-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Τι λέτε βρε νούμερα (δεν πάει αυτό σε σένα Ηλία, μην παραξηγηθώ, αλλά στους Χονταίους) περί σωστού τρόπου χρήσης; Δηλαδή αν έχω να κάνω μια μικρή διαδρομή 2-3 χιλιομέτρων, να μην πάρω το αμάξι, αλλά να πάω με τα πόδια; Ή μήπως να το πάρω και να κάνω και καμιά 20αριά χιλιόμετρα επιπλέον σε κύκλους, ώστε να έρθει στη σωστή θερμοκρασία;
Αστεία πράγματα...
Συμφωνώ και επαυξάνω. Αδιανόητα πράγματα εν έτει 2019 να είναι αυτός ο 'σωστός' τρόπος χρήσης όσο σωστό και να είναι το να μην βάζεις το αμάξι μπρος μόνο για λίγα μέτρα και το σβήνεις μετά. Δηλαδή δεν μπορείς να πας στο σουπερμάρκετ που είναι 1000 μέτρα απο το σπίτι σου (και θες αμάξι για να φορτώσεις πράγματα)...
-
Φίλε harisma23, Ναι από επίσημα χείλη ειπώθηκε στην Αμερική.
Έχεις απόλυτο δίκιο ! Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του χρήστη να χρησιμοποιεί το αυτ/το του, όπως αυτός θέλει. Αυτό είπε και η πολύ δυνατή ένωση καταναλωτών στις ΗΠΑ και πέτυχε μεγάλη ανάκληση και τώρα πρόσφατα και ένα έτος επιπλέον επέκταση εγγύησης. Δυστυχώς όμως οι high efficiency κινητήρες έχουν και τις αχίλλειους πτέρνες τους. Κάτι αντίστοιχο, πιστεύω, θα συμβαίνει και με τους ηλεκτροκινητήρες, όταν αυτοί διαδοθούν ευρέως.
Πάντως αυτός ο τρόπος χρήσης είναι μακροπρόθεσμα επιζήμιος για οποιονδήποτε κινητήρα και όχι μόνο για τον L15BA ...
-
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
Φίλε raprure, εύχομαι από καρδιάς ταχύτατη αποκατάσταση και να γίνει ποιο τέλειο απ’ ότι ήταν !!!Και μία διαπίστωση - βεβαιότητα για το service minder :
Όσο τα διανυθέντα χλμ γίνονται με μικρές επαναλαμβανόμενες διαδρομές, συχνό άναψε – σβήσε, δίχως το μοτέρ να έρθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας για ικανό διάστημα, το ημερολογιακό έτος θα περιορίζεται σημαντικά.
Κάτι που δικαιώνει την Honda USA, που “ικέτευε» του κατόχους να λειτουργούν τον κινητήρα σωστά και για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε αυτός να έρχεται σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και να αποφεύγεται το oil dilution.
Όσο τα διανυθέντα χλμ γίνονται σε full potential με σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, ταξίδια, υψηλές στροφές κλπ, το ημερολογιακό έτος θα προσεγγίζει κατά το μέτρο του δυνατού το προσδοκόμενο και θεωρητικά θα αποφεύγεται το oil dilurion (μακριά από εμάς).
Αυτό συμβαίνει και από εμπειρίες αμερικάνων και άγγλων που διάβασα στα αντίστοιχα φόρουμ.
Από 22/02/19 έχω 260 ημέρες για σέρβις και 3434 διανυθέντα χλμ …
εγώ πάντως θα συμφωνούσα 100%με αυτή τον ισχυρισμό μόνο στην περίπτωση που στους επόμενους υποψήφιους αγοραστές γινόταν ξεκάθαρο ότι πριν την αγορά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το αμάξι δεν επιτρέπεται να κάνεις μικρές αποστάσεις. Και είναι ικανό μόνο για μεγάλες. Εάν έκαναν αυτό τότε συμφωνώ απόλυτως με αυτή την παραδοχή-ανέκδοτο. Επειδή είμαι σίγουρος ότι εάν πάω το απόγευμα και παραστήσω τον υποψήφιο αγοραστή δεν θα ακουστεί τίποτα για την ταμπακιέρα..... Όλα τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λεμε
p.s μου θυμίζει τα tsi που είχαν περιλάβει στο manual το δεδομένο των κινητήρων ότι δλδ είναι φυσιολογικό να καίνε λάδι.Και το είχαν αποδεκτεί όλοι οι κάτοχοι μαζί με αυτούς και ο κολλητός μου που είχε αμάξι επιδόσεων και δικαολογουσε την κατανάλωση λαδιού. Ήταν βλέπεις 116 άλογα
-
@ignatios : Αυτά συνέβησαν σε πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά που έχουν 6-7 μήνες το χρόνο -20c και οι χρήστες δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από μικρές επαναλαμβανόμενες διαδρομές. Δε νομίζω ότι εμείς στην Ελλάδα αγοράζουμε το σιβίκ για τέτοια χρήση. Οπότε αν παραστήσεις το υποψήφιο αγοραστή στο ανυποψίαστο πωλητή και επικαλεστείς τα ως άνω, απλά θα τον στείλεις αδιάβαστο !!!
-
Στις ΗΠΑ και στο Καναδα κάνουν μικρές διαδρομές?
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Προφανώς καινό αισθητήρας βλέπει (δηλαδή διαβάζει το φως) όποτε είπα μήπως η διάθλαση από τις σταγόνες τον τρελαίνειΠροφανώς και κάνεις λάθος!
https://en.wikipedia.org/wiki/Parking_sensorThese systems use either electromagnetic or ultrasonic sensors.
-
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
@ignatios : Αυτά συνέβησαν σε πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά που έχουν 6-7 μήνες το χρόνο -20c και οι χρήστες δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από μικρές επαναλαμβανόμενες διαδρομές. Δε νομίζω ότι εμείς στην Ελλάδα αγοράζουμε το σιβίκ για τέτοια χρήση. Οπότε αν παραστήσεις το υποψήφιο αγοραστή στο ανυποψίαστο πωλητή και επικαλεστείς τα ως άνω, απλά θα τον στείλεις αδιάβαστο !!!Ενώ στο Αμερικα τους ενημερώνουν πριν την αγορά??Εγώ γιατί διαβασα ότι είναι γενικότερο το πρόβλημα και όχι μόνο στην Αμερική - Καναδά?
-
Γιατί είναι αδιανόητο ένας κατασκευαστής να σου λέει ότι αν συστηματικά κάνεις μικρές διαδρομές μπορεί να παρουσιαστεί oil dilution; Δε σου απαγορεύει να κάνεις μικρές διαδρομές, απλά σου λέει να μην το κάνεις συστηματικά. Είναι σαν να σου λέει να μην πηγαίνεις συνέχεια κόφτες το αμάξι, να μην τουρμπίζεις δίχως αύριο και να το σβήνεις αμέσως κοκ. Το ίδιο ισχύει και στη φόρτιση μπαταριών, υπάρχουν best practices για να μεγαλώσεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσωπικά δεν το βρίσκω παράλογο.
-
Ο χρήστης Rapture έγραψε:
Γιατί είναι αδιανόητο ένας κατασκευαστής να σου λέει ότι αν συστηματικά κάνεις μικρές διαδρομές μπορεί να παρουσιαστεί oil dilution; Δε σου απαγορεύει να κάνεις μικρές διαδρομές, απλά σου λέει να μην το κάνεις συστηματικά. Είναι σαν να σου λέει να μην πηγαίνεις συνέχεια κόφτες το αμάξι, να μην τουρμπίζεις δίχως αύριο και να το σβήνεις αμέσως κοκ. Το ίδιο ισχύει και στη φόρτιση μπαταριών, υπάρχουν best practices για να μεγαλώσεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσωπικά δεν το βρίσκω παράλογο.Παράλογο; Όπως έλεγε και η χήρα Μήτση...
Φίλε μου, ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήοσυμε τα αδικαιολόγητα, λόγω συμπάθειας στη μάρκα...
Είναι τελείως απαράδεκτο μια απόλυτα φυσιολογική χρήση (παρα πολύς κόσμος έχει μόνο πολλές μικρές διαδρομές στην καθημερινότητα του) να δημιουργεί πρόβλημα. Ούτε έχει καμία σχέση με τα άλλα παραδείγματα σιδεροφάγων που αναφέρεις (με κόφτες συνεχώς και τουρμπίσματα δίχως αύριο) και τα οποία πολύ απέχουν από τη φυσιολογική χρήση.Εμείς που είμαστε στην Ελλάδα βέβαια, ΑΝ το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε συνθήκες μεγάλου ψύχους (μεγάλο ΑΝ) χεστήκαμε...
-
Γιατί είναι αδιανόητο ένας κατασκευαστής να σου λέει ότι αν συστηματικά κάνεις μικρές διαδρομές μπορεί να παρουσιαστεί oil dilution; Δε σου απαγορεύει να κάνεις μικρές διαδρομές, απλά σου λέει να μην το κάνεις συστηματικά. Είναι σαν να σου λέει να μην πηγαίνεις συνέχεια κόφτες το αμάξι, να μην τουρμπίζεις δίχως αύριο και να το σβήνεις αμέσως κοκ. Το ίδιο ισχύει και στη φόρτιση μπαταριών, υπάρχουν best practices για να μεγαλώσεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσωπικά δεν το βρίσκω παράλογο.
Παράλογο; Όπως έλεγε και η χήρα Μήτση...
Φίλε μου, ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήοσυμε τα αδικαιολόγητα, λόγω συμπάθειας στη μάρκα...
Είναι τελείως απαράδεκτο μια απόλυτα φυσιολογική χρήση (παρα πολύς κόσμος έχει μόνο πολλές μικρές διαδρομές στην καθημερινότητα του) να δημιουργεί πρόβλημα. Ούτε έχει καμία σχέση με τα άλλα παραδείγματα σιδεροφάγων που αναφέρεις (με κόφτες συνεχώς και τουρμπίσματα δίχως αύριο) και τα οποία πολύ απέχουν από τη φυσιολογική χρήση.Εμείς που είμαστε στην Ελλάδα βέβαια, ΑΝ το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε συνθήκες μεγάλου ψύχους (μεγάλο ΑΝ) χεστήκαμε...
αυτό ακριβώς.... Τίποτα άλλο...
-
Παράλογο; Όπως έλεγε και η χήρα Μήτση...
Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας σε μάρκες, αλλά περισσότερο θέμα κοινής λογικής. Αν κι εγώ πάρω το αυτοκίνητο και κάνω συστηματικά αποστάσεις 200m θα μείνω από μπαταρία κάποια στιγμή. Πιθανότατα θα προκαλέσω κι άλλα προβλήματα στον κινητήρα αν δε φτάσει ποτέ σε θερμοκρασία φυσιολογικής λειτουργίας. Προφανώς δε χρειάζεται να μου το πει κάποιος κατασκευαστής αυτό ενώ κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει φυσιολογική χρήση για τα δικά του δεδομένα.
Στην περίπτωση που συζητάμε δεν απαγορεύει κανείς να κάνεις συχνές μικρές αποστάσεις σε συνθήκες ακραίου ψύχους, απλά θα αναγκάζεσαι να κάνεις συχνότερες αλλαγές λαδιών.Εγώ αναρωτιέμαι το εξής, αν ζούσατε σε περιοχή με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δε θα αλλάζατε λίγο τις οδηγικές σας συνήθειες για να προστατεύσετε τον κινητήρα; -
Ωραία τα είπες αυτά τα τελευταία!
-
Προφανώς δεν συζητάμε για 100 και 200 μέτρα, αυτό βέβαια είναι κακη χρήση του αυτοκινήτου και είναι αναμενόμενο μακροπρόθεσμα (και όχι σε 1-2-3 χρόνια) να εμφανίσει προβλήματα με τέτοια χρήση. Μιλάμε όμως ότι μικρές καθημερινές διαδρομές που κάνουμε όλοι που ζούμε στην πόλη πχ σουπερμάρκετ, τα παιδιά στο σχολείο κτλ, δηλαδή διαδρομές των 2-3 χλμ να πρέπει να 10πλασσιαστουν για να μην «χαλάσει» αυτοκίνητο του 2017!!! Αυτό είναι το αδιανόητο. Αν φυσικά ισχύει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός.
-
Στην περίπτωση που συζητάμε δεν απαγορεύει κανείς να κάνεις συχνές μικρές αποστάσεις σε συνθήκες ακραίου ψύχους, απλά θα αναγκάζεσαι να κάνεις συχνότερες αλλαγές λαδιών.Εγώ αναρωτιέμαι το εξής, αν ζούσατε σε περιοχή με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δε θα αλλάζατε λίγο τις οδηγικές σας συνήθειες για να προστατεύσετε τον κινητήρα;
Σε αυτό θα συμφωνήσω.
Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας σε μάρκες, αλλά περισσότερο θέμα κοινής λογικής. Αν κι εγώ πάρω το αυτοκίνητο και κάνω συστηματικά αποστάσεις 200m θα μείνω από μπαταρία κάποια στιγμή. Πιθανότατα θα προκαλέσω κι άλλα προβλήματα στον κινητήρα αν δε φτάσει ποτέ σε θερμοκρασία φυσιολογικής λειτουργίας. Προφανώς δε χρειάζεται να μου το πει κάποιος κατασκευαστής αυτό ενώ κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει φυσιολογική χρήση για τα δικά του δεδομένα.
Και σε αυτό θα διαφωνήσω, γιατί πάλι για να δικαιολογήσεις την αστοχία της Honda παίρνεις ακραία παραδείγματα, όπως έκανες και πιο πριν με την εξίσωση της χρήσης σε μικρές διαδρομές με την χρήση των σιδεροφάγων. Ξαναλέω λοιπόν ότι παρα πολλοί άνθρωποι έχουνε καθημερινά αποκλειστικά διαδρομές του 1-2-3-5 χιλιομέτρων (και όχι 200m που τα κάνεις με τα πόδια). Και βεβαίως με οποιαδήποτε κριτήρια αυτή είναι μια φυσιολογική χρήση και δε νομιμοποιείται κανένας κατασκευαστής να εγκαλεί τους πελάτες για μη σωστή χρήση.
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Προφανώς δεν συζητάμε για 100 και 200 μέτρα, αυτό βέβαια είναι κακη χρήση του αυτοκινήτου και είναι αναμενόμενο μακροπρόθεσμα (και όχι σε 1-2-3 χρόνια) να εμφανίσει προβλήματα με τέτοια χρήση. Μιλάμε όμως ότι μικρές καθημερινές διαδρομές που κάνουμε όλοι που ζούμε στην πόλη πχ σουπερμάρκετ, τα παιδιά στο σχολείο κτλ, δηλαδή διαδρομές των 2-3 χλμ να πρέπει να 10πλασσιαστουν για να μην «χαλάσει» αυτοκίνητο του 2017!!! Αυτό είναι το αδιανόητο. Αν φυσικά ισχύει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός.Α γειά σου!
-
Long story short, με βρήκε ένα αγροτικό με τον πίσω προφυλακτηρα του. Ήταν διπλοπαρκαρισμενος δίπλα μου και έκανε τέρμα αριστερά για να φύγει, οπότε ο πίσω προφυλακτηρας πήρε τις πόρτες. Φιλική δήλωση, αντικατάσταση 2 πόρτες όταν έρθουν.Φίλε μου μην αγχώνεσαι, συμβαίνουν αυτά. Πονέσαμε όλοι αλλά θα γίνει πραγματικά καλύτερο.
-
Ο χρήστης qbie έγραψε:
Προφανώς καινό αισθητήρας βλέπει (δηλαδή διαβάζει το φως) όποτε είπα μήπως η διάθλαση από τις σταγόνες τον τρελαίνει
Προφανώς και κάνεις λάθος!
https://en.wikipedia.org/wiki/Parking_sensorThese systems use either electromagnetic or ultrasonic sensors.
Προφανώς ψάχνω μια λογική εξήγηση, δεν είναι αυτή , σε ευχαριστώ για την πληροφορία.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Προφανώς καινό αισθητήρας βλέπει (δηλαδή διαβάζει το φως) όποτε είπα μήπως η διάθλαση από τις σταγόνες τον τρελαίνει
Προφανώς ψάχνω μια λογική εξήγηση, δεν είναι αυτή , σε ευχαριστώ για την πληροφορία.
Και το φως πάντως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι
-
Κύριοι, έχετε δίκαιο και οι μεν και οι δε. Για αυτό οι κατασκευαστές προτείνουν συντομότερα διαστήματα λιπαντικής συντήρησης (και αλλαγής φίλτρων) σε συνθήκες επιβαρυμένης χρήσης (σύντομες διαδρομές, πολύ ψυχρές ή θερμές συνθήκες, περιβάλλον με πολλή σκόνη, οχήματα έκτακτης ανάγκης που δουλεύουν για ώρα σταματημένα κλπ) και το γράφουν και στα manuals.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και το φως πάντως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι
OK! Αλλά νομίζω είναι προφανές ότι το φως δεν περνάει από το αδιαφανές καπάκι και το αδιαφανές βερνίκι που έχουν οι αισθητήρες παρκαρισματος!
Άσε που έχω την εντύπωση ότι όλοι οι νέοι με υπέρηχους δουλεύουν...
Νέο Honda Civic 2017