-
Δία, άποψή μου είναι ότι ακόμα και εσύ δεν βαράς με τον ίδιον τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ όπως βάραγες τους προηγούμενους εδώ μέσα.
Το έχω γράψει πολλάκις(όχι ο υπουργός υγείας )...Έδινε πρωΚτογεννές πλεόνασμα-βοήθεια ο Σαμαρας;;; Γράφατε: Κοροϊδία, δεν ντρέπονται μετά από τόσους φόρους, τα ψωμιά τους είναι τελειωμένα κτλπ κτλπ
Δίνει 13η(υποτίθεται) σύνταξη-βοήθημα ο Τσίπρας, ενώ τα παίρνει πολλαπλάσια με άλλους τρόπους; Γράφετε: Ότι δίνουν καλό είναι...κτλπ κτλπ
Εσύ το είχες γράψει αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Αν θες κάνω και quote το ποστ σου.Εντάξει. Πρέπει να με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα, ανεξάρτητα αν συμπαθούμε λίγο περισσότερο τον αριστερό Τσίπρα, από τον Δεξιό Σαμαρά και για αυτό συμφώνησα με τον Μπογιόπουλο, ανεξάρτητα αν διαφωνώ πλήρως μαζί του σε άλλα πολιτικά ζητήματα.
-
Είδα ένα καλό και το είπα. Όπως καλό είναι και το νέο ασφαλιστικό για τους μη έχοντες Ε.Ε.
Από την άλλη οι περικοπές στις συντάξεις και αφορολόγητο (αν θα έρθουν) είναι το ίδιο κατάπτυστες όποιος και αν τις κάνει.
-
Από όλα τα εγκλήματα στα χρόνια των μνημονίων το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου είναι το χειρότερο. Αν οι άλλοι ήταν χειρούργοι ο τύπος μας βγήκε πολύ χασάπης. Όμως πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι έτσι όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά θα επιταχύνουν την κατάρρευση των εσόδων. Τότε είναι που ο σώζων εαυτό σωθήτω...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είδα ένα καλό και το είπα. Όπως καλό είναι και το νέο ασφαλιστικό για τους μη έχοντες Ε.Ε.Από την άλλη οι περικοπές στις συντάξεις και αφορολόγητο (αν θα έρθουν) είναι το ίδιο κατάπτυστες όποιος και αν τις κάνει.
Εξαρτάται σε ποιους θα τις κάνει. Αν κάνουν παλι οριζόντιες τότε ναι.
Αν επιτέλους κάνουν στοχευμενες σε πρόωρες συντάξεις και πολύ υψηλές που δεν έχουν δοθεί οι ανάλογες εισφορές τότε μπράβο.
Δεν μπορώ να πληρώνω εγώ τ κέρατα μου για 55ρη συνταξιούχο του Οσε που μας έχει φεσωσει όλους για να κανει αυτός dolce vita με ταξιδάκια κλπ ή για τις κάμπιες με τα ανήλικα τέκνα ή ότι άλλο που λαμβάνει σύνταξη χώρος να έχει πληρώσει τις εισφορές του... -
Και λίγα λες. Δεν είναι μόνο ο ΟΣΕ αλλά είναι και ο ΟΤΕ και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, η διάσωση των τραπεζών για να μπορούν να βγαίνουν οι τραπεζουπάλληλοι τους με το λιγότερο 150000 σε εθελουσίες και πόσα ακόμα... Πόσα να μπορέσει να αντέξει ο ΕΕ ή ο μισθωτός του ΙΤ για να μπορούν να περνούν κάποιοι σαν πρώτα...
-
Στο συνέδριο του economist στις 23/6/2016 , ο Αλέξης Τσίπρας, είχε παραδεχθέι ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε συνέπειες για την οικονομία.
Είχε δηλώσει συγκεκριμένα:
«Ολοι αναγνωρίζουν είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς ότι είναι απολύτως αδύνατον να διατηρηθούν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% μετά το 2018 αν δεν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία και αν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας».Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «βασική μας αρχή είναι τα μέτρα και τα αντίμετρα να έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί το 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018».
-
-
'Στο βωμό της συμφωνίας θυσιάζουν την ΔΕΗ...'
Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ζημιά.
Πως θα ζήσουμε τώρα με ιδιωτική ΔΕΗ;;;... -
Υπολογίζεται (ανάλογα και με το ποιά κομμάτια θα πωληθούν) ότι η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί κατά 20-30 τοις εκατό. Για να δούμε πως θα ζήσουμε με ιδιωτική ΔΕΗ λοιπόν...
-
Πως υπολογίζεται-προκύπτει αυτό;
Ρωτάω όχι εριστικά, αλλά μήπως δεν έχω ενημερωθεί για κάτι.Κατά την άποψή μου το σχέδιο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την μικρή ΔΕΗ στο προηγούμενο μνημόνιο ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ακόμα και για τους συνδικαλΗστες-ΔΕΗτζηδες, σε σχεση με αυτό που θα συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Περίπου ότι έγινε με τον ΟΣΕ...μην τυχόν πουλήσετε 300 μύρια τον ΟΣΕ έλεγαν οι ΣΥΡΙΖαίοι και τον δώσανε για 1 ευρώ -
Προκύπτει από την διεθνή εμπειρία στην ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας, αλλά και από δύο σημαντικούς παράγοντες που είναι ενδημικοί στην ΔΕΗ. Πρώτον, σήμερα η ΔΕΗ ουσιαστικά παίρνει δωρεάν τον λιγνίτη, καθότι κρατική/δημόσια επιχείρηση. Αυτόν τον λιγνίτη θα πρέπει να τον πληρώνουν οι νέοι ιδιοκτήτες των εργοστασίων. Δεύτερον θα πρέπει να προστεθεί και το υπερκέρδος των ιδιωτών οι οποίοι όχι μόνο θα πρέπει να βγάζουν τα κανονικά κέρδη τους (σε αντίθεση με την ΔΕΗ που δεν είχε τέτοια πίεση), αλλά και να αποσβέσουν το κόστος της επένδυσης/αγοράς. Τα νούμερα που έχω διαβάσει είναι εκεί που προείπα.
-
Συμφωνώ Αλέξανδρε. Από την άλλη θα μπορούσε ο ιδιώτης να κάνει πολύ πιο σωστή διαχείριση πόρων και εξόδων και έτσι μέρος (εάν όχι όλο) από το επιπλέον κόστος να το ισοσκελίσει με μείωση της σπατάλης.
-
Κανένας δεν υπολογίζει ότι η ΔΕΗ τόσα χρόνια έπαιρνε τσάμπα τον Λιγνίτη του ΛΑΟΥ(πολύ αριστερό μου ακούστηκε αυτό) αλλά στην πράξη η ΔΕΗ δεν ήταν του λαού, μιας και ξέρουμε ποιοι και πως κονομάγανε...από τους θυρωρούς μέχρι τις διοικήσεις και τους συνδικαλΗστές.
Του λαού θα ήταν αν γύρναγε (ως μονοπώλιο) τα κέρδη στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να είναι φεσωμένη μέχρι εκεί που δεν πάει και κάποιοι να έχουν φάει με χρυσά κουτάλια.
Τέλος πάντων. Στην ζωή δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις.
Και εγώ θα ήθελα να μείνει μέτοχος το κράτος αλλά να διοικείται με πιο ιδιωτικά κριτήρια...
Και με τον ΟΤΕ τα ίδια λέγανε...θα καταστραφούμε και θα χρυσοπληρώνουμε τις υπηρεσίες στους ιδιώτες.Θα δείξει η νεκροψία...
-
Σύμφωνα με αυτό: https://www.dei.gr/Default.aspx?id=1144&nt=18
η ΔΕΗ έχει περίπου 18000 υπαλλήλους με καλές έως πολύ καλές έως υπερβολικά καλές μισθοδοσίες.Ως ιδιωτική θα συνεχίζει να διατηρεί τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων και τις ίδιες μισθοδοσίες;
Θα εκσυγχρονιστεί; Θα σταματήσει να είναι μέσο είσπραξης φόρων του κράτους;
Θα απαιτήσει να σταματήσει να είναι το μέσο είσπραξης χαρατσιού της κρατικής τηλεόρασης;
Θα μπει φρένο στα χαράτσια των δήμων;Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα.
-
Και μόνο που όλοι οι τζαμπατζήδες θα πληρώνουν αξίζει να ιδιωτικοποιηθεί. Άντε γιατί και η πλάκα έχει τα όρια της
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ως ιδιωτική θα συνεχίζει να διατηρεί τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων και τις ίδιες μισθοδοσίες;
Θα απαιτήσει να σταματήσει να είναι το μέσο είσπραξης χαρατσιού της κρατικής τηλεόρασης;
Θα μπει φρένο στα χαράτσια των δήμων;Η απάντηση είναι όχι σε όλα. Θα ιδιωτικοποιηθεί η παραγωγή του ρεύματος (τα εργοστάσια δηλαδή) που απλά θα πουλάνε πιο ακριβά το ρεύμα στο δίκτυο διανομής, δηλαδή σε εμάς τους καταναλωτές στην τελική. Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ίδια.
Και μόνο που όλοι οι τζαμπατζήδες θα πληρώνουν αξίζει να ιδιωτικοποιηθεί.
Και πως ακριβώς θα γίνει αυτό; Θα στείλουν οι ιδιώτες στρατιές ελεγκτών; Αυτά ρυθμίζονται από νόμους και κυβερνητικές εντολές.
-
Δεν χρειαζεται παντως ουτε τρομολαγνεια ουτε δαιμονοποιηση της ιδιωτικοποιησης,ειχαμε μαθει τοσα χρονια με κρατικες τραπεζες,κρατικα ταχυδρομεια,κρατικη τηλεπικοινωνια κλπ και προφανως ειναι δυσκολο,κυριως για αυτους που ειχαν προνομια να συνηθισουν με νεο καθεστως υπο ιδιωτικη διευθυνση.
Αν μπορει το κρατος και οι κυβερνησεις να εξυγιανουν τη ΔΕΗ και να βαλουν μια ταξη σε 5 βασικα πραγματα καλως να μεινει ως εχει,αν ειναι ομως να βγαινει ο καθε συνδικαλιστης και να απειλει με απεργιες η κατεβασμενους διακοπτες γιατι θεωρει οτι η ΔΕΗ ειναι τσιφλικι του και ο μεσος πολιτης που αμοιβεται 400-500 ευρω θα πρεπει να πληρωνει τα δικα του νταβατζιλικια,εφαπαξ και δεν συμμαζευεται,ας πουληθει σε κινεζους,γιαπωνεζους,κορεατες,ρωσσους(οχι γερμανους ).
Αλλωστε κανενας δεν εμποδιζει μελλοντικα την κρατικοποιηση της ΔΕΗ,εφοσον τα πραγματα δεν πανε οπως πρεπει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ως ιδιωτική θα συνεχίζει να διατηρεί τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων και τις ίδιες μισθοδοσίες;
Θα μπει φρένο στα χαράτσια των δήμων;Η απάντηση είναι όχι σε όλα. Θα ιδιωτικοποιηθεί η παραγωγή του ρεύματος (τα εργοστάσια δηλαδή) που απλά θα πουλάνε πιο ακριβά το ρεύμα στο δίκτυο διανομής, δηλαδή σε εμάς τους καταναλωτές στην τελική. Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ίδια.
Δηλαδή εσύ υποστηρίζεις ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει δημόσια ΔΕΚΟ (χωρίς όμως την παραγωγή), θα είναι όπως την ξέρουμε και θα έχει και 18000 υπαλλήλους;;
Πάντως όπως βλέπεις εγώ δεν γράφω τι θέλω να γίνει με τη ΔΕΗ. Προσπαθώ να συγκρατηθώ και θα συγκρατηθώ...
α! και το κορυφαίο είναι ότι πληρώνω κρατική τηλεόραση (υποχρεωτικά και με το ζόρι) και στο σπίτι που μένω δεν έχω σήμα κρατικών καναλιών!... Μάλλον το Χαλάνδρι θεωρείται ακριτική περιοχή...
-
Εγώ λέω απλά ότι θα αυξηθούν οι τιμές των λογαριασμών και αυτό έχει παρατηρηθεί και στο εξωτερικό σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά μόνο και μόνο που θα πληρώνουν τον λιγνίτη από εδώ και πέρα φτάνει. Οι δε ΔΕΗτζηδες αν δεν διατηρηθούν (το πιθανότερο είναι να διατηρηθούν), θα μεταταχθούν αλλού στο Δημόσιο.
-
Θα αγορασει ο ιδιωτης ενα κομματι της ΔΕΗ, και οι υπαλληλοι που εργαζονται σε αυτο το κομματι θα μεινουν οι ιδιοι και με τους ιδιους μισθους. Μαλιστα.
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...