-
stefan147 » 04 Ιουν 2019 09:12
Όλα σχετικά είναι. Δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια. Είναι πιο ολοκληρωμένο για τις δικές σου ανάγκες και τα δικά σου γούστα. Για κάποιους είναι απλά άσχημο, για άλλους είναι απλά μακρύ (εξ΄ου και οι χώροι) και για άλλους δεν είναι αρκετά άνετο.
Ok, από την θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάϊν και μετά, προφανώς η θέση του παρατηρητή καθορίζει την πραγματικότητα του...οπότε ναι, όλα είναι σχετικά!Επειδή όμως υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι νόμοι στο σύμπαν μας, που δεν είναι καθόλου σχετικοί, αλλά με ακρίβεια καθορισμένοι,π.χ. βαρύτητα κ.α., μπορούμε να μετρήσουμε το κάτα πόσο ένα σύνολο μηχανικών ιδιοτήτων μιας συσκευής π.χ. αυτοκινήτου, εξυπηρετεί το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών της συσκευής αυτής!
Δηλαδή... μπορεί κάποιος να μην έχει παιδιά και να μην του χρειάζονται οι χώροι, όπως χρειάζονται σε μένα, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το πορτπαγκάζ του Civic είναι 470λ, ενώ του Focus 350λ...οπότε ακόμη κι αν σήμερα δεν μετράνε στο κριτήριο του οι διαθέσιμοι χώροι, μπορεί να μετρήσουν αύριο, αλλά το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι χρήστες χρειάζονται τους χώρους αυτούς! Γι'αυτό μίλησα για ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο δεν είναι καθόλου σχετικό! Και για να το ελαφρύνουμε λίγο η Πάμελα Αντερσον ήταν καυλιάρα στα νιάτα της, ότι και να πει ο καραγκιόζης ο κολλητός μου που δεν του αρέσουν τα μεγάλα βυζιά...αρέσουν στους περισσότερους, οπότε η σχετικότητα πάει περίπατο! -
Χαιρετώ την παρέα !!
Αφού διάβασα τις τελευταίες 100 σελίδες της ενότητας ήρθε και η σειρά μου να γράψω.... Είμαι κάτοχος του 1,5 sport απο τον Ιούλιο του 2018 αλλά μόλις πριν δυο μέρες πήρα χαμπάρι ότι στους 4Τ υπάρχει ενότητα για το νέο Honda civic.... Δεν πειράζει όμως θα αναπληρώσω απο εδω και πέρα...
Καλώς ήρθες, φίλε μου!
Να το χαίρεσαι το εργαλείο σου...για πες μας εντυπώσεις, κλείνεις χρόνο σε λίγο! -
Ο χρήστης imakis έγραψε:
Ok, από την θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάϊν και μετά, προφανώς η θέση του παρατηρητή καθορίζει την πραγματικότητα του...οπότε ναι, όλα είναι σχετικά!Επειδή όμως υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι νόμοι στο σύμπαν μας, που δεν είναι καθόλου σχετικοί, αλλά με ακρίβεια καθορισμένοι,π.χ. βαρύτητα κ.α., μπορούμε να μετρήσουμε το κάτα πόσο ένα σύνολο μηχανικών ιδιοτήτων μιας συσκευής π.χ. αυτοκινήτου, εξυπηρετεί το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών της συσκευής αυτής!
Δηλαδή... μπορεί κάποιος να μην έχει παιδιά και να μην του χρειάζονται οι χώροι, όπως χρειάζονται σε μένα, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το πορτπαγκάζ του Civic είναι 470λ, ενώ του Focus 350λ...οπότε ακόμη κι αν σήμερα δεν μετράνε στο κριτήριο του οι διαθέσιμοι χώροι, μπορεί να μετρήσουν αύριο, αλλά το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι χρήστες χρειάζονται τους χώρους αυτούς! Γι'αυτό μίλησα για ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο δεν είναι καθόλου σχετικό! Και για να το ελαφρύνουμε λίγο η Πάμελα Αντερσον ήταν καυλιάρα στα νιάτα της, ότι και να πει ο καραγκιόζης ο κολλητός μου που δεν του αρέσουν τα μεγάλα βυζιά...αρέσουν στους περισσότερους, οπότε η σχετικότητα πάει περίπατο!Ε, χμ... Ένστασις επί της θεωρίας της σχετικότητας!
Αυτός που δεν έχει παιδιά, μπορεί να μένει στην Κυψέλη και τα 14 παραπάνω εκατοστά μήκους του Civic έναντι του Focus (τα οποία στην ουσία επαρκούν για να δικαιολογήσουν τα 95 παραπάνω λίτρα του πορτμπαγκαζ, 375 έχει το Focus) να είναι απαγορευτικά στην καθημερινή αναζήτηση θέσης στάθμευσης.Πέραν της πλάκας, όπως βλέπεις η ανωτερότητα κάποιου αυτοκινήτου στα μάτια του κάθε πελάτη είναι σχετική με τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, τις εμπειρίες του και την αισθητική του.
-
Χαιρετώ την παρέα !!
Αφού διάβασα τις τελευταίες 100 σελίδες της ενότητας ήρθε και η σειρά μου να γράψω.... Είμαι κάτοχος του 1,5 sport απο τον Ιούλιο του 2018 αλλά μόλις πριν δυο μέρες πήρα χαμπάρι ότι στους 4Τ υπάρχει ενότητα για το νέο Honda civic.... Δεν πειράζει όμως θα αναπληρώσω απο εδω και πέρα...
Καλώς ήρθες, φίλε μου!
Να το χαίρεσαι το εργαλείο σου...για πες μας εντυπώσεις, κλείνεις χρόνο σε λίγο!Καλώς σάς βρήκα !!
Ετοιμαζόμαστε για να πάμε μία επίσκεψη και θα γυρίσουμε σχετικά αργά......Αλλά απο αύριο αρχίζει το γράψιμο.....
-
Ο χρήστης imakis έγραψε:
stefan147 » 04 Ιουν 2019 09:12
Όλα σχετικά είναι. Δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια. Είναι πιο ολοκληρωμένο για τις δικές σου ανάγκες και τα δικά σου γούστα. Για κάποιους είναι απλά άσχημο, για άλλους είναι απλά μακρύ (εξ΄ου και οι χώροι) και για άλλους δεν είναι αρκετά άνετο.
Δηλαδή... μπορεί κάποιος να μην έχει παιδιά και να μην του χρειάζονται οι χώροι, όπως χρειάζονται σε μένα, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το πορτπαγκάζ του Civic είναι 470λ, ενώ του Focus 350λ...οπότε ακόμη κι αν σήμερα δεν μετράνε στο κριτήριο του οι διαθέσιμοι χώροι, μπορεί να μετρήσουν αύριο, αλλά το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι χρήστες χρειάζονται τους χώρους αυτούς! Γι'αυτό μίλησα για ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο δεν είναι καθόλου σχετικό! Και για να το ελαφρύνουμε λίγο η Πάμελα Αντερσον ήταν καυλιάρα στα νιάτα της, ότι και να πει ο καραγκιόζης ο κολλητός μου που δεν του αρέσουν τα μεγάλα βυζιά...αρέσουν στους περισσότερους, οπότε η σχετικότητα πάει περίπατο!Το focus βγαίνει και Wagon για όποιον θέλει χώρους! 607 λίτρα με 30 εκατοστά παραπάνω μήκος.
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Το focus βγαίνει και Wagon για όποιον θέλει χώρους! 607 λίτρα με 30 εκατοστά παραπάνω μήκος.Ε τότε, σύμφωνα με τη θεωρία της (μη) σχετικότητας κατά imakis είναι πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο από το Civic!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Το focus βγαίνει και Wagon για όποιον θέλει χώρους! 607 λίτρα με 30 εκατοστά παραπάνω μήκος.
Ε τότε, σύμφωνα με τη θεωρία της (μη) σχετικότητας κατά imakis είναι πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο από το Civic!
Αυτό είναι στο γούστο του καθενός να το κρίνει! Για εμένα είναι (Με κάποια έξτρα, όχι με τον στάνταρ εξοπλισμό. Δυστυχώς στην Honda δεν υπάρχει διαμόρφωση)
-
Ο χρήστης imakis έγραψε:
imakis έγραψε:
Παίδες, καλημέρες! Βλέπω πως και πάλι το θέμα του oil dilution(το οποίο πρώτος επεσήμανα στο φόρουμ, έχοντας διαβάσει σχεδόν όλη την πληροφορία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ)είναι στην πρώτη γραμμή και μάλιστα διχάζει!Ουτε εσυ ησουν.... Και για να μην βγει κι αλλος και πει το ιδιο , εγω το ειπα πρωτος
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 9#p3261169
Γι αυτο και δεν το αγορασα...ειναι μαπα
Ειχα παραγγειλει ενα κοκκινο , αλλά το ακυρωσα....Βεβαια βρηκαν αλλο θυμα και του το φορτωσανΈχεις απόλυτο δίκιο, φίλε μου...δεν το είχα προσέξει, μάλλον επειδή αναφέρθηκες στο CRV, ενώ εγώ απευθείας στο Civic! Ήσουν ο πρώτος λοιπόν...συγχαρητήρια!!!
Αυτό για το οποίο δεν μπορώ, προφανώς, να σου δώσω συγχαρητήρια, είναι ότι αυτό σε φόβισε τόσο πολύ, που σε έκανε να ακυρώσεις την παραγγελία!Μου θυμίζεις τον τριχρονο γιο μου, που φοβάται τους κεραυνούς και τρέχει να κρυφτεί...γιατί δεν έχει ιδέα τι είναι!
Ακριβώς, όπως κι εσύ μάλλον δεν έχεις ιδέα από αυτοκίνητα...μην με παρεξηγέις, δεν το λέω επιθετικά, αλλά με πολλή συμπάθεια, μιας και δεν μπορώ να βγάλω άλλο συμπέρασμα, από τον χαρακτηρισμό σου 'μάπα' για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο!Και δεν το λέω επειδή το έχω έγω ή επειδή το θέμα(δεν το θεωρώ καν πρόβλημα)του oil dilution δεν με φοβιζει, μιας κι αν παρατηρηθεί σε κάποιο όχημα η λύση, όπως έχει ειπωθεί από χιλιάδες ειδικούς ανά τον κόσμο, είναι απλή...αλλαγή λαδιών σύμφωνα με το σύστημα του αυτοκινήτου!Όχι, όχι...το λέω γιατί το αυτοκίνητο απλά ΓΑΜΑΕΙ!!! Σε επιδόσεις, σε κατανάλωση, σε οδηγική συμπεριφορά, σε χώρους, σε εμφάνιση, σε εξοπλισμό, είναι με διαφορά η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα χρήματα του και λίγο παραπάνω θα πρόσθετα εγώ...για όσους γνωρίζουν από αυτοκίνητα!!!
Και φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα....εφόσον ακύρωσες, τι πήρες στην θέση του , που δεν είναι 'μάπα';
Υ.Γ.Φτιάξε μας την διάθεση, σε παρακαλώ...είναι βροχερός ο καιρός στα Γιάννενα και δεν μπορώ να πάρω την οικογένεια, να φορτώσω το Civic ομπρέλες κλπ, να σκίσω καμιά Α class ή αντίστοιχα μοντέλα στον δρόμο και να κάνω το μπανάκι μου, οπότε επαφύομαι στην απάντηση σου να μου χαρίσεις το γέλιο, που μου έκλεψε ο καιρός!!!Φιλε Μακη (το υποθετω απο το nick σου) προφανως και κανω πλακα . Υπεθεσα οτι θα το καταλαβεις, γι αυτο εβαλα και τα γελια στο τελος...Εγραψα για κοκκινο civic οτι το ακυρωσα και καλα και οτι το πηρε αλλος....Αλλά δεν ειδες οτι κι εγω απο Γιαννενα ειμαι και σε εχω δει με το κοκκινο civic σου...Βασικα τελευταια φορα σε ειδα στο 12 πριν καμια βδομαδα νομιζω και σε προσπερασα με ενα ασπρο 207 rallye....
Καπου ειχα ξαναγραψει παλιοτερα οτι ειχα δει το κοκκινο civic σου, στο παρων τοπικ αλλά δεν θα το διαβασες
Αν σε ξαναπετυχω θα σου κορναρω , να με δεις κι εσυ και να δουμε ποιος ξερει απο αμαξια και ποιος οχι -
Ααα και το civic ειναι αμαξαρα, ειναι απο τα λιγα αμαξια που 'ζηλευω' σε αυτη την κατηγορια
Και παλι το ξαναλεω, ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑ, ηθελα να σε/σας πειραξω -
Σίγουρα η μήπως βλέπεις εξαγριωμένο πλήθος civicαδων κάτω από το σπίτι σου με πυρσούς και τσουγκράνες
-
Πιστευω οτι οι πιο πολλοι καταλαβανε οτι κανω πλακα
Αν το ελεγα σοβαρα, δεν θα το εγραφα τοσο ακομψα τουλαχιστον
Εχω γραψει και παλιοτερα καλα λογια για το civic σε αυτο το τοπικ. Οποιος δεν με πιστευει ας ψαξει τα παλια ποστς -
-
Για να κάνω μια εισαγωγή.........
Αρχή του 2017 αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε για καινούργιο αυτοκίνητο . Η Corolla μας ( mod 1999 ) μας εξυπηρέτησε 19 χρόνια και έτσι όπως πήγαινε , χαλαρά θα την κρατούσαμε καμιά 20ετία ακόμη ( π'εραν απο 2-3 ψιλολόγια δεν είχε βγάλει τίποτε .....Δεν ήξερα τι σημαίνει συνεργείο.....Αλλά δεν ήθελα να μας γηροκομήσει αυτή οπότε αρχίσαμε την έρευνα. Αν και ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις ( Ιαπωνία) και ομάδα που σε έχει κάψει δεν την ξαναπλησιάζεις ( VW) πήγα έριξα και μια ματιά στο Focus (μόνο μια ματιά ) και τελικά είπαμε να πάμε στο Auris ....
Αλλά ήξερα οτι θα βγεί το καινούργιο Civic αλλά απο τις πρώτες πληροφορίες ( εκτός έβγαινε με 18άρες ζάντες και 100άρα βενζίνη ) είπα οτι δεν είναι για εμάς . Αλλά κάτι μου έλεγε να περιμένω ( συμφώνησε και η σύζυγος ...)
Έφτασε ο Ιούλιος του 2017 και περνώντας απο την αντιπροσωπεία το είδα στην βιτρίνα (1500άρι) .....
Δεν άργησε η πρώτη επίσκεψη και αφού μαζεύμαμε και εγώ και η σύζυγος τα σαγόνια απο το πάτωμα είπαμε εδώ είμαστε..... Σε ερώτηση σε πόσο καιρό θα είναι ετοιμοπαράδοτο η απάντηση ηταν σε 4 μήνες ....Έγιναν τα test drive αλλά με κάποια πράγματα (οικονομικά) που πήγαν λίγο στραβά επισκεφτήκαμε ξανά την αντιπροσωπεία τέλος Δεκεμβρίου . Η απάντηση απο 4 μήνες έγινε πλεον 11 μήνες.......... Το 1000άρι βέβαια ήταν ετοιμοπαράδοτο και έτσι άρχισε το μεγάλο δίλλημα....1000άρι τώρα ή 1500άρι σε 11 μήνες ????
Αντιστάθηκα σθεναρά και η παραγγελία έγινε για το 1500άρι.....
Οι μήνες ηταν ατελείωτοι αλλά τον Μάιο ήρθε το ευχάριστο γεγονός ....Το αυτοκίνητο θα ήταν εδώ τον Ιούλιο !!!
Οπότε οι 11 μήνες έγιναν 7 και 20 Ιουλίου έγινε η παραλαβή. Δεν το πίστευα στα μάτια μου ....Δεν ήταν μόνο ότι μετά 19 χρόνια παίρνουμε αυτοκίνητο αλλά οτι αυτό που παίρνουμε έμοιαζε περισσότερο με μαχητικό αεροσκάφος ή διαστημόπλοιο παρά με αυτοκίνητο ........
Αυτά για πρόλογο και σιγά σιγά θα περάσουμε και στην συνολική εικόνα και εντυπώσεις του Civic μας αφού πλησιάζουν και τα πρώτα γενέθλια του........ -
Να τα 100στησει !!
Ο χρήστης Enzo22 έγραψε:
( εκτός έβγαινε με 18άρες ζάντες και 100άρα βενζίνη )Σε αλλες χωρες δηλαδη, θελει 100αρα κι εδω 95αρα?
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Να τα 100στησει !!( εκτός έβγαινε με 18άρες ζάντες και 100άρα βενζίνη )
Σε αλλες χωρες δηλαδη, θελει 100αρα κι εδω 95αρα?
Ευχαριστώ !!!
Οταν κυκλοφόρησε στην Αμερική , η έκδοση Sport 1500 cc έβγαινε με 18άρες ζάντες και υποχρεωτικά 100άρα βενζίνη.....
-
alexandros.K » 04 Ιουν 2019 20:00
Ααα και το civic ειναι αμαξαρα, ειναι απο τα λιγα αμαξια που 'ζηλευω' σε αυτη την κατηγορια
Και παλι το ξαναλεω, ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑ, ηθελα να σε/σας πειραξωΜε τρόμαξες, ρε παγουρά...είπα κι εγώ, τόση ασχετοσύνη πια; .!
Κόρναρε...αλλά όχι πολύ δυνατά, μην έχω τα παιδιά μέσα και τρομάξουν!!! -
Ο χρήστης imakis έγραψε:
Δηλαδή... μπορεί κάποιος να μην έχει παιδιά και να μην του χρειάζονται οι χώροι, όπως χρειάζονται σε μένα, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το πορτπαγκάζ του Civic είναι 470λ, ενώ του Focus 350λ...οπότε ακόμη κι αν σήμερα δεν μετράνε στο κριτήριο του οι διαθέσιμοι χώροι, μπορεί να μετρήσουν αύριο, αλλά το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι χρήστες χρειάζονται τους χώρους αυτούς! Γι'αυτό μίλησα για ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο δεν είναι καθόλου σχετικό! Και για να το ελαφρύνουμε λίγο η Πάμελα Αντερσον ήταν καυλιάρα στα νιάτα της, ότι και να πει ο καραγκιόζης ο κολλητός μου που δεν του αρέσουν τα μεγάλα βυζιά...αρέσουν στους περισσότερους, οπότε η σχετικότητα πάει περίπατο!To μόνο που προσπαθώ να πω χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν φυσικά, είναι ότι οι αγοραστές του Civic και του κάθε αντίστοιχης κατηγορίας αυτοκινήτου, έρχονται συνήθως από αρκετά παλιά οχήματα με ότι αυτό συνεπάγεται. Επομένως είναι φυσιολογικό σ΄ αυτούς να φαίνεται κάτι το εξωπραγματικό ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα απλώς καλό αυτοκίνητο. Γι' αυτό και γράφονται υπερβολές που κάνουν trigger κάποια ενδεχομένως ενοχλητικά σχόλια. Το ίδιο φυσικά έχω παρατηρήσει να συμβαίνει και με άλλα αυτοκίνητα πχ Tiguan.
-
Ολοσωστη τοποθέτηση. Βέβαια το civic έχει πολύ ενδιαφέρουσα μηχανολογία πάνω του, ώστε να εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Αλλά κ πάλι, ως τοποθέτηση, ισχύει. Εκτός αν προέρχεσαι από Xantia οπότε όλα σου φαίνονται μάπα [emoji41]
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
-
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤ/ΤΟ : AUDI S3 2.0 TFSI QUATTRO (2010)
TΩΡΙΝΟ ΑΥΤ/ΤΟ : HONDA CIVIC 1.5T HATCH SPORT (2019)
Συμφωνώ μαζί σου πάντως στα περί υπερβολών … -
Enzo22 » 05 Ιουν 2019 05:34
Δεν ήταν μόνο ότι μετά 19 χρόνια παίρνουμε αυτοκίνητο αλλά οτι αυτό που παίρνουμε έμοιαζε περισσότερο με μαχητικό αεροσκάφος ή διαστημόπλοιο παρά με αυτοκίνητο ........Ρε φίλε, το πιστεύεις ότι ακριβώς αυτό τον χαρακτηρισμό(αυτό είναι σαν μαχητικό!) έκανε η...πεθερά μου;;;Αυτό έχω κι εγώ στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που το είδα και με κούφανε η πεθερά(76 χρονών γυναίκα, που δεν έχει οδηγήσει ποτέ)!!!
Νέο Honda Civic 2017