-
Σπύρο το Tiguan δεν το έβγαλα από το μυαλό μου ανταγωνιστή των BMW X1 , Q3 και Mercedes GLA αλλά τα 2 μεγαλύτερα γερμανικά περιοδικά autobild και auto-motor-und-sport τα οποία και έβγαλαν καλύτερο όλων το Tiguan.
Όποιος ξέρει γερμανικά και θέλει να διαβάσει το κάνει . Όποιος θυμώνει με τη σύγκριση δε διαβάζει το τεστ ή μπορεί να στείλει email διαμαρτυρίας στα περιοδικά.
http://www.autobild.de/artikel/bmw-x1-m ... 84575.html -
Κανείς δεν υπάρχει λόγος να θυμώνει για τίποτα! Έχουμε πολλά ακόμη να διαβάσουμε για το νέο Tiguan που όπως όλα τα αυτοκίνητα έχει και θετικά (τα περισσότερα κατά τη γνώμη μου...όπως οι χώροι, οι τεχνολογίες που προσφέρει, η ποιότητα...) και κάποια αρνητικά (όπως κατά τη γνώμη μου η σχεδίαση...). Νομίζω ότι τα 3 αμάξια έχουν και σημαντικές διαφορές και καλύπτουν διαφορετικές σε ένα βαθμό ανάγκες. Π.χ. το tiguan είναι το πιο οικογενειακό από τα 3 και ιδανικό για ταξίδια και μετακινήσεις με πολλά πράγματα, ενώ είναι σίγουρα και πιο οικονομικό. Αντίθετα η GLA είναι σαφώς πιο sportiv και έχει αρετές που ενδεχομένως θα φανούν πιο χρήσιμες στον εργένη ή σε κάποιον που δεν έχει ανάγκη από μεγάλους χώρους.
Ο αγοραστής καλείται να ζυγίσει τις διαφορές των αυτοκινήτων, να δει ποιο του ταιριάζει καλύτερα και να επιλέξει! -
Προσωπικά Αντώνη δεν θυμώνω με την σύγκριση αλλά την ενισχύω αναφερόμενος ταυτόχρονα όμως, πως στο παρελθόν συχνά πυκνά έχουν γίνει τέτοιου είδους συγκρίσεις που με έβρισκαν κάθετα ανίθετο. Από έναν μη θιασώτη της vw που όμως που παντα προσπαθώ να δω και να πω τα πράγματα με το όνομα τους φίλε μου μη περιμένεις κάτι καλύτερο. Εχω προσέξει τόσο πολύ την λεπτομέρεια στις διαφορές που όσο κι αν δεν γουστάρω την vw το tiguan είναι ένα άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με το προηγούμενο. Εξωτερικά η ακμές και οι εσωτερικές αυλακώσεις που διαρρέουν το αμάξωμα κρύβουν τεχνική αντίστροφη και πιο ποιοτική σε σχέση με τα νεύρα επάνω στις καμπύλες του προηγούμενου. Οι αλλαγές στο ΠΧΥΧΜ επίσης είναι στοχευμένες στην καλύτερη οδική συμπεριφορα του αυτοκινήτου ενώ του δείνουν περισσότερη ανεση και χαρακτήρα προς την κατευθυνση του touareg. Με λίγα λόγια παρόλο που δεν γουστάρω την vw εξηγώ πως με αυτό το όχημα μου τράβηξε ευχάριστα την προσοχή.
Σε αυτή την σύγκριση λόγω οικογενειακής κατάστασης θα απέρριπτα πιο εύκολα την πρόταση της merc Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Κ Α. -
Αν η ίδια η VW τοποθετείτε απέναντι από τις Mercedes και BMW, τότε την Audi που την τοποθετεί;
-
Η αμέσως καλύτερη ατάκα που έχω διαβάσει σήμερα. Φυσικά και υπάρχει η audi να κονταροχτυπιέται με τις άλλες δύο. Εντούτοις επιμένω πως το Tiguan καθώς θα γίνουν κι άλλα συγκριτικά στο μέλλον ουσιαστικά θα βγει πιθανότατα νικητής σε αρκετά σημεία. Αν συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του προσφέρει κάποια κινητρα που θα βελτιώσουν το vfm τότε μπορεί να βγει νικητής συνολικά.
-
Οι Άγγλοι πάντως είναι πολύ χλιαροί απέναντί του: http://www.carmagazine.co.uk/car-review ... 16-review/
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι Άγγλοι πάντως είναι πολύ χλιαροί απέναντί του: http://www.carmagazine.co.uk/car-review ... 16-review/πολύ καλό αλλά όχι τέλειο λέει και εδώ :
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=8572 -
Εντάξι ρε παιδιά, τι το ψάχνουμε, ένα SUV είναι σε χαμηλη σχετικά κατηγορία.
Ούτε θεϊκό, ούτε μάπα, αυτοκίνητο χωρίς χαρακτήρα ισχυρό (όπως όλα τα SUV ειδικά της κατηγορίας) και κάνει μια χαρά την δουλειά για την οποία το παίρνει κανείς -> να μεταφέρει την οικογενειά του και κάποια πράγματα με σχετική ασφάλεια και άνεση.Το τι είναι τοπ κλπ στην κατηγορία αυτή έχει να κάνει και εκδόσεις, έξτρα κλπ κλπ. Άλλο πράγμα το suv που κάνει 25k, άλλο το ίδιο μοντέλο με άλλους κινητήρες κιβώτια κλπ που βγαινει 35k
Όλα είναι πάνω κάτω τα ίδια για μένα, και εξαρτάται εντελώς από το τι ποσό έχει κάποιος να διαθέσει και τι του λέει αισθητικά το κάθε μοντέλο.
-
Η εποχή των διθυράμβων μπορεί να περιμένει λίγο. Μετά από τόσες αμαρτίες της φίρμας οι δημοσιογράφοι πλέον θα τη σαπορτάρουν με χαμηλούς τόνους... Αυτή θα είναι πλέον η γραμμή και συνεχίζω... Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο 'Πολύ καλό αλλά όχι τέλειο' επί της ουσίας δεν βλέπω συνταρακτικά στοιχεία που στην κριτική δείχνουν απόκλιση από το άριστο. Τα 37 μέτρα 100 - 0 κατά την άποψη του δημοσιογράφου μπορεί να φαίνονται μη ικανοποιητικά αλλά επί της ουσίας είναι πολύ καλό νούμερο το οποίο στην λογική των χαμηλών τόνων πασάρεται ως απλά ικανοποιητικό. Αλήθεια γιατί; Για αυτοκίνητο 1,5 τόνου κροσοβερ που συναγωνίζεται με τέτοια επίδοση πολλά σύγχρονα σεντάν ; Ας γελάσω... Η τυπική ποιότητα στο εσωτερικό της VW μήπως δεν είναι η ίδια που πάντα χαρακτηρίζονταν άνω του μέσου όρου; Η κριτική στην ανάρτηση είναι δίχως φανφάρες και ας αποτελεί ότι πιο σύγχρονο μπορεί να ενσωματωθεί σε όχημα αυτής της κατηγορίας αλλά και τιμής. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω με το συλλογισμό μου είναι πως το συγκεκριμένο και μόνο αυτοκίνητο της φίρμας δεν είναι αρπακτή. Είναι πραγματικά πολύ καλό και βέβαια θυμίζει αρκετά εξωτερικά τον προκάτοχο του αλλά είναι ένα Α Λ Λ Ο αυτοκίνητο. Άφησα επίτηδες για το τέλος την κριτική επί του εξωτερικού το οποίο τυπικό μεν της φίρμας αλλά όταν η αποδοχή των γραμμών της αγγίζει το 1/5 των αγοραστών το αν αρέσει ή όχι απαντιέται επίσης από μόνο του. Είναι σαν να κρούει ανοιχτές θύρες ο δημοσιογράφος.
-
Από ότι διαβάζω είναι απλά αποδεκτό. Και σαν κλασικό VW, αδιάφορο στον δρόμο σε σχέση με τους πιο ψαγμένου ανταγωνιστές του...
-
Και κάτι έτσι για χαβαλέ που είδα στο φου μπου.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Από ότι διαβάζω είναι απλά αποδεκτό. Και σαν κλασικό VW, αδιάφορο στον δρόμο σε σχέση με τους πιο ψαγμένου ανταγωνιστές του...Μου φαίνεσαι προκατηλημενος αρνητικά.
Δλδ ποιοι ειναι οι ψαγμένοι στον δρομο ανταγωνιστές του; Ο εξής ενας το ford cougar (που ουτε το εχω οδηγήσει ποτε ουτε ξερω κάποιον που το εχει οδηγήσει αλλα υποθέτουμε οτι λόγω ford DNA πηγαίνει καλα στον δρομο).
Επιπρόσθετα who cares ποιο SUV παει καλύτερα στον δρομο κανεις δεν αγοράζει τέτοιο αυτοκινητο για το πως μπαινει στις στροφές. -
Το Cougar ήταν κουπέ. Το Kuga εννοείς.
Αυτό εννοούσα μαζί με τις μικρές εκδόσεις της Χ1. Θα έβαζα και το HRV, αλλά δεν βγαίνει τετρακίνητο.
Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για εκτός δρόμου δυνατότητες βέβαια, αλλά ας μας πούνε οι κάτοιχοι SUV του Forum πόσες φορές τα έχουν λασπώσει...
-
Το Cougar ήταν κουπέ. Το Kuga εννοείς.Αυτό εννοούσα μαζί με τις μικρές εκδόσεις της Χ1. Θα έβαζα και το HRV, αλλά δεν βγαίνει τετρακίνητο.
Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για εκτός δρόμου δυνατότητες βέβαια, αλλά ας μας πούνε οι κάτοιχοι SUV του Forum πόσες φορές τα έχουν λασπώσει...
Ναι kuga εννοουσα, αυτα συμβαίνουν οταν με το ενα ματι βλέπεις μπαλιτσα
Η x1 δεν νομίζω οτι ειναι στην ίδια κατηγορία τιμης και το hrv στην ίδια κατηγορία απτης ποιότητας. -
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Και κάτι έτσι για χαβαλέ που είδα στο φου μπου.Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Επιπρόσθετα who cares ποιο SUV παει καλύτερα στον δρομο κανεις δεν αγοράζει τέτοιο αυτοκινητο για το πως μπαινει στις στροφές.
Εδώ ας συμφωνήσω, όμως τότε τι καλυτερο εχει το vw απο ένα άλλο suv ίδιας κατηγορίας εαν εξαιρεσουμε ποιότητα υλικών για παραδειγμα;
Νομιζω τίποτα (η πολυ λιγα πραγματα), γιαυτο λέω οτι στην συγκεκριμενη κατηγορία οι διαφορές είναι απειροελαχιστες και η υποκειμενικη κριση αναλογα με τις αναγκες ειναι αυτή που μετράει.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Επιπρόσθετα who cares ποιο SUV παει καλύτερα στον δρομο κανεις δεν αγοράζει τέτοιο αυτοκινητο για το πως μπαινει στις στροφές.
Εδώ ας συμφωνήσω, όμως τότε τι καλυτερο εχει το vw απο ένα άλλο suv ίδιας κατηγορίας εαν εξαιρεσουμε ποιότητα υλικών για παραδειγμα;
Νομιζω τίποτα (η πολυ λιγα πραγματα), γιαυτο λέω οτι στην συγκεκριμενη κατηγορία οι διαφορές είναι απειροελαχιστες και η υποκειμενικη κριση αναλογα με τις αναγκες ειναι αυτή που μετράει.
Sent from my iPad using Tapatalk
Συμφωνώ μαζί σου, για μένα ο κυρίως λόγος αγοράς ενος τέτοιου οχήματος ειναι οι χώροι οικογενειακού σεντάν σε μήκος ελάχιστα μεγαλύτερου απο χατσμπακ + πραγματικές η υποτυπώδεις off road ικανότητες.
-
Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για εκτός δρόμου δυνατότητες βέβαια, αλλά ας μας πούνε οι κάτοιχοι SUV του Forum πόσες φορές τα έχουν λασπώσει...Πάντως εγώ δειλά δειλά έχω αρχίσει να τεστάρω τη δική μου σε κάτι κακοτράχαλους χωματόδρομους με...χαντάκια προς ερημικές παραλίες, κάτι χώματα και άμμους και χωρίς να ενεργοποιήσω τίποτα άλλο το αμάξι πέρασε ανετίλα...Η γυναίκα το φοβήθηκε σε μια περίπτωση όταν είδε κάτι γερές τρύπες σε χωματόδρομο (μάλλον είχε στο μυαλό της το προηγούμενο αμάξι...που βρίσκαμε κάτω...), αλλά όταν περάσαμε χωρίς κιχ ηρέμησε αμέσως...
Για να επανέλθω στο tiguan οι περιγραφές μιλάνε για πολύ καλή - αν όχι εξαιρετική - τετρακίνηση!
-
Από 27300 η βενζίνη και 28300 το diesel .
Το αυτόματο περίπου συν 1500€ και άλλα τόσα η τετρακίνηση .
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
http://ow.ly/Lx3u501niduΑπό 27300 η βενζίνη και 28300 το diesel .
Το αυτόματο περίπου συν 1500€ και άλλα τόσα η τετρακίνηση .
Με αυτό το άσπρος χρώμα, σα να βλέπω το νέο Lada είναι, ειδικά μπροστά.
VW Tiguan 2016