-
Ο χρήστης afex έγραψε:
Ελα να μετραμε αντιστροφα!!!!!!
Νίκο μου λες ποτε παρήγγειλες και ποια εβδομάδα παραγωγής σου εδωσαν, να υπολογίσει κι εγώ πόσο θα περιμένω; παρήγγειλα 20/8
Sent from my iPad using Tapatalk
Εγω παραγγειλα κοντα 15αυγουστο και δε μου εδωσαν βδομαδα παραγωγης. Μου ειχαν πει για Νοεμβρη και τελικα θα ερθει πιο γρηγορα. Στο περιπου ελεγαν 60 εργασιμες
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ελα να μετραμε αντιστροφα!!!!!!
Νίκο μου λες ποτε παρήγγειλες και ποια εβδομάδα παραγωγής σου εδωσαν, να υπολογίσει κι εγώ πόσο θα περιμένω; παρήγγειλα 20/8
Sent from my iPad using Tapatalk
Εγω παραγγειλα κοντα 15αυγουστο και δε μου εδωσαν βδομαδα παραγωγης. Μου ειχαν πει για Νοεμβρη και τελικα θα ερθει πιο γρηγορα. Στο περιπου ελεγαν 60 εργασιμες
wow λες Νοέμβρη- Δεκέμβρη να το έχω ; μακάρι για να δούμε...με το καλό να σου έρθει!
-
Ακριβως το ιδιο με το Νικο ειχα κι εγω. Το περιμενα τελη Νοεμβριου αλλα βρηκανε αμαξι που θα ερθει μεσα Οκτωβριου με τα χαρακτηριστικα μου (μαυρο με διχρωμια στο σαλονι) οποτε το τσιμπησα. Εγω παντως ειχα κανει την παραγγελια τελος Ιουλιου.
Τις προαλλες ειδα για πρωτη φορα το νεο Τιγκουαν στο δρομο. Κοιταγα σα μαλακας. Φτου μας, αγορασαμε ενα κουκλι! -
Best value τι να λεμε τωρα!!! Αντε σιγα-σιγα
-
Αντε να μας έρθουν να αρχίσουμε να καμαρωνουμε και όχι να γκρινιαζουμε!
-
Η δική μου παραγγελία έγινα στο τέλος του Ιουλίου (Tiguan 1.4 Tsi 125 ps Deep black pearl). Η ενημέρωση που είχα σήμερα από την Kerenta είναι ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στα μέσα του Οκτωβρίου, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει στα μέσα του Νοεμβρίου, λόγω καθυστερήσεων εξαιτίας των capital controls. ‘Ήτοι σε 3,5 μήνες από την αρχική παραγγελία!!!
-
Ο χρήστης Greg_CivEng έγραψε:
Η δική μου παραγγελία έγινα στο τέλος του Ιουλίου (Tiguan 1.4 Tsi 125 ps Deep black pearl). Η ενημέρωση που είχα σήμερα από την Kerenta είναι ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στα μέσα του Οκτωβρίου, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει στα μέσα του Νοεμβρίου, λόγω καθυστερήσεων εξαιτίας των capital controls. ‘Ήτοι σε 3,5 μήνες από την αρχική παραγγελία!!!Δηλαδη παραγγειλες μισο μηνα νωριτερα απο μενα και θα παραλαβεις και ενα μηνα αργοτερα? Αυτο με τα capital δε μου φαινεται να ισχυει
-
Και εγω τα ιδια. Παρηγγειλα τελευταια εργασιμη Ιουλιου, παραλαμβανω στις 15-20 Οκτωβριου. Αυτο με τα CC μου ακουγεται σκετη χαζομαρα. Αλλα δε μπορεις να κανεις κατι, θα περιμενεις...
Ασχετο αλλα ειδα φωτος και χαρακτηριστικα απο το νεο 3008. Πολυ καλη προσπαθεια, ή τουλαχιστον ετσι μοιαζει.
-
Το πιθανότερο είναι να είχε δρομολογηθεί η κατασκευή των αυτοκινήτων που παραγγείλατε και να είχε την δυνατότητα η ελληνική αντιπροσωπεία να τα δεσμεύσει για την Ελλάδα.
Στην περίπτωσή μου, μάλλον δεν υπήρχε κάποιο αυτοκίνητο στη γραμμή παραγωγής με τα χαρακτηριστικά που το παρήγγειλα. Η αρχική μου παραγγελία προέβλεπε 4,5 μήνες παράδοσης, συνεπώς ο ένας μήνας νωρίτερα είναι ευπρόσδεκτος.
Σε σχέση με τον χρονικό διάστημα που απαιτείται για να έρθει ένα αυτοκίνητο στην χώρα μας από τη στιγμή που θα γίνει τελικό προϊόν στο εργοστάσιο κατασκευής, νομίζω ότι υπεισέρχεται ο χρόνος του ποιοτικού ελέγχου, ο χρόνος της δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, ο χρόνος για την δρομολόγηση των διαδικασιών φόρτωσης και σίγουρα ο επιπλέον χρόνος λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων. Όλα τα ανωτέρω πιθανόν ο πωλητής της ΚΑΡΕΝΤΑ να τα απέδωσε ως καθυστέρηση λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων. Το αποτέλεσμα στο χρόνο παράδοσης, όπως αναφέρατε, δεν αλλάζει και συνεπώς θα περιμένω... Θεωρώ ότι είναι μια ευχάριστη αναμονή και έτσι την εκλαμβάνω.
Πέραν των ανωτέρω, θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν αξίζει ο συναγερμός που η αντιπροσωπεία προτίθεται να μου τοποθετήσει εκ των υστέρων, προσφέροντάς τον μου ως δώρο. -
Σε σχέση με τον χρονικό διάστημα που απαιτείται για να έρθει ένα αυτοκίνητο στην χώρα μας από τη στιγμή που θα γίνει τελικό προϊόν στο εργοστάσιο κατασκευής, νομίζω ότι υπεισέρχεται ο χρόνος του ποιοτικού ελέγχου, ο χρόνος της δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, ο χρόνος για την δρομολόγηση των διαδικασιών φόρτωσης και σίγουρα ο επιπλέον χρόνος λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων.Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο αυτό το διάστημα, λιγότερο από 1 μήνα απαιτούν όλες οι παραπάνω διαδικασίες (καλά ο ποιοτικός έλεγχος και η δοκιμή άντε να είναι 1 ώρα το πολύ...και εάν!). Ο μεγαλύτερος χρόνος είναι η μεταφορά με την νταλίκα και η διαδικασία του εκτελωνισμού και του ελέγχου στις εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Τα Capital Controls πλέον δεν επηρεάζουν τίποτα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά, προφανώς τα slots παραγωγής είναι γεμάτα και έβαλαν το αυτοκίνητο για παραγωγή αργότερα και για να μην έχουν να εξηγήσουν λεπτομέρειες, πετάνε ένα 'Capital Controls' και τελειώνει η υπόθεση.
-
Έχοντας δει να ξηλώνουν ολοκαίνουργιο Audi A6 στην αντιπροσωπεία για να του βάλουν συναγερμό, θα έλεγα να το αποφύγεις. Και ο μάστορας που είχε περάσει τον συναγερμό στο δικό μου, μου είχε πει ότι είναι καλύτερα να λείπω την ώρα που θα περνάει τον συναγερμό.
Στο καινούργιο δεν βάλαμε πλέον συναγερμό και απλά προσθέσαμε ασφάλεια κλοπής στο ετήσιο ασφάλιστρο.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Έχοντας δει να ξηλώνουν ολοκαίνουργιο Audi A6 στην αντιπροσωπεία για να του βάλουν συναγερμό, θα έλεγα να το αποφύγεις. Και ο μάστορας που είχε περάσει τον συναγερμό στο δικό μου, μου είχε πει ότι είναι καλύτερα να λείπω την ώρα που θα περνάει τον συναγερμό.Στο καινούργιο δεν βάλαμε πλέον συναγερμό και απλά προσθέσαμε ασφάλεια κλοπής στο ετήσιο ασφάλιστρο.
Συμφωνώ 100%!! Είμαι κατά της τοποθέτησης συναγερμού στην Ελλάδα (ειδικά σε καινούργιο αυτοκίνητο με τόσα ηλεκτρονικά), μόνο εργοστασιακό (για όσες εταιρείες έχουν) και βασικά μια καλή ασφάλεια κλοπής και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Κι εγω δε δεχτηκα το δωρο του συναγερμου στην ελλαδα προτιμησα να βαλω εργοστασιακο.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το πιθανότερο είναι να είχε δρομολογηθεί η κατασκευή των αυτοκινήτων που παραγγείλατε και να είχε την δυνατότητα η ελληνική αντιπροσωπεία να τα δεσμεύσει για την Ελλάδα.
Στην περίπτωσή μου, μάλλον δεν υπήρχε κάποιο αυτοκίνητο στη γραμμή παραγωγής με τα χαρακτηριστικά που το παρήγγειλα. Η αρχική μου παραγγελία προέβλεπε 4,5 μήνες παράδοσης, συνεπώς ο ένας μήνας νωρίτερα είναι ευπρόσδεκτος.
Σε σχέση με τον χρονικό διάστημα που απαιτείται για να έρθει ένα αυτοκίνητο στην χώρα μας από τη στιγμή που θα γίνει τελικό προϊόν στο εργοστάσιο κατασκευής, νομίζω ότι υπεισέρχεται ο χρόνος του ποιοτικού ελέγχου, ο χρόνος της δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, ο χρόνος για την δρομολόγηση των διαδικασιών φόρτωσης και σίγουρα ο επιπλέον χρόνος λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων. Όλα τα ανωτέρω πιθανόν ο πωλητής της ΚΑΡΕΝΤΑ να τα απέδωσε ως καθυστέρηση λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων. Το αποτέλεσμα στο χρόνο παράδοσης, όπως αναφέρατε, δεν αλλάζει και συνεπώς θα περιμένω... Θεωρώ ότι είναι μια ευχάριστη αναμονή και έτσι την εκλαμβάνω.
Πέραν των ανωτέρω, θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν αξίζει ο συναγερμός που η αντιπροσωπεία προτίθεται να μου τοποθετήσει εκ των υστέρων, προσφέροντάς τον μου ως δώρο.Δεν αλλαζει ο χρονος παραδοσης αν βαλεις εξτρα εξοπλισμο αφου ολα τα τιγκουαν τωρα φτιαχνονται μιας και ειναι καινουριο. Ο χρονος θα αλλαζε αν υπηρχε ετοιμοπαραδοτο και εσυ εβαζες εξτρα.
Δωρο αντιπροσωπειας μη βαλεις και μετα να μπαινεις εδω να λες πτι ακους ενα τριγμο ή ενα θορυβο. Εχω δει πριν ενα μηνα ξηλωμενο a3 sportback για να περαστουν αισθητηρες και συναγερμος και λες 'τωρα αυτο οταν το συναρμολογησουν θα ειναι το ιδιο?' Τραγικο αυτο που ειδα -
Ευχαριστώ για την άποψη που εκφράσατε σε σχέση με την εκ των υστέρων τοποθέτηση μη εργοστασιακού συναγερμού. Η θέση μου συγκλίνει με τις δικές σας απόψεις και πλέον έχει ισχυροποιηθεί περισσότερο. Το δέλεαρ του δώρου βλέπετε…
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο αυτό το διάστημα, λιγότερο από 1 μήνα απαιτούν όλες οι παραπάνω διαδικασίες (καλά ο ποιοτικός έλεγχος και η δοκιμή άντε να είναι 1 ώρα το πολύ...και εάν!). Ο μεγαλύτερος χρόνος είναι η μεταφορά με την νταλίκα και η διαδικασία του εκτελωνισμού και του ελέγχου στις εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Τα Capital Controls πλέον δεν επηρεάζουν τίποτα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά, προφανώς τα slots παραγωγής είναι γεμάτα και έβαλαν το αυτοκίνητο για παραγωγή αργότερα και για να μην έχουν να εξηγήσουν λεπτομέρειες, πετάνε ένα 'Capital Controls' και τελειώνει η υπόθεση.Είναι κάπως έτσι τα πράγματα.
Ο προγραμματισμός στο εργοστάσιο για μια έκδοση, για ένα κυβισμό, για ένα χρώμα
κρατάει από μήνες πριν.
Όταν ο πελάτης ζητάει πχ ένα κυβισμό,
θα πρέπει να περιμένει την αντίστοιχη εβδομάδα παραγωγής που έχει δρομολογηθεί η παραγωγή του.
Για το λόγο αυτό και καβατζώνουν οι εισαγωγικές μοντέλα άμα τη παραγωγή,
προκειμένου να τα έχουν ετοιμοπαράδοτα.Αυτό με τα capital controls, μαρτυρά για πόσο χάπατα περνούν τους πελάτες τους οι έμποροι.
Αντί να πουν την κανονική αλήθεια ολόκληρη, πετάνε τη χοντρή.
Σου λέει σιγά μη γνωρίζει το χάπατο ο βλάχος ο πελάτης
για τον τρόπο που προσδιορίζεται η παραγωγή στο εργοστάσιο.
Κακή αλήθεια αλλά αλήθεια.PS:
Περί συναγερμού, είναι όπως ειπώθηκαν.
Εργοστασιακός συναγερμός για τους λόγους που αναφέρθηκαν. -
Συμφωνώ απολύτως με την διαδικασία παραγωγής που περιγράφεις και τον προγραμματισμό παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος έχει να κάνει με τον κυβισμό, την έκδοση, το χρώμα κ.λπ.
Σχετικά με τους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls) που αφορούν συναλλαγές πληρωμών για εμπορικούς σκοπούς στο εξωτερικό (π.χ. τιμολόγια, προτιμολόγια, φορτωτικές, κ.λπ.), ισχύει από 5 Αυγούστου 2016 η διαδικασία υποβολής και έγκρισης αιτημάτων μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 6/27.7.2016 (ΦΕΚ Β΄ 2359) Απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
Η όλη αυτή διαδικασία σίγουρα συνεπάγεται ένα επιπλέον χρονικό διάστημα. Συμφωνώ βέβαια ότι δεν αποτελεί τον κύριο χρόνο καθυστέρησης, αλλά συμμετέχει και αυτός αθροιστικά στον τελικό χρόνο παράδοσης του αυτοκινήτου. -
συναγερμο μονο εργοστασιακο αν θες, εκτος απο τα ραβε-ξηλωνε , σπανια πια συνεργαζονται με τον εγκεφαλο των συγχρονων αυτοκινητων και αργα ή γρηγορα χαλανε.
Αλλα γενικα ενας συναγερμος το μονο που προσφερει ειναι μια ψευδαισθηση ασφαλειας στον ιδιοκτητη. Πραγματικη ασφαλεια δεν προσφερει στη πραξη , ουτε για πλακα.
-
Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι ηλεκτρονικά.
Κλέφτης που ξέρει τα ηλεκτρονικά του μοντέλου, το κλέβει στο άψε σβήσε.Ο τρόπος για να δυσχεράνετε το ενδεχόμενο κλοπής
είναι ασφαλώς τα αποτρεπτικά μέσα (συναγερμός, μπαστούνια κλπ)
σε συνδυασμό απαραίτητα όμως με πατέντες που μόνοι σας θα αναλάβετε στο αυτοκίνητό σας.
Δε θα επεκταθώ.Η κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στον κλέφτη και στον ιδιοκτήτη στην μεταξύ τους αντιμαχία
είναι πως ο ιδιοκτήτης έχει στη διάθεσή του άπλετο χρόνο και πρόσβαση στο όχημα. -
ΗΡΘΕ!!!!
VW Tiguan 2016