Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 23
    • 24
    • 3 / 24
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    17
    466
    39875
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      giannis_007 last edited by

Ο χρήστης trident1971 έγραψε:

Καλημέρα.
      ποιοτητα καυσης ενωω οτι μπορει να βγάζει ακαυστες και σε αυτη τη περιπτωση να ανοιγει η egr για να ανακυλωφορίσει.
      Τωρα έκανα ρεσετ πάλι το λαμπακι και θα περιμένω να ξαναανάψει για να το πάω σε διαγνωστικό

Καλημερα,
      H egr υπαρχει για να μειωνει ρυπους. Εισαγει καποια (αδρανη) καυσαερια στην εισαγωγη, αυτα χαμηλωνουν τη θερμοκρασια καυσης και ετσι μειωνονται οι εκπομπες ΝΟχ.

Αν βγαζει ακαυστες οπως λες, θα το δει ο λ θα ενημερωσει εγκεφαλο και αυτος θα κανει διορθωσεις πχ χρονο ψεκασμου.

ναι εχεις δίκιο..
      το λαμπάκι μου μετα την επισκευη της πολλαπλής το έκανα ρεσετ και δέν άναψε για 10 χιλιομετρα περιπου μέσα στη πόλη μέχρι που άναψε οταν έβαλα 2 φιλαράκια μέσα και το πάτησα λιγο για να δουν πός επιταχυνει.
      εχθες το ξανα ρεσεταρα και ακόμα δέν εχει ξανα ανάψει..
      ρωταω τωρα το εξής αν είχαι πρόβλημα ο λάμδα δέν θα άναβε κατευθείαν? αν ο λάμδα διαβάζει τα καυσαέρια και δέι οτι δέν είναι σωστα στελνει το κατάλληλο σημα ''πάνω'' ωστε να γινουν οι ρυθμήσεις στο κάυσιμο ανάλογα της απαιτησεις αν αυτο δέν γίνετε και κάπου υπάρχει πρόβλημα θα ανάψει κατευθείαν λαμπάκι μηχανής η οχι?
      θέλω να πώ οτι το λαμπάκι μου άναψε γιατι έχω κάποιο θέμα γενικα πχ χαλασμένος λάμδα η επιδη είχα ένα συγκεκριμένο θέμα τότε που άναψε εκηνη τη στιγμή?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kospapad last edited by

Τα σφάλματα τα δείχνει όταν συμβαίνουν
        Κάποια σφάλματα περιμένει να σταθεροποιηθούν (pending) και μετά τα δίνει με λαμπάκι
        Σε εσένα μπορεί να τα διαβάζει ακόμα και τώρα και να περιμένει την οριστικοποίηση (εξ ου και τα 10χλμ)
        Καλό είναι να μην κάνεις reset καθώς χάνεται η ιστορικότητα

• T
          trident1971 last edited by

Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:

Καλημέρα.
          ποιοτητα καυσης ενωω οτι μπορει να βγάζει ακαυστες και σε αυτη τη περιπτωση να ανοιγει η egr για να ανακυλωφορίσει.
          Τωρα έκανα ρεσετ πάλι το λαμπακι και θα περιμένω να ξαναανάψει για να το πάω σε διαγνωστικό

Καλημερα,
          H egr υπαρχει για να μειωνει ρυπους. Εισαγει καποια (αδρανη) καυσαερια στην εισαγωγη, αυτα χαμηλωνουν τη θερμοκρασια καυσης και ετσι μειωνονται οι εκπομπες ΝΟχ.

Αν βγαζει ακαυστες οπως λες, θα το δει ο λ θα ενημερωσει εγκεφαλο και αυτος θα κανει διορθωσεις πχ χρονο ψεκασμου.

ναι εχεις δίκιο..
          το λαμπάκι μου μετα την επισκευη της πολλαπλής το έκανα ρεσετ και δέν άναψε για 10 χιλιομετρα περιπου μέσα στη πόλη μέχρι που άναψε οταν έβαλα 2 φιλαράκια μέσα και το πάτησα λιγο για να δουν πός επιταχυνει.
          εχθες το ξανα ρεσεταρα και ακόμα δέν εχει ξανα ανάψει..
          ρωταω τωρα το εξής αν είχαι πρόβλημα ο λάμδα δέν θα άναβε κατευθείαν? αν ο λάμδα διαβάζει τα καυσαέρια και δέι οτι δέν είναι σωστα στελνει το κατάλληλο σημα ''πάνω'' ωστε να γινουν οι ρυθμήσεις στο κάυσιμο ανάλογα της απαιτησεις αν αυτο δέν γίνετε και κάπου υπάρχει πρόβλημα θα ανάψει κατευθείαν λαμπάκι μηχανής η οχι?
          θέλω να πώ οτι το λαμπάκι μου άναψε γιατι έχω κάποιο θέμα γενικα πχ χαλασμένος λάμδα η επιδη είχα ένα συγκεκριμένο θέμα τότε που άναψε εκηνη τη στιγμή?

Δεν δουλευει ετσι το πραγμα. Δεν γινεται διαγνωση ετσι, και με 'μαντεψιες' με κλειστα ματια, το μονο που θα γνει ειναι να κουραστεις αδικα.

Για να μη μακρυγορουμε και τρεφεις ψευτικες ελπιδες και νομιζεις και εσυ οτι κοροϊδευουμε, θα στο πω λιγο αποτομα και θα πρεπει να πιστεψεις οτι δεν ειναι προσωπικο:

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑΑΑΑΑΑΑ.

Αυτο που ρωτησες ειναι, 'Μηπως αν στην 12η αγωνιστικη του πρωταθληματος του 1974 ειχε χασει ο Ολυμπιακος, δεν θα γεννιοταν αυτος που με πειραζε και μου εριχνε μπουνιες στο Δημοτικο, γιατι ο πατερας του απο την τσαντιλα δεν θα ειχε γαμησει εκεινη τη μερα τη μανα του, μηπως φταιει λοιπον ο Ολυμπιακος για τα βασανα μου???'.

Δεν ξερω αν με πιανεις.

Αφου θελεις να τα κανεις μονος σου και φτηνα, (και να παιζουμε και εμεις τους μαστορες) κανενα προβλημα, αλλα:

1. παρε διαγνωστικο
          2. διαβασε λιγη θεωρια, σου εγραψα παραπανω ενα καλο καναλακι youtube για να μαθεις 5 βασικα.
          3. βαλε το ρημαδι το διαγνωσικο επανω και κοιτα τι βγαζει και λεγε μας και οτι σε ρωταμε. Εδω τη θες τη θεωρια, αμα δεν εχεις δει τι κανει ο λ και γιατι, πως θα σου πουμε τι να δεις?
          4. και παλι μπορει να μη γινει τιπτα.

Δεν εξηγουνται ολα σε 2 λεπτα με 5 λεξεις, ολοι μηχανικοι θα ηταν τοτε.

• G

καλη μην βαράς..
            εχεις δικιο σχετικα με το διαγνωστικο.
            Αυριο θα πάω σε ενα μαστορα να ξεμπερδευω.
            Τι πιθανοτερο ειναι να είναι ο λάμδα, απλά δέν θέλω να πάω και να μου πεί έχεις καυσαερια μάλον ειναι αυτο η εκεινο και να αρχίσουμε να αλλάζουμε πράγματα και να πληρώνω μέχρι να σβισει το λαμπάκι.
            Εαν ειναι ο λάμδα θα μας πεί το διαγνωστικο ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΔΑ να ξεμπερδευουμε η θα πει έχεις πρόβλημα κάπου στην εισαγωγη-εξαγωγη και θα αρχίσουμε να πετάμε λεφτα..
            επησης ένα τελευταιο.. Μπαινω να δώ στα ανταλακτικα και βάζω το μοντέλο μου και μου βγάζει αισθητήρες διαφορετικους, η κεφαλή τους δηλαδή είναι διαφορετική αναλογα την μάρκα οποιον και να πάρω θα δουλεψει?

• G

σχετικα με το οτι θελω να το κανω φτινα/
              Μηχανικός είμαι αλλα όχι αυτοκινήτων,στα καράβια. αυτο το κάνω γιατι μου αρέσει παλια αυτοκινητα χωρις αισθητηρες κτλ που σκαλιζα δέν ειχα θέμα.
              Εδω μπερδευομαι λιγο με ολα αυτα τα ηλεκτρονικα εχω ξεμεινει και απο λάπτοπ και απο καλό κινητο αλιώς θα το έπερνα το ριμαδι το διαγνωστικο.
              Στο μαστορα θα πάω να μου διαβάσει τη βλάβη οσα θελει ας μου πάρει

• T

Το μηνυμα που θα βγαλει το λαμπακι, δεν ειναι απαραιτητα η βλαβη... ειναι το συμπτωμα που βλεπει ο εγκεφαλος.
                πχ Βλεπει φτωχο μειγμα και βγαζει μηνυμα... γιατι ομως?
                Παιρνει αερα απο καπου και εχει περισσεια, εχει βουλωσει καποιο μπεκ και δεν δινει οσο πρεπει, ή δεν στελνει αρκετη πιεση η αντλια ή μαλακιζεται ο αιθητηρας λ και δειχνει ο'τι θελει?
                Δεν θα στο πει αυτο το αυτοκινητο , θα πρεπει ο μαστορας να το ψαξει αποκλειοντας το ενα ή το αλλο, γιατι πχ μετρησε πιεση και τη βρηκε ενταξει και τσεκαρε και το μειγμα στρωνει στις ψηλες στροφες, αρα απο καπου μπαζει. Οχι αντικαθιστωντας το ενα ή το αλλο μεχρι να φτασει αυτος (ή εσυ αν αρχισεις και σκαλιζεις πραγματα) στο προβλημα ΚΑΙ ταυτοχρονα η τσεπη σου στον πατο.
                Ετσι δεν κανετε και στη δουλεια σου? Φανταζομαι δεν πατε βουρ αλλαζοντας, το ψαχνετε πρωτα, αποκλειετε διαφορες πιθανες εκδοχες και μετα πατε και αλλαζετε αυτο που φταιει, ετσι δεν ειναι?
                Σκετο διαβασμα κωδικου δεν κανει κατι, εκτος αν ειναι κατι καραμπινατο. Παρε το παπαρακι των 5€, δεν χρειαζεται πυρηνοκινητο κινητο. Μαθε τι κανει ο καθε αισθητηρας (ευκολα ειναι σαν βασικες ιδεες) κι εφοσον εχεις τις υπολοιπες γνωσεις κι δεν φοβασαι τη μουτζουρα λογω δουλειας, ορμας.

• G

καλησπέρα.
                  λοιπόν πήγα στην οπελ σήμερα βάζουμε πάνω το διαγνωστικο και βγάζει καμια 3-4 σφάλματα.
                  egr maf λαμδα και κατι άλλα..τα διαγράφει όλα και μου λέει πάνε κάνε καμια βόλτα μέχρι να ανάψει ξανα να δουμε τι παίζει τι θα ανάψει..
                  πάω κάνω καμια 30αρία χιλιομετρα οχι σε πόλη δέν ανάβει τιποτα...
                  μόλις μπήκσα στην πολη μετα απο 5 λεπτά ανάβει..
                  πάω ξανα στην οπελ διαβάζει βλάβη στον αισθητηρα λάμδα μόνο..
                  ΅Ερωτησεις τώρα..ολες αυτες οι βλάβες παιζει να της προκάλεσα εγώ επηδη εβγαζα τα φις απο τους αισθητηρες για να δω διαφορα στον ηχο του μοτερ οσο δουλευε?
                  αυτος μετα τη διαγνωση με σβιστο κινητηρα ανοιξε καπο και τσεκαρε ολες της φισες επησης είδε και το δεξι φλας κουνισε το αυτακι που εχει το οποιο εγω εχθες ειχα βγάλει καταλάθος και δεν δουλευε το φλας αλλα μετα το ξαναεβαλα..

• G
                    ggab last edited by

Και βεβαια,ο εγκεφαλος δεν ξερει οτι εσυ κανεις τα δικα σου......αυτος βλεπει απωλεια δεδομενων κτλ

• K
                      kospapad last edited by

To λάθος στον λ είναι πολύ γενικό, έχεις κωδικό;;
                      Απλά σου λείε ότι κάτι στην τροφοδοσία του κινητήρα πάει χάλια, λες και δεν το ήξερες

• G

οχι κωδικο δεν μου ειπε.. μου ειπε οτι θελει αλλαγη ο λάμδα..τον αλλάζουμε και βλέπουμε ετσι το είπε..δεν είπε πχ να δουμε τι το προκαλει αυτο το σφαλμα κτλ.
                        το διαγνωστικο του που τι κοιτουσα εγραφε οτι εντοπιστηκε σφαλμα στη λειτουργεια του ταδε αισθητηρα..

οτι γραφω εδώ το γραφω και στο φορουμ της οπελ, καποιοι τα βλεπετε και τα 2.
                        οπος και να εχει θα του αλλάξω λάμδα και βλέπουμε

• T

Ναι, εννοειται καλλιστα τα λαμπακια αναβουν επειδη το σκαλιζεις εν ωρα λειτουργιας.

Οσο για τον λ, υπαρχουν διαφορετικοι κωδικοι λαθων αν εχει προβλημα ο αισθητηρας, αν εχουν προβλημα οι αντιστασεις του, αν εχει θεμα με την επικοινωνια/καλωδιο, αν ειναι γερασμενος και αργος, αν ειναι κολλημενος κλπ...
                          Οπως καταλαβαινεις το 'σφαλμα στη λειτουργια' ειναι φαση 'γιατρε χτες με ποναγε για λιγο η κοιλια μου', 'παρε αντιβιωση και βλεπουμε', αυτο ακριβως που ηθελες να αποφυγεις.

Μπορει να ειναι και ο αισθητηρας... το ΓΙΑΤΙ ειναι το θεμα.

Βαλε λινκ να δουμε τι γραφουν οι οπελακηδες, ειμαι περιεργος.

• G

Το αμάξι αρχικά είχε πρόβλημα με το twinport της πεταλουδες ειχαν ξεχαρβαλωθεί και ηταν γεμάτες βρόμα επαιζαν πολυ και ειχε θόριβο το μοτερ αυτο το έλυσα μπορεί αυτο με κάποιο τρόπο να προκάλεσε τη φθορά του λάμδα.πχ οταν οι πεταλουδες επρεπε να ειναι κλειστες αυτές δέν ηταν γιατι ηταν ξεχαρβαλομένες..η πεταλούδα επήσης είχε πολυ βρόμα..στης χαμηλές στροφές μέχρι ένα σημείο ξεκινουσε σάν μπουκομένο και μετα μαρσάριζε απότομα μολις την καθαρισα δουλευε κομπλέ ισος όλλα αυτα κατέστρεψαν τον λάμδα..1 τρόπος μόνο υπάρχει να το μάθω να βάλω άλο λάμδα..τον παρήγειλα ηδη περιπου ενα 100αρικο της bosch
                            Μπορεί απλά να είναι ο λάμδα 12 χρονών οσο και το αμάξι και να θέλει αλλαγή αυτο δέν το ξέρω..
                            μεθαυριο θα τον εχω μου ειπαν τον βαζω πάνω και βλέπουμε
                            δεν πιστευω να εχω 2 λάμδα ετσι?το συγκεκριμένο μοντελο έχει 2 λάμδα η 1?εγω ξέρω για 1
                            http://www.opel-club.gr/vbulletin/showt ... 4%DC/page5

• K
                              kospapad last edited by

99% όλα έχουν δύο λ έναν πριν και ένα μετά τον καταλύτη
                              Συνήθως χαλάει ο πρώτος που βοηθά στην ρύθμιση του μίγματος, ο δεύτερος επαληθεύει την σωστή λειτουργία του καταλύτη
                              Με τόσα χρόνια , δεν είναι απίθανο να θέλει αλλαγή, όσον γιατί χάλασε άβυσσος, δεν ξέρεις πόσο καιρό και πώς δούλευε με κακό μείγμα

• S
                                sbr last edited by

Ο χρήστης kospapad έγραψε:
                                99% όλα έχουν δύο λ έναν πριν και ένα μετά τον καταλύτη
                                Συνήθως χαλάει ο πρώτος που βοηθά στην ρύθμιση του μίγματος, ο δεύτερος επαληθεύει την σωστή λειτουργία του καταλύτη
                                Με τόσα χρόνια , δεν είναι απίθανο να θέλει αλλαγή, όσον γιατί χάλασε άβυσσος, δεν ξέρεις πόσο καιρό και πώς δούλευε με κακό μείγμα

Και εγω για 2 ξερω.

• G

Απότι διάβασα στο βιβλιαρακι της οπελ που εχει μέσα το αμάξι αν ανάψει αυτο τολαμπάκι πρέπει να ελενχθει το συστημα καυσαερίων..άν αναβοσβήνει τοτε πρέπει να κοψω στροφές και να πάω σιγα σιγα σε κάποιο συνεργειο γιατι θα χαλάσει ο καταλύτης μου εμένα μέχρι στιγμής δέν αναβόσβησε ποτέ...
                                  εγώ πήρα αυτόν εδώ/.. http://www.maxxparts.gr/opel-corsa-c-f0 ... 58219.html
                                  πρίν το καταλύτη λέει ελπίζω να μην εκανα μλκια..αν και μου είπε αυτος οτι αν ειναι ο μετά το καταλύτη ο οποιος δέν ηξερε κάν αν έχει μετα κιάλο θα μου τον αλλάξει..
                                  Πφφ λές να είναι ο μετα?δέν θα μου το έλεγε αυτος στην οπελ?μου είπε ειναι ο λάμδα μονο αυτο..
                                  επήσης αν ηταν ο μετα δέν θα μου αναβοσβηνε το λαμπάκι?

• T
                                    tribal81 last edited by

Εμένα πάντως 15χρόνια κι ακόμα δεν έχει χαλάσει κάποιος λ.

• A
                                      andreas61971 last edited by

Σε εμένα σε Peugeot 106 rallye 16v μου άναψε το λαμπάκι. Το διαγνωστικό έγραψε (γερασμένος καταλύτης) είχε τότε 120.000 χλμ. Το αυτοκίνητο ανέβαζε κανονικά μέχρι 7000 στροφές χωρίς πρόβλημα και ρεταρίσματα. Αλλάζω τον καταλύτη και το λαμπάκι του κινητήρα συνέχιζε να ανάβει.Το πριζώνω ξανά και μου βγάζει τον δεύτερο λ με πρόβλημα. Το συνεργείο μου τον έβγαλε και τον καθάρισε λίγο και απο τότε δεν μου έχει ξαναανάψει μου είπε να βάλω και 100αρα βενζίνη να το δοκιμάσω, κατανάλωση κανονικά ακόμη και τότε με το λαμπάκι αναμμένο. Αυτό που είχα παρατηρήσει απο την αρχή ήταν ότι το λαμπάκι άναβε όταν έκανα χιλιόμετρα σε εθνική οδό και μετά το έσβηνα, σε χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη δεν είχε θέμα.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • G

Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
                                        Σε εμένα σε Peugeot 106 rallye 16v μου άναψε το λαμπάκι. Το διαγνωστικό έγραψε (γερασμένος καταλύτης) είχε τότε 120.000 χλμ. Το αυτοκίνητο ανέβαζε κανονικά μέχρι 7000 στροφές χωρίς πρόβλημα και ρεταρίσματα. Αλλάζω τον καταλύτη και το λαμπάκι του κινητήρα συνέχιζε να ανάβει.Το πριζώνω ξανά και μου βγάζει τον δεύτερο λ με πρόβλημα. Το συνεργείο μου τον έβγαλε και τον καθάρισε λίγο και απο τότε δεν μου έχει ξαναανάψει μου είπε να βάλω και 100αρα βενζίνη να το δοκιμάσω, κατανάλωση κανονικά ακόμη και τότε με το λαμπάκι αναμμένο. Αυτό που είχα παρατηρήσει απο την αρχή ήταν ότι το λαμπάκι άναβε όταν έκανα χιλιόμετρα σε εθνική οδό και μετά το έσβηνα, σε χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη δεν είχε θέμα.

πος το εσβινες το λαμπάκι πήγαινες συνεργειο καθε φορα?

• S
                                          sbr last edited by

Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:

πος το εσβινες το λαμπάκι πήγαινες συνεργειο καθε φορα?

Βγαζεις τον αρνητικο πολο αν θυμαμαι καλα και κανει reset ο εγκεφαλος. Μια φορα το εκανα για ενα θεμα που ειχα με τον βομβητη για να βαλεις ζωνη. Βασικα δεν μου αρεσει να σκαλιζω τετοια πραματα. Να γινει καμια στραβη και να μου βγει ο κουκος αηδονι.

• O
                                            ohristou last edited by

Λοιπον απο το opelclub σου γραφω εδω τωρα. Το αμαξι σου εχει δυο λαμδα. Εναν πριν τον καταλυτη και ενα μετα. Δεν ειναι απαραιτητο οτι τα επαιξε ο πρωτος λαμδα. Εγω πριν εξι μηνες αλλαξα τον δευτερο με 85000 χλμ στα 12 χρονια. Το ωραιο ειναι οτι μια αντιπροσωπια και ενα εξουσιοδοτημενο μου βγαζαν προβλημα στο 1ο λαμδα. Εκει που πηγαινα το αμαξι μου για σερβις τα τελευταια χρονια μου ειπε οτι ειχε προβλημα ο δευτερος. Τελικα ο μαστορας ειχε δικιο και οι αντιπροσωπειες μαλακιζοντουσαν. Γνωμη μου πηγαινε σε εξειδικευμενο οχι εξουσιοδοτημενο συνεργεια οπελ που εχει το διαγνωστικο για οπελ να βρεις ακρη. Ρωτα στο οπελκλαμπ να σου προτεινουν κανενα αναλογα με την περιοχη σου. Ο κωδικος δειχνει προβλημα για τον αισθητηρα 1 η 2 στο αμαξι σου. Τοσο απλα. Εχουμε το ιδιο αμαξι.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 3 / 24
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ