-
@Dettol Ποιά έκδοση ακριβώς παρήγγειλες?
Εγώ είμαι μεταξύ tiguan και XC40.
Το XC40 Momentum 1.5MT με κάποια extra που έχω βάλει κοστίζει 35k.
Σαφή προσφορά δεν έχω πάρει ακόμη απο VW. Βλέπω πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ Tiguan 1.5 Advance manual και DSG7 που κάνει το manual πολύ ελκυστικό.
Αυτή η διαφορά ισχύει και στην πραγματικότητα ή εφαρμόζονται εκπτώσεις που τη μικραίνουν? -
advance 1.5 dsg 150 + μερικα extra.
Το xc40 το ειχα δει, αλλα δεν υπαρχει ακομα 1.5 αυτοματο βενζινα και ετσι απορριφθηκε. Γενικα εψαχνα
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Ναι το παρηγγειλα.
Εχω να το λεω οτι η Χ1 ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο, η προσφορα που τρεχει ειναι πολυ καλη και στο σφακιανακη ηταν ολοι τους επαγγελματιες. Απλα, εχω αναλυσει και ξερεις τα αρνητικα που προσωπικα θεωρω οτι εχει το αυτοκινητο, ενω ηθελα μερικα πραγματακια ακομα, τα οποια οπως πολυ καλα ξερεις, αν μπουν στην Χ1 η τιμη εκτοξευεται στα υψη.
Ελπιζω μονο να μην κλαιω με τα τελη κυκλοφοριας, αλλα σκεφτηκα οτι αν, στην χειροτερη περιπτωση, δινω 400αρα για τελη, ε τουλαχιστον ας παρω vw και οχι tucson ή sportage. που θεωρητικα θα το πουλησω και ευκολοτερα οταν ερθει η ωρα.Με το καλό να παραλάβεις!
Πολύ καλή επιλογή και να μην μας ξεχνάς στο φορουμ! -
Οταν παραλαβω, καλα να ειμαστε, δεν θα σας ξεχασω και θα ερθω και σε συναντηση του δικου σας φορουμ να το δειτε απο κοντα. Ειστε εξαιρετικο παρεακι και προσφερετε απλοχερα βοηθεια και πληροφοριες σε οποιον την ζητησει!
-
Με το καλό να παραλάβεις. Πιστεύω έκανες μια πολύ καλή επιλογή για την οποία δεν θα μετανιώσεις στιγμή
-
Επισης για οποιον ενδιαφερεται, στο σαιτ της ADAC https://www.adac.de/infotestrat/umwelt-und-innovation/abgas/modelle_mit_euro_6d_temp/
υπαρχει λιστα με ολα τα μοντελα τα οποια εχουν περασει μετρηση κατα wltp. Αν δειτε οτι υπαρχει εκει το μοντελο που σας ενδιαφερει,μετα πηγαινετε εδω
και βρισκετε την καρτελα του, οπου αναγραφεται η τιμη κατα WLTP. Λιγο που εψαξα για αυτοματα 1.5 tsi του VAG, το karoq = 163, t-roc = 155
-
Με το βαρος του τιγκ σε βλέπω για τιμές καροκ και πάνω
-
Και εγω αυτο φοβαμαι. Το μονο που μπορω να πω για να απαλυνω τον πονο μου ειναι οτι στην κατηγορια αυτη ολο τετοιες τιμες παιζουν. Δεν ξερω τι θα κανει η Nissan με τους καινουριους 1.3 κινητηρες βενζινης που θα φερει την καινουρια χρονια.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Και εγω αυτο φοβαμαι. Το μονο που μπορω να πω για να απαλυνω τον πονο μου ειναι οτι στην κατηγορια αυτη ολο τετοιες τιμες παιζουν. Δεν ξερω τι θα κανει η Nissan με τους καινουριους 1.3 κινητηρες βενζινης που θα φερει την καινουρια χρονια.Τους έχει φέρει ήδη αλλά το υπόλοιπο πακέτο ποιοτικά απέχει έτη φωτός από το τιγκ.
Χίλιες φορές να δίνεις κάτι παραπάνω σε τέλη από το να σου σπάνε τα νεύρα τα υλικά και πο χαζό τριγμοί. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και εγω αυτο φοβαμαι. Το μονο που μπορω να πω για να απαλυνω τον πονο μου ειναι οτι στην κατηγορια αυτη ολο τετοιες τιμες παιζουν. Δεν ξερω τι θα κανει η Nissan με τους καινουριους 1.3 κινητηρες βενζινης που θα φερει την καινουρια χρονια.
Τους έχει φέρει ήδη αλλά το υπόλοιπο πακέτο ποιοτικά απέχει έτη φωτός από το τιγκ.
Χίλιες φορές να δίνεις κάτι παραπάνω σε τέλη από το να σου σπάνε τα νεύρα τα υλικά και πο χαζό τριγμοί.Σοβαρά; Πήγα πριν 5μερες σε Nissan απέναντι από το Υγεία στην Κηφισίας και είπαν ότι περίμεναν τον νέο τιμοκατάλογο τον Νοέμβριο. Πιο πολύ για το xtrail θα με ενδιέφερε πάρα για το QQ. Αλλά και το xtrail δεν με κέρδισε αρκετά ώστε να το περιμένω.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Τους έχει φέρει ήδη αλλά το υπόλοιπο πακέτο ποιοτικά απέχει έτη φωτός από το τιγκ.
Χίλιες φορές να δίνεις κάτι παραπάνω σε τέλη από το να σου σπάνε τα νεύρα τα υλικά και πο χαζό τριγμοί.Σοβαρά; Πήγα πριν 5μερες σε Nissan απέναντι από το Υγεία στην Κηφισίας και είπαν ότι περίμεναν τον νέο τιμοκατάλογο τον Νοέμβριο. Πιο πολύ για το xtrail θα με ενδιέφερε πάρα για το QQ. Αλλά και το xtrail δεν με κέρδισε αρκετά ώστε να το περιμένω.
Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν φέρει δείγματα.
Το xtrail με τους νέους θα έρθει αργότερα. -
Μην εκπλαγείτε όταν βγούν τα WLTP και τα VW αποδειχθούν ποολύ καθαρά. Βέβαια ο 1.3 είναι μοκρότερος αλλά είναι και πιο πιεσμένος. Θα δούμε. Πάντως το 3008 στον 1.3 είναι πολύ κοντά στον 1.5 του Karoq (λίγο λιγότερο), αλλά ο 1.6 που συγκρίνεται στα νούμερα με τον 1.5 (με τον τελευταίο να έχει καλύτερα νούμερα), έχει γύρω στα 170.
-
To κακο είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο σκαλί στα 161 κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες.
Πάντως με το troc στα 155 και το karoq στα 164 δεν να φανταστώ το Tiguan κάτω από τα 160, όσο και αν αυτό με στενοχωρει.Μόνη ελπίδα να γίνει καμμία αλχημεία με τα nedc2.0 ή να καθυστερήσουν να τα εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέχρι να αναπροσαρμόσουν τις κλίμακες των ρύπων .
-
Θα τα φτιάξει όλα η VW....θέμα λογισμικού είναι.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Θα τα φτιάξει όλα η VW....θέμα λογισμικού είναι. -
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Αλλά και οι Γάλλοι είχαν πιαστεί ας μην ξεχνάμε. Απλά οι Γερμνοί είναι αυτοί που μισούμε περισσότερο και κατά συνέπεια κάνουν τον πιο μεγάλο ντόρο.
Όπως και να χει το Tiquan θα έχει 100% πιο πολλά CO2 σε σχέση με το Karoq, λόγο βάρους. -
Σπαζοκεφαλιά.. Εγώ είμαι μεταξύ Τig 1,5 dsg 150 rline με τα εχτρά πάνω κάτω που έχει βάλει ο Dettol το οποίο βγαίνει με την απαλλαγή τριτεκνίας κοντά στα 29Κ, honda crv 1,5 auto AWD elegance το οποίο βγαίνει στα 31,5Κ αλλά έχει τους καλύτερους χώρους, Χ1 XLINE auto χοντρικά στα 32Κ και μέσα σε όλα αυτά το νέο Q3 που δείχνει πολύ καλό αλλά με άγνωστη τιμή ακόμα
-
Ο χρήστης iraklis1 έγραψε:
Σπαζοκεφαλιά.. Εγώ είμαι μεταξύ Τig 1,5 dsg 150 rline με τα εχτρά πάνω κάτω που έχει βάλει ο Dettol το οποίο βγαίνει με την απαλλαγή τριτεκνίας κοντά στα 29Κ, honda crv 1,5 auto AWD elegance το οποίο βγαίνει στα 31,5Κ αλλά έχει τους καλύτερους χώρους, Χ1 XLINE auto χοντρικά στα 32Κ και μέσα σε όλα αυτά το νέο Q3 που δείχνει πολύ καλό αλλά με άγνωστη τιμή ακόμαΑν θελεις χωρους πορτ μπαγαζ πας καρφωτα για CRV. Επισης το CRV εχει cvt, οποτε αν δεν εχεις οδηγησει τετοιο κιβωτιο θα σου προτεινα να απαιτησεις test drive της συγκεκριμενης εκδοσης.
Τεχνολογικα, το Q3 θα ειναι σιγουρα το πιο προηγμενο και πιο εφετζιδικο, αλλα νομιζω δεν ξερει ακομα κανενας ουτε σε τι τιμες θα ερθει ουτε με τι εξοπλισμο θα ερθει. Το καλο ειναι οτι εισαι πολυτεκνος, οποτε τουλαχιστον θα ριξεις αρκετα την τιμη. Παντως απο τα βιντεο που εχω δεν δεν εχω εντυπωσιαστει απο τους χωρους του.
Το Χ1 υπολειπεται σε infotainment και σε πορτ μπαγαζ (σε σχεση με τα αλλα δυο). Το Infotainment κομματι σωζεται αγοραζοντας after market ηχοσυστημα android.
Το R-line πρεπει να εχει την πιο επιθετικη εξωτερικη εμφανιση και μπορεις να του βαλεις τα εξτρα που θελεις (στο crv δεν μπορεις να προσθεσεις πραγματα, αν εχω καταλαβει καλα. Ερχεται ομως αρκετα πληρες).
Στο θεμα ρυπων/τελων κυκλοφοριας, το Χ1 πρεπει να ειναι αρκετα πιο φτηνο μιας και πρεπει να ειναι εκτελωνισμενα αυτοκινητα. Τα αλλα 3 θα ειναι >161 οποτε τις 400αρες θα τις φας οποιο και να διαλεξεις (εχω αποδεχτει τη μοιρα μου με το tiguan, ποσο μαλλον εσυ που θελεις r-line με μεγαλυτερη ζαντα).
Προσωπικα, στα λεφτα αυτα, μαλλον θα αγοραζα το honda.
-
Ο χρήστης iraklis1 έγραψε:
Σπαζοκεφαλιά.. Εγώ είμαι μεταξύ Τig 1,5 dsg 150 rline με τα εχτρά πάνω κάτω που έχει βάλει ο Dettol το οποίο βγαίνει με την απαλλαγή τριτεκνίας κοντά στα 29Κ, honda crv 1,5 auto AWD elegance το οποίο βγαίνει στα 31,5Κ αλλά έχει τους καλύτερους χώρους, Χ1 XLINE auto χοντρικά στα 32Κ και μέσα σε όλα αυτά το νέο Q3 που δείχνει πολύ καλό αλλά με άγνωστη τιμή ακόμαΕφόσον στην εξίσωση έχεις βάλει την Χ1 και μπορείς να την φτάσεις οικονομικά, δεν υπάρχει θέμα προβληματισμού....Χ1 χωρίς πολύ συζήτηση, είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του.
-
Εγώ θα έβγαζα εκτός το Honda και μεταξύ των δυο Γερμανών θα συγκρινα: επιδοσεις, χώρους, εξοπλισμό, τιμή.
Υπερτερεί κάπου το ενα απο τα δυο?
Το μονο σίγουρο για τη Χ1 οτι έχει infotainment χωρίς Android auto/ Apple car play.Sent from my iPad using Tapatalk
VW Tiguan 2016