-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Καλημέρα.
1)Στην λίστα που αναφέρω δέν υπάρχει κάποιοα ενδηξη για τον 2ο λάμδα αν ειναι complete η incomplete.
ΔΕΝ ΜΑς ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ- η αντισταση του λάμδα δουλευει μια χαρα και ρεύμα στελνει μιά χαρά 12 volt οποτε ασχετα με τον εγκέφαλο ο λάμδα δουλευει σωστα απο εκει και πέρα ο εγκέφαλος δέν μπορεί να επεξεργαστει το σήμα που λαμβάνει,,
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΖΟΚΕΡ
οποτε το βάζω μπρός μετα απο το insuffisient tempreture γυρναει σε closed loop using O2 sensor για λιγα δευτερολεπτα μετα οτι και να κάνω ακομα και ρελαντι να είμαι βγάζει ανοιχτό βρόγχο πάλι λογο επιταχυνσης μετα ξανα κλειστο χρησιμοποιόντας το λάμδα και μετα ξανα ανοιγει λόγο οτι επιταχύνω γινετε αυτο μερικες φορές και μετα βγάζει συστεμ failure.
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΣ?3)O μαστορας μου είπε οτι τα τσεκαρε όλα φαίνοταν καλό παιδι,ούτε λευτα δεν μου πήρε να φανταστεις.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ, Η ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ Ή Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ- ο λάμδα είναι σωστος, ειναι σωστός ο κωδικός
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ Λ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ, ΜΕΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
5)καλή ιδέα για τον εγκεφαλα θα τον πάρω τηλ ποιο μετά.
οχι μετα το καθάρισμα δέν είδα διαφορά καμία..αυτο που ανέφερα με τον complete του heater ηταν πριν μέρες.εν το μεταξύ προχθές έμεινα απο μπαταρία γιατι είχα αρκετη ωρα τη μίζα ανοιχτη λογο του οτι έκανα δοκιμες και μετρήσεις και μου φανικε παρα πολυ γρηγορα η αποφορτηση της..εχθες το βράδυ και σημερα το πρωι στην μιζιά δέν με έκανε να νιώσω δυνατη μίζα ψιλοψοφια μου φάνηκε, μπορεί να είναι ηδέα μου, απλα επηδη ανεφερε ποιο πρίν ενα παιδι δεν θυμαμαι ποιος εσυ νομίζω trident για την μπαταρία..παιζει και αυτο το σενάριο?
πώς μπορώ να τσεκάρω τη μπαταρία άν ειναι κομπλέ? δέν έχω κάποιον εδω τόσο θάρος με αμάξι να του την πάρω για δοκιμή..
με το πολύμετρο μπορώ να δώ τι παίζει με την μπαταρία?
απο volt οκ εχει 12-13..απλα σκευτομαι οτι μπορει να έχει τάση αλλα όχι ένταση..με το πολυμετρο μπορώ να κάνω κάποιοα μετρηση να τσεκάρω την μπαταρία μου?ΟΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΦΟΡΤΙΟ, ΠΧ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ 12,6 ΒΟΛΤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ 7 ΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑ 9. ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΣΤΑΡΕΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΑ 'ΨΩΜΙΑ' ΕΧΕΙ.ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΠΙΚΑ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΒΗΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ 12,3 ΒΟΛΤ,
ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΙΣ 2000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ 14 ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ ΠΙΣΩ ΤΖΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 13,5
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΠΕΡΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΟ Η ΕΣΤΩ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΟΝ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΡΕΥΜΑ
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΕΣ ΓΕΙΩΣΕΙΣ. ΣΦΙΧΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΕΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ 2-3
ΨΑΧΤΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΕ ΤΕΣτωρα μόλις μιλησα με το μαστορι στα τρίκαλα.
Του εξήγησα τι παίζει το κοδικους βγάζει πος συμπεριφέρεται με τον ανοιχτο-κλειστο βρόνχο και μου είπε οτι υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μην ειναι εγκέφαλος,
ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΡΩΤΑ ΛΥΝΕΙΣ ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.μου είπε μην κοιτας αυτο το διαγνωστικο που εχεις ειναι πολυ απλό και δέν μπορεις να έχεις καθαρή εικόνα για τους παλμογράφους κτλ μονο τους κοδικους βλάβης να κοιτάω.
ΟΚ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑαυτος ειναι συνεργείο+ηλεκτρολογείο αλλα ειδικέυεται σε ηλεκτρονικα κυριος εγκεφάλους κτλ.
μου είπε οτι μπορεί να δοκιμάσει αλο εγκέφαλο να δεί αν λειτουργει και να με χρεώσει μόνο εργατικά (οχι εγραφή εγκεφάλου) επήσης μου είπε οτι αν δεν ειναι ο εγκέφαλος πρέπει να του το αφήσω εκει να το δεί με την ησυχία του 1 μερα για να βγάλει διάγνωση λογικοτατος μου ακουγετε..
ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙολόκληρη Λάρισα ρε πστη μου δέν έχει κανετα συνεργειο που να προγραμματίζει εγκεφάλους.
οποτε τωρα η συνεχεια εχει ως εξής.
βλέπω τι κωδικό έχει ο εγκέφαλος μου για να ειμαστε 100% σιγουροι οτι ατος που εχει ταιριάζει πρίν μήν κατεβω τσάμπα τρίκαλα..αν τεριάζει κατεβαίνω του το πάω βάζουμε πάνω άλο εγκέφαλο αν δουλεψει τον αλλάζουμε άν δέν δουλεψει του αφήνω το αμάξι και γυρνάω λάρισα με κτελ και πάω την επομένη να το πάρω. η την μεθεπόμενη δέν ξέρω..
ρε trident λές να είναι καμια μπαταρία και να γελάμε όπος είπες?
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΥΠΟΘΕΣΕΣ ΚΑΝΩ ΩΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, ΑΠΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ 'ΛΥΝΩ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΩΤΑ' ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΡΕΥΜΑ Ή / ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ....σορυ για τα σερι μηνυματα αλλα τρώω φλασιες τώρα...
οταν πήγα γιάννενα (με τον παλιο λάμδα πάνω) μέχρι τα τρίκαλα που πήγαινα συνεχομετα με 3000 στροφές λαμπάκι δέν άναψε καθολου..τοτε δέν παρακολουθούσα αν το αμάξι είναι σε open-close loop παρακολουθούσα μόνο τους λάμδα.οποτε δέν ξέρω αν ηταν complete η όχι οιλάμδα.
Μόλις έφτασα τρίκαλα που εκοψα ταχυτητα σε ένα φανάρι και γενικά έπεσαν οι στροφές τσουπ λαμπάκι..μετά το εσβησα και μέχρι τα Γιάνενα δέν ξανα άναψε..μήπος επηδη το πήγαινα πατημένος ο δυναμός κάλυπτε τα κενά και δέν φαινοταν η εληψη ρευματος και οταν εκοψα φάνηκε η πτώση και άναψε λαμπάκι..?ΤΟ ΔΥΝΑΜΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΟΠΩς ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΟ 'ΠΑΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΓΚΑΖΙ' ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ
Επιπλέον στοιχεία:
Οταν ημουν ρελαντί οταν ρετάριζε το αμάξι (πριν με το σερβο) τα φωτα του κατραν επαιζαν στον ρυθμο του ρεταρισματος..δηλαδή οταν επευταν οι στροφές ετσι για μισο δευτερολεπτο μειονοταν και η ενταση στα φωτα του κατραν και ξανα ανεβαινε τρεμοπαιζε το φως τελος πάντον οταν πατουσα λιγο γκαζάκι σταθεροποιουνταν..
τωρα επηδη δεν ρεταρει δέν το κάνει τοσο εντονα..επήσης οταν πηγαινα γιάνενα (βράδυ) οποτε πατούσα να ανεβάσω το ηλεκτρικό παράθυρο ηταν εμφανής η πτώση εντασης στα φωτα πορειας,η μεγαλα δέν θυμάμαι, εκανε μπάμ δηλαδή οτι μολις τραβουσε ρευμα το παράθυρο και επευτε κατευθειαν η ενταση στα φωτα..
Και οπος ανέφερα προχθες έπεσε η μπαταρία μου πολύ γρήγορα..
παρόλα αυτα δείχνει 13,7 βολτ οταν δουλευει ο κινητηρας....
για πειτε !!!!!
ΚΑΠΩΣ ΥΠΟΠΤΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ,
ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΚΛΠ???.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ. ΑΜΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ.
ΑΜΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΙ.To 13.7 είναι λίγο
Το πεσιμο των φωτων δείχνει πιθανόν διαβρωμένες γειώσειςΠρέπει να τσεκάρεις απαραίτητα (άσχετα με το πρόβλημα του εγκεφάλου) τις γειώσεις και τον δυναμό
Αν δεν έχει καλή γείωση ο εγκέφαλος, μπορεί να έχεις επιστροφή από το κύκλωμα του λ και για αυτό να μην πέφτει και η ένδειξη κάτω από τα 0,45
Ξηγημένος αυτός στα Τρίκαλα, δεν χάνεις τίποτα για μια δοκιμή
Τωρα το πηρα χαμπαρι οτι τα εγραψες και εσυ , σορρυ.
οι γειώσεις ειναι ολες σφιχτές, αυτες που τσεκαρα δηλαδή 2 κατω απο την egr και 1 πάνω στον εγκέφαλο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣη μπαταρια μου άδειασε πολυ ευκολα προχθές.. εδειχνε 13,7 αφου εβαλα μπρος με άδεια την άδεια,
θα πάω απλά πριν πάω πρέπει πάλι να ξυλώσω τον εγκέφαλο να δώ τον κωδικό του και εγώ σημερα εχω μπλέξει με τη δουλεια και δέν θα μπορέσω να λείψω πρίν της 8 το βράδυ..οποτε πάει και αυτη η μέρα έτσι το βραδυ θα βγάλω εγκέφαλο πάλι να δώ κωδικο να τον πάρω αυριο τηλ να κανονίσω αν ειναι ανοιχτός σάβατο να πάω να κάνει τη δοκιμή αλιώς δευτερα.
ο δυναμος φωρτισε την μπαταρία σχετικά γρήγορα είχε ρευμα για μιζια δηλαδή.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ Η ΤΟ ΔΥΝΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ.επήσης αν δεν είχε καλή γείωση ο εγέφαλος θα εβγαζε κιάλα στη φόρα φαντάζομαι όχι μονο αυτο..
ΕΓΩ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΓΑΜΩ ΤΗ ΣΙΝΤΥ ΚΡΩΦΟΡΝΤ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗς ΚΙΟΛΑΣ, ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣασε που θα το ειχε δει και ο ηλεκτρολόγος που πήγα αν είχε θέμα κάποια γείωση
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΕ , ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ. ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΕΙΔΕ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΣ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣΕπήσης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής;
Οταν ανοιγω το διακόπτη με σβηστη τη μηχανη κανονικα θα πρέπει να πιασω το λάμδα και να νιώσω οτι ζεστενεται?η οχι?
το ρευμα που περναει πρίν βάλω μπρος πρέπει να ζεστανει το σώμα του η όχι?.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΧΙσκευτομαι να κάνω το εξης πείραμα.
να συνδέσω πάνο τον παλιο λάμδα επειτα να βγάλω τη φυσα και να συνδεσω τον καινουριο ενο τον εχω εξω και να βάλω μπρός να δω αν θα ζεσταθει η οχι η πότε θα ζεσταθει..
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΛΑΜΠΑΚΙ ΔΩΡΟ
ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Λ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΕΙ?? ΕΩ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.Και ακόμα μια παρατήρηση.. ο λάμδα φαντάζομαι δέν πέρνει εντολη απο τον εγκέφαλο για να ζεσταθει ανοιγουμε διακοπτη τροφοδωτειτε απο τα ρελε και ζεστενεται...
ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ.μετα αν ο εγκέφαλος τον βλέπει η οχι ειναι άλο θέμα,
αυτο θέλω να τσεκάρω, αν ανοιγοντας το διακοπτη δέν ζεσταθει ισος επηδή δέν ζεστένεται να βγαίνει και το σφάλμα του αισθητήρα επιδή είναι κρύος να μην τον διαβάζει
ΑΝ Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ?,, ισος το insufficient temperature αναφέρεται στην θερμοκρασία λάμδα και οχι μηχανής,
ΛΟΓΙΚΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙγιατι και με ζεστο μοτερ βγαινει αυτο το πρόβλημα παντα βγάζει insufficient temperature στην αρχη ειτε το μοτερ καιει ειτε οχι.
σκευτομαι μήπος η μπαταρια είναι στα τελευταια της
ΜΠΟΡΕΙκαι δέ εχει αντοχή για να ζεστανει τον λαμδα με αποτελεσμα να μπλοκάρει ολο το συστημα.
ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ?γιαυτό τώρα δέν μου βγάζει σφάλμα P0135 (κυκλωμα αντιστασης λάμδα) μπορεί ο εγκέφαλος να βλέπει οτι το κυκλωμα του λάμδα λειτουργει φυσιλογικα και δέν βγάζει σφάλμα αλλα απο την άλη η μπαταρία να μήν μπορέι να ζεστάνει το λάμδα οπότε να μπλοκάρει ολο το σύστημα..
ΜΠΟΡΕΙ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ Η ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΛΕ ΒΓΑΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΦΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ.εχουν λογική ολα αυτα που λέω η παραλογίζομαι πάλι?
Διορθώστε με... απλά σκεψεις κάνω
[
Ερμηνεια δικη μου, το γυρισε complete γιατι απο το σκισιμο ειχε ζεσταθει αρκετα και ειχε αρκετα καλη θεμοκρασια απο τα καυσαερια, μολις ηρεμησε λιγο το πραγμα ξανακρυωσε και εφοσον δεν δουλευε η αντισταση να το ζεστανει δεν εδινε σωστα αποτελεσματα.
.εδω λέμε ομος οτι ο εγκέφαλος έχει πρόβλημα..
ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΟΛΟΓΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΑΣ ΠΧ ΜΑΣ ΛΕς ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣπός είδε τον λάμδα μόλις ζετάθηκε?δηλαδή πρίν τι ήταν κρύος?υποτιθετε ο λάμδα δουλευει κανονικα το ειπε και ο ηλεκτρολόγος αφου δουλευει κανονικα εχει αντισταση ρευματα κτλ είναι ζεστος συνέχεια με την αντισταση που εχει εσωτερικα..γιατι τον διαβασε μόλις το εσκισα και τον ζεστανα εγω με τα καυσαέρια???ακομα ενα σιμάδι οτι ο λάμδα δέν ζεστενεται και οτι το πρόβλημα ισος ειναι εκει..
το ερώτημα είναι γιατι η αντισταση του λάμδα δέν ζεστενεται εφοασον η αντισταση μετρήθηκε το ρευμα μετριθηκα και ειναι ολα κομπλέ?
Ξανα λέω..12 volt έχει πόση ένταση εχει το ρέυμα ομος?
ΚΑΜΠΟΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.η ταση μπορεί να είναι κανονική η ενταση όμος?φτανει να ζεσταθει η αντισταση?
Τι ειναι ο ανθρωπος?γιατι υπάρχουμε? πολά τα ερωτηματικα..δώστε καμια απάντηση..
στην ηλεκτρολογια πέρασα με σκονακια στη σχολη...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ. DOES NOT COMPUTE
- η αντισταση του λάμδα δουλευει μια χαρα και ρεύμα στελνει μιά χαρά 12 volt οποτε ασχετα με τον εγκέφαλο ο λάμδα δουλευει σωστα απο εκει και πέρα ο εγκέφαλος δέν μπορεί να επεξεργαστει το σήμα που λαμβάνει,,
-
Παρεπιπτοντως,
αμα ειναι κατι απο αυτα που σου εχω πει και δεν το εχεις κανει, πχ τσεκαρισμα καλωδιων κλπ. θα ερθω πανω Λαρισα και θα φαω μια στάνη αρνια με δικα σου εξοδα -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ρευμα=ενταση.Απ ότι ξερω θες αμπεροτσιμπιδα και ακριβο πολυμετρο για να μετρήσεις.Αρα μετρηθηκε μονο ταση.Αν π.χ. η αντισταση κοπηκε θα δειχνει κανονικη ταση αλλα όχι ρευμα.Δεν γινεται 2 λαμδα να εχουν καμμενη αντισταση....προς ρελε που ειπαν τα παιδια είναι λογικο.Εγκεφαλο σου ξαναλεω αν τον δοκιμασετε και δεν κανει αυτος σου ειπε ότι θελει εργατικα για το βγαλε βαλε.....ξεκαθαρισε το ποσο!Η πολλαπλη που εβαλες μηπως είναι διαφορετικη με άλλο βυθισμα για τον λαμδα?(λεμε τωρα )
Καταρχάς δέν ειπε κανεις οτι κοπηκε η αντισταση μαλιστα μετρηθηκε και ηταν μια χαρα καλη 8 ohm.
η ταση που λές δέ ειναι απο τον αισθητηρα αλλα απο τα καλώδια που τροφοδοτουν τον αισθητητρα
η πολλαπλή που επισκευασα, δέν άλλαξα ηταν εισαγωγης ο λάμδα είναι πανω στην εξαγωγη
(επρεπε 1 φορα να το βάλω και εγω αυτο το εικονιδιο..) -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Παρεπιπτοντως,
αμα ειναι κατι απο αυτα που σου εχω πει και δεν το εχεις κανει, πχ τσεκαρισμα καλωδιων κλπ. θα ερθω πανω Λαρισα και θα φαω μια στάνη αρνια με δικα σου εξοδαΑχαχαχαχαχαχαχαχαα
-
Ρευμα=ενταση.Απ ότι ξερω θες αμπεροτσιμπιδα και ακριβο πολυμετρο για να μετρήσεις.Αρα μετρηθηκε μονο ταση.Αν π.χ. η αντισταση κοπηκε θα δειχνει κανονικη ταση αλλα όχι ρευμα.Δεν γινεται 2 λαμδα να εχουν καμμενη αντισταση....προς ρελε που ειπαν τα παιδια είναι λογικο.Εγκεφαλο σου ξαναλεω αν τον δοκιμασετε και δεν κανει αυτος σου ειπε ότι θελει εργατικα για το βγαλε βαλε.....ξεκαθαρισε το ποσο!Η πολλαπλη που εβαλες μηπως είναι διαφορετικη με άλλο βυθισμα για τον λαμδα?(λεμε τωρα )
Καταρχάς δέν ειπε κανεις οτι κοπηκε η αντισταση μαλιστα μετρηθηκε και ηταν μια χαρα καλη 8 ohm.
η ταση που λές δέ ειναι απο τον αισθητηρα αλλα απο τα καλώδια που τροφοδοτουν τον αισθητητρα
η πολλαπλή που επισκευασα, δέν άλλαξα ηταν εισαγωγης ο λάμδα είναι πανω στην εξαγωγη
(επρεπε 1 φορα να το βάλω και εγω αυτο το εικονιδιο..)συνηθως πολλαπλη εξαγωγης αλλαζουμε...εισαγωγης που φαινεται σπανιοτατο φαινομενο και δεν το σκεφτηκα.
-
Όσον αφορά τις γειώσεις
Μέτρησες τάση στην φύσα του λ 12 Volt sto +
Στο - μέτρησες καλή γείωση ή μπορεί να είναι και διαβρωμένη;;
Για τον λόγο αυτό και οι ηλεκτρολόγοι δουλεόυν με το δοκιμαστικο λαμπάκι γιατί μπορεί να ανάβει αλλά πολύ ασθενικά το λαμπάκιΟ λ μπορεί να αρχίζει να ζεσταίνεται και αφού ανάψει η μηχανή οπότε το πέιρμαμα με τον αισθητήρα στο χέρι δεν το βλέπω πιθανό.
Κάνε την δοκιμή με τον εγκέφαλο αφού είναι φθηνή για να απομονώνουμε πράγματα αλλιώς χανόμαστε
-
Καταλήγω στο εξήσ συμπέρασμα.
Ο λαμδα εφόσον πέρνει ρευμα και εχει καλή αντισταση και μετρηθηκε θεωριτικα πρπει η αντισταση του να τον ζεσταίνει ΕΚΤΟΣ αν πέρνει εντολη απο τον εγκέφαλο για να ζεσταθει και ο εγκέφαλος μου εχει πρόβλημα ΜΟΝΟ τοτε δικαιολογειτε να μην ζεσταθει.
Αν ομος δέν πέρνει εντολή απο τον εγκέφαλο για να ζεσταθει και πρέπει να ζεστενεται άσχετα με τον εγκέφαλο τοτε ΠΡΕΠΕΙ να ζεσταθει εφόσον ολοι οι παραμετροι ειναι ενταξη (ρευμα+αντισταση) τι τον νοιάζει τον λάμδα αν ο εγκέφαλος είναι χαλασμένος αφου ρευμα περναει απο μια αντισταση πρεπει να ζεσταθει σωστα?
οποτε θα κάνω το πειραμα που είπα.
θα συνδέσω τον 2ο λάμδα (αυτον που εχω καβαντζα) ενο τον έχω έξω θα βάλω μπρός και θα περιμένω..αν ζεσταθει τοτε είμαστε 100% σιγουροι οτι ο λάμδα και ολο το κυκλωμα του λειτουργει σωστα ασχετα με τον εγκέφαλο.(εφόσον εχει 2 καλωδια για την αντισταση δέν χρειαζετε γειωση σωστα?)
αν δέν ζεσταθει τότε είναι η ο λάμδα η ο εγκέφαλος (αν πέρνει απο αυτον εντολή) η κάτι άλο (πχ μπαταρία) το μόνο που μένει είναι να μάθουμε αν ο λάμδα πρέπει να πάρει εντολη απο τον εγκέφαλο για να ζεσταθει.. αν πρέπει τοτε το πρόβλημα ψιλοπεριοριζετε στον εγκέφαλο αν δέν χρειάζετε εντολή απο τον εγκέφαλο για να ζεσταθει τοτε το πρόβλημα είναι σε κάτι άλο αφου εχει ελενχθει το κυκλωμα του και ειμαστε σιγουροι οτι ειναι κομπλέ το κυκλωμα του..
καταλαβατε τι ενωω???? -
Γιαννη δεν τον στελνεις μια βολτα τον εγκεφαλο να τον δει το μαστορι να σου πει; Αν εχει προβλημα, τον φτιαχνει, τον βαζεις και μετα το αμαξι εκει θα ειναι, το πασπατευεις οσο θες. Στειλ του και τα κλειδια να προγραμματισει γιατι δεν θα παιρνει μπρος. Για εμενα το σωστο ειναι να παει εκει το αμαξι, να το εξετασει με την ησυχια του και μακρια απο σενα, να δει αν σταματαει η δουλεια στον εγκεφαλο ή αν εχει και συνεχεια η ιστορια με το αμαξι.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Όσον αφορά τις γειώσειςΜέτρησες τάση στην φύσα του λ 12 Volt sto +
Στο - μέτρησες καλή γείωση ή μπορεί να είναι και διαβρωμένη;;ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΚΑΛΆ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ ΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΉΣΩ?
Για τον λόγο αυτό και οι ηλεκτρολόγοι δουλεόυν με το δοκιμαστικο λαμπάκι γιατί μπορεί να ανάβει αλλά πολύ ασθενικά το λαμπάκιΟ λ μπορεί να αρχίζει να ζεσταίνεται και αφού ανάψει η μηχανή οπότε το πέιρμαμα με τον αισθητήρα στο χέρι δεν το βλέπω πιθανό.
ΘΑ ΒΆΛΩ ΜΠΡΌΣ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΩ 1 ΛΆΜΔΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ 1 ΣΤΗ ΠΟΛΛΑΠΛΉ ΠΆΝΩ ΒΙΔΩΜΈΝΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΩ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΜΠΙΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗΚάνε την δοκιμή με τον εγκέφαλο αφού είναι φθηνή για να απομονώνουμε πράγματα αλλιώς χανόμαστε
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Γιαννη δεν τον στελνεις μια βολτα τον εγκεφαλο να τον δει το μαστορι να σου πει; Αν εχει προβλημα, τον φτιαχνει, τον βαζεις και μετα το αμαξι εκει θα ειναι, το πασπατευεις οσο θες. Στειλ του και τα κλειδια να προγραμματισει γιατι δεν θα παιρνει μπρος. Για εμενα το σωστο ειναι να παει εκει το αμαξι, να το εξετασει με την ησυχια του και μακρια απο σενα, να δει αν σταματαει η δουλεια στον εγκεφαλο ή αν εχει και συνεχεια η ιστορια με το αμαξι.θα πάει το αμάξι στο μάστορα απλά με τρώει ο κόλος μου τώρα να βρώ τι γινετε...μεθαυριο αν ειναι ανοιχτα σαβατα θα το κατεβάσω τρικαλα
-
Όσον αφορά τις γειώσεις
Μέτρησες τάση στην φύσα του λ 12 Volt sto +
Στο - μέτρησες καλή γείωση ή μπορεί να είναι και διαβρωμένη;;ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΚΑΛΆ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ ΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΉΣΩ?
Για τον λόγο αυτό και οι ηλεκτρολόγοι δουλεόυν με το δοκιμαστικο λαμπάκι Μεταξύ + και - στην φύσα της πλεξούδασ προς λ γιατί μπορεί να ανάβει αλλά πολύ ασθενικά το λαμπάκιΟ λ μπορεί να αρχίζει να ζεσταίνεται και αφού ανάψει η μηχανή οπότε το πέιρμαμα με τον αισθητήρα στο χέρι δεν το βλέπω πιθανό.
ΘΑ ΒΆΛΩ ΜΠΡΌΣ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΩ 1 ΛΆΜΔΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ 1 ΣΤΗ ΠΟΛΛΑΠΛΉ ΠΆΝΩ ΒΙΔΩΜΈΝΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΩ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΜΠΙΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗΠρόσεξε μην ζεσταθεί από την επαφή με την μηχανή και σε μπερδέψει..
Κάνε την δοκιμή με τον εγκέφαλο αφού είναι φθηνή για να απομονώνουμε πράγματα αλλιώς χανόμαστε
-
Λοπον εχοθμε καινουρια στοιχεια.
Εκανα την δοκιμη που έλεγα. ο λάμδα δέν ζεστενεται οπος φανταζόμουν..ουτε στο ελάχιστο..
με τον λάμδα συνδεδεμένο πάνω στη φίσα και ακουμπημένο πάνω στη μηχανη ειχα το αμάξι να δουλευει για αρκετη ωρα με΄χρι να ζεσταθούν τα νερα και δέν εβγαλε system failure εγραφε συνεχεια open loop due insuffisient tempreture.
κουμπόνω πάνω τον παλιο κάμδα και το βγάζω σε ενα δρόμο εξω απο λάρισα και το σκίζω να δω αν θα βγάλει complete το o2 heater δέν το έβγαλε.. κανει και γενικα κρύο αποψε δέν ξέρω αν έπαιξε και αυτο το ρόλο του..σε κάποιαα φάση βλέπω στον o2 complete όπα λέω εδώ είμαστε, ταυτοχρονα άναψε λαμπάκι μηχανης P0130 κάνω στην άκρη σταματάω οπος δουλευε ο κηνητήρας σβήνω το λαμπάκι κατευθείαν κάνει το complete σε incomplete..
γυρνάω σπίτι βγάζω πολύμετρο και κάνω μετρήσεις ξανα..
ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΣΒΗΣΤΉ
1)Το ακριανό καλώδιο της φύσας που τροφοδωτει την αντίσταση του λάμδα βάζω την μια άκρη του πολυμετρου και την άλη την γειωνω πάνω στο μοτέρ..βλέπω 12,6 volt οσα της μπαταρίας.
2) το δίπλα καλώδιο αυτο που τροφοδωτει την αντοσταση του λάμδα βάζω την μια άκρη του πολύμετρου εκει και την άλη στο μοτέρ βλέπω 3,6 volt..(???)
3) μετράω αυτα τα 2 καώδια μαζί βλέπω 9 volt..ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΜΈΝΗ
- πρώτο καλώδιο με την μια ακρη του πολυμετρου και την άλη στο μοτερ μετράω 13,7 volt
- δευτερο καλώδιο με την μια ακρη του πολυμετρου και την άλη στο μοτέρ μετράω 0,6-1,3 volt (επαιζε δέν ηταν σταθερη σε κάποιες φάσεις πήγαινε και 2,2 volt)
- Ατα τα 2 καλώδια μαζί 13 volt ..
ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΣΒΗΣΤΉ
- 1ο καλώδιο και η άλη άκρη του πολύμετρου πάνω στον πολο της μπαταρίας (δέν θυμάμαι ποιον απο τουσ 2) βλέπω 12,6 volt
- 2ο καλώδιο δέν είχε καθόλου τάση σε κανένα πόλο της μπαταρίας.
αυτα..
ξυλωσα και τον εγκέφαλο πήρα αριθμους αν ταιριάζει ο εγκέφαλος που εχει το παλικάρι στα τρίκαλα κλεινω ραντεβου για να το δεί..ελπίζω να ταιριάζει ο εγκέφαλος που έχει..θα ξέρω αυριο
-
Σε περιπτώσεις προβλήματος αντίστασης του λ....αν ντυσεις με διπλη στρωση ειδικης θερμομονωτικης ταινιας την πολλαπλη και τον λαμδα ως ένα σημειο δεν θα εχει επιθυμητη θερμοκρασια από το ρελαντί?
-
Εκανα την δοκιμη που έλεγα. ο λάμδα δέν ζεστενεται οπος φανταζόμουν..ουτε στο ελάχιστο..ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ
με τον λάμδα συνδεδεμένο πάνω στη φίσα και ακουμπημένο πάνω στη μηχανη ειχα το αμάξι να δουλευει για αρκετη ωρα με΄χρι να ζεσταθούν τα νερα και δέν εβγαλε system failure εγραφε συνεχεια open loop due insuffisient tempreture.
ΝΑΙ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ
κουμπόνω πάνω τον παλιο κάμδα και το βγάζω σε ενα δρόμο εξω απο λάρισα και το σκίζω να δω αν θα βγάλει complete το o2 heater δέν το έβγαλε.. κανει και γενικα κρύο αποψε δέν ξέρω αν έπαιξε και αυτο το ρόλο του..σε κάποιαα φάση βλέπω στον o2 complete όπα λέω εδώ είμαστε, ταυτοχρονα άναψε λαμπάκι μηχανης P0130 κάνω στην άκρη σταματάω οπος δουλευε ο κηνητήρας σβήνω το λαμπάκι κατευθείαν κάνει το complete σε incomplete..
ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ
γυρνάω σπίτι βγάζω πολύμετρο και κάνω μετρήσεις ξανα..
ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΣΒΗΣΤΉ
1)Το ακριανό καλώδιο της φύσας που τροφοδωτει την αντίσταση του λάμδα βάζω την μια άκρη του πολυμετρου και την άλη την γειωνω πάνω στο μοτέρ..βλέπω 12,6 volt οσα της μπαταρίας.
2) το δίπλα καλώδιο αυτο που τροφοδωτει την αντοσταση του λάμδα βάζω την μια άκρη του πολύμετρου εκει και την άλη στο μοτέρ βλέπω 3,6 volt..(???)
3) μετράω αυτα τα 2 καώδια μαζί βλέπω 9 volt..ΓΙΑΤΙ??
ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΜΈΝΗ
- πρώτο καλώδιο με την μια ακρη του πολυμετρου και την άλη στο μοτερ μετράω 13,7 volt
- δευτερο καλώδιο με την μια ακρη του πολυμετρου και την άλη στο μοτέρ μετράω 0,6-1,3 volt (επαιζε δέν ηταν σταθερη σε κάποιες φάσεις πήγαινε και 2,2 volt)
- Ατα τα 2 καλώδια μαζί 13 volt ..
ΓΙΑΤΙ?
ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΣΒΗΣΤΉ
- 1ο καλώδιο και η άλη άκρη του πολύμετρου πάνω στον πολο της μπαταρίας (δέν θυμάμαι ποιον απο τουσ 2) βλέπω 12,6 volt
- 2ο καλώδιο δέν είχε καθόλου τάση σε κανένα πόλο της μπαταρίας.
αυτα..
ΓΙΑΤΙ??
ξυλωσα και τον εγκέφαλο πήρα αριθμους αν ταιριάζει ο εγκέφαλος που εχει το παλικάρι στα τρίκαλα κλεινω ραντεβου για να το δεί..ελπίζω να ταιριάζει ο εγκέφαλος που έχει..θα ξέρω αυριο
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟν ΕΓΚΕΦΑΛΟ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ), ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ??
Γιαννη, εδω και 20 σελιδες μαλλιασε η γλωσσα μας παλληκαρι μου να σου γραφουμε κατεβατά ολοκληρα με πραγματα για να σε βοηθησουμε οσο μπορει και ξερει ο καθενας. Αντι να τσεκαρεις λοιπον αυτα που συζηταμε και ολοι συμφωνουν οτι εχουν σημασια, εσυ καθεσαι και πετας πετρες στη λιμνη.
Προσωπικα πλεον πιστευω οτι περιμενεις μπας και οι τυχαιες πετρες που πετας χτισουν κανα σπιτι που θα ξεπροβάλλει, και θα μπορεις να μας πεις 'μαλακες ειδατε τι καταφερα?'.Εχεις ενα αυτοκινητο 11 ετων, αγορασμενο εν γνωσει σου με προβλημα, απο ιδιοκτητη που δεν ενδιαφεροταν, εχεις ηλεκτρικα θεματα και δεν πας να τσεκαρεις γειωσεις ή εστω να ρωτησεις αν το εκανε ο ηλεκτρολογος και σε ποιο επιπεδο, μη τυχει και δωσεις κανα 30αρι στον ανθρωπο, ενω εισαι ετοιμος να δωσεις την 250αρα στον εγκεφαλο.
Απο οτι φαινεται λοιπον, τσαμπα καθομαστε και εξηγουμε συμβουλευουμε και δινουμε κουραγιο. Οπως και με την αγορα του αυτοκινητου, θα κανεις τελικα αυτο που σου λεει η κουτρα σου, θα διαλεξεις απο αυτα που λεμε οτι σου αρεσει και θα το κανεις, αγνοωντας τα υπολοιπα, οπως και αυτο το μηνυμα.
Σορρυ, δεν γινονται ετσι οι δουλειες. -
Μεγαλε 21 σελιδες για ενα αμαξι δεν νομιζω να εχουν ξαναγραφτει. Δικαιουσε δωρακι απο το φορουμ για σπασιμο ρεκορ.
-
της γειώσεις της εχω 1000 τσεκαρει ειναι βιδομενες τι αλο να της κανω δεν φταιει καποια γειωση εκτος αν ειναι κατω απο τη μηχανη που δεν μπορω να δω.
ο μαστορας δεν ηθελε λεφτα δεν ειναι τα λεφτα το προβλημα μου να βρω τι φταιει θελω να ξεμπερδευω.
λευτα εχω δουλευω καθε μερα μεχρι τησ 6-7 το απογευμα , δεν εχω χρονο να τρεχω σε μαστορους απο εδο και απο κει καθε μερα για να μην δουλεψω μια μερα πρεπει καποιος αλος να μην κοιμηθει και και ενας ακομα να γαμηθει,την ημερα που πήγα στον ηλεκτρολόγο εστησα ολοκληρο σεναριο για να μπορέσω να πάω και να γιρίσω γρήγορα το απογευμα για να το πάρω άφησε τα κλειδια σε ενα περιπτερο διπλα στο συνεργειο για να παω να το πάρω γιατι θα εκλεινε.
και εκτός αυτου κάνω κατι που μου αρεσει.δέν μπορώ να τρεχω σε μαστορους ολη την ωρα αν εβρησκα εναν και μου ελεγε φερτο εδω και δωσε μου 500 ευρο να στο κανο τζιτζι θα το εδινα.
αν ειχα πρωινο χρονο θα πηγαινα αλλα δέν εχω.
αυτος δηλαδή θές να μου πείς οτι δέν τσέκαρε της γειώσεις??ε τιι σκατα ηλεκτρολος αυτοκινητων ειναι αν δεν τσεκαρε της γειωσεις θα τρελαθουμε τελειος?
σε ηλεκτρολογο αυτοκινητων το πήγα οχι σε ηλεκτρολογο για ψυγεια 1 πραμα εχει να κανει και δεν το έκανε???τι να πάω να τον ρωτησω πος εκανε την δουλεια του και αν την εκανε καλά τι περιμενεις να μου απαντήσει??
αυτα βλέπω και δέν γουσταρω να ξαναπάω σε ηλεκτρολόγο δηλαδή αν ειναι να αμφιβάλω αν θα κανει μια δουλεια η οχι ε αστο ασ την κάνω μόνος μου καλύτερα. -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Μεγαλε 21 σελιδες για ενα αμαξι δεν νομιζω να εχουν ξαναγραφτει. Δικαιουσε δωρακι απο το φορουμ για σπασιμο ρεκορ.22
-
Αφου ρε συ γιαννη δεν εχεις θεμα οικονομικο πηγαινε σε μια αντιπροσωπεια οπελ που εχει και ηλεκτρολογους και μηχανικους και οτι αλλο χρειαζεται και πες τους να πουν τι θελει το αμαξι και ξεμπερδευεις. Πολλες αντιπροσωπειες συνεργαζονται και με εμπορουν μεταχειρισμενων για εγκεφαλο πχ οποτε τελειωνει εκει το θεμα.
Αλλιως δεν θα ξεμπερδεψεις ποτε και πρεπεινα καταλαβεις οτι οτι ηταν να κανεις μονος σου το εκανες. Απο εδω και περα πληρωνεις αναγκαστικα. Και μπορεις να κανεις εξηγηση οτι αν σου αλλαξουν κατι και δεν αποκατασταθει η βλαβη δενν το πληρωνεις και ξαναβαζεις το παλιο. Δεν θα εισαι ο πρωτοςπου το κανεις εξηγηση. Καποιοι μαστορες οι αντιπροσωπειες το κανουν απο μονες τους αυτο χωριςνα το ζητησει ο πελατης. Και το θεμα τελειωνει εδω. Ασεπουμε τοσαπου εχεις σκαρλισει μπορεις να εχεις κανει και εσυ καμια μακακια. -
της γειώσεις της εχω 1000 τσεκαρει ειναι βιδομενες τι αλο να της κανω δεν φταιει καποια γειωση εκτος αν ειναι κατω απο τη μηχανη που δεν μπορω να δω.Για τελευταια φορα, το δικο μου το χρεπι εχει τουλαχιστον 10 γειωσεις. δες ποσα υποσυστηματα μοιραζονται μια μονο γειωση να παθεις πλακα.
http://www.revbase.com/BBBMotor/Wd/DownloadPdf?id=71974εφοσον αποδεδειγμενα πιανουν τα χερακια σου, βρες που ειναι στο ιντερνετ και πιαστες μια μια. σιγουρα να χασεις μονο χρονο μπορεις.
ο μαστορας δεν ηθελε λεφτα δεν ειναι τα λεφτα το προβλημα μου να βρω τι φταιει θελω να ξεμπερδευω.
και εμεις θα χαρουμε να σε δουμε με αυτκινητο που να ειναι ενταξει, αλλιως θα σε γραφαμε στα τετοια μας.
λευτα εχω δουλευω καθε μερα μεχρι τησ 6-7 το απογευμα , δεν εχω χρονο να τρεχω σε μαστορους απο εδο και απο κει καθε μερα για να μην δουλεψω μια μερα πρεπει καποιος αλος να μην κοιμηθει και και ενας ακομα να γαμηθει,την ημερα που πήγα στον ηλεκτρολόγο εστησα ολοκληρο σεναριο για να μπορέσω να πάω και να γιρίσω γρήγορα το απογευμα για να το πάρω άφησε τα κλειδια σε ενα περιπτερο διπλα στο συνεργειο για να παω να το πάρω γιατι θα εκλεινε.
οκ, συμφωνοι, συμπασχουμε, ολοι εχουμε θεματα
και εκτός αυτου κάνω κατι που μου αρεσει.δέν μπορώ να τρεχω σε μαστορους ολη την ωρα αν εβρησκα εναν και μου ελεγε φερτο εδω και δωσε μου 500 ευρο να στο κανο τζιτζι θα το εδινα.
Παντα υπαρχει ενας τετοιος, οπως υπαρχουν και αντιπροσωπειες.
αν ειχα πρωινο χρονο θα πηγαινα αλλα δέν εχω.
αυτος δηλαδή θές να μου πείς οτι δέν τσέκαρε της γειώσεις??ε τιι σκατα ηλεκτρολος αυτοκινητων ειναι αν δεν τσεκαρε της γειωσεις θα τρελαθουμε τελειος?το ξερεις? αμα το ξερεις σιγουρα παω πασο. Απλα αναρωτιεμαι σαν λογικος ανθρωπος πως το ξερεις αφου ουτε καν τον ρωτησες. Μπορει να το εκανε, μπορει και οχι. Αν μπορεις και μαντευεις, πες μου 6 νουμερα, Κυριακη ερχεται, να το ριξω και μολις τα μαζεψω θα σου παρω καινουριο αυτοκινητο
σε ηλεκτρολογο αυτοκινητων το πήγα οχι σε ηλεκτρολογο για ψυγεια 1 πραμα εχει να κανει και δεν το έκανε???τι να πάω να τον ρωτησω πος εκανε την δουλεια του και αν την εκανε καλά τι περιμενεις να μου απαντήσει??
δεν ξερω, αν ομως τον ρωτησεις ολα αυτα που λεμε εδω και απαντησει, 'φερτο αλλη μια βολτα απο εδω τσεκαρα μονο γειωση του εγκεφαλου' αντι για 'μην ασχολεισαι με τους μαλακες' τι θα πεις?
αυτα βλέπω και δέν γουσταρω να ξαναπάω σε ηλεκτρολόγο δηλαδή αν ειναι να αμφιβάλω αν θα κανει μια δουλεια η οχι ε αστο ασ την κάνω μόνος μου καλύτερα.
ο λογος που το συζηταμε εδω ειναι οτι δεν ξερεις να την κανεις τη δουλεια. δεν μπορεις να τα ξερεις ολα. Να μη συζητησω για το επιχειρημα 'αυτα βλεπω και δεν....' γιατι ειναι επιχειρημα 7χρονου.
-
Εκανα την δοκιμη που έλεγα. ο λάμδα δέν ζεστενεται οπος φανταζόμουν..ουτε στο ελάχιστο..
με τον λάμδα συνδεδεμένο πάνω στη φίσα και ακουμπημένο πάνω στη μηχανη ειχα το αμάξι να δουλευει για αρκετη ωρα με΄χρι να ζεσταθούν τα νερα και δέν εβγαλε system failure εγραφε συνεχεια open loop due insuffisient tempreture.Tι κανεις βρε ανθρωπε;Ποιος σου είπε ότι θα δουλευει ο λ εκτός θέσης;
Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;