Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;
    • 1
    • 2
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 23
    • 24
    • 14 / 24
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    17
    466
    39906
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      giannis_007 last edited by

Τι να πώ ρε παιδια δέν ξέρω..η μλκια ειναι οτι πριν τον λαμδα δεν ειχα διαγνωστικο και δέν ξέρω τι γινοταν..οι μαστοροι μου λέγαν ειναι ο λάμδα τιποτα άλο..
      Με βαση τους παλμογράφους που παρακολουθω ο παλιος λάμδα εχει πολυ ασθενέσ σήμα και ο καινουριος πολυ καλό σημα.
      με το καινουριο λάμδα υπαρχει κινηση στο παλμογράφο (δειχνει συνεχος πλουσιο μειγμα) και ανεβοκατεβαινει ο παλιος λάμδα μονιμα στο 0,5 και κουνιετε λίγο οπότε πιστευω χρειαζοταν και ο λάμδα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sbr last edited by

Οταν παρεις τον μεταχειρισμενο εγκεφαλο βαλτον επανω και βλεπεις. Το θεμα ειναι μετα τον εγκεφαλο μην εχεις αλλα γεννητουρια.

• G

Μην μου λές τετοια τώρα στα τελευταια..

• S
            sbr last edited by

Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
            Μην μου λές τετοια τώρα στα τελευταια..

Γιαννη το ξερεις φιλε μου. Το αμαξι ειτε καινουργιο ειτε παλιο (εκει ειναι ποιο εντονο) ειναι τρυπιος κουμπαρας.

• T
              tribal81 last edited by

Μόλις μίλησα με το παιδι που είναι τρίκαλα.εχει τον εγκέφαλο μου.

Διαβάζω το thread μόνο και μόνο για τον τρόπο που τα λες
              Σοβαρά τώρα, εύχομαι να ξεμπερδεύεις γρήγορα γιατι εχει τραβήξει πολύ η ταλαιπωρία σου

• G

εβγαλα τον εγκέφαλο και τον καθαρισα μαζι με τησ φισεσ με σπρευ επαφον μπασ και αλλα τζιφος..
                εν το μεταξυ το μλκισμενο δεν βγαζει λαμπακι τωρα εχει μονο pending MONO to P0130... οχι το p0135 δεν το εμφανιζει καθολου αυτο..τι στο πτσο παιδια ειμαστε σιγουροι οτι στην καρτελα επρεπει να λέει complete στον o2 o2 heater kai catalist? μηπος πρέπει να το σκίσω λιγακι μπασκε κσεκολήσει τιποτα? πριν λίγες μερες που το εσκισα για λιγη ωρα το heater το εβγαλε complete μετα απο λίγο ομος πάλι το γυρισε σε incomplete..
                Να τη δωσω τη 250αρα να μην τη δώσω το σκευτομαι ακομα.. αφου δουλευει το αμαξι κομπλε..
                θα εχω μεγάλη διαφορα στην κατανάλωση αν δουλευει σε κλειστο βρόνχο?(closed loop) η παπάρια?
                εγω ανησηχώ μην αλλάξω εγκέφαλο και μετα μου βγάζει σφάλμα ο καταλύτης..αν εχει βρομίσει δηλαδη...
                στο open loop ρίχει βενζίνα αβερτα κουβέρτα?με βάση ποιους παράγτοντες ψεκάζει αφου δέν δίνει σημασία στους λάμδα?
                μόνο με το μάφ?τοσος αέρας τόση βενζήνα απλά δέν επαληθευει αν ειναι πλουσιο η φτωχο?

• T
                  trident1971 last edited by

εβγαλα τον εγκέφαλο και τον καθαρισα μαζι με τησ φισεσ με σπρευ επαφον μπασ και αλλα τζιφος.

ok

εν το μεταξυ το μλκισμενο δεν βγαζει λαμπακι τωρα εχει μονο pending MONO to P0130... οχι το p0135 δεν το εμφανιζει καθολου αυτο..τι στο πτσο

και στους 2 αισθητηρες?

παιδια ειμαστε σιγουροι οτι στην καρτελα επρεπει να λέει complete στον o2 o2 heater kai catalist?

Οσα απο αυτα τα τεστ μπορει να κανει, καποια στιγμη θα γινουν complete

μηπος πρέπει να το σκίσω λιγακι μπασκε κσεκολήσει τιποτα? πριν λίγες μερες που το εσκισα για λιγη ωρα το heater το εβγαλε complete μετα απο λίγο ομος πάλι το γυρισε σε incomplete..

Ερμηνεια δικη μου, το γυρισε complete γιατι απο το σκισιμο ειχε ζεσταθει αρκετα και ειχε αρκετα καλη θεμοκρασια απο τα καυσαερια, μολις ηρεμησε λιγο το πραγμα ξανακρυωσε και εφοσον δεν δουλευε η αντισταση να το ζεστανει δεν εδινε σωστα αποτελεσματα.

Να τη δωσω τη 250αρα να μην τη δώσω το σκευτομαι ακομα.. αφου δουλευει το αμαξι κομπλε..
                  θα εχω μεγάλη διαφορα στην κατανάλωση αν δουλευει σε κλειστο βρόνχο?(closed loop) η παπάρια?

Δεν μας ειπες αν ο ηλεκτρολογος που το πηγες μπορεσε και τεσταρε την καλωδιωση σωστα πριν καταδικασει τον εγκεφαλο
                  Δεν μας ειπες αν ο κωδικος λ που αγορασες ειναι σωστος με βαση τον αριθμο πλαισιου (σου εδωσα λινκ απο bosch)
                  Γνωμη μου,
                  α) δες αλλον ενα ηλεκτρολογο,
                  β) παρε ενα μεταχειρισμενο αισθητηρα απο το car.gr να δεις τι κανει.
                  γ) πηγαινε στον εγκεφαλά και συμφωνησε τιμη μικροτερη για γραψιμο και τεσταρισμα επιτοπου, αμα δεν σου κανει να του πληρωσεις μονο το γραψιμο.

Φυσικα και ΔΕΝ δουλευει κομπλε το αυτοκινητο. Ρυπαινεις σαν να εχεις αυτοκινητο 40ετιας με καρμπυρατερ, καις περισσοτερο καυσιμο. Ο ανοιχτος βροχος χρησιμοποιειται μονο για να ζεσταθει η μηχανη και οι λ, ή μονο σε τερμα γκαζι ή μεγαλο φορτιο.

εγω ανησηχώ μην αλλάξω εγκέφαλο και μετα μου βγάζει σφάλμα ο καταλύτης..αν εχει βρομίσει δηλαδη...

Αυτο ειναι κατι που δεν μπορεις να αποφυγεις, θα το δεις τοτε, μετα πο μερικους κυκλους οδηγησης. Και παλι, με κλειστο βροχο θα καις λιγοτερο.

στο open loop ρίχει βενζίνα αβερτα κουβέρτα?με βάση ποιους παράγτοντες ψεκάζει αφου δέν δίνει σημασία στους λάμδα?

Υπαρχει ετοιμος ειδικος πινακας χρονων ψεκασμου για λειτουγια open loop με παντα πλουσιο μιγμα.

μόνο με το μάφ?τοσος αέρας τόση βενζήνα απλά δέν επαληθευει αν ειναι πλουσιο η φτωχο?

ακριβεις λεπτομερειες δεν ξερω. Συνηθεστερα βασει στροφων και φορτιου ίσως και υποπιεσης.

• K
                    kospapad last edited by

Πήγαινε σε άλλο ηλεκτρολόγο

Τσέκαρε την γείωση του εγκεφάλου και γενικά όλες τις γειώσεις

Αφού με το καθάρισμα είδες διαφορά , ψάξτο

• G

Καλημέρα.
                      1)Στην λίστα που αναφέρω δέν υπάρχει κάποιοα ενδηξη για τον 2ο λάμδα αν ειναι complete η incomplete.
                      2) η αντισταση του λάμδα δουλευει μια χαρα και ρεύμα στελνει μιά χαρά 12 volt οποτε ασχετα με τον εγκέφαλο ο λάμδα δουλευει σωστα απο εκει και πέρα ο εγκέφαλος δέν μπορεί να επεξεργαστει το σήμα που λαμβάνει,,
                      οποτε το βάζω μπρός μετα απο το insuffisient tempreture γυρναει σε closed loop using O2 sensor για λιγα δευτερολεπτα μετα οτι και να κάνω ακομα και ρελαντι να είμαι βγάζει ανοιχτό βρόγχο πάλι λογο επιταχυνσης μετα ξανα κλειστο χρησιμοποιόντας το λάμδα και μετα ξανα ανοιγει λόγο οτι επιταχύνω γινετε αυτο μερικες φορές και μετα βγάζει συστεμ failure.
                      3)O μαστορας μου είπε οτι τα τσεκαρε όλα φαίνοταν καλό παιδι,ούτε λευτα δεν μου πήρε να φανταστεις.
                      4) ο λάμδα είναι σωστος, ειναι σωστός ο κωδικός
                      5)καλή ιδέα για τον εγκεφαλα θα τον πάρω τηλ ποιο μετά.
                      οχι μετα το καθάρισμα δέν είδα διαφορά καμία..αυτο που ανέφερα με τον complete του heater ηταν πριν μέρες.

εν το μεταξύ προχθές έμεινα απο μπαταρία γιατι είχα αρκετη ωρα τη μίζα ανοιχτη λογο του οτι έκανα δοκιμες και μετρήσεις και μου φανικε παρα πολυ γρηγορα η αποφορτηση της..εχθες το βράδυ και σημερα το πρωι στην μιζιά δέν με έκανε να νιώσω δυνατη μίζα ψιλοψοφια μου φάνηκε, μπορεί να είναι ηδέα μου, απλα επηδη ανεφερε ποιο πρίν ενα παιδι δεν θυμαμαι ποιος εσυ νομίζω trident για την μπαταρία..παιζει και αυτο το σενάριο?
                      πώς μπορώ να τσεκάρω τη μπαταρία άν ειναι κομπλέ? δέν έχω κάποιον εδω τόσο θάρος με αμάξι να του την πάρω για δοκιμή..
                      με το πολύμετρο μπορώ να δώ τι παίζει με την μπαταρία?
                      απο volt οκ εχει 12-13..απλα σκευτομαι οτι μπορει να έχει τάση αλλα όχι ένταση..με το πολυμετρο μπορώ να κάνω κάποιοα μετρηση να τσεκάρω την μπαταρία μου?

• G

τωρα μόλις μιλησα με το μαστορι στα τρίκαλα.
                        Του εξήγησα τι παίζει το κοδικους βγάζει πος συμπεριφέρεται με τον ανοιχτο-κλειστο βρόνχο και μου είπε οτι υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μην ειναι εγκέφαλος, μου είπε μην κοιτας αυτο το διαγνωστικο που εχεις ειναι πολυ απλό και δέν μπορεις να έχεις καθαρή εικόνα για τους παλμογράφους κτλ μονο τους κοδικους βλάβης να κοιτάω.
                        αυτος ειναι συνεργείο+ηλεκτρολογείο αλλα ειδικέυεται σε ηλεκτρονικα κυριος εγκεφάλους κτλ.
                        μου είπε οτι μπορεί να δοκιμάσει αλο εγκέφαλο να δεί αν λειτουργει και να με χρεώσει μόνο εργατικά (οχι εγραφή εγκεφάλου) επήσης μου είπε οτι αν δεν ειναι ο εγκέφαλος πρέπει να του το αφήσω εκει να το δεί με την ησυχία του 1 μερα για να βγάλει διάγνωση λογικοτατος μου ακουγετε..
                        ολόκληρη Λάρισα ρε πστη μου δέν έχει κανετα συνεργειο που να προγραμματίζει εγκεφάλους.
                        οποτε τωρα η συνεχεια εχει ως εξής.
                        βλέπω τι κωδικό έχει ο εγκέφαλος μου για να ειμαστε 100% σιγουροι οτι ατος που εχει ταιριάζει πρίν μήν κατεβω τσάμπα τρίκαλα..αν τεριάζει κατεβαίνω του το πάω βάζουμε πάνω άλο εγκέφαλο αν δουλεψει τον αλλάζουμε άν δέν δουλεψει του αφήνω το αμάξι και γυρνάω λάρισα με κτελ και πάω την επομένη να το πάρω. η την μεθεπόμενη δέν ξέρω..
                        ρε trident λές να είναι καμια μπαταρία και να γελάμε όπος είπες?

• G

σορυ για τα σερι μηνυματα αλλα τρώω φλασιες τώρα...
                          οταν πήγα γιάννενα (με τον παλιο λάμδα πάνω) μέχρι τα τρίκαλα που πήγαινα συνεχομετα με 3000 στροφές λαμπάκι δέν άναψε καθολου..τοτε δέν παρακολουθούσα αν το αμάξι είναι σε open-close loop παρακολουθούσα μόνο τους λάμδα.οποτε δέν ξέρω αν ηταν complete η όχι οιλάμδα.
                          Μόλις έφτασα τρίκαλα που εκοψα ταχυτητα σε ένα φανάρι και γενικά έπεσαν οι στροφές τσουπ λαμπάκι..μετά το εσβησα και μέχρι τα Γιάνενα δέν ξανα άναψε..μήπος επηδη το πήγαινα πατημένος ο δυναμός κάλυπτε τα κενά και δέν φαινοταν η εληψη ρευματος και οταν εκοψα φάνηκε η πτώση και άναψε λαμπάκι..?
                          Επιπλέον στοιχεία:
                          Οταν ημουν ρελαντί οταν ρετάριζε το αμάξι (πριν με το σερβο) τα φωτα του κατραν επαιζαν στον ρυθμο του ρεταρισματος..δηλαδή οταν επευταν οι στροφές ετσι για μισο δευτερολεπτο μειονοταν και η ενταση στα φωτα του κατραν και ξανα ανεβαινε τρεμοπαιζε το φως τελος πάντον οταν πατουσα λιγο γκαζάκι σταθεροποιουνταν..
                          τωρα επηδη δεν ρεταρει δέν το κάνει τοσο εντονα..
                          επήσης οταν πηγαινα γιάνενα (βράδυ) οποτε πατούσα να ανεβάσω το ηλεκτρικό παράθυρο ηταν εμφανής η πτώση εντασης στα φωτα πορειας,η μεγαλα δέν θυμάμαι, εκανε μπάμ δηλαδή οτι μολις τραβουσε ρευμα το παράθυρο και επευτε κατευθειαν η ενταση στα φωτα..
                          Και οπος ανέφερα προχθες έπεσε η μπαταρία μου πολύ γρήγορα..
                          παρόλα αυτα δείχνει 13,7 βολτ οταν δουλευει ο κινητηρας....
                          για πειτε !!!!!

• G

Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:

Μόλις μίλησα με το παιδι που είναι τρίκαλα.εχει τον εγκέφαλο μου.

Διαβάζω το thread μόνο και μόνο για τον τρόπο που τα λες
                            Σοβαρά τώρα, εύχομαι να ξεμπερδεύεις γρήγορα γιατι εχει τραβήξει πολύ η ταλαιπωρία σου

ευχαριστώ!
                            κατσε εχει πολυ ακόμα, λέγε ομος και εσυ τιποτα να γινετε κουβεντα βρε αδερφέ..
                            αυτο το θρετ εχει γινει το 2ο facebook μου πρώτα ανοιγω αυτο βλέπω γράφω κτλ και μετα μπαινω facebook και το έχω και ολη μέρα στη δουλεια ανοιχτο

• K
                              kospapad last edited by

σορυ για τα σερι μηνυματα αλλα τρώω φλασιες τώρα...
                              οταν πήγα γιάννενα (με τον παλιο λάμδα πάνω) μέχρι τα τρίκαλα που πήγαινα συνεχομετα με 3000 στροφές λαμπάκι δέν άναψε καθολου..τοτε δέν παρακολουθούσα αν το αμάξι είναι σε open-close loop παρακολουθούσα μόνο τους λάμδα.οποτε δέν ξέρω αν ηταν complete η όχι οιλάμδα.
                              Μόλις έφτασα τρίκαλα που εκοψα ταχυτητα σε ένα φανάρι και γενικά έπεσαν οι στροφές τσουπ λαμπάκι..μετά το εσβησα και μέχρι τα Γιάνενα δέν ξανα άναψε..μήπος επηδη το πήγαινα πατημένος ο δυναμός κάλυπτε τα κενά και δέν φαινοταν η εληψη ρευματος και οταν εκοψα φάνηκε η πτώση και άναψε λαμπάκι..?
                              Επιπλέον στοιχεία:
                              Οταν ημουν ρελαντί οταν ρετάριζε το αμάξι (πριν με το σερβο) τα φωτα του κατραν επαιζαν στον ρυθμο του ρεταρισματος..δηλαδή οταν επευταν οι στροφές ετσι για μισο δευτερολεπτο μειονοταν και η ενταση στα φωτα του κατραν και ξανα ανεβαινε τρεμοπαιζε το φως τελος πάντον οταν πατουσα λιγο γκαζάκι σταθεροποιουνταν..
                              τωρα επηδη δεν ρεταρει δέν το κάνει τοσο εντονα..
                              επήσης οταν πηγαινα γιάνενα (βράδυ) οποτε πατούσα να ανεβάσω το ηλεκτρικό παράθυρο ηταν εμφανής η πτώση εντασης στα φωτα πορειας,η μεγαλα δέν θυμάμαι, εκανε μπάμ δηλαδή οτι μολις τραβουσε ρευμα το παράθυρο και επευτε κατευθειαν η ενταση στα φωτα..
                              Και οπος ανέφερα προχθες έπεσε η μπαταρία μου πολύ γρήγορα..
                              παρόλα αυτα δείχνει 13,7 βολτ οταν δουλευει ο κινητηρας....
                              για πειτε !!!!!

To 13.7 είναι λίγο
                              Το πεσιμο των φωτων δείχνει πιθανόν διαβρωμένες γειώσεις

Πρέπει να τσεκάρεις απαραίτητα (άσχετα με το πρόβλημα του εγκεφάλου) τις γειώσεις και τον δυναμό

Αν δεν έχει καλή γείωση ο εγκέφαλος, μπορεί να έχεις επιστροφή από το κύκλωμα του λ και για αυτό να μην πέφτει και η ένδειξη κάτω από τα 0,45

Ξηγημένος αυτός στα Τρίκαλα, δεν χάνεις τίποτα για μια δοκιμή

• G

οι γειώσεις ειναι ολες σφιχτές, αυτες που τσεκαρα δηλαδή 2 κατω απο την egr και 1 πάνω στον εγκέφαλο.
                                η μπαταρια μου άδειασε πολυ ευκολα προχθές.. εδειχνε 13,7 αφου εβαλα μπρος με άδεια την άδεια,
                                θα πάω απλά πριν πάω πρέπει πάλι να ξυλώσω τον εγκέφαλο να δώ τον κωδικό του και εγώ σημερα εχω μπλέξει με τη δουλεια και δέν θα μπορέσω να λείψω πρίν της 8 το βράδυ..οποτε πάει και αυτη η μέρα έτσι το βραδυ θα βγάλω εγκέφαλο πάλι να δώ κωδικο να τον πάρω αυριο τηλ να κανονίσω αν ειναι ανοιχτός σάβατο να πάω να κάνει τη δοκιμή αλιώς δευτερα.
                                ο δυναμος φωρτισε την μπαταρία σχετικά γρήγορα είχε ρευμα για μιζια δηλαδή.
                                επήσης αν δεν είχε καλή γείωση ο εγέφαλος θα εβγαζε κιάλα στη φόρα φαντάζομαι όχι μονο αυτο..
                                ασε που θα το ειχε δει και ο ηλεκτρολόγος που πήγα αν είχε θέμα κάποια γείωση

• G

Επήσης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής;
                                  Οταν ανοιγω το διακόπτη με σβηστη τη μηχανη κανονικα θα πρέπει να πιασω το λάμδα και να νιώσω οτι ζεστενεται?η οχι?
                                  το ρευμα που περναει πρίν βάλω μπρος πρέπει να ζεστανει το σώμα του η όχι?.
                                  σκευτομαι να κάνω το εξης πείραμα.
                                  να συνδέσω πάνο τον παλιο λάμδα επειτα να βγάλω τη φυσα και να συνδεσω τον καινουριο ενο τον εχω εξω και να βάλω μπρός να δω αν θα ζεσταθει η οχι η πότε θα ζεσταθει..
                                  Και ακόμα μια παρατήρηση.. ο λάμδα φαντάζομαι δέν πέρνει εντολη απο τον εγκέφαλο για να ζεσταθει ανοιγουμε διακοπτη τροφοδωτειτε απο τα ρελε και ζεστενεται... μετα αν ο εγκέφαλος τον βλέπει η οχι ειναι άλο θέμα,
                                  αυτο θέλω να τσεκάρω, αν ανοιγοντας το διακοπτη δέν ζεσταθει ισος επηδή δέν ζεστένεται να βγαίνει και το σφάλμα του αισθητήρα επιδή είναι κρύος να μην τον διαβάζει,, ισος το insufficient temperature αναφέρεται στην θερμοκρασία λάμδα και οχι μηχανής,γιατι και με ζεστο μοτερ βγαινει αυτο το πρόβλημα παντα βγάζει insufficient temperature στην αρχη ειτε το μοτερ καιει ειτε οχι.σκευτομαι μήπος η μπαταρια είναι στα τελευταια της και δέ εχει αντοχή για να ζεστανει τον λαμδα με αποτελεσμα να μπλοκάρει ολο το συστημα. γιαυτό τώρα δέν μου βγάζει σφάλμα P0135 (κυκλωμα αντιστασης λάμδα) μπορεί ο εγκέφαλος να βλέπει οτι το κυκλωμα του λάμδα λειτουργει φυσιλογικα και δέν βγάζει σφάλμα αλλα απο την άλη η μπαταρία να μήν μπορέι να ζεστάνει το λάμδα οπότε να μπλοκάρει ολο το σύστημα..
                                  εχουν λογική ολα αυτα που λέω η παραλογίζομαι πάλι?
                                  Διορθώστε με... απλά σκεψεις κάνω

• W
                                    w202-amg last edited by

τωρα μόλις μιλησα με το μαστορι στα τρίκαλα.
                                    Του εξήγησα τι παίζει το κοδικους βγάζει πος συμπεριφέρεται με τον ανοιχτο-κλειστο βρόνχο και μου είπε οτι υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μην ειναι εγκέφαλος, μου είπε μην κοιτας αυτο το διαγνωστικο που εχεις ειναι πολυ απλό και δέν μπορεις να έχεις καθαρή εικόνα για τους παλμογράφους κτλ μονο τους κοδικους βλάβης να κοιτάω.
                                    αυτος ειναι συνεργείο+ηλεκτρολογείο αλλα ειδικέυεται σε ηλεκτρονικα κυριος εγκεφάλους κτλ.
                                    μου είπε οτι μπορεί να δοκιμάσει αλο εγκέφαλο να δεί αν λειτουργει και να με χρεώσει μόνο εργατικά (οχι εγραφή εγκεφάλου) επήσης μου είπε οτι αν δεν ειναι ο εγκέφαλος πρέπει να του το αφήσω εκει να το δεί με την ησυχία του 1 μερα για να βγάλει διάγνωση λογικοτατος μου ακουγετε..
                                    ολόκληρη Λάρισα ρε πστη μου δέν έχει κανετα συνεργειο που να προγραμματίζει εγκεφάλους.
                                    οποτε τωρα η συνεχεια εχει ως εξής.
                                    βλέπω τι κωδικό έχει ο εγκέφαλος μου για να ειμαστε 100% σιγουροι οτι ατος που εχει ταιριάζει πρίν μήν κατεβω τσάμπα τρίκαλα..αν τεριάζει κατεβαίνω του το πάω βάζουμε πάνω άλο εγκέφαλο αν δουλεψει τον αλλάζουμε άν δέν δουλεψει του αφήνω το αμάξι και γυρνάω λάρισα με κτελ και πάω την επομένη να το πάρω. η την μεθεπόμενη δέν ξέρω..
                                    ρε trident λές να είναι καμια μπαταρία και να γελάμε όπος είπες?

Σε ποιον θα πας τρικαλα?

• W
                                      w202-amg last edited by

Επήσης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής;
                                      Οταν ανοιγω το διακόπτη με σβηστη τη μηχανη κανονικα θα πρέπει να πιασω το λάμδα και να νιώσω οτι ζεστενεται?η οχι?
                                      το ρευμα που περναει πρίν βάλω μπρος πρέπει να ζεστανει το σώμα του η όχι?.
                                      σκευτομαι να κάνω το εξης πείραμα.
                                      να συνδέσω πάνο τον παλιο λάμδα επειτα να βγάλω τη φυσα και να συνδεσω τον καινουριο ενο τον εχω εξω και να βάλω μπρός να δω αν θα ζεσταθει η οχι η πότε θα ζεσταθει..
                                      Και ακόμα μια παρατήρηση.. ο λάμδα φαντάζομαι δέν πέρνει εντολη απο τον εγκέφαλο για να ζεσταθει ανοιγουμε διακοπτη τροφοδωτειτε απο τα ρελε και ζεστενεται... μετα αν ο εγκέφαλος τον βλέπει η οχι ειναι άλο θέμα,
                                      αυτο θέλω να τσεκάρω, αν ανοιγοντας το διακοπτη δέν ζεσταθει ισος επηδή δέν ζεστένεται να βγαίνει και το σφάλμα του αισθητήρα επιδή είναι κρύος να μην τον διαβάζει,, ισος το insufficient temperature αναφέρεται στην θερμοκρασία λάμδα και οχι μηχανής,γιατι και με ζεστο μοτερ βγαινει αυτο το πρόβλημα παντα βγάζει insufficient temperature στην αρχη ειτε το μοτερ καιει ειτε οχι.σκευτομαι μήπος η μπαταρια είναι στα τελευταια της και δέ εχει αντοχή για να ζεστανει τον λαμδα με αποτελεσμα να μπλοκάρει ολο το συστημα. γιαυτό τώρα δέν μου βγάζει σφάλμα P0135 (κυκλωμα αντιστασης λάμδα) μπορεί ο εγκέφαλος να βλέπει οτι το κυκλωμα του λάμδα λειτουργει φυσιλογικα και δέν βγάζει σφάλμα αλλα απο την άλη η μπαταρία να μήν μπορέι να ζεστάνει το λάμδα οπότε να μπλοκάρει ολο το σύστημα..
                                      εχουν λογική ολα αυτα που λέω η παραλογίζομαι πάλι?
                                      Διορθώστε με... απλά σκεψεις κάνω

Καλη σκεψη αλλα δεν νομιζω να ξερει κανεις ακριβως πως δουλευει.Αποψη μου πηγαινε αλλαξε εγκεφαλο αν δουλευει καλως...αν όχι τον παιρνει πισω.
                                      Υποψιν θα μιλησεις μαζι του ποσα εργατικα θα στοιχισει ή αλλαγη εγκεφαλου.Αυτα πρεπει να γινονται συμφωνημένα από την αρχη.

• G

σε αυτον εδώ http://adn-racing.gr/ τιμή φιξ για εγκέφαλο 250 με περαστικα εργατικα κτλ κτλ.
                                        μίλησα και με το ζάχο απο το οπελ κλαμπ καποιοι θα τον ξερετε αλλα ειναι θεσσαλονικη που να τρεχω..

• G

Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
                                          [
                                          Ερμηνεια δικη μου, το γυρισε complete γιατι απο το σκισιμο ειχε ζεσταθει αρκετα και ειχε αρκετα καλη θεμοκρασια απο τα καυσαερια, μολις ηρεμησε λιγο το πραγμα ξανακρυωσε και εφοσον δεν δουλευε η αντισταση να το ζεστανει δεν εδινε σωστα αποτελεσματα.
                                          .

εδω λέμε ομος οτι ο εγκέφαλος έχει πρόβλημα..πός είδε τον λάμδα μόλις ζετάθηκε?δηλαδή πρίν τι ήταν κρύος?υποτιθετε ο λάμδα δουλευει κανονικα το ειπε και ο ηλεκτρολόγος αφου δουλευει κανονικα εχει αντισταση ρευματα κτλ είναι ζεστος συνέχεια με την αντισταση που εχει εσωτερικα..γιατι τον διαβασε μόλις το εσκισα και τον ζεστανα εγω με τα καυσαέρια???ακομα ενα σιμάδι οτι ο λάμδα δέν ζεστενεται και οτι το πρόβλημα ισος ειναι εκει..
                                          το ερώτημα είναι γιατι η αντισταση του λάμδα δέν ζεστενεται εφοασον η αντισταση μετρήθηκε το ρευμα μετριθηκα και ειναι ολα κομπλέ?
                                          Ξανα λέω..12 volt έχει πόση ένταση εχει το ρέυμα ομος? η ταση μπορεί να είναι κανονική η ενταση όμος?φτανει να ζεσταθει η αντισταση?
                                          Τι ειναι ο ανθρωπος?γιατι υπάρχουμε? πολά τα ερωτηματικα..δώστε καμια απάντηση..
                                          στην ηλεκτρολογια πέρασα με σκονακια στη σχολη..

• W
                                            w202-amg last edited by

[
                                            .

εδω λέμε ομος οτι ο εγκέφαλος έχει πρόβλημα..πός είδε τον λάμδα μόλις ζετάθηκε?δηλαδή πρίν τι ήταν κρύος?υποτιθετε ο λάμδα δουλευει κανονικα το ειπε και ο ηλεκτρολόγος αφου δουλευει κανονικα εχει αντισταση ρευματα κτλ είναι ζεστος συνέχεια με την αντισταση που εχει εσωτερικα..γιατι τον διαβασε μόλις το εσκισα και τον ζεστανα εγω με τα καυσαέρια???ακομα ενα σιμάδι οτι ο λάμδα δέν ζεστενεται και οτι το πρόβλημα ισος ειναι εκει..
                                            το ερώτημα είναι γιατι η αντισταση του λάμδα δέν ζεστενεται εφοασον η αντισταση μετρήθηκε το ρευμα μετριθηκα και ειναι ολα κομπλέ?
                                            Ξανα λέω..12 volt έχει πόση ένταση εχει το ρέυμα ομος? η ταση μπορεί να είναι κανονική η ενταση όμος?φτανει να ζεσταθει η αντισταση?
                                            Τι ειναι ο ανθρωπος?γιατι υπάρχουμε? πολά τα ερωτηματικα..δώστε καμια απάντηση..
                                            στην ηλεκτρολογια πέρασα με σκονακια στη σχολη..

Ρευμα=ενταση.Απ ότι ξερω θες αμπεροτσιμπιδα και ακριβο πολυμετρο για να μετρήσεις.Αρα μετρηθηκε μονο ταση.Αν π.χ. η αντισταση κοπηκε θα δειχνει κανονικη ταση αλλα όχι ρευμα.Δεν γινεται 2 λαμδα να εχουν καμμενη αντισταση....προς ρελε που ειπαν τα παιδια είναι λογικο.Εγκεφαλο σου ξαναλεω αν τον δοκιμασετε και δεν κανει αυτος σου ειπε ότι θελει εργατικα για το βγαλε βαλε.....ξεκαθαρισε το ποσο!Η πολλαπλη που εβαλες μηπως είναι διαφορετικη με άλλο βυθισμα για τον λαμδα?(λεμε τωρα )

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 23
                                            • 24