-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Μία Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει 'εκδίκηση' για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β.Σόιμπλε και την 'παρέα' του, αφού είναι αυτή που 'ξεσκέπασε' το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών (μέχρι το επόμενο οι Γερμανοί έχουν δείξει ότι δεν διαθέτουν 'ταβάνι' σε τέτοια ζητήματα) στον χώρο της βιομηχανίας του αυτοκινήτου.Η EPA, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ότι ένα σύνολο αυτοκινήτων του VW Group χρησιμοποιούσε εσκεμμένα λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.
Γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων,η Ελληνίδα καθηγήτρια συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους. 'Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο στην εξάτμιση', δήλωσε.
'Οταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ηταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων. Αρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών. Και αυτό κάναμε. Βάλαμε ένα πρόγραμμα που 'σκανάρισε' όλα τα υπάρχοντα προγράμματα του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ενα πρόγραμμα ενεργοποιείτο μόνο όταν γινόταν η μέτρηση των τιμών των ρύπων. Και δεν έπρεπε να υπάρχει στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε τις αρχές για τα υπόλοιπα' δήλωσε η Ελληνίδα καθηγήτρια μηχανολογίας που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.
Δηλαδή τα αποτελέσματα που έβλεπε δεν ταίριαζαν με την ιπποδύναμη, εκεί κατανόησε ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με τις μετρήσεις.
πηγηΑκριβώς τα ιδια λέμε μερικοί εδώ και κινδυνεύουμε να φαινόμαστε γραφικοί. Μόλις λίγο πιο πάνω αγαπητέ limited one το είχα αναφέρει ως την απόλυτη κωμωδία. Μεγάλο παραγόμενο μηχανικο έργο με την ελάχιστη καύση δεν προβλέπεται ούτε στον κύκλο Καρνω...
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ευτυχως που δεν επεσε η Alfa Romeo στα χερια τους.Αυτό ακριβώς φίλε μου αποφύγαμε μεγάλο κακό!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όχι μόνο τα περιοδικά αλλά και άλλοι φορείς θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους στο θέμα... Για παράδειγμα το δικο μας κράτος βάσει των προδιαγραφών ρύπων (που είναι πλαστές όπως παραδέχεται ο κατασκευαστής), αυτων των αυτοκινήτων όρισε πως πολλά από αυτά δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ενώ ανταγωνιστικά τους πληρώνουν. Θα πρέπει να συνεχιστεί κάτι τέτοιο απρόσκοπτα; Φορείς καταναλωτών δεν πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα; Κάποια μπαίνουν στον δακτύλιο. Αυτό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα; Ξέρω φυσικά σε ποια χώρα ζω και δεν έχω αμφιβολίες για αυτό που θα γίνει και είναι το ' '. Για όποιους δεν κατάλαβαν αυτό είναι το σύμβολο του κενού...
Για να μην συγχεεις ζητήματα.
Το σύστημα της vw δεν κλέβει στην μέτρηση εκπομπής co2 που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος για την επιβολή τελών κυκλοφοριας αλλα αυτήν NOx.
Τα NOx ειναι ζήτημα diesel, να φανταστώ οτι έχεις duster dci και αν σου πουν ξαφνικά οτι τέρμα τα τέλη κυκλοφοριας βαση CO2 και να πληρώσεις 500€ λόγω υπερβολικής εκπομπής NOx θα αρχίσεις να ρίχνεις Παναγίες;Τα προϊόντα της καύσης του πετρελαίου εκλύονται με συγκεκριμένες αναλογίες. Το λογισμικό που θα κατεβάσει την ένδειξη του ενός δεν θα αφήσει την άλλη στο Θεο. Πρέπει να είναι πολύ άσχετος κάποιος ώστε να μην το καταλαβαίνει. Οσο για εμένα όπως όλοι οι καταναλωτές αγοράζω ένα προϊόν βάσει προδιαγραφών που του δίνουν την αξία του και τα συν και τα πλην του. Όλοι εκείνοι που αγόρασαν διλιτρα τπ 2009 ως νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας δεν αγανακτησαν με τον φόρο πολυτελειας;
Αυτό που περιγράφεις είναι παρέμβαση του κράτους για αύξηση εσόδων. Αυτό που περιγράφω είναι παρέμβαση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Με τη σειρά μου να υποθέσω πως είσαι κάτοχος κάποιου προϊόντος της φίρμας ή της χώρας, ή σχεδιάζεις να γίνεις; Πάντως μην ανησυχείς... Ενώ αυτά που περιγράφω θα γίνουν σε άλλες κυρίαρχες χώρες, στην Μερκελομπανανια δεν θα γίνουν.Ειλικρινά σε θαυμάζω τα ποσα ξέρεις,βέβαια οι αμερικάνοι που βρήκανε την απάτη δεν λένε λέξη για CO2 αλλα μόνο για ΝΟχ, αλλα εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα.
ΥΓ 1 δεν είχα ούτε εχω ούτε σκέφτομαι να αποκτήσω vw.
ΥΓ 2 ο δικός σου θηριωδης ντιζελοκουβας νομίζεις οτι ρυπαίνει λιγότερο απο μικρό βενζινοκίνητο; -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Μία Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει 'εκδίκηση' για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β.Σόιμπλε και την 'παρέα' του, αφού είναι αυτή που 'ξεσκέπασε' το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών (μέχρι το επόμενο οι Γερμανοί έχουν δείξει ότι δεν διαθέτουν 'ταβάνι' σε τέτοια ζητήματα) στον χώρο της βιομηχανίας του αυτοκινήτου.Η EPA, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ότι ένα σύνολο αυτοκινήτων του VW Group χρησιμοποιούσε εσκεμμένα λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.
Γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων,η Ελληνίδα καθηγήτρια συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους. 'Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο στην εξάτμιση', δήλωσε.
'Οταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ηταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων. Αρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών. Και αυτό κάναμε. Βάλαμε ένα πρόγραμμα που 'σκανάρισε' όλα τα υπάρχοντα προγράμματα του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ενα πρόγραμμα ενεργοποιείτο μόνο όταν γινόταν η μέτρηση των τιμών των ρύπων. Και δεν έπρεπε να υπάρχει στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε τις αρχές για τα υπόλοιπα' δήλωσε η Ελληνίδα καθηγήτρια μηχανολογίας που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.
Δηλαδή τα αποτελέσματα που έβλεπε δεν ταίριαζαν με την ιπποδύναμη, εκεί κατανόησε ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με τις μετρήσεις.
πηγηΑυτά τα εθνικοπατριωτικά να έλειπαν ..........
-
Τι λένε οι νόμοι της φυσικής;Αν και το θέμα είναι για τα οξείδια του αζώτου και όχι για την κατανάλωση.
Φίλε Super@T η αποβολή καυσαερίων είναι συνάρτηση της κατανάλωσης... Ο στόχος όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτου είναι η βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων τους. Δηλαδή για την ίδια ποσότητα καυσίμου να παράγεται μεγαλύτερο μηχανικό έργο από τον κινητήρα. Ακόμη και στην περίπτωση του κύκλου απόδοσης των ντίζελ μόλις το 30% της παραγόμενης ενέργειας από την καύση του πετρελαίου μετατρέπεται σε κινητική ενέργεια του οχήματος. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω τα ακόλουθα και ορίζονται ως απώλειες. Το 30% είναι καυσαέρια, 30% θερμότητα και ένα 10% αφορά σε τριβές. Αν βάλεις λοιπόν κάτω τα όλα τα νουμεράκια για να μπορέσεις να αυξήσεις την απόδοση του κινητήρα θα πρέπει να εφαρμοστούν πάνω στα οχήματα καινοτόμες λύσεις οι οποίες είναι απίστευτα κοστοβόρες και εφαρμόζονται σε πανάκριβα αυτοκίνητα καθώς και στην F1. Τί εννοώ; Για να αλλάξει προς το καλύτερο η απόδοση θα πρέπει στο κύκλωμα να μειωθούν οι τριβές κάτι που απαιτεί εξωτικά υλικά στην κατασκευή του κινητήρα και του συνολικού κυκλώματος απαγωγής αερίων, Μέρος της χαμένης ενέργειας να συλλέγεται πχ στην φόρτιση ενός ηλεκτροκινητήρα που θα δρα επικουρικά στην παραγωγή μηχανικού έργου, Χρήση πολύ ελαφρύτερων υλικών για τη συνολική μείωση του βάρους των οχημάτων. Τώρα αν ένα γκολφ πετυχαίνει κατανάλωση 3,8 λτ/100χλμ σε μεικτό κύκλο, προφανώς οι άνθρωποι ή έχουν κάνει όλα αυτά τα παραπάνω ή ψεύδονται. Αυτό έλεγα πάντα και ήταν ζήτημα χρόνου κάποιος να τους τα χώσει.[/quote]
Οι diesel αυτοκινήτων έχουν φτάσει το ~44% απόδοσης.. Κατά τα άλλα μια χαρά μειώνονται οι τριβές και χωρίς εξωτικές λύσεις, η τεχνολογία προχωράει.
Όχι μόνο τα περιοδικά αλλά και άλλοι φορείς θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους στο θέμα... Για παράδειγμα το δικο μας κράτος βάσει των προδιαγραφών ρύπων (που είναι πλαστές όπως παραδέχεται ο κατασκευαστής), αυτων των αυτοκινήτων όρισε πως πολλά από αυτά δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ενώ ανταγωνιστικά τους πληρώνουν. Θα πρέπει να συνεχιστεί κάτι τέτοιο απρόσκοπτα; Φορείς καταναλωτών δεν πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα; Κάποια μπαίνουν στον δακτύλιο. Αυτό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα; Ξέρω φυσικά σε ποια χώρα ζω και δεν έχω αμφιβολίες για αυτό που θα γίνει και είναι το ' '. Για όποιους δεν κατάλαβαν αυτό είναι το σύμβολο του κενού...
Το δικό μας κράτος, όπως και άλλα κράτη, όρισε τα τέλη κυκλοφορίας βάσει του CO2. Το θέμα στην Αμερική ξεκίνησε για τα NOx, κανείς δεν έχει κάνει αναφορά ακόμα για το CO2.
Ακριβώς τα ιδια λέμε μερικοί εδώ και κινδυνεύουμε να φαινόμαστε γραφικοί. Μόλις λίγο πιο πάνω αγαπητέ limited one το είχα αναφέρει ως την απόλυτη κωμωδία. Μεγάλο παραγόμενο μηχανικό έργο με την ελάχιστη καύση δεν προβλέπεται ούτε στον κύκλο Καρνω...
Που έγραψε ο Καρνώ, για παραγόμενο έργο (αν έγραψε, γιατί άλλοι διατύπωσαν τους νόμους βασισμένοι στον Καρνώ), γιατί εγώ μόνο για efficiency βλέπω.
-
Απλά διαβασε λιγάκι. Από εκεί και μετά εξήγησα παραπάνω πως στην καύση δεν γίνεται κάποιοι ρύποι να είναι ελάχιστοι και κάποιοι να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Αν δεν μπορείς να δεχθείς κάποια πραγματάκια, δικαίωμα σου. Έχεις το ίδιο δικαίωμα να πιστεύεις επίσης ότι όλα όσα έγιναν στις ΗΠΑ είναι χυδαία επίθεση στην vw. Προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη να σου αποδείξω τίποτε.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το σύστημα της vw δεν κλέβει στην μέτρηση εκπομπής co2 που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος για την επιβολή τελών κυκλοφοριας αλλα αυτήν NOx.
Τα NOx ειναι ζήτημα diesel, να φανταστώ οτι έχεις duster dci και αν σου πουν ξαφνικά οτι τέρμα τα τέλη κυκλοφοριας βαση CO2 και να πληρώσεις 500€ λόγω υπερβολικής εκπομπής NOx θα αρχίσεις να ρίχνεις Παναγίες;Τα προϊόντα της καύσης του πετρελαίου εκλύονται με συγκεκριμένες αναλογίες. Το λογισμικό που θα κατεβάσει την ένδειξη του ενός δεν θα αφήσει την άλλη στο Θεο. Πρέπει να είναι πολύ άσχετος κάποιος ώστε να μην το καταλαβαίνει. Οσο για εμένα όπως όλοι οι καταναλωτές αγοράζω ένα προϊόν βάσει προδιαγραφών που του δίνουν την αξία του και τα συν και τα πλην του. Όλοι εκείνοι που αγόρασαν διλιτρα τπ 2009 ως νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας δεν αγανακτησαν με τον φόρο πολυτελειας;
Αυτό που περιγράφεις είναι παρέμβαση του κράτους για αύξηση εσόδων. Αυτό που περιγράφω είναι παρέμβαση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Με τη σειρά μου να υποθέσω πως είσαι κάτοχος κάποιου προϊόντος της φίρμας ή της χώρας, ή σχεδιάζεις να γίνεις; Πάντως μην ανησυχείς... Ενώ αυτά που περιγράφω θα γίνουν σε άλλες κυρίαρχες χώρες, στην Μερκελομπανανια δεν θα γίνουν.Ειλικρινά σε θαυμάζω τα ποσα ξέρεις,βέβαια οι αμερικάνοι που βρήκανε την απάτη δεν λένε λέξη για CO2 αλλα μόνο για ΝΟχ, αλλα εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα.
ΥΓ 2 ο δικός σου θηριωδης ντιζελοκουβας νομίζεις οτι ρυπαίνει λιγότερο απο μικρό βενζινοκίνητο;Δεν έχει νόημα να προσπαθεις να μιλάς σε τοίχο. Κρατα την άποψή σου αν σου κάνει καλό.
-
Στο θέμα μας...
http://www.alfavita.gr/arthron/παραιτήθηκε-ο-ceo-της-volkswagen
Τπτ δεν είναι αυτό βέβαια..
-
Απλά διαβασε λιγάκι. Από εκεί και μετά εξήγησα παραπάνω πως στην καύση δεν γίνεται κάποιοι ρύποι να είναι ελάχιστοι και κάποιοι να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Αν δεν μπορείς να δεχθείς κάποια πραγματάκια, δικαίωμα σου. Έχεις το ίδιο δικαίωμα να πιστεύεις επίσης ότι όλα όσα έγιναν στις ΗΠΑ είναι χυδαία επίθεση στην vw. Προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη να σου αποδείξω τίποτε.Δηλαδή μου λες οτι όπως γίνεται η καύση του diesel στους κινητήρες δεν μπορεί να είναι χαμηλά το CO, άκαυστοι υδρογονάνθρακες και να είναι υψηλά το NOx ή/και η αιθάλη. Ή οτι ο τρόπος που μπορείς να μειώσεις τα NOx αυξάνει την αιθάλη.. Ή στο HCCI που τα NOx είναι σχεδόν μηδενικά ενώ το CO στα ύψη... Κάποιος άλλος μάλλον πρέπει να ανοίξει κανένα βιβλίο.. Επίσης το CO2 δεν είναι ρύπος.
-
ΥΓ 2 ο δικός σου θηριωδης ντιζελοκουβας νομίζεις οτι ρυπαίνει λιγότερο απο μικρό βενζινοκίνητο;Δεν έχει νόημα να προσπαθεις να μιλάς σε τοίχο. Κρατα την άποψή σου αν σου κάνει καλό.
Ένταξη ελληναρα μου εσύ έχεις δίκιο,αν και πουθενά και κανείς δεν εχει μιλήσει για CO2, εσύ ξέρεις καλύτερα και οποίος διαφωνεί μαζί σου τυφλωμένος κάτοχος vw η .
Σταματάω εδώ γιατι όντως δεν εχει νόημα να μιλάς σε τοίχο. -
Ειρήνη ημην συμφορουμίτες, το θέμα μας είναι ότι οι αγαπητοί Γερμανοί που συνεχώς μας κάνουν μαθήματα κατα της διαφθοράς κτλ (οχι άδικα σε πολλές περιπτώσεις βέβαια) αλλά με απαξιωτικό τρόπο σχεδόν πάντα, κοροϊδεύουν εκατομμύρια καταναλωτές... Από τη στιγμή που πολλές κυβερνήσεις που φορολογούν με τα καυσαέρια έχουν χάσει χρήματα με τη συμπεριφορά της κατά τη γνώμη μου πρέπει να τα πάρουν πίσω και όχι μόνο για τα Χ χρόνια που πέρασαν αλλά και για αυτά που θα έπαιρναν μελλοντικά (με κάποιο τρόπο υπολογισμού που θα αποφασίσει προφανώς δικαστήριο). Η απάτη γινόταν ηθελημένα οπότε υπάρχει δόλος...
Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα έγραφαν οι Γερμανικές εφημερίδες αν πχ έκανε μια Ελληνική εταιρία μια απάτη αυτού του μεγέθους... -
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Στο θέμα μας...http://www.alfavita.gr/arthron/παραιτήθηκε-ο-ceo-της-volkswagen
Περιζήτητος πλέον στον τομέα του ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στο θέμα μας...
http://www.alfavita.gr/arthron/παραιτήθηκε-ο-ceo-της-volkswagen
Περιζήτητος πλέον στον τομέα του ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν πρόλαβε την σύνθεση της νέας κυβέρνησης....χρειάζονται τέτοια άτομα...
-
Αυτό σκεφτόμουν.
Και σε λίγο, μάλλον, πιθανό, χηρεύει το Μεταφορών. Να τον κλείσουμε μη μας προλάβουν άλλοι!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
τι θα έγραφαν οι Γερμανικές εφημερίδες αν πχ έκανε μια Ελληνική εταιρία μια απάτη αυτού του μεγέθους...Ας άφηναν οι μπινέδες πρώτα απ όλα μια αμιγώς ελληνικη εταιρεία να ορθοποδήσει, να παράξει και μετα ας έλεγαν οτι ήθελαν οι βρωμίλοι.
-
Και το καλύτερο όλων είναι ότι τους ξεσκέπασε μια Ελληνίδα
-
Ο 'καθιστός',από τότε που έπαιξε ψηλά τον αμανέ στους 'απέναντι'(συγκεκριμένα με την στιχομυθία που είχε με τον ΥΠΕΞ και το μυθικό:'βάλτε εσείς τα 50 δις αλλιώς μόκο' , βλέπει πρώτα το δολλάριο 'στα ίσα'...τώρα άρπαξε αυτό(που θα του στοιχίσει πιθανώς ακόμα περισσότερα)...και έχει και συνέχεια!!Ο 'αξιόπιστος γερμανικός κολοσσός',είναι μόνο το δέντρο.....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ο 'καθιστός',από τότε που έπαιξε ψηλά τον αμανέ στους 'απέναντι'(συγκεκριμένα με την στιχομυθία που είχε με τον ΥΠΕΞ και το μυθικό:'βάλτε εσείς τα 50 δις αλλιώς μόκο' , βλέπει πρώτα το δολλάριο 'στα ίσα'...τώρα άρπαξε αυτό(που θα του στοιχίσει πιθανώς ακόμα περισσότερα)...και έχει και συνέχεια!!Ο 'αξιόπιστος γερμανικός κολοσσός',είναι μόνο το δέντρο.....Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά απο το Πουέρτο Ρίκο και απο όποιον πιστευει ότι θίγεται και συμπληρώνω αυτό που είπε ο συμφορουμίτης λίγο πιο χαλαρωτικά http://www.e-typos.com/gr/geloiografies ... 15&month=7
-
Ευχαριστω Mod για την διευκρυνηση - βοηθεια
-
Tελικα μαθαμε ποιος τους ρουφιανεψε?
Σκάνδαλο VAG 2015 στις ΗΠΑ