-
@otokomae άσχετα με την παρατήρηση μου για το καπό,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,για τα γούστα μου το αυτοκίνητο είναι απόλαυση στην οδήγηση,το πάτημα του μου βγάζει σιγουριά γιατί κ γω είμαι fun του στριψιματος κ όχι τόσο του πατήματος(στην εθνική θέλω να απολαμβάνω κ τον καφέ μου οδηγώντας) κ λόγω καταγωγής από επαρχία σε δρόμους που τους γνωρίζω από παιδί οσες φορές εχω πάει το έχω απολαύσει πραγματικά κ το καλύτερο για μένα η θεση οδήγησης τέρμα κάτω κ απομονωμένη απ' τον συνοδηγό είναι έρωτας!!!
-
Το αμαξι ειναι χιλιομετροφαγος, ευχαριστιεσαι να το οδηγας ειτε χαλαρα ειτε ποιο γρηγορα στην εθνικη και επαρχιακες οδους χωρις να σε κουραζει. Οι ιαπωνες εχουν κανει πολυ καλη μελετημενη δουλεια. Μπορει να λεμε για το καπο οτι ταλαντωνεται η ισως τα πλαστικα αλλα το αμαξι ειναι χτισμενο με διαφορετικη φιλοσοφια απο τον κανονα γιατι διαθέτει εσωτερικό πλαίσιο πάνω στο οποίο κολιούνται οι εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες για περισσότερη ακαμψία εχει κατανομη βαρους 61/39 ! που αμα βαλεις μπαγκαζια και, το χαμηλο κεντρο βαρους, το νοιωθεις σαν καρτ στις στροφες. Τι μιλαμε τωρα το αμαξι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
-
Αυτο με την ακαμψία διέγραψε το, είναι τελείως λάθος..
-
http://youwheel.com/home/2016/06/20/car-body-torsional-rigidity-a-comprehensive-list/
Ανοιξε και το pdf εκει που λεει source (p. 28)
-
Lap wrote:
http://youwheel.com/home/2016/06/20/car-body-torsional-rigidity-a-comprehensive-list/
Ανοιξε και το pdf εκει που λεει source (p. 28)
Δεν δουλεύει το λινκ
-
Νομίζω πως εννοεί αυτό:
Όπως το ίδιο το κείμενο αναφέρει, άλλο τα N/mm άλλο τα nm/deg.
-
-
Προφανώς ήθελε να πει ότι δεν υπάρχει εσωτερικό πλαίσιο. Το αυτοφερομενο πλαίσιο είναι ένα. Απλά στη περίπτωση του civic κατασκευαζεται από εσω τμήματα και στη συνέχεια ποντάρονται τα εξωτερικά. Και αυτό πράγματι ανεβάζει τη στρεπτική ακαμψία του συνόλου. Μετά εσείς φθάσατε μόνοι σας στα N/mm και nm/deg που η βαθμονόμηση τους είναι τελείως διαφορετική. Πάντως εγώ από τη πρώτη στιγμή που έκανα δοκιμή το civic κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα άκαμπτο πλαίσιο που χτυπάει στα ίσια την premium κατηγορία για να μην πω ότι την ξεπερνάει κιόλας. Το κατάλαβα αυτό στο πρώτο ανισόπεδο σημείο που σταμάτησα επίτηδες και ανοιγοκλεισα όλες τις πόρτες και πίσω. Καμμιά δεν μαγκωσε έκλεισαν κανονικά και με επιβάτες. Δοκιμάστε το σε άλλα αμάξια και θα εκπλαγειτε.
-
Το αμάξι είναι πραγματικά άκαμπτο.
Άσχετο με την ακαμψία του πλαισίου αλλά το θυμήθηκα τώρα: ένας ξάδερφος μόλις είδε το καινούριο αμάξι έσπρωξε με το χέρι του το σασί πάνω από την πόρτα του οδηγού να δει αν κουνιέται. 'Μαλακα δεν κουνιέται καθόλου' μου λέει...
Δεν το είχα κάνει αυτό και όντως πολύ σκληρό το αυτοκίνητο.
-
Που βλέπω το civic στη δεύτερη σελίδα του forum μάλλον όλοι είμαστε αμολημένοι στους δρόμους με τα hondakia μας. Όπως και νά'χει καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους χαρείτε τα.
-
Χαχα,
το ξαναέφερες λοιπόν στην πρώτη σελίδα!
-
5.500 και μου άναψε το Α και λέει σε 29 μέρες. Οπότε θα πάω μέσα στο μήνα .
Πόσο πληρώσατε για το Α;
-
Υπολόγιζε πάνω κάτω 120€. Εγώ σήμερα για λάδια (+φίλτρο) μόνο πλήρωσα 100€ σε εξουσιοδοτημένο. Ήταν η καλοκαιρινή αλλαγή λαδιών που κάνω δωρο στο αμαξι μου και είναι εκτός προγραμματισμένου σέρβις.
-
Αμάν ρε παιδιά, τα μπερδεψατε.
Τα φτερά και όλα τα εξωτερικά πανελ δεν παίζουν καποιο ρόλο στην στατική ή στρεπτικη ακαμψία, αντε ελάχιστη, διότι ούτως ή άλλως τα μετρούν χωρίς αυτά, πάνω στις τράπεζες μέτρησης ακαμψιας . Παίζει κάπως σήμαντικο ρόλο το πανελ της οροφής και ιδιαίτερα η συρραφή του.
Τωρα όταν μπαίνουν κάποια πανελς αυξάνουν ίσως την στατική ακαμψία μαζί όμως και η μαζα όπου στην τελική αλλάζει όλη το αποτέλεσμα της μαθηματικής φορμουλας κατά τη μέτρηση.
Αυτό που βλέπετε στο pdf σας δείχνει τι υπάρχει κάτω από τα εξωτερικά πανελς.
-
Τα φτερά και όλα τα εξωτερικά πανελ δεν παίζουν καποιο ρόλο στην στατική ή στρεπτικη ακαμψία, αντε ελάχιστη, διότι ούτως ή άλλως τα μετρούν χωρίς αυτά, πάνω στις τράπεζες μέτρησης ακαμψιας . Παίζει κάπως σήμαντικο ρόλο το πανελ της οροφής και ιδιαίτερα η συρραφή του.
Τωρα όταν μπαίνουν κάποια πανελς αυξάνουν ίσως την στατική ακαμψία μαζί όμως και η μαζα όπου στην τελική αλλάζει όλη το αποτέλεσμα της μαθηματικής φορμουλας κατά τη μέτρηση.
Έτσι κι αλλιώς στο pdf είναι άλλη μονάδα μέτρησης οπότε δεν μπορείς να συγκρίνεις με άλλα αυτοκίνητα
-
Ε, σιγά κάντε την μετατροπή. Τόσους έχουμε εδώ μέσα που δουλεύουν σε σοβαρές εταιρίες, μια μετατροπή θα κάνουν.
Άλλο αυτό όμως και άλλο η δήλωση ότι τα panels είναι κολλημένα και για αυτό αυξάνεται η ακαμψία του αυτοκινητου
Η ακαμψία μετριέται αλλιώς χωρίς οποιοδηποτε panel ή πόρτες ή καθίσματα και εσωτερικο, πάρα μόνο με το panel της οροφής και με το εμπροσθιο παρμπρίζ κολλημένο (ή και το πίσω στην περιπτωση των sedans). Αυτός για παραδειγμα είναι ένας πολυ διαδεδομένο τροπος μέτρησης, τα άλλα προτυπα μπορεί να μην περιλαμβάνουν τα κολλημένα παρμπριζ.
Η μέτρηση ονομάζεται συνήθως ως δομικη στατική στρεπτικη ακαμψία αμαξώματος. Διότι η ακαμψία σε καθένα σημείο του αμαξώματος μετριέται και διαφέρει.
Για παράδειγμα κάποια έχουν πολύ δεμένο εμπρισθιο τμήμα και όχι πίσω. Ενώ αν μετρηθεί σε όλο το αμάξωμα υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος που μπορεί να την μετρήσει.
-
Πόσο πληρώσατε για το Α;
Εγώ το Α (σκέτο, δλδ μόνο λάδια) το έκανα στα 14.500 χιλιόμετρα στους 9 μήνες.
Κόστος: 87€. -
Γυρε σιγά μη μετρήσεις και την ατμοσφαιρική πίεση εάν προσμετράται στην ακαμψία του αμαξώματος. Κάνε εσύ την μετατροπή που είσαι πολυδιαβασμενος και ιντερνετο πηγο εξερευνητής.
-
Εντωμεταξυ παιζει ο συμφορουμιτης να ειπε κατι πολυ σωστο μεσα στο λαθος που είπε. Δεν γνωρίζω αν το γνωρίζει επακριβώς αλλα όντως η Honda έχει παίξει με την τεχνοτροπία των εξωτερικών πάνελ των δοκών να είναι από υπερυψηλης αντοχής χάλυβα (συνήθως ήταν η μέσα πλευρά των δοκών αυτών απο εξαιρετικης αντοχης χαλυβα ενώ τα εξωτερικά τμήματα από μικρότερης αντοχής διότι ήταν ευκολότερος ο σχηματισμός τους).
Η υψηλότερη ακαμψία σε σημεία κλειδιά επιτυγχανεται απο μηχανηματα που πρεσαρουν ρολλαριστα και οχι με σποτς.
Σε άλλα σημεία χρησιμοποιεί και λεϊζερ συγκόλληση, όπως τα φτερά των τροχών και γύρω από τις βάσεις της ανάρτησης
-
vasilas wrote:
Πόσο πληρώσατε για το Α;
Εγώ το Α (σκέτο, δλδ μόνο λάδια) το έκανα στα 14.500 χιλιόμετρα στους 9 μήνες.
Κόστος: 87€.Πολύ φθηνά.
Ο άλλος γιατί έδωσε 120;
Όταν μιλάμε για εξουσιοδοτημένο δεν θα έπρεπε να είναι ίδια τιμή παντού;
Νέο Honda Civic 2017