-
Καλησπέρα
ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκινητο (2011-2014) εως 14.000€ με τα εξής χαρακτηριστικά- Οδηγική απόλαυση, ταχύτητα (να έχει καλά κρατήματα, ευθύβολο, και εύκολα προσπεράσματα)
- Ασφάλεια
- Χώρους - C segment (είμαστε 3μελής οικογένεια, οπότε όχι και κάτι φοβερό)
- Ωραίο και ποιοτικό εσωτερικό
- Κινητήρας βενζίνης (κάνω περίπου 8.000χλμ/χρόνο) είναι πιο οικονομική λύση
- Αντοχή (σκοπεύω να το κρατήσω τουλάχιστον 8-10 χρόνια
Ποια μοντέλα θα μου προτείνατε να εξετάσω?
-
Καλησπέρα
ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκινητο (2011-2014) εως 14.000€ με τα εξής χαρακτηριστικά- Οδηγική απόλαυση, ταχύτητα (να έχει καλά κρατήματα, ευθύβολο, και εύκολα προσπεράσματα)
- Ασφάλεια
-
Καλησπέρα
- Ασφάλεια
-
Αν μπορείς να ανέβεις κανένα χιλιάρικο ακόμα, βρίσκεις ολοκαίνουριο Focus 125: http://www.sfakianakis.gr/op/ford-146.h ... oC0MPw_wcB
Φαντάζομαι αντίστοιχες προσφορές κάνουν και άλλες αντιπροσωπείες άλλων εργοστασίων. Εναλλακτικά, παίρνει πολύ πιο γρήγορα αυτοκίνητα σε μεταχειρισμένο, αλλά όπως και να το κάνεις είναι μεταχειρισμένο...
-
Υποθέτω BMW 1 εάν μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά (1.6 κυρίως με τα 136 άλογα γιατί με τα 122 δεν ξέρω πως πάει) και φυσικά AR Giulietta που βρίσκεις άνετα και με λιγότερα λεφτά (1,4 με 170 άλογα).
-
@Realzeus: δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω γιατι ήδη έχω ανέβει 2.000€ από εκεί που ξεκίνησα (και μόνο αν βρω κάτι εξαιρετικό)
Σωστό ότι τι μεταχειρισμένο είναι 'κάπως' αλλά και τα χρήματα που εξοικονομείς δεν είναι και λίγα..
(για μετ/νο 2-3 χρονών ~περίπου -30%)@Sargus: αυτά τα μοντέλα είχα κατα νου αλλά για να είμαι ειλικρινείς από αυτά που που έχω ακούσει
τα alfa δεν είναι και τόσο αξιόπιστα (και τρίζουν )
και τα 116 μέχρι και το 2013 έβγαζαν κάποια προβλήματα (πχ πολλαπλασιαστές κλπ) και φοβάμαι μην την πατήσω..
τα 136 αλογα μάλλον δύσκολα θα τα βρω μέχρι 14.000€ -Αν υπάρχει καποιος φίλος που έχει προσωπική άποψη με τα 122ps εμπειρία θα βοηθήσει σίγουρα...
-
Τα AR Mito και Giulietta μην τα φοβάσαι καθόλου.
Βασικά δύσκολα θα βρεις πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα αυτοκίνητα από αυτά τα δύο και εάν βρεις, δε θα είναι από την Ευρώπη. -
Γνωριζεις μηπως πως πανε απο καταναλωση;
Μόλις επιστρέψω απο διακοπές θα προσπαθήσω να τα βρω για test drive..
H gul μου αρεσει σαν σχεδιαση παρα πολυ σε αντιθεση με την 116.
Η ΒΜW πάλι την έχω καταγεγραμμένη σαν πιο αξιόπιστη
-
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
@Realzeus: δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω γιατι ήδη έχω ανέβει 2.000€ από εκεί που ξεκίνησα (και μόνο αν βρω κάτι εξαιρετικό)
Σωστό ότι τι μεταχειρισμένο είναι 'κάπως' αλλά και τα χρήματα που εξοικονομείς δεν είναι και λίγα..
(για μετ/νο 2-3 χρονών ~περίπου -30%)Σεβαστό. Πάντως αν πάρεις σβάρνα τις αντιπροσωπείες πιστεύω ότι θα βρεις προσφορές μέσα στο budget σου.
τα alfa δεν είναι και τόσο αξιόπιστα (και τρίζουν )
Δεν ισχύει αυτό, εδώ και χρόνια. Αν και είμαι κάτοχος BMW, πιο πολύ εμπιστεύομαι την αξιοπιστία της Alfa. Τα γερμανικά βγάζουν πολλά προβλήματα πλέον. Να ξέρεις πάντως ότι η Giulietta έχει ένα θέμα αλκοολισμού, όπως όλα τα ιταλικά.
-
Γνωριζεις μηπως πως πανε απο καταναλωση;Μόλις επιστρέψω απο διακοπές θα προσπαθήσω να τα βρω για test drive..
H gul μου αρεσει σαν σχεδιαση παρα πολυ σε αντιθεση με την 116.
Η ΒΜW πάλι την έχω καταγεγραμμένη σαν πιο αξιόπιστη
Εαν τα οδηγήσεις αυτά τα 2 (AR και BMW) δύσκολα θα ξανακοιτάξεις άλλο αυτοκίνητο αφού είναι η επιτομή της σπορ/συμμετοχικής οδήγησης στα απλά/καθημερινά αυτοκίνητα.
Η Giulietta καίει περίπου στα 8lt/100km όπως λένε όλες οι αναφορές εδώ και έξω (spritmonitor.de) το οποίο είναι πολύ καλή τιμή για τα 170 άλογα. Αλλά γενικά -όπως σου είπε και ο Realzeus- τα ιταλικά και δη τα AR καίνε κατά τι παραπάνω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα (όταν στροφάρεις τους κινητήρες τους καταλαβαίνεις γιατί... και μετά απλά δε σε νοιάζει ). -
Η σειρά 1 της BMW θα ήταν η δική μου επιλογή,αν έβρισκα καλό αμάξι στα χρήματα αυτά!
Η Giulietta είναι επίσης μια καλή λύση από τα μικρομεσαία.
Με δεδομένο ότι είσαι οικογενειάρχης και ότι σε ενδιαφέρουν οι χώροι,σου προτείνω ενδεικτικά κάποια αυτοκίνητα και από 2 ακόμα κατηγορίες τα οποία θα μπορούσαν ίσως να σε ενδιαφέρουν με βάση τα κριτήριά σου -
@lleonidas: ωραίες πράγματι οι επιλογές σου όμως έχω και εγω μια τάση όπως και εσύ για την 116.
Ενα ακόμα θετικό για την ΒΜW (διορθώστε με αν κανω λάθος) είναι ότι πρέπει να έχει καλύτερη αξία μεταπώλησηςΕπειδή βρίσκω πιο όμορφη και πιο φθηνα + εύκολα την Giulietta θα την δοκιμάσω μόλις βρω ευκαιρία και θα αποφασίσω.
Όσον αφορά τους χώρους όντως τους χρειάζομαι αλλά τίγκα είμαι 1-2 φορες το πολύ το χρόνο (καλοκαίρι κλπ)
Τελικά προτιμώ να έχω κάποιο αυτοκίνητο όπου θα απολαμβάνω το ταξίδι (πάντα με μέτρο) και ας στριμόχνωμαι και 1-2 φορές το χρόνοΑπό service κλπ γνωρίζει κανείς τι γίνεται?
-
Εσύ ξέρεις πιο καλά απ'όλους τις ανάγκες και τα γούστα σου
Η βενζινοκίνητη 116 έχει και το πλεονέκτημα της λογικής κατανάλωσης...διάβαζα σχόλια κατόχων σε σχετικό forum και μου έκαναν θετική εντύπωση τα νούμερα που γράφτηκαν.
Όσον αφορά το δίλημμα χώροι vs ευελιξία,σαφώς και προτιμάμε το δεύτερο αν ζεις σε αστικό κέντρο χωρίς δικό σου parking και αν πρόκειται να χρειάζεσαι (μεγάλους)χώρους μόνο για 1-2 φορές το χρόνο! -
Επειδή δεν γνωρίζω, στις τιμές μεταχειρισμένων τι % μείωσης μπορεί κανείς να πετύχει σε σχέση με τις υπάρχουσες? πχ 10% ?
Γενικά ψάχνω να βρω μεταχειρισμένο μέχρι 50.000 χιλιόμετρα. Θεωρείτε ότι είναι ήδη πολλά ή είναι ασφαλές να ανέβω ακόμα λίγο πχ 65.000?
Επίσης αν γνωρίζει κάποιος κόστος συντήρησης για 116i + Giulietta
-
Εχει κανεις αποψη ποιοι εμποροι θεωρουνται αξιοπιστοι στην Αθηνα για να περασω μια βολτα;
-
υπαρχει σχετικο θεμα εδω
viewtopic.php?f=5&t=51500
ριξε μια ματια -
Εχει κανεις αποψη ποιοι εμποροι θεωρουνται αξιοπιστοι στην Αθηνα για να περασω μια βολτα;γιατι ρε φιλε θες να μπλεκεις με μεταχειρισμενο και εμπορους οταν με 14.000 μπορεις α. να παρεις καινουργιο, β) να εχεις εγγυηση γ) να το κρατησεις σαν καινουργιο για 8 χρονια.; θες να παρεις με 14.000 ενα μτχειρισμενο που εκανε πριν 4 χρονια 25000 αλλα δεν ξερεις τι ζορια εχει φαει και εσυ θα εχεις σκασει 14000 και θα εχεις την περιπτωση να σκασεις και αλλα. το μεταχειρισμενο δεν ξερεις τι θα βγαλει. το new εχει εγγυηση, μπορει και δωρεαν σερβις, οδικη βοηθεια, τα 1000οσα. αμαν κανουν οι αντιπροσωπειες στην σημερον ημερα και θελεις να πας στο ρισκο; παρε ενα φιατακι καινουργιο τωρα που η φιατ εχει ριξει και τις τιμες. παρε ενα σουζουκακι καινουργιο, παρε ενα κορεατακι καινουργιο. να μπαινεις μεσα να μοσχοβολα εργοστασιο. τεσπα συ αποφασιζεις ή η φίλη σου. your money u know. καλη επιλογη.
-
Εισ'ωραιος!
Παραδειγμα σε καινουργιο και για την ιστορια.
Μου εκανε θετικη εντυπωση το i20 που βγαινει και diesel και κουπε. Τιμια επιλογη.
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... i20-times/ -
Εχει κανεις αποψη ποιοι εμποροι θεωρουνται αξιοπιστοι στην Αθηνα για να περασω μια βολτα;Ξεχνα τους εμπορους σχεδον ολους.-
Απο ιδιωτη να βρεις. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχει κανεις αποψη ποιοι εμποροι θεωρουνται αξιοπιστοι στην Αθηνα για να περασω μια βολτα;
Ξεχνα τους εμπορους σχεδον ολους.-
Απο ιδιωτη να βρεις.Από το λίγο που το έψαξα καταλήγω ότι έχεις απόλυτο δικιο.. Θα αργήσω λίγο παραπάνω αλλά αξίζει το κόπο
Αγορά μεταχειρισμένου