-
Επίσης Χρήστο ξέχασα να αναφερθώ στην ηλεκτρονική ανάρτηση. Στη σκληρή ρύθμιση είναι μια χαρά όταν είσαι μόνος σου στο αυτοκίνητο και δεν είσαι σε κακό Ελληνικό δρόμο με λακκούβες. Εγώ συνήθως την ενεργοποιω όταν είμαι σε κάποια στροφή με μεγάλη κλήση ώστε να μπω βελούδο χωρίς να με παιρνει η κλήση μαζί της. Είναι μπουτόν και το πατάς on the fly οπότε γουστάρεις για να παίξεις. Επίσης εκτός από τη μείωση των κλήσεων, διαβάζει το ανάγλυφο του οδοστρώματος και σου δίνει μια πιο σπορ αίσθηση οδήγησης. (Κοινώς: χοροπηδάς και νιώθεις κάγκουρας).
Το κουμπί Econ κάνει αναίσθητο το γκάζι ώστε να μην το πατάς πολύ. Εμένα σε ελαφριά ανηφόρα μου έδινε την αίσθηση ότι μειώνει τη ροπή. Εγώ έτσι κι αλλιώς τώρα στο Econ έχω το factory normal. Μου ήταν εντελώς αχρειαστο σαν λειτουργία να έχει τέτοια αναισθησία το πεντάλ του γκαζιού
-
Sabas, όπως το πας, σίγουρα θα καταλήξεις να ξέρεις πιο πολλά (αν δεν τα ξέρεις ήδη) από τους εκάστοτε πωλητές για τα αυτοκίνητα που πουλάνε...
Ειδικά απ' τα μούτρα του πωλητή που είδα στην Honda εδώ πάνω σίγουρα. Κοίτα αυτός είναι ο σκοπός μου. Όταν θα έρθει εκείνη η Αγία ώρα να έχω πλήρη ενημέρωση για δύο, τρία max, αυτοκίνητα που με απασχολούν σοβαρά. Να τα δω τελευταία φορά και να αποφασίσω με το ένστικτο της στιγμής. Δυστυχώς φέτος περνάω πολύ δύσκολη χρονιά και ένα από αυτά που μου δίνει δύναμη να αντέχω είναι η προοπτική της αγοράς οχήματος, το συντομότερο του χρόνου τέτοια εποχή...
Οι πωλητές πάντως γενικά δεν έχουν να δώσουν καμία ουσιαστική ενημέρωση σε ανθρώπους που ξέρουν δύο πράγματα. Σου μιλάνε λες κσι διαβάζουν την μπροσούρα. Ποτέ δεν ακουμπάνε τα ζητήματα που καίνε και όταν το κάνουν οι 'δικαιολογίες' είναι γέλια. Θυμάμαι όταν γυρνούσαμε για το αμάξι της γυναίκας στην Renault τον ρώτησε εκείνη για τα προβληματικά ηλεκτρικά της εταιρίας με εκείνον να απαντάει σχεδόν αντανακλαστικά 'μας τα φτιάχνει η Nissan πλέον'. Ότι ναναι, το ψέμα το ίδιο. Δεν ασχολήθηκα καν να κάνω αντίλογο.
@Vasilas το android auto το κατεβάζεις σε ότι τηλέφωνο θες απευθείας από link εκτός gstore, το έχω κάνει γιατί το 308 το πήραμε active και δεν έχει build in navi . Καλά ρε τρελέ 10 μηνών αμάξι, το πιο δυνατό warm hatch και του πέρασες πρόγραμμα; Ήμαρτον. Αν δεν κάνεις συνεχώς ταξίδια μόνος σου τσάμπα ταλαιπώρησε με καταναλώσεις στην καθημερινότητα σου. Εκ των υστέρων θεωρείς ότι άξιζε το εγχείρημα, βλέπεις ή μάλλον πρόλαβες να δεις ουσιαστική διαφορά;
-
Το econ σε εμένα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τις καθημερινές μετακινήσεις σπίτι-δουλειά. Είμαι στα 3', περνάω μόνο ένα stop. Μέχρι και Corolla hybrid θα άντεχα! Για το πηγαινέλα στη δουλειά μόνο φυσικά. Πρέπει κάποιος να έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο για να πάρει Civic με την απαίτηση να είναι οικονομικό.
Για το μοτέρ ξέχασες να μου πεις. 4κυλινδρο με ή χωρίς απενεργοποίηση κυλίνδρων;
-
Το econ σε εμένα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τις καθημερινές μετακινήσεις σπίτι-δουλειά. Είμαι στα 3', περνάω μόνο ένα stop. Μέχρι και Corolla hybrid θα άντεχα! Για το πηγαινέλα στη δουλειά μόνο φυσικά. Πρέπει κάποιος να έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο για να πάρει Civic με την απαίτηση να είναι οικονομικό.
Για το μοτέρ ξέχασες να μου πεις. 4κυλινδρο με ή χωρίς απενεργοποίηση κυλίνδρων;
Δεν απενεργοποιείται κανένας κύλινδρος στο μοτέρ. Αυτό που θα ήθελα να πω και δεν το λένε οι reviewers είναι η αίσθηση και η λειτουργία του σασμάν. Είναι βελούδινο. Για παράδειγμα πήγαινα με 2ρα σε κίνηση και ξαφνικά κινιομουν πολύ σιγά , με 9 χλμ. Το αυτοκίνητο δεν 'χτύπησε' ώστε να απαιτήσει απομονωση ή 1τη. Επίσης με 3η κινούμαι πολλές φορές με 30 χαω, δεν κατεβάζω. Ποτέ δεν χτυπάει το σασμάν να ζητήσει να κατεβάσεις ή να χτυπήσει πιρακια το μοτέρ. Ποτέ πιράκια (ο θάνατος ενος μοτέρ είναι τα πιράκια)
-
Sabas_Thess wrote:
Δεν απενεργοποιείται κανένας κύλινδρος στο μοτέρ. Αυτό που θα ήθελα να πω και δεν το λένε οι reviewers είναι η αίσθηση και η λειτουργία του σασμάν. Είναι βελούδινο. Για παράδειγμα πήγαινα με 2ρα σε κίνηση και ξαφνικά κινιομουν πολύ σιγά , με 9 χλμ. Το αυτοκίνητο δεν 'χτύπησε' ώστε να απαιτήσει απομονωση ή 1τη. Επίσης με 3η κινούμαι πολλές φορές με 30 χαω, δεν κατεβάζω. Ποτέ δεν χτυπάει το σασμάν να ζητήσει να κατεβάσεις ή να χτυπήσει πιρακια το μοτέρ. Ποτέ πιράκια (ο θάνατος ενος μοτέρ είναι τα πιράκια)
Αυτό που περιγράφεις είναι θέμα κινητήρα και όχι κιβωτίου.
-
Αυτό ήθελα να πω. Τα πιρακια είναι θέμα επικαθησεων κινητήρα, σωστής συντήρησης και χρήση καθαρού καυσίμου νομίζω. Πιρακια δεν μου έχει χτυπήσει ούτε ο Τσέχος. Άμα πάρω Civic ή Focus και μου χτυπήσει πιράκια 'θα πηδηχτώ από το παράθυρο'...
-
Όλα μπορούν κάποια στιγμή να χτυπήσουν πειράκια, αν ο οδηγός είναι άγαρμπος και πατήσει βαθιά το γκάζι με πολύ λίγες στροφές. Στα σύγχρονα όμως αυτοκίνητα θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια γιατί έχουν knock sensor. Το οποίο είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να φανταστείτε: ένα μικρόφωνο (εντάξει λίγο πιο πολύπλοκο γιατί πιάνει και κραδασμούς) που μόλις 'ακούσει' το χαρακτηριστικό ήχο των πειρακιών, ο εγκέφαλος δίνει εντολή για μεταβολή του αβάνς.
-
Καλησπέρα σε όλους. Ισχύει αυτό που μου είπαν στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, ότι δηλαδή το Civic δεν έχει configurator; Δεν υπάρχει δηλαδή πρόσθετος από το εργοστάσιο εξοπλισμός;
-
Καλησπέρα σε όλους. Ισχύει αυτό που μου είπαν στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, ότι δηλαδή το Civic δεν έχει configurator; Δεν υπάρχει δηλαδή πρόσθετος από το εργοστάσιο εξοπλισμός;
Ναι, σχεδόν σε όλα τα ιαπωνικά και κορεάτικα αμάξια τα παίρνεις με ότι εξοπλισμό έχει η έκδοση που διαλέγεις.Αν θες περισσότερο εξοπλισμό,πρέπει υποχρεωτικά να πας σε παραπάνω έκδοση.
-
Εκτός από toyota που θεωρώ πως έχει από τα καλύτερα configurator.
-
vasilas wrote:
Sabas_Thess wrote:
Αυτό που περιγράφεις είναι θέμα κινητήρα και όχι κιβωτίου.
Ναι σωστά, είναι θέμα κινητήρα
-
Στο Civic πάντως το 1,5Τ που βγαίνει μόνο sport+ navi δεν έχει και κάτι επιπλέον να βάλεις εκτός από πατάκια, λασπωτηρες, κάλυμμα χώρου αποσκευών κλπ 'περιφερειακά'. Σου δίνει και επιλογή για CVT, τι να ζητήσουμε. Το 1000αρι νομίζω έχει κανα δυο εκδόσεις εξοπλισμού.
-
Συνήθως σε ότι κατασκευάζεται Ευρώπη μπορείς να κάνεις ειδική παραγγελία. Ότι κατασκευάζεται εξ ανατολάς δεν υπάρχει ανάλογη ευελιξία. Τα Toyota τα φτιάχνουν στην Τουρκία
-
CHR & Corolla sedan made in Turkey. Corolla hatchback/Ts made in UK/Belgium. Yaris, RAV4 κλπ δεν γνωρίζω.
-
Συνήθως σε ότι κατασκευάζεται Ευρώπη μπορείς να κάνεις ειδική παραγγελία. Ότι κατασκευάζεται εξ ανατολάς δεν υπάρχει ανάλογη ευελιξία. Τα Toyota τα φτιάχνουν στην Τουρκία
το chr και το corolla το sedan όχι το 5θυρο
-
Στο Civic πάντως το 1,5Τ που βγαίνει μόνο sport+ navi δεν έχει και κάτι επιπλέον να βάλεις εκτός από πατάκια, λασπωτηρες, κάλυμμα χώρου αποσκευών κλπ 'περιφερειακά'. Σου δίνει και επιλογή για CVT, τι να ζητήσουμε. Το 1000αρι νομίζω έχει κανα δυο εκδόσεις εξοπλισμού.
Έχουν και illumination pack με led κόκκινα φώτα μέσα στην καμπίνα. Φοβερό, γίνεται σαν...!
-
CHR & Corolla sedan made in Turkey. Corolla hatchback/Ts made in UK/Belgium. Yaris, RAV4 κλπ δεν γνωρίζω.
Υaris/Γαλλία, RAV4/Ρωσία
https://www.toyota-europe.com/world-of-toyota/feel/operations/made-in-europe/manufacturing
-
Έχουν και illumination pack με led κόκκινα φώτα μέσα στην καμπίνα. Φοβερό, γίνεται σαν...!
Ε όχι και έτσι! Διακριτικό είναι. Θα το προτιμούσα λίγο πιο έντονο (το έχω)..
-
vasilas wrote:
Έχουν και illumination pack με led κόκκινα φώτα μέσα στην καμπίνα. Φοβερό, γίνεται σαν....!
Ε όχι και έτσι! Διακριτικό είναι. Θα το προτιμούσα λίγο πιο έντονο (το έχω)..
Ήμουν υπερβολικός για να κάνω πλάκα. Πόσο σου στοίχισε;
-
Εγω εχω βαλει τα μαρσπιε στις πορτες κ στο πορτπγκαζ, κ εξω απο τις πορτες τα προστατευτικα.Στο sport ομως που δε τα ειχε..στο plus δε ξερω αν τα εχει στανταρ...
Νέο Honda Civic 2017