είπε στον χρόνο 110 ευρώ ( σωστά;) Και 3+2 χρόνια εγγύηση από χοντα και Σαρακάκη όχι όμως μέσω ασφαλιστικης αλλά του Σ.
Προσφορά θα μου στείλει με email γιατί είχε πελάτη όταν γύρισα χρηματοδότηση 7.5% τελικό δεν ρώτησα από ποια τράπεζα όμως.
Εμπειρία από πωλητή δλδ 10/10.
-
Σχετικά με το αμάξι.
Αρχικά εκανα λίγα χλμ σε βαρειά κυκλοφορία κατανάλωση 12.7 μετά βγηκα Μουδανιών μέχρι καρδία και πίσω η κατανάλωση έπεσε στο 6.5! Παρότι πήγαινα σταθερά από 115 ως 145! Όσο περισσότερο έβγαινα στον ανοικτό δρόμο τόσο επεφτε παρότι ανέβηκα την πιο απαιτητική ανηφόρα της καρδίας. Θεωρώ ότι σε ταξίδι με 130-140 πιάνεις εύκολα το 5.5!
Για 1.5 182 άλογα σόρρυ αυτή η κατανάλωση δεν υπάρχει! Αυτή είναι κατανάλωση από οικονομικό ντίζελ 1.5!
-
Θέση οδήγησης απλά μπαίνεις και λες εδώ είμαι! Απίστευτη. Ηλεκτρική ρύθμιση καθίσματος πολύ καλή και εύκολη και η υποστήριξη της μέσης πολύ αποτελεσματική. Επιτέλους ένα ωραίο φαρδύ και άνετο κάθισμα!
Ποιότητα εσωτερικού αποδεκτή πάνω από τον μέσο όρο. Μαλακά ψηλά σκληρά χαμηλά. Πολύ καλή η κεντρική κονσόλα. Ωραίος πίνακας οργάνων εντάξει το σύστημα πολυμέσων χρόνια πίσω και αναισθητο.
Θα έπρεπε εκεί που ακουμπά ο αγκώνας στην πόρτα να ήταν άλλο υλικό και όχι το ύφασμα αυτό που σίγουρα λερώνει.
Με ενόχλησε η κεντρική κονσόλα στο δεξί πόδι κάτω από το γόνατο που ακουμπούσε κακή αίσθηση έπρεπε ή να την έκοβαν λίγο ή να είχε μαλακή επένδυση.
Λεβιές ταχυτήτων τέλεια τοποθετημένος σε σχέση με το υποβραχιονιο οι διαδρομές των ταχυτήτων θα μπορούσαν να ήταν και μικρότερες.
-
Γκάζι ,φρένα στήσιμο 10/10 . Τρομερή επιτάχυνση προοδευτικά φρενα και πλαίσιο τρένο. Οσο και να μπεις νομίζεις ότι θα στριψει.
Μόνο το τιμόνι μένει στο φοκους καλύτερο.
Η ρύθμιση της ανάρτησης δεν μπορώ να πω ότι καταλάβαινα ιδιαίτερη διαφορά ούτε από το Έκο προφίλ.
Αποσβένει πολύ καλά όχι τέλεια αλλά πολύ καλά.
Αν όταν κατέβηκα από το φοκους είχα ένα κολλημένο χαμόγελο στο σιβικ το χαμόγελο φεύγει!
Κατεβαίνεις πιο αγριεμενος έχοντας την αίσθηση ότι οδηγείς εργαλείο! Απίστευτη δουλειά από την Χόντα. Να χαίρεστε τις αμαξάρες σας!
-
Αρχικά εκανα λίγα χλμ σε βαρειά κυκλοφορία κατανάλωση 12.7 μετά βγηκα Μουδανιών μέχρι καρδία και πίσω η κατανάλωση έπεσε στο 6.5! Παρότι πήγαινα σταθερά από 115 ως 145! Όσο περισσότερο έβγαινα στον ανοικτό δρόμο τόσο επεφτε παρότι ανέβηκα την πιο απαιτητική ανηφόρα της καρδίας. Θεωρώ ότι σε ταξίδι με 130-140 πιάνεις εύκολα το 5.5!
Για 1.5 182 άλογα σόρρυ αυτή η κατανάλωση δεν υπάρχει! Αυτή είναι κατανάλωση από οικονομικό ντίζελ 1.5!
Δεν πολυασχολούμαι με καταναλώσεις αλλά είναι τόσο εντυπωσιακά οικονομικός αυτός ο κινητήρας που το επαναλαμβάνω συνέχεια: Δεν υπάρχει οικονομικότερος κινητήρας πάνω από 150 άλογα με τίποτα. Για να μην πω πάνω από 100 άλογα και μου την πέσει κανείς.
Δε μας είπες Thin: Έτριζε το τεστ ντραιβ;
-
Τι εννοείς αν ετριζε; Δεν άκουσα κάποιον τριγμο συγκεκριμένα έχω την αίσθηση ωοτι άκουγα έναν υποκοφο θόρυβο σαν να εισερχομουν σε τούνελ λίγο αδιευκρίνιστο και ούτε σίγουρος αν τον άκουγα μπορεί να ήταν και από την τουρμπίνα.
Πάντως η καται ασχολείσαι δεν ασχολείσαι είναι απίστευτη πως πέφτει ενώ κινείται ωμε τόσο γρήγορο Ρυθμό. Έγραψα την χαμηλότερη κατανάλωση ανεξάρτητα από ντίζελ ή βενζίνη μετά από το ντίζελ 1.5 φοκους που όμως δεν μπήκα σε κίνηση. Ίσως να ήμουν κάτω από το 5.7 ή 6.1 δεν θυμάμαι που είχα γράψει με το φοκους αν κινουμουν αποκλειστικά εκτός.
-
Σε ποιο φάσμα στροφών έχει την καλύτερη απόδοση ; Γιατί έχω την εντύπωση ότι λόγω ντίζελ συνήθειας το δούλευα χαμηλά.
Όσο ανάβει η πράσινη στεφανη πάνω από τα όργανα σημαίνει ότι πας οικονομικά και μόλις γίνει λευκή ότι το χάνεις;
-
Φωτογραφίες από το τεστ
https://ibb.co/P5S9Nyy
https://ibb.co/7tSrKtF
https://ibb.co/3CyH7GD
https://ibb.co/WsP7DJ8
Νέο Honda Civic 2017