-
Καλά βενζίνη και να καίει τόσο δεν παίζει . Με αυτόματο κιβώτιο και 4Χ4 θα ήταν κορυφή αν έκαιγε 8 λίτρα μέσα στην πόλη το οποίο όμως δεν το βλέπω...
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Πρέπει να τηρείς τα προσχήματα βρε κακιασμένε άνθρωπε...αλλά ξέρω,ζηλεύεις που δε μοιάζει με κανεενα άλλο και που θα καίει μόνο 3,8 λίτρα -
Αν δεν τα κρατούσα τα προσχηματα θα γινόταν ένας χαμουλης . Αλλά οκ σέβομαι και τα παιδιά που έχουν δώσει τα χρήματα τους για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο . Την εταιρεία όμως δεν την σέβομαι και ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν μας σέβεται και η ίδια ...
-
Όλο και πιο συχνά διαβάζω θετικότατες κριτικές από τα περιοδικά για το συγκεκριμένο όχημα. Στο τελευταίο τεύχος περιοδικού εγνωσμένης αξίας δεν δίστασαν να το αναδείξουν συνολικά ανώτερο από το Q3. Προσωπικά ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί. Η ακατανόμαστη εταιρεία εμφάνισε το νέο τιγκουάν λίγους μήνες μετά το παγκόσμιο ξεβράκωμα της απάτης της. Επρεπε λοιπόν να παίξει τα ρέστα της και το έκανε κατ' εμέ με τον πλέον δελεαστικό τρόπο στην πλέον ανερχόμενη κατηγορία οχημάτων. Πολύ σύντομα θα διαβάσουμε κι άλλα θετικά αποτελέσματα συγκρίσεων του με premium προτάσεις και μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτή την φορά θα είναι αλήθεια. Κάποτε έγραψα για την vw πως 'Αλλους τους κέρδισε η ΝΑΣΑ και άλλους η ΜΑΣΑ'. Προφανώς στην περίπτωση του tiguan 2016 δεν ισχύει γιατί όποιος το πάρει θα αποκτήσει πολύ αυτοκίνητο στα χρήματα. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον θα αποκτήσει με μια αγορά 2 αυτοκίνητα. Ένα με χαρακτήρα GTi και ένα με ολίγη από Touareg. Τέτοιοι κάτοχοι σίγουρα δικαιούνται το σεβασμό μας.
-
Είπαμε οι κάτοχοι έχουν όλο τον σεβασμό μας . Όχι όμως και η εταιρεία .
-
Ενδιαφέρον φαίνεται το νεο Tiguan.
Η δεύτερη γενιά θα πρέπει να αποδειχθει περισσότερη αξιόπιστη από την πρώτη γενιά.
Επειδή ο ειδικός τύπος το έχει περάσει στα ψιλά, η πρώτη γενία έβγαλε τραγικά θέματα με την καδένα. Σε συνδιασμό με τα μέτριας ποιότητας μπεκ των κυλίνδρων, είχαν γεμίσει τα συνεργία με tiguan με σπασμένα πιστόνια ή ακόμη χειρότερα θέματα. Καλό το carplay αλλά ειδικά στους καιρους που ζούμε οι εταιρίες οφείλουν να σέβονται τους αγοραστές τους περισσότερο.
-
Σωστή παρατήρηση και αφορούσε νομίζω κάποια πολύ πουσαρισμένα TSi 1.4 με 170 τόσα άλογα... Σωστά; Επίσης έχω την αίσθηση ότι λόγω της διάρκειας παραγωγής του μοντέλου (περίπου 8 χρόνια αν δεν κάνω λάθος) προλήματα τέτοια είχαν εμφανιστεί στις πρώτες σειρές και είχε να κάνει με την αντοχή των υλικων. Κάτι που αν κατάλαβα διορθώθηκε στη συνέχεια.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σωστή παρατήρηση και αφορούσε νομίζω κάποια πολύ πουσαρισμένα TSi 1.4 με 170 τόσα άλογα... Σωστά; Επίσης έχω την αίσθηση ότι λόγω της διάρκειας παραγωγής του μοντέλου (περίπου 8 χρόνια αν δεν κάνω λάθος) προλήματα τέτοια είχαν εμφανιστεί στις πρώτες σειρές και είχε να κάνει με την αντοχή των υλικων. Κάτι που αν κατάλαβα διορθώθηκε στη συνέχεια.Πολύ σωστά. Μπορεί να είναι ότι είναι η vw αλλά τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι έδειξε να αναγνωρίζει τα λαθη και να τα διορθώνει.
Για αυτο και στο fl έριξε τους 1.4 από 140 & 170 σε 122 και 160 άλογα αντίστοιχα. Εν τέλει το fl είχε πολύ λιγότερα και όχι τόσο σημαντικά προβληματα.Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Για αυτο και στο fl έριξε τους 1.4 από 140 & 170 σε 122 και 160 άλογα αντίστοιχα. Εν τέλει το fl είχε πολύ λιγότερα και όχι τόσο σημαντικά προβληματα.Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση!! Και ίσως εξηγεί και τη μετριοπαθή στάση άλλων εταιριών στο ίδιο ζήτημα!
-
Για να δώσουμε την ακριβή εικόνα του θέματος. Τα περισσότερα προβλήματα αφορούσαν την έκδοση 140 άλογα με εργοστασιακές ρυθμίσεις (χαρτογράφηση και λοιπά).
Το βασικό πρόβλημα είναι οτι θεωρητικά η καδένα θα πρέπει να αντέξει όσο και ο κινητήρας πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωση αυτή. Η σωστότερη διορθωτική ενέργεια είναι το κιτ αντικατάστασης της καδένας με χαμηλό κόστος , το όποιο όμως είχε απαράδεκτη διαιδικασία ανίχνευσης του θέματος ( Είναι ακουστική , με αποτέλεσμα να αναγκάζει τους ιδιοκτητες να ακούνε τον κινητήρα στα ξεκινήματα του ώστε να προλάβουν το πρόβλημα).
Παρόμοια φύσης προβλήματα (τεντωντήρες ) υπήρχαν και στους 2.0 όχι όμως στο βαθμό που υπήρχαν στο 1.4 (140ps).
Έαν έχει οριστικά επιλυθεί το θέμα με την μη ύπαρξη τετρακίνησης στους 1.4 και την μείωση της ισχύς στους 122 θα φανεί καθώς ο μέσος χρόνος εμφάνισης του θέμας ήταν από τα 60.000 εως τα 120.000. (Θεωρητικά θα ήταν προτιμότερο να είχαν οι ιδιοκτήτες το κόστος συντήρης ενός ιμάντα ο οποίος θα αλλάζει κάθε 60.000 παρά να υπάρχει μια αναξιόπιστη καδένα). -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για να δώσουμε την ακριβή εικόνα του θέματος. Τα περισσότερα προβλήματα αφορούσαν την έκδοση 140 άλογα με εργοστασιακές ρυθμίσεις (χαρτογράφηση και λοιπά).Το βασικό πρόβλημα είναι οτι θεωρητικά η καδένα θα πρέπει να αντέξει όσο και ο κινητήρας πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωση αυτή. Η σωστότερη διορθωτική ενέργεια είναι το κιτ αντικατάστασης της καδένας με χαμηλό κόστος , το όποιο όμως είχε απαράδεκτη διαιδικασία ανίχνευσης του θέματος ( Είναι ακουστική , με αποτέλεσμα να αναγκάζει τους ιδιοκτητες να ακούνε τον κινητήρα στα ξεκινήματα του ώστε να προλάβουν το πρόβλημα).
Παρόμοια φύσης προβλήματα (τεντωντήρες ) υπήρχαν και στους 2.0 όχι όμως στο βαθμό που υπήρχαν στο 1.4 (140ps).
Έαν έχει οριστικά επιλυθεί το θέμα με την μη ύπαρξη τετρακίνησης στους 1.4 και την μείωση της ισχύς στους 122 θα φανεί καθώς ο μέσος χρόνος εμφάνισης του θέμας ήταν από τα 60.000 εως τα 120.000. (Θεωρητικά θα ήταν προτιμότερο να είχαν οι ιδιοκτήτες το κόστος συντήρης ενός ιμάντα ο οποίος θα αλλάζει κάθε 60.000 παρά να υπάρχει μια αναξιόπιστη καδένα).Σωστος!! +1
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για να δώσουμε την ακριβή εικόνα του θέματος. Τα περισσότερα προβλήματα αφορούσαν την έκδοση 140 άλογα με εργοστασιακές ρυθμίσεις (χαρτογράφηση και λοιπά).Το βασικό πρόβλημα είναι οτι θεωρητικά η καδένα θα πρέπει να αντέξει όσο και ο κινητήρας πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωση αυτή. Η σωστότερη διορθωτική ενέργεια είναι το κιτ αντικατάστασης της καδένας με χαμηλό κόστος , το όποιο όμως είχε απαράδεκτη διαιδικασία ανίχνευσης του θέματος ( Είναι ακουστική , με αποτέλεσμα να αναγκάζει τους ιδιοκτητες να ακούνε τον κινητήρα στα ξεκινήματα του ώστε να προλάβουν το πρόβλημα).
Έαν έχει οριστικά επιλυθεί το θέμα με την μη ύπαρξη τετρακίνησης στους 1.4 και την μείωση της ισχύς στους 122 θα φανεί καθώς ο μέσος χρόνος εμφάνισης του θέμας ήταν από τα 60.000 εως τα 120.000. (Θεωρητικά θα ήταν προτιμότερο να είχαν οι ιδιοκτήτες το κόστος συντήρης ενός ιμάντα ο οποίος θα αλλάζει κάθε 60.000 παρά να υπάρχει μια αναξιόπιστη καδένα).+1
-
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Να πάρεις αυτό το diesel με τα 240 άλογα μάλιστα!now we' re talking man...
-
Παραείναι πολλά για 'μένα σε όχημα με ψηλό κέντρο βάρους. Θα προτιμούσα μια καλοστημένη μπερλίνα ή στέισον για τόση δύναμη και διατηρώντας παράλληλα τους οικογενειακούς προσανατολισμούς και χώρους. Για αυτό το λόγο ένα αυτοκίνητο όπως το allroad της άουντι είναι θρύλος. Αυτό μάλιστα...
-
Παραείναι πολλά για 'μένα σε όχημα με ψηλό κέντρο βάρους. Θα προτιμούσα μια καλοστημένη μπερλίνα ή στέισον για τόση δύναμη και διατηρώντας παράλληλα τους οικογενειακούς προσανατολισμούς και χώρους. Για αυτό το λόγο ένα αυτοκίνητο όπως το allroad της άουντι είναι θρύλος. Αυτό μάλιστα...allroad της άουντι, τι θυμήθηκε ο θεός πάλι!!! Επίσης για πατημένο χωματόδρομο ήταν το octavia combi 1.8T 4x4, αλλά μόνο 150 άλογα.
Καλά εννοείται ότι στο πρώτο κομμάτι συμφωνούμε απόλυτα.
Μεσαίο sedan ή station με 180 αλογάκια και τετρακίνηση θα ήταν ότι πρέπει για μένα. -
Σε ευχαριστώ φίλε nickthetrib . Δεν θα κρύψω πως μου αρέσει πολύ η δύναμη σε ένα αυτοκίνητο αλλά έχω και μια κάποια ιδιοτροπία στο πως και σε ποιο όχημα αυτή θα ξεδιπλώνεται. Για το λόγο αυτό 240 ίππους τους προτιμώ σε ένα όχημα όπως το rx8 ή τα προαναφερθέντα της άουντι ή και σε αυτό το θαυμάσιο στα χρήματα του και στους ίππους scoda παρά στο κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο και για πολλούς πολύ καλό tiguan.
-
Σε ευχαριστώ φίλε nickthetrib . Δεν θα κρύψω πως μου αρέσει πολύ η δύναμη σε ένα αυτοκίνητο αλλά έχω και μια κάποια ιδιοτροπία στο πως και σε ποιο όχημα αυτή θα ξεδιπλώνεται. Για το λόγο αυτό 240 ίππους τους προτιμώ σε ένα όχημα όπως το rx8 ή τα προαναφερθέντα της άουντι ή και σε αυτό το θαυμάσιο στα χρήματα του και στους ίππους scoda παρά στο κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο και για πολλούς πολύ καλό tiguan.Ακριβώς έτσι, φίλε Σπύρο. Όπως κατάλαβες έχουμε την ίδια ιδιοτροπία.
-
...δεν ξέρω, αλλά εγώ χαλάστηκα που μπήκα μια μέρα στη 'χαμηλή' bmw 116...μου φάνηκε άβολη σε σχέση με το πιο ψηλό δικό μου...
Βέβαια, από την άλλη πιο χαμηλά αμάξια είναι πιο μάχιμα για στροφιλίκια και...άλλα 'κόλπα'... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...δεν ξέρω, αλλά εγώ χαλάστηκα που μπήκα μια μέρα στη 'χαμηλή' bmw 116...μου φάνηκε άβολη σε σχέση με το πιο ψηλό δικό μου...
Βέβαια, από την άλλη πιο χαμηλά αμάξια είναι πιο μάχιμα για στροφιλίκια και...άλλα 'κόλπα'...Λογικό είναι αυτό Βασίλη. Και εγώ πλέον δεν μπορώ να οδηγήσω χαμηλά. Και σε όσα μικρά μπαίνω βάζω το κάθισμα όσο πιο ψηλά γίνεται.
Να φανταστείς στο Yaris και στο 108 όταν μπαίνω εγώ μετά τη γυναίκα μου απλά μετακινω πιο πίσω το κάθισμα. Στο ύψος το αφήνω ίδιο πάρα τη διαφορά ύψους.
Ειδικά μάλιστα και με τις BMW που είναι ακόμα χαμηλότερες και πιο σπορ η θέση οδήγησης σε καταλαβαίνω απόλυτα.
VW Tiguan 2016