-
suzuki baleno 1.0 2016 - intercoller
καλημέρα σε όλους
επανέρχομαι με το πρόβλημα του intercooler που είχα σε παλαιότερες δημοσιεύσεις
έφυγα από το συνεργείο που το πήγαινα και το πήγα σε εξουσιοδοτημένο, μου είπαν αφού το οδήγησαν ακριβώς το ίδιο , δλδ ότι τρύπησε το interccoler , αφού το άνοιξαν δεν βρήκαν ζημιά και με κάλεσαν να το πάρω , πιέζοντάς τους ότι το αμάξι τελικά έχει κάποια βλάβη... βρήκαν ότι έχει τρυπήσει ο σωλήνας καυσαερίων, τα ανταλλακτικά κάνουν περίπου 10 ημέρες και το αμάξι καλό είναι να παραμείνει καθηλωμένο .
Τους ανέφερα ότι έχω κάνει πάρα πολλά χλμ με το συγκεκριμένο πρόβλημα, λογικά μου είπαν ότι η μηχανή θα παρουσιάσει βλάβη (η και όχι αν είμαι τυχερός).
Κανονικά με την βλάβη που είχε δεν έπρεπε να κινείται.Για τα αμορτισερ που είχα κάνει δημοσίευση έχει απαντηθεί από άλλα μέλη του forum
Για την ταπετσαρία που αναφέρει σε μια συζήτηση έτυχε να την διαβάσω και την ίδια μέρα βρήκα σχισμένη την ταπετσαρία στα πίσω καθίσματα... τελικά το μωρό άπλωνε το πόδι του στην ταπετσαρία και την τραβούσε μέχρι που αυτή σκίστηκε!!
-
@petros78 said in Suzuki Baleno II:
suzuki baleno 1.0 2016 - intercoller
καλημέρα σε όλους
επανέρχομαι με το πρόβλημα του intercooler που είχα σε παλαιότερες δημοσιεύσεις
έφυγα από το συνεργείο που το πήγαινα και το πήγα σε εξουσιοδοτημένο, μου είπαν αφού το οδήγησαν ακριβώς το ίδιο , δλδ ότι τρύπησε το interccoler , αφού το άνοιξαν δεν βρήκαν ζημιά και με κάλεσαν να το πάρω , πιέζοντάς τους ότι το αμάξι τελικά έχει κάποια βλάβη... βρήκαν ότι έχει τρυπήσει ο σωλήνας καυσαερίων, τα ανταλλακτικά κάνουν περίπου 10 ημέρες και το αμάξι καλό είναι να παραμείνει καθηλωμένο .
Τους ανέφερα ότι έχω κάνει πάρα πολλά χλμ με το συγκεκριμένο πρόβλημα, λογικά μου είπαν ότι η μηχανή θα παρουσιάσει βλάβη (η και όχι αν είμαι τυχερός).
Κανονικά με την βλάβη που είχε δεν έπρεπε να κινείται.Για τα αμορτισερ που είχα κάνει δημοσίευση έχει απαντηθεί από άλλα μέλη του forum
Για την ταπετσαρία που αναφέρει σε μια συζήτηση έτυχε να την διαβάσω και την ίδια μέρα βρήκα σχισμένη την ταπετσαρία στα πίσω καθίσματα... τελικά το μωρό άπλωνε το πόδι του στην ταπετσαρία και την τραβούσε μέχρι που αυτή σκίστηκε!!
ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα της μηχανής, αλλά λίγο μπερδεμένα στα είπαν... τελικά όταν το παραλάβεις και είσαι σε όλα οκ μηχανικά πες μας τότε τι πρόβλημα υπήρξε και τι έφτιαξαν...
-
Σωλήνας καυσαερίων τι σχέση έχει, δεν κατάλαβα.
Τεσπά, ελπίζω να λύσει το πρόβλημα σου. -
Καλησπέρα. Χτες με την βροχή μου άναψε η ένδειξη της πίεσης των ελαστικών. Είδα την ταμπέλα στην πόρτα και του έβαλα
40 στα μπροστά και 36 στα πίσω . Έβαλα πίεση για (eco) όπως λέει στην ταμπέλα. Το λαμπάκι όμως συνεχίζει να ανάβει.
Πόσο είναι το όριο που ανάβει; Και υπάρχει όριο αν βάλεις παραπάνω αέρα; -
πρεπει να κάνεις λίγα χιλιομετρα και θα σταματήσει
-
@atevagge1983 said in Suzuki Baleno II:
Καλησπέρα. Χτες με την βροχή μου άναψε η ένδειξη της πίεσης των ελαστικών. Είδα την ταμπέλα στην πόρτα και του έβαλα
40 στα μπροστά και 36 στα πίσω . Έβαλα πίεση για (eco) όπως λέει στην ταμπέλα. Το λαμπάκι όμως συνεχίζει να ανάβει.
Πόσο είναι το όριο που ανάβει; Και υπάρχει όριο αν βάλεις παραπάνω αέρα;Όταν έβαλες την προβλεπόμενη πίεση, ήταν κρύα τα λάστιχα ή όχι (είχε μείνει το αυτοκίνητο για τουλάχιστον 2 ώρες σταματημένο);
-
To έβαλα πίεση και έπειτα παρκαρα στο σπίτι μου. Έπειτα από μια μέρα ακόμα έχω το λαμπάκι της πίεσης αναμμένο.
-
Πρέπει να κάνεις κάποια χιλιόμετρα, διάβασε το βιβλιαράκι. Νομίζω το αναφέρει
-
Πρέπει να κάνεις μερικά χλμ για να διαβάσει τη νέα πίεση.
Αν συνεχίζει τα ίδια ίσως φταίει ο αισθητήρας πλέον. -
Βάλε την επιλογή comfort και θα σταματήσει. Δες πώς δουλεύει. Το eco είναι 41 μπροστά 36 πίσω. Αν πέσει έστω και μια λίμπρα κάτω π.χ. 39 δεν χτυπάει αλλά αρκετά πιο κάτω π.χ. 34. Αν όμως του βάλεις 37 (δηλαδή πιο πάνω από το σημείο που θεωρητικά χτυπάει δεν θα σταματήσει να χτυπάει παρότι έχεις πιο πάνω από το κατώτατο θεωρητικά). Θέλει 41+ για να σταματήσει. Οπότε άσε το οπως είναι και απλά επέλεξε comfort που έχει πιο χαμηλά όρια.
Προσωπικά επιλέγω comfort (36 32) αλλά το αφήνω να πέσει 34 με 31 (δεν χτυπάει) για να είναι πιο άνετο. Αν πέσει κάτω από 29 χτυπάει και μετά πρέπει να πάω 36+ για να σταματήσει.
-
Κι αν έχει κάποια βίδα/ πρόκα και γι αυτό δεν σβήνει?
-
Λοιπόν παιδιά είχα βάλει πίεση για eco δηλαδή 41στα μπροστά 36 στα πίσω για τρεις μέρες το λαμπάκι συνεχώς αναμενο.
Πήγα στο βενζινάδικο και ένας φιλος μου είπε βάλε γύρω στο 30 σε όλα.
Έβαλα 33 σε όλα και σε μια μέρα έσβησε το λαμπάκι...
Μήπως τελικά ανάβει και αν υπάρχει παραπάνω πίεση; -
Έκανες χιλιόμετρα αυτές τις 3 ημέρες;
-
Βάλε το στο comfort. Πάλι τα ίδια θα έχεις..
-
Μήπως το πρόβλημα εντοπίζεται στο μηχάνημα του βενζινάδικου?
-
Καλησπέρα. Να ρωτήσω τι τύπου λάδι βάζετε;
Το αμάξι το πήρα από έξω και το πρώτο σερβίς το έκανα στην αντιπροσωπεία για να γίνει και έλεγχος συγχρόνως,και έβαλαν 0W-20
Στο συνεργείο που ρώτησα και θα το πάω την επόμενη φορά μου είπε ότι καλό είναι να μπει
5W-30. Και λέει το λάδι 0W-20 είναι για ποιο βόρεια κλίματα πχ Γερμανία..
Ποια είναι η γνώμη σας...; -
Το αμάξι το πήρα από έξω και το πρώτο σερβίς το έκανα στην αντιπροσωπεία για να γίνει και έλεγχος συγχρόνως,και έβαλαν 0W-20
Στο συνεργείο που ρώτησα και θα το πάω την επόμενη φορά μου είπε ότι καλό είναι να μπει
Ποια είναι η γνώμη σας...;Το manual σου τι λέει;
-
@npapanik said in Suzuki Baleno II:
To αυτοκίνητο είναι το 1,2 με τα 90αλογα και το manual έχει αυτά τα στοιχεία της φωτό
-
This post is deleted! -
@npapanik said in Suzuki Baleno II:
To αυτοκίνητο είναι το 1,2 με τα 90αλογα και το manual έχει αυτά τα στοιχεία της φωτό
Από την στιγμή που σου προτείνει 0W-16 καλό θα είναι να το ακολουθήσεις.
Σου προτείνω αυτό που είναι πολύ ποιοτικό και σε καλή τιμή για το ιξώδες του:
Suzuki Baleno II