-
Ο χρήστης alexis_21 έγραψε:
Γνώμες για αγορά 1.2 GLX 90HP CVT ?Τα cvt προσωπικά δεν τα συμπαθώ.
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Γνώμες για αγορά 1.2 GLX 90HP CVT ?
Τα cvt προσωπικά δεν τα συμπαθώ.
Χαλάνε εύκολα;
-
Ο χρήστης alexis_21 έγραψε:
Γνώμες για αγορά 1.2 GLX 90HP CVT ?
Τα cvt προσωπικά δεν τα συμπαθώ.
Χαλάνε εύκολα;
Όχι μωρέ,απλά η λειτουργία τους δε μου αρέσει.
-
Παραλάβαμε σήμερα.1.2 GLX κόκκινο μη μεταλλικό.Για έστω λίγο καλύτερη προστασία του χρώματος κάποιο υλικό γνωρίζουμε?
-
Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα προστασίας χρώματος, κάτι σε κεραμική επίστρωση ίσως; Γράψε εντυπώσεις στο μεταξύ αν θέλεις.
-
Αν το περνάς τακτικά με κερί μια χαρά είναι.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν το περνάς τακτικά με κερί μια χαρά είναι.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Καλή και οικονομική ιδέα.Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα προστασίας χρώματος, κάτι σε κεραμική επίστρωση ίσως; Γράψε εντυπώσεις στο μεταξύ αν θέλεις.Θα την κοιτάξω κι αυτή τη λύση.Το αυτοκίνητο είναι του γιού,οπότε περιστασιακά μόνο θα το χρησιμοποιώ.Ευχαριστώ για την πρόταση.
-
Ωπα, να τος και αλλος.
Καλως τους. Καλοταξιδο και ατρακαριστο. Το μπαλενακι παντα χαρες να σας δινει.
Ναι με ενα κερακι που και που, υπαρχουν ακομα και υγρα κερια σαν κρεμα στο λιντλ με 3 ευρω και με ενα πανακι οταν εχει χρονο, το αυτοκινητο θα ναι σαν καινουργιο για πολλααααααα χρονια.
Ωραιο και το κοκκινακι. Μα καλα ολα τα χρωματα του πανε
-
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλοτάξιδο. Καλή επιλογή.
Ποιος ο λόγος να θέλετε κερώματα και εξτρά προστασίες σε καινούριο αυτοκίνητο;Εγώ θα το απέφευγα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλοτάξιδο. Καλή επιλογή.
Ποιος ο λόγος να θέλετε κερώματα και εξτρά προστασίες σε καινούριο αυτοκίνητο;Εγώ θα το απέφευγα.
Μα σε καινούργιο έχει πραγματική αξία να ασχοληθείς για να το προστατέυσεις πριν γίνει η ζημιά. Αργότερα θα θέλει πρώτα διόρθωση και θα κοστίζει πιο πολύ.
-
Δεν καταλαβαίνω.
Το κέρωμα σε ένα **καινούριο **αυτοκίνητο από ποιες ζημιές προστατεύει το χρώμα;
-
To κερί έχει το μειονέκτημα ότι ενώ προσφέρει μεγάλη γυαλάδα, δεν προστατεύει για μεγάλο διάστημα (μερικές εβδομάδες μόνο το πολύ). Καλύτερο είναι κάποιο πολυμερές (όχι κεραμικό εαν το κόστος είναι θέμα) το οποίο προστατεύει μέχρι και για 6 μήνες με ένα πέρασμα.
-
Από τι προστατεύει; Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από τι προστατεύει; Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω.Από φθορές του χρώματος λόγω:
- Ηλιακής ακτινοβολίας
- Ρύπων
- Κουτσουλιές
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ωραιο και το κοκκινακι. Μα καλα ολα τα χρωματα του πανε
Άμα το αμάξι είναι όμορφο ότι χρώμα και να του δώσεις πάλι όμορφο θα είναι Για μετεξέλιξη του liana όντως είναι πολύ καλό. Αν ήταν διάδοχος της 116...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Από τι προστατεύει; Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω.
Από φθορές του χρώματος λόγω:
- Ηλιακής ακτινοβολίας
- Ρύπων
- Κουτσουλιές
Σε καινούριο αυτοκίνητο εγώ δεν θα έβαζα κερί επάνω του τουλάχιστον για ένα χρόνο.
Και αναφέρομαι σε διαδικασία κερώματος με αλοιφαδόρους, τριψίματα κλπ...Εγώ θεωρώ υπεραρκετό κάπου/κάπου να γίνεται πλύσιμο σε πλυντήριο αυτοκινήτων που έχει στάδιο με υγρό κερί τύπου Carnauba.
Αυτά για καινούριο αυτοκίνητο. Αν περάσει η 5ετία τότε αλλάζει το θέμα. Αλλά στην 5ετία όταν ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί αρκετά εμφανίζει και την ποιότητα βαφής του. Και αν αυτή είναι της πλάκας, τότε άστα/βράστα...
Γιατί π.χ. υπάρχουν βαφές σε αυτοκίνητα που είναι σαν τα βραστά πασχαλινά αυγά. Τα βλέπεις κόκκινα και όμορφα και μόλις ακουμπήσουν κάπου, σπάει το κέλυφος και αρχίζουν και ξεφλουδίζουν. -
Σχετικά με την κεραμική επίστρωση, πρόκειται για ένα στερεό στρώμα ακόμη πάνω από το βερνίκι που προσφέρει υδροφοβικότητα, περισσότερη γυαλάδα, προστασία από βροχές (όξινες και μη), κουτσουλιές, καυσαέρια κτλ. Επίσης υπερβολικά σημαντικό για μένα, τα καταραμένα μυγάκια που θερίζουμε σε ταξίδι, καθαρίζουν πανεύκολα.
Το αμάξι λερώνει πολύ πιο δύσκολα αφού το νερό τρέχει και φυσικά πλένεται πιο εύκολα. Το πλεονέκτημα σε σχέση με το κερί είναι η πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή.
Ακόμα και μικροζημιά να γίνει, θα γίνει πρωτα στο στρώμα της κεραμικής επίστρωσης και σε πολλές (όχι όλες) τις περιπτώσεις δεν θα περάσει στο βερνίκι. Το κεραμικό συντηρείται κάθε χρόνο με μικρό σχετικα κόστος (καμία σχέση με την αρχική κάλυψη).
Τέλος, όταν γίνεται σωστό πλύσιμο σε αυτοκίνητο με κεραμική επίστρωση, είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγουμε τις αράχνες αφού γλυστράει πολύ περισσότερο η επιφάνεια. Ακόμα και με το χέρι αν το πιάσεις έχει αίσθηση γυαλιού.
Φυσικά το τι αξίζει και τι όχι είναι στην κρίση του καθενός και δεν υπάρχει πρέπει και δεν πρέπει. Εγώ προσωπικά όταν είδα αμάξι 15ετίας που είχε επίστρωση από τα πρώτα του χρόνια εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που το καινούριο μου Focus το πήγα κατευθείαν για επίστρωση. Ρίχνοντάς του αφρό και νερό σε self service πλυντήριο με 2 ευρώ γίνεται λες και βγήκε μόλις από την έκθεση, χωρίς να ακουμπήσει πάνω ούτε σφουγγάρι ούτε πανί - τίποτα.
Παρεμπιπτόντως οι σύγχρονοι αλοιφαδόροι (καλής ποιότητας) είναι παλμικοί και όχι περιστροφικοί με αποτέλεσμα να μην 'κόβουν' το βερνίκι. Επίσης, σε καινούργιο αμάξι, δεν γίνεται εκτεταμένη χρήση μηχανών, αφού δεν υπάρχουν πολλές ατέλειες. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος να γίνει η δουλειά από την αρχή.
-
Αυτό.
Αυτοκίνητο με κεραμική επίστρωση πλένεται με πιεστικό νερού, πχ σ΄ ένα λαμπίκο, και επιτυγχάνεται το 80-90% ενός κανονικού πλυσίματος με 2 buckets, mitts κτλ. Αρκεί βέβαια να έχεις καλές πετσέτες στεγνωματος.
Suzuki Baleno II