-
To Pos το ρυθμίζεις τι γράφει(Γλώσσα, Όνομα κτλπ)
Υπόθεση κάνω έτσι, γιατί πιάσαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.
-
Επίσης εγώ έζησα και το άλλο σκηνικό.
Στο μαγαζί με τις μπαταρίες αυτοκινήτου και μηχανών που πήγα που είναι μεγάλο μαγαζί είχε μεγάλη πινακίδα από έξω που έγραφε:
'Δεν δεχόμαστε κάρτες, δεν έχουμε POS και ούτε θα βάλουμε' ...Αποδείξεις κόβει όμως και δέχεται μόνο μετρητά...
-
Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αναγκαστεί να βάλει
-
Νομιζω οτι εχει βγει ηδη σχετική νομοθεσία εδώ και κανένα χρονο.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν βλέπω όμως μεγάλη όρεξη να βάλουν POS.
Πολλά καταστήματα 'ειδικών προϊόντων' και επιχειρήσεις δεν θέλουν με τίποτα να βάλουν POS.
Π.χ. ο χώρος της αυτοκίνησης είναι τίγκα σε τέτοια μαγαζιά και επιχειρήσεις.Εγώ προσωπικά ξέρω πάρα πολλά μαγαζιά και συνεργεία (εξουσιοδοτημένα και μη) παντός τύπου που έχουν τσακωθεί με το 'πλαστικό χρήμα'...
Μάλιστα κάποιος φίλος σε συνεργείο έβαλε VIVA Wallet και μετά από δύο μήνες το πέταξε.
Τεράστιες χρεώσεις και προμήθειες από ότι μου είπε.Και φυσικά η φοροδιαφυγή έχει ξεφύγει.
Πλέον τα μοναδικά μέρη που δεν με ρωτάνε αν θέλω ΦΠΑ ή όχι είναι στο σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα...
Όπου αλλού πάω στο ταμείο με ρωτάνε... -
Ο λογος που είναι 'τσακωμενοι' με τα pos δεν είναι οι υψηλές χρεώσεις στις προμήθειες , μια ωραία δικαιολογία είναι. Με το πλαστικό χρήμα πλεον φαίνεται ο πραγματικός τζίρος που κανουν ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που δηλώνουν. Την εφορία που θα πρεπει να πληρώσουν φοβούνται και όχι τις προμήθειες των τραπεζών. Όσο όμως εμείς το επιτρέπουμε αυτό , τόσο θα συνεχίζουν τα μνημονια και οι περισότεροι μας θα πληρώνουμε για λογαριασμό κάποιων αλλων που δεν μπορούν να αντέξουν την ιδεα οτι και αυτοι θα πρεπει να πληρώνουν.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σωστό. Οι προμήθειες των Τραπεζών με λίγο πίεση μπορούν να πέσουν σε 1,5%.
Μόνο οι American Express είναι ακριβές.
Αλλά δε θέλουν να πληρώνουν φόρους. -
Τραγικό παντως οι τράπεζες να ειναι νταβατζιδες σε καθε αγορα/εργασία μας.
-
Χρεώνουν ένα περιβάλλον συναλλαγών , κάτι θα βγάλουν και αυτές.
-
Ναι,οι καημενοι οι τραπεζίτες.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ναι,οι καημενοι οι τραπεζίτες.Καθολου καημένοι προφανώς αλλά ειδικά στη η υπηρεσία είναι σημαντικό για οκους να λειτουργεί σωστά!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Σωστό. Οι προμήθειες των Τραπεζών με λίγο πίεση μπορούν να πέσουν σε 1,5%.
Μόνο οι American Express είναι ακριβές.
Αλλά δε θέλουν να πληρώνουν φόρους.Όταν το περιθώριο κέρδους σου είναι 5-10%, ακόμα και αυτό το 1,5% σε πονάει! Σιγά μην τα δώσουμε στις κωλοτράπεζες!!! Αν θέλετε μπορείτε να πληρώνετε με τραπεζική μεταφορά χρημάτων όπου εντός της ίδιας τράπεζας δεν υπάρχουν χρεώσεις.
Πάντως ούτε εγώ καταλαβαίνω πως γίνεται να πληρώνεις με κάρτα και να μην σου κόβουν απόδειξη. Το POS ξένης τράπεζας είναι η μόνη απάντηση.
-
3.5% μεικτο κερδος στα τσιγαρα, αντε υποχρεωσε τον περιπτερα να βαλει pos...
ΥΓ ο νομος υπαρχει ηδη, ειχε μπει με ΠΝΠ. Αυτες μωρε, τις φασιστικες του Σαμαρα...
-
τα τσιγαρα δεν εχουν φπα και νομιζω οτι δεν τα κοβουν με καρτα.
-
ο νομος υποχρεωνει καθε μαγαζι λιανικης πωλησης να δεχεται καρτες, και μαλιστα μπηκε κανα μηνα μετα τα capital controls για να υποχρεωσει τα μαγαζια να δεχονται καρτες ωστε να διευκολυνθει η κατασταση με τη κυκλοφορια του ρευστου. Το φπα ειναι ασχετο, υπο την εννοια οτι οταν ο περιπτερας εχει 3,5% μεικτο κερδος στα τσιγαρα και το pos εστω και 1% προμηθεια, τοτε καλυτερα να μη πουλησεις.
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Ο λογος που είναι 'τσακωμενοι' με τα pos δεν είναι οι υψηλές χρεώσεις στις προμήθειες , μια ωραία δικαιολογία είναι. Με το πλαστικό χρήμα πλεον φαίνεται ο πραγματικός τζίρος που κανουν ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που δηλώνουν. Την εφορία που θα πρεπει να πληρώσουν φοβούνται και όχι τις προμήθειες των τραπεζών. Όσο όμως εμείς το επιτρέπουμε αυτό , τόσο θα συνεχίζουν τα μνημονια και οι περισότεροι μας θα πληρώνουμε για λογαριασμό κάποιων αλλων που δεν μπορούν να αντέξουν την ιδεα οτι και αυτοι θα πρεπει να πληρώνουν.Ποιοι δεν επιτρέπουν και τι δεν επιτρέπουν δηλαδή;;
-
Εμεις, με το να μη ζηταμε αποδειξεις (ειτε λογω 'ντροπης', ειτε λογω 'δεν ειναι δουλεια μου', ειτε λογω συμφεροντος και του πελατη).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν το περιθώριο κέρδους σου είναι 5-10%, ακόμα και αυτό το 1,5% σε πονάει! Σιγά μην τα δώσουμε στις κωλοτράπεζες!!! Αν θέλετε μπορείτε να πληρώνετε με τραπεζική μεταφορά χρημάτων όπου εντός της ίδιας τράπεζας δεν υπάρχουν χρεώσεις.
Έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να σου πω κάτι.
Θα ήθελα να ξέρω τι χρεώνουν οι τράπεζες του εξωτερικού. Το 1,5% προμήθεια με 5% κέρδος είναι κλεψιά.Πάντως ούτε εγώ καταλαβαίνω πως γίνεται να πληρώνεις με κάρτα και να μην σου κόβουν απόδειξη. Το POS ξένης τράπεζας είναι η μόνη απάντηση.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως οι γιατροί συνταγογραφούν χωρίς να κόβουν απόδειξη.
Η παθολόγος μου το κάνει συνέχεια!! Μάλλον άγνοια κινδύνου ή σιγουριά ότι δε θα ελεγχθούν ποτέ επί της ουσίας -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εμεις, με το να μη ζηταμε αποδειξεις (ειτε λογω 'ντροπης', ειτε λογω 'δεν ειναι δουλεια μου', ειτε λογω συμφεροντος και του πελατη).Αν με την λέξη 'εμείς' εννοεί τους πολίτες, ο καθένας ας κάνει ότι θέλει και πολύ ασχοληθήκαμε στο φινάλε.
Εγώ αποδείξεις παίρνω όπου μου δίνουν αβίαστα/αβασάνιστα/αβάδιστα ...
Τα υπόλοιπα όλα να κάτσουν να τα λύσουν οι πανεπιστήμονες εμπαναστάτες 'Καρανικάδες Νοτοπούλες Τσίπρες Δεν Πληρώνω Δεν Πληρώνω' ...
-
Καταλαβαινεις ομως, οτι στις μισες περιπτωσεις ο επαγγελματιας/πωλητης, ΕΣΕΝΑ κλεβει και οχι το κρατος, ε?
Αν μιλαμε για τον υδραυλικο που σου λεει 1000+φπα και συμφωνεις να τα δωσεις μαυρα ωστε εσυ - δηλαδη ο πελατης, που ΑΥΤΟΣ ειναι υποχρεος για το ΦΠΑ, ο πελατης ειναι που πληρωνει το φπα - να μην το δωσεις, καλως. Οταν δεν ζητας αποδειξη σε εστιαση και οτιδηποτε αλλο οπου η λιανικη τιμη που σε χρεωνει, ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ το ΦΠΑ ( = στο εχει χρεωσει, στο παιρνει και αντι να το αποδωσει στο κρατος το βαζει στη τσεπη του) τοτε κλεβει ΕΣΕΝΑ, ΆΜΕΣΑ.
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...