-
Για να καταλάβετε την ισχύ του group, απλά διαβάστε παρακάτω την αναφορά των mod του forum όταν άλλαξαν θέση στο συγκεκριμένο θέμα και ενώ ήδη η διοίκηση του group είχε παραδεχθεί η ΙΔΙΑ παγκοσμίως ότι οι κατηγορίες για απάτη είναι ΑΛΗΘΕΙΣ:
'Η συζήτηση που αφορά το αναφερόμενο στα ΜΜΕ ως σκάνδαλο της VW στις ΗΠΑ μπορεί να συνεχιστεί στην ενοτητα 'Περί αυτοκίνησης' και σ' αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
Και παρακαλούμε κόσμια. Να μην στηθεί Λαϊκό Δικαστήριο και χρειάζονται επεμβάσεις από την Διαχειριστική Ομάδα.'Προσέξτε (πριν 'κόψουν' το σχόλιο): ...το ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...'!!!! (Σημειώνω ότι την ίδια στιγμή η ίδια η εταιρεία το έχει παραδεχθεί ΠΛΗΡΩΣ και ζητήσει συγνώμη! Τυχαίο...δεν νομίζω:)
-
Ο χρήστης Sailor66 έγραψε:
Για να καταλάβετε την ισχύ του group, απλά διαβάστε παρακάτω την αναφορά των mod του forum όταν άλλαξαν θέση στο συγκεκριμένο θέμα και ενώ ήδη η διοίκηση του group είχε παραδεχθεί η ΙΔΙΑ παγκοσμίως ότι οι κατηγορίες για απάτη είναι ΑΛΗΘΕΙΣ:'Η συζήτηση που αφορά το αναφερόμενο στα ΜΜΕ ως σκάνδαλο της VW στις ΗΠΑ μπορεί να συνεχιστεί στην ενοτητα 'Περί αυτοκίνησης' και σ' αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
Και παρακαλούμε κόσμια. Να μην στηθεί Λαϊκό Δικαστήριο και χρειάζονται επεμβάσεις από την Διαχειριστική Ομάδα.'Προσέξτε (πριν 'κόψουν' το σχόλιο): ...το ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...'!!!! (Σημειώνω ότι την ίδια στιγμή η ίδια η εταιρεία το έχει παραδεχθεί ΠΛΗΡΩΣ και ζητήσει συγνώμη! Τυχαίο...δεν νομίζω:)
lol ρε.... σκάνδαλο στους 4 τροχούς forum με τον όμιλο VAG! Μεταφέρουν πόστς από το νήμα VW forum στο περι αυτοκίνησης!
Το βλέπω για πρωτοσέλιδο σε όλες τις ευρωπαϊκές εφημερίδες...
-
Τυχαίο όχι αλλά πολύ λογικό...
Τόσο όσο τα αμερικάνικα δικαστήρια να έχουν ΗΔΗ στείλει την τελεσίδικη απόφαση τους στο φόρουμ.
Κλασικά σκιές και φαντάσματα, εκτός αν εσύ ενημερώθηκες απευθείας από την VW ενώ οι υπόλοιποι με άρθρα στο νετ.Λεξιλογικά νομίζω δε ότι υπάρχει διαφορά στο ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ από το ΦΕΡΟΜΕΝΟ που μάλλον υποννοεις ή έστω εννοεις.
Που θα υπερασπιζομουν εγώ έστω έμμεσα την VW ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ή εταιρία δεν χρειάζεται υπεράσπιση μπορεί και αυτό γελοιοποιείται μόνη της.... Πάμε λοιπόν...DSG 7αρια.... Κινητήρας 1.4 Polo gti....αξιοπιστία για γέλια.... Οποίος κάνει το τεστ της οδικής...τα αυτοκίνητα του Group.. είναι σε νυφοπαζαρο. Λογικό; Ναι, γιατί; Γιατί δεν είναι δυνατό να παραγεις 1 εκατομμύριο γκολφ τον χρόνο σε δέκα τοποθεσίες και να υπάρχει το ίδιο quality control με πχ την Citroën C4 που παράγεται σε 90 χιλιάδες κομμάτια σε μια τοποθεσία. Απλή λογική. Ή VW όμως να είμαστε σωστοί πέτυχε. Πέτυχε γιατί εκατομμύρια φτωχοί νοιώθουν πλούσιοι πελάτες γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.... και χάρη στους καλούς Γερμανούς υπάρχουν πλέον πολλοί φτωχοί πελάτες ( πάρτε και ένα Up, ας είναι το aygo κλάσεις ανώτερο... εγώ θέλω UP!!). Αρκετά ταλαιπωρηθηκα με γερμανικά οχήματα και αντικείμενα ( κουζίνα!). Πλέον αγοράζω γαλλικά και ιαπωνικά οχήματα και έχω ησυχία, οικονομία,αξιοπιστία και ασφάλεια.....εντάξει δεν κάνει γκουπ ή πόρτα...( και αυτό αποτέλεσμα απάτης που δεν επισύρει όμως κυρώσεις!) αλλά κινείται πάντα, με άνεση και χάρη, είναι ασφαλέστατο και χαμόγελουν ο οδηγός και οι επιβάτες. Δεν με αφορά τι έκαναν.... απλά δεν θέλω να τους βλέπω μπροστά μου...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
λετε να μαζευτουν πολλοι?
αλλο αυτο
http://news247.gr/eidiseis/auto/neo-plh ... 79395.htmlΠρώην εργαζόμενοι και ακιτβιστές μήνυσαν την Volkswagen. Την κατηγορούν ότι επέτρεψε τα βασανιστήρια και τις διώξεις αντιφροντούντων επί της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία
news247
Σεπτέμβριος 23 2015 12:01Μήνυση κατατέθηκε στο Σάο Πάολο σε βάρος της Volkswagen από πρώην εργαζόμενους και ακτιβιστές που κατηγορούν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι επέτρεψε τα βασανιστήρια και τις διώξεις αντιφροντούντων επί της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία.
Η μήνυση κατατίθεται ενώ ο όμιλος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με το τεράστιο σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ, έχοντας παραδεχτεί ότι 11 εκατομμύρια από τα οχήματά του σε όλο τον κόσμο ήταν εξοπλισμένα με λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από ελέγχους στις ΗΠΑ.
Στη Βραζιλία, η μήνυση που κατατέθηκε από το 'Φόρουμ εργαζομένων για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αποκατάσταση', με την υποστήριξη συνδικάτων, δικηγόρων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται στις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985).
'Η Volkswagen δεν ήταν η μοναδική εταιρία που είχε εμπλακεί αλλά είχε διαχειριστικό ρόλο στο Σάο Πάολο και μάλιστα συντόνιζε τις άλλες' εταιρίες, εξήγησε ο Σεμπάστιαν Νέτο, ένας από τους επικεφαλής του Φόρουμ. Τα έγγραφα που έχουμε σε βάρος της είναι καταστροφικά, με την έννοια ότι η Volkswagen επέτρεψε την ύπαρξη αστυνομικού κράτους εντός της εταιρίας και συλλήψεις κατευθείαν από τις θέσεις εργασίας'.
Η δικαστική διαδικασία υποστηρίζεται από δικηγόρους που συμμετείχαν στην Εθνική Επιτροπή Αλήθειας που συγκροτήθηκε το 2012 από την αριστερή πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ για να διερευνηθούν τα εγκλήματα της στρατιωτικής δικτατορίας.
'Εργαζόμενοι της Volkswagen υπέστησαν βασανιστήρια και παράνομες κρατήσεις, άλλοι μπήκαν στην ανεργία και στη 'μαύρη λίστα', παρακολουθούν παράνομα', δήλωσε η Ρόζα Καρντόζο, μια από τις δικηγόρους που συντόνισε το έργο της επιτροπής και σήμερα εκπροσωπεί αρκετά θύματα.
Η μήνυση, που διεκδικεί αποζημιώσεις συλλογικά από τον όμιλο, αναφέρει 12 πρώην εργαζόμενους που συνελήφθηκαν και βασανίστηκαν μέσα στο εργοστάσιο του ομίλου στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σάο Πάολο, καθώς και δεκάδες άτομα που μπήκαν στη μαύρη λίστα. 'Με οδήγησαν με χειροπέδες στο τμήμα προσωπικού και εκεί άρχισαν να με βασανίζουν', διηγείται ένας από αυτούς, ο Λούτσιο Μπελεντάνι, κομμουνιστής και εργαζόμενος της Volkswagen, 28 ετών την εποχή που διαδραματίζονταν τα γεγονότα. Ο Λούτσιο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης όπου πέρασε ένα χρόνο εν αναμονή της δίκης του.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τυχαίο όχι αλλά πολύ λογικό...Τόσο όσο τα αμερικάνικα δικαστήρια να έχουν ΗΔΗ στείλει την τελεσίδικη απόφαση τους στο φόρουμ.
Κλασικά σκιές και φαντάσματα, εκτός αν εσύ ενημερώθηκες απευθείας από την VW ενώ οι υπόλοιποι με άρθρα στο νετ.Λεξιλογικά νομίζω δε ότι υπάρχει διαφορά στο ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ από το ΦΕΡΟΜΕΝΟ που μάλλον υποννοεις ή έστω εννοεις.
Φυσικά υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από τη VAG σε όλα τα ΜΜΕ! Εκτός αν πρέπει η VAG να στείλει προσωπικά mail.
Π.χ. 1. http://media.vw.com/release/1066/
-
https://www.volkswagen-media-services.c ... h=LSOFo8F1
-
(Τα βρήκα σε 30sec).
Όπως βλέπεις ΔΕΝ χρειάζονται αποφάσεις δικαστηρίων για να το πούμε απλά ΥΠΑΡΚΤΌ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΊΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ και όχι 'αναφερόμενο από τα ΜΜΕ'. Τα δικαστήρια θα επιβάλλουν τις χρηματικές και άλλες ποινές.
Όπως βλέπεις δεν χρειαζόταν να υπερασπιστείς κανέναν, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Η 'αντικειμενικότητα' των περισσότερων ΜΜΕ με τη VAG στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ούτως ή άλλως δεδομένη και πολλαπλώς σχολιασμένη και αυτήν ακριβώς σχολίασα.
-
-
Όχι μόνο τα περιοδικά αλλά και άλλοι φορείς θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους στο θέμα... Για παράδειγμα το δικο μας κράτος βάσει των προδιαγραφών ρύπων (που είναι πλαστές όπως παραδέχεται ο κατασκευαστής), αυτων των αυτοκινήτων όρισε πως πολλά από αυτά δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ενώ ανταγωνιστικά τους πληρώνουν. Θα πρέπει να συνεχιστεί κάτι τέτοιο απρόσκοπτα; Φορείς καταναλωτών δεν πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα; Κάποια μπαίνουν στον δακτύλιο. Αυτό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα; Ξέρω φυσικά σε ποια χώρα ζω και δεν έχω αμφιβολίες για αυτό που θα γίνει και είναι το ' '. Για όποιους δεν κατάλαβαν αυτό είναι το σύμβολο του κενού...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όχι μόνο τα περιοδικά αλλά και άλλοι φορείς θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους στο θέμα... Για παράδειγμα το δικο μας κράτος βάσει των προδιαγραφών ρύπων (που είναι πλαστές όπως παραδέχεται ο κατασκευαστής), αυτων των αυτοκινήτων όρισε πως πολλά από αυτά δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ενώ ανταγωνιστικά τους πληρώνουν. Θα πρέπει να συνεχιστεί κάτι τέτοιο απρόσκοπτα; Φορείς καταναλωτών δεν πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα; Κάποια μπαίνουν στον δακτύλιο. Αυτό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα; Ξέρω φυσικά σε ποια χώρα ζω και δεν έχω αμφιβολίες για αυτό που θα γίνει και είναι το ' '. Για όποιους δεν κατάλαβαν αυτό είναι το σύμβολο του κενού...+1000
-
Τόσο όσο τα αμερικάνικα δικαστήρια να έχουν ΗΔΗ στείλει την τελεσίδικη απόφαση τους στο φόρουμ.
Φυσικά υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από τη VAG σε όλα τα ΜΜΕ! Εκτός αν πρέπει η VAG να στείλει προσωπικά mail.
-
-
(Τα βρήκα σε 30sec).
Όπως βλέπεις ΔΕΝ χρειάζονται αποφάσεις δικαστηρίων για να το πούμε απλά ΥΠΑΡΚΤΌ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΊΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ και όχι 'αναφερόμενο από τα ΜΜΕ'. Τα δικαστήρια θα επιβάλλουν τις χρηματικές και άλλες ποινές.
Όπως βλέπεις δεν χρειαζόταν να υπερασπιστείς κανέναν, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Η 'αντικειμενικότητα' των περισσότερων ΜΜΕ με τη VAG στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ούτως ή άλλως δεδομένη και πολλαπλώς σχολιασμένη και αυτήν ακριβώς σχολίασα.
Βασικά βλέπω την σιγουριά σου. Αγνοεις τις τελεσίδικες αποφάσεις, αναφερεσαι σε 'Αδιαμβισβητητο σκάνδαλο', 'Δεδομένη σχέση'. Να φανταστώ έχεις ατρανταχτες αποδείξεις και πειστήρια που εμπλέκουν το φόρουμ με την VW.
Αν ναι, 'αδιαμφισβήτατα' δέχομαι τα λεγόμενα σου και νιώθω τουλάχιστον προσβεβλημένος που συμμετέχω σ'αυτο το παιχνίδι των δυνατών σαν πιόνι τους.Νομικά θα ήθελα να ξέρω αν η ομολογία σημαίνει και αυτόματα απόφαση ενοχής από την δικαιοσύνη. Και πόση σημασία έχει η δικαιοσύνη στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεν είναι απλά αυτός που χρεώνει πρόστιμα κλπ ποινές.
-
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
-
-
(Τα βρήκα σε 30sec).
Βασικά βλέπω την σιγουριά σου. Αγνοεις τις τελεσίδικες αποφάσεις, αναφερεσαι σε 'Αδιαμβισβητητο σκάνδαλο', 'Δεδομένη σχέση'. Να φανταστώ έχεις ατρανταχτες αποδείξεις και πειστήρια που εμπλέκουν το φόρουμ με την VW.
Αν ναι, 'αδιαμφισβήτατα' δέχομαι τα λεγόμενα σου και νιώθω τουλάχιστον προσβεβλημένος που συμμετέχω σ'αυτο το παιχνίδι των δυνατών σαν πιόνι τους.Νομικά θα ήθελα να ξέρω αν η ομολογία σημαίνει και αυτόματα απόφαση ενοχής από την δικαιοσύνη. Και πόση σημασία έχει η δικαιοσύνη στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεν είναι απλά αυτός που χρεώνει πρόστιμα κλπ ποινές.
Το 'δεδομένη σχέση' που το ανέφερα ακριβώς και το έχεις σε εισαγωγικά; Δεν είπα πουθενά ότι το forum 'τα παίρνει', ούτε μπορώ να το ξέρω φυσικά. Σχολίασα αρνητικά την υπερβολική κατ΄εμέ 'ευγένεια' στο σχόλιο τους για 'αναφερόμενο από τα ΜΜΕ σκάνδαλο' όταν βοά όλος το τύπος και η ίδια η VAG παραδέχθηκε δημοσίως την απάτη που έκανε. Επίσης αναφέρθηκα στις πάρα πολλές δημοσιεύσεις για γενικότερη ¨ευγενική' μεταχείριση της VAG από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το γεγονός αυτό έχει σχολιαστεί επανειλημμένα από πολλούς και σε αυτό το forum. Μην με παρουσιάζεις ότι είπα πράγματα που δεν είπα.
Όσο για το σκάνδαλο, είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΟ από τη στιγμή που το παραδέχεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος! Η εταιρία ζήτησε συγνώμη, έβαλε στην άκρη 6,5 δις για αποζημιώσεις, φαίνεται ότι προσέλαβε την ίδια δικηγορική που είχε η ΒΡ για τη διαρροή του πετρελαίου, και εσύ υποστηρίζεις ότι πρέπει περιμένουμε τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για να το πούμε ΣΚΑΝΔΑΛΟ!! Ούτε το γραφείο τύπου της VAG δεν λέει κάτι τέτοιο! Ας κρίνουν οι υπόλοιποι συμφορουμίτες τη διαφωνία σου. Τέλος από εμένα.
-
-
Για να καταλάβετε την ισχύ του group, απλά διαβάστε παρακάτω την αναφορά των mod του forum όταν άλλαξαν θέση στο συγκεκριμένο θέμα και ενώ ήδη η διοίκηση του group είχε παραδεχθεί η ΙΔΙΑ παγκοσμίως ότι οι κατηγορίες για απάτη είναι ΑΛΗΘΕΙΣ:'Η συζήτηση που αφορά το αναφερόμενο στα ΜΜΕ ως σκάνδαλο της VW στις ΗΠΑ μπορεί να συνεχιστεί στην ενοτητα 'Περί αυτοκίνησης' και σ' αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
Αυτο ειναι καλο ή κακο που το παραθετω; Μην βγω και εγκαθετος στο τελος
'Volkswagen CEO: Τα κάναμε τελείως σκ@τ@. Θα πληρώσουμε'Συγγνώμη' από τους πελάτες της Volkswagen αναγκάστηκε να ζητήσει ο CEO της εταιρίας, Μάρτιν Γουίντερκορν, αφού πρώτα ομολόγησε την ενοχή της VW.
Από την άλλη, ο επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ, Michael Horn, έσπευσε και εκείνος να ζητήσει συγγνώμη, αφού ομολόγησε και από τη δική του μεριά την απάτη, ενώ δεσμεύτηκε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών.
'Η εταιρεία μας δεν ήταν ειλικρινής με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) και με** όλους εσάς**. Και για να το πω αλλιώς... τα κάναμε τελείως σκ...! Πρέπει να φτιάξουμε τα αυτοκίνητα ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί. Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν συνάδει με τις Αρχές μας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι πρέπει για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Θα πληρώσουμε ό,τι πρέπει να πληρώσουμε', είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
http://news247.gr/eidiseis/auto/volkswagen-ceo-ta-kaname-teleiws-sk-t-tha-plhrwsoyme.3677337.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget -
Εγώ παιδιά πάντως το είχα πει ότι το VAG έχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα κινητήρες. Ένα κάρο προβλήματα με καμμένα λάδια, καδένες που σπάνε, επικαθήσεις στις βαλβίδες, τουρμποκομπρέσσορες που δεν δουλεύουν, συνεχείς αλλαγές σε έμβολα/ελατήρια/καπάκια κλπ, ε κάτι φαίνεται ότι δεν πήγαινε καλά. Για κάποιο λόγο μετά τον πολύ καλό 20VT ήρθε το χάος. Και στους ντίζελ ήταν πολύ πίσω από τους Ιταλούς μια ζωή. Αυτό ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά τα δεδομένα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όχι μόνο τα περιοδικά αλλά και άλλοι φορείς θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους στο θέμα... Για παράδειγμα το δικο μας κράτος βάσει των προδιαγραφών ρύπων (που είναι πλαστές όπως παραδέχεται ο κατασκευαστής), αυτων των αυτοκινήτων όρισε πως πολλά από αυτά δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ενώ ανταγωνιστικά τους πληρώνουν. Θα πρέπει να συνεχιστεί κάτι τέτοιο απρόσκοπτα; Φορείς καταναλωτών δεν πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα; Κάποια μπαίνουν στον δακτύλιο. Αυτό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα; Ξέρω φυσικά σε ποια χώρα ζω και δεν έχω αμφιβολίες για αυτό που θα γίνει και είναι το ' '. Για όποιους δεν κατάλαβαν αυτό είναι το σύμβολο του κενού...Για να μην συγχεεις ζητήματα.
Το σύστημα της vw δεν κλέβει στην μέτρηση εκπομπής co2 που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος για την επιβολή τελών κυκλοφοριας αλλα αυτήν NOx.
Τα NOx ειναι ζήτημα diesel, να φανταστώ οτι έχεις duster dci και αν σου πουν ξαφνικά οτι τέρμα τα τέλη κυκλοφοριας βαση CO2 και να πληρώσεις 500€ λόγω υπερβολικής εκπομπής NOx θα αρχίσεις να ρίχνεις Παναγίες; -
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Εγώ παιδιά πάντως το είχα πει ότι το VAG έχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα κινητήρες. Ένα κάρο προβλήματα με καμμένα λάδια, καδένες που σπάνε, επικαθήσεις στις βαλβίδες, τουρμποκομπρέσσορες που δεν δουλεύουν, συνεχείς αλλαγές σε έμβολα/ελατήρια/καπάκια κλπ, ε κάτι φαίνεται ότι δεν πήγαινε καλά. Για κάποιο λόγο μετά τον πολύ καλό 20VT ήρθε το χάος. Και στους ντίζελ ήταν πολύ πίσω από τους Ιταλούς μια ζωή. Αυτό ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά τα δεδομένα.Το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν εχει καμία σχέση με προβληματικούς κινητήρες. Εχει να κανει με την απληστία και ανηθικότητα της εταιρείας να βάλει ενα φθηνό λογισμικό που κλέβει αντί για ακριβά φίλτρα και μηχανισμούς που μειώνουν πραγματικά τις εκπομπές ρύπων.
-
@Sailor66 εξαρχής δέχομαι ως καλοπροαίρετα τα σχόλια σου. Αν και αναφέρθηκε παραπάνω και από άλλο μέλος μια εξήγηση στην φράση 'ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ' σου εξηγώ και εγώ ότι δεν είναι καμιά ιδιαίτερη ευγένεια προς την VW, αλλά απλά ότι και εμείς όπως και εσύ και όλοι μας η πρόσβαση μας στο θέμα είναι μέσω των ΜΜΕ και ιδιαίτερα του διαδικτύου. Στα ΜΜΕ υπάρχουν ΑΝΑΦΟΡΕΣ (εξού και το ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ) για αυτό το θέμα. Θες να το δεχτείς έτσι δέξου το. Δεν θες, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Το κομμάτι με τα αναφερόμενα ή απλούστερα τα γραφόμενα για το σκάνδαλο έκρινα πως έπρεπε να διαχωριστούν από το θέμα VW Forum και να μπουν σε ξεχωριστό θέμα (ορθή η πρωτοβουλία άλλου μέλους του forum να ανοίξει το παρόν θέμα) δείχνοντας και την σημαντικότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης αλλά και αφήνοντας τον χώρο στους Κατασκευαστές για άλλου είδους συζητήσεις εξειδικευμένες με τα ίδια τα αυτοκίνητα της VW.
Τα υπόλοιπα σχόλια, υπονοούμενα και μη, τα αφήνω στην άκρη ως μη ουσιώδη του τύπου 'που λέει ο λόγος', 'ρε μπας και ...' κλπ, χωρίς την ανάγκη αντίλογου αν και καλό θα ήταν βέβαια να μην υπάρχουν υποψίες.[mod]Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αυτο ειναι καλο ή κακο που το παραθετω; Μην βγω και εγκαθετος στο τελος**Ούτε στο τέλος, ούτε στην αρχή. Μπορείς άφοβα να παραθέτεις ότι θελεις σχετικό με το θέμα. Η VW όπως όλες οι εταιρίες αυτοκινήτων έχουν φίλους και εχθρούς, συμπάθειες και αντιπάθειες, εγκάθετους και αντικειμενικούς κλπ. Δεκτές όλες οι απόψεις και τα σχόλια αρκεί να είναι κόσμια, να μην προσβάλουν άλλα μέλη και να μην δημιουργούν ένταση και λογομαχίες. Το ίδιο θα ίσχυε και αν αφορούσε οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία. [mod]
** -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φουσκωμένοι δημοσιογραφικοι τίτλοι για μια εταιρία που έχει οπαδούς και εχθρούς. Πιασαρικο θέμα ...Περιμένω το πόρισμα, βαριά πρόστιμα, κλείσιμο της εταιρίας, τραγική πλέον μεταπώληση και επιτέλους ένα Eos 1,4 Tsi ελαφρώς μτχ με 2000€!
Το μόνο θέμα που εντοπιζω ως τώρα είναι ότι η Ευρώπη ειναι ουραγός με δυσκοιλιότητα σε σχέση με τον θόρυβο που αντανακλάτε και στις άλλες ηπείρους εκτός Αμερικής.
+1
-
'Το σύστημα των Γερμανών εστίαζε στο τιμόνι. Αν αυτό ήταν εντελώς ακίνητο, όπως σε μία μέτρηση καυσαερίων, έμπαινε σε διαμόρφωση 'χαμηλών εκπομπών'. Αν κινούταν, όπως στην κανονική χρήση, ο κινητήρας δούλευε κανονικά.'
Δεν αποκλειεται να ισχυει το ιδιο και στο βενζινοκινητα του γκρουπ που τοσα χρονια βγαζουν μεγαλες ιπποδυναμεις απο λιγα κυβικα, με καταναλωση απο παπι και εκπομπες ρυπων απο ποδηλατο -
Μία Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει 'εκδίκηση' για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β.Σόιμπλε και την 'παρέα' του, αφού είναι αυτή που 'ξεσκέπασε' το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών (μέχρι το επόμενο οι Γερμανοί έχουν δείξει ότι δεν διαθέτουν 'ταβάνι' σε τέτοια ζητήματα) στον χώρο της βιομηχανίας του αυτοκινήτου.
Η EPA, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ότι ένα σύνολο αυτοκινήτων του VW Group χρησιμοποιούσε εσκεμμένα λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.
Γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων,η Ελληνίδα καθηγήτρια συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους. 'Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο στην εξάτμιση', δήλωσε.
'Οταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ηταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων. Αρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών. Και αυτό κάναμε. Βάλαμε ένα πρόγραμμα που 'σκανάρισε' όλα τα υπάρχοντα προγράμματα του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ενα πρόγραμμα ενεργοποιείτο μόνο όταν γινόταν η μέτρηση των τιμών των ρύπων. Και δεν έπρεπε να υπάρχει στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε τις αρχές για τα υπόλοιπα' δήλωσε η Ελληνίδα καθηγήτρια μηχανολογίας που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.
Δηλαδή τα αποτελέσματα που έβλεπε δεν ταίριαζαν με την ιπποδύναμη, εκεί κατανόησε ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με τις μετρήσεις.
πηγη -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Όχι μόνο τα περιοδικά αλλά και άλλοι φορείς θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους στο θέμα... Για παράδειγμα το δικο μας κράτος βάσει των προδιαγραφών ρύπων (που είναι πλαστές όπως παραδέχεται ο κατασκευαστής), αυτων των αυτοκινήτων όρισε πως πολλά από αυτά δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ενώ ανταγωνιστικά τους πληρώνουν. Θα πρέπει να συνεχιστεί κάτι τέτοιο απρόσκοπτα; Φορείς καταναλωτών δεν πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα; Κάποια μπαίνουν στον δακτύλιο. Αυτό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα; Ξέρω φυσικά σε ποια χώρα ζω και δεν έχω αμφιβολίες για αυτό που θα γίνει και είναι το ' '. Για όποιους δεν κατάλαβαν αυτό είναι το σύμβολο του κενού...
Για να μην συγχεεις ζητήματα.
Το σύστημα της vw δεν κλέβει στην μέτρηση εκπομπής co2 που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος για την επιβολή τελών κυκλοφοριας αλλα αυτήν NOx.
Τα NOx ειναι ζήτημα diesel, να φανταστώ οτι έχεις duster dci και αν σου πουν ξαφνικά οτι τέρμα τα τέλη κυκλοφοριας βαση CO2 και να πληρώσεις 500€ λόγω υπερβολικής εκπομπής NOx θα αρχίσεις να ρίχνεις Παναγίες;Τα προϊόντα της καύσης του πετρελαίου εκλύονται με συγκεκριμένες αναλογίες. Το λογισμικό που θα κατεβάσει την ένδειξη του ενός δεν θα αφήσει την άλλη στο Θεο. Πρέπει να είναι πολύ άσχετος κάποιος ώστε να μην το καταλαβαίνει. Οσο για εμένα όπως όλοι οι καταναλωτές αγοράζω ένα προϊόν βάσει προδιαγραφών που του δίνουν την αξία του και τα συν και τα πλην του. Όλοι εκείνοι που αγόρασαν διλιτρα τπ 2009 ως νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας δεν αγανακτησαν με τον φόρο πολυτελειας;
Αυτό που περιγράφεις είναι παρέμβαση του κράτους για αύξηση εσόδων. Αυτό που περιγράφω είναι παρέμβαση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Με τη σειρά μου να υποθέσω πως είσαι κάτοχος κάποιου προϊόντος της φίρμας ή της χώρας, ή σχεδιάζεις να γίνεις; Πάντως μην ανησυχείς... Ενώ αυτά που περιγράφω θα γίνουν σε άλλες κυρίαρχες χώρες, στην Μερκελομπανανια δεν θα γίνουν. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εγώ παιδιά πάντως το είχα πει ότι το VAG έχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα κινητήρες. Ένα κάρο προβλήματα με καμμένα λάδια, καδένες που σπάνε, επικαθήσεις στις βαλβίδες, τουρμποκομπρέσσορες που δεν δουλεύουν, συνεχείς αλλαγές σε έμβολα/ελατήρια/καπάκια κλπ, ε κάτι φαίνεται ότι δεν πήγαινε καλά. Για κάποιο λόγο μετά τον πολύ καλό 20VT ήρθε το χάος. Και στους ντίζελ ήταν πολύ πίσω από τους Ιταλούς μια ζωή. Αυτό ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά τα δεδομένα.
Το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν εχει καμία σχέση με προβληματικούς κινητήρες. Εχει να κανει με την απληστία και ανηθικότητα της εταιρείας να βάλει ενα φθηνό λογισμικό που κλέβει αντί για ακριβά φίλτρα και μηχανισμούς που μειώνουν πραγματικά τις εκπομπές ρύπων.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι όταν μιλάμε για σχολές που το έχουν μεράκι να σχεδιάζουν κινητήρες (βλέπε Ιταλούς/Ιάπωνες) δεν θα υπάρχουν σοβαρά εμπόδια να φτάσουν υψηλότατα στάνταρ αξιοπιστίας και καυσαερίων και ούτε θα υπάρχει η ανάγκη αναζήτησης πλάγιων μεθόδων για να φανούμε καλύτεροι από τον ανταγωνισμό. Υπό αυτό το πρίσμα δεν μου δημιουργεί καθόλου εντύπωση που αυτή η βόμβα έσκασε από το VW Group.
Σκάνδαλο VAG 2015 στις ΗΠΑ