-
Να δω πώς θα ανέβω στο μηχανάκι μετά από αυτά που διάβασα! Αγιο είχες!
Για μένα ένα από τα Aygo / C1 / 107 και ξεμπερδεψες. Αλλά για 15 χιλιόμετρα πήγαινε έλα ίσως να βόλευε και η συγκοινωνία (μην πέσετε να με φάτε, 7 χιλιόμετρα είναι η απόσταση!)
-
Ο χρήστης tromogazos έγραψε:
Αυτό που εννοώ λέγοντας 'αντικατάσταση' είναι καθαρα για λειτουργικούς λόγους κ οχι αίσθησης.Κάτι να μεταφέρει μόνο εμένα με αντιστοιχες καταναλώσεις μηχανής,ευκολία στο παρκάρισμα και οσο το δυνατόν λιγότερα κόστη συντήρησης.
Ούτε μόστρα ούτε επιδόσεις ούτε τιποτα περισσοτερο από αυτα που σας γραφω.
...
Κάποια άλλη αντιστοιχη σε διαστασεις επιλογη υπάρχει?Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει και εμένα, παρακολουθώ το θέμα για να δω προτάσεις.
Μέχρι στιγμής μόνο το IQ από ότι φαίνεται καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις.
-
To **FORD KA **το έχει οδηγήσει κανείς; Κάποια άποψη;;;;
-
Φίλε P@ulet@ ήταν πολύ ζόρικη στιγμή!!Σκέψου το και ξανασκέψου το ειδικά αν εχεις ανθρ'ωπους που κρέμονται απο εσενα οπως εγω...
Το iq που λεει και ο φιλος storm απότι διαβασα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απ'οτι το smart diesel(3,3/100klm) και νομιζω οτι ειναι και πιο φαρδυ.
Αν περάσω τα 3 μετρα σε μηκος σαφως και αρχισουν να εμφανιζονται περισοοτερες επιλογές (ka,107,c1.cuore klp) αλλά χάνεται το πλεονέκτημα του ευκολου παρκαρισματος.
Στο smart με προβληματιζει εντονα το οτι τα ανοιγουν για πλακα απ'οτι διαβαζω. -
Εμένα πάντως με ανησυχεί πολύ η ασφάλεια που παρέχουν τα αυτοκίνητα τύπου smart, iq κλπ...
Έτυχε και είδα και μία τοποθέτηση ηχοσυστήματος σε smart και έφριξα από αυτό που είδα. Ένα αυτοκίνητο lego... -
Toyota iq.
Μακράν καλύτερο και ασφαλέστερο από το smart (5άστερο το iq, 4άστερο το smart). -
Το smart έχει το ασύγκριτο πλεονέκτημα του 3 μέτρων μήκους. Αλλά μόνο δύο θέσεις. Έχεις οικογένεια, οπότε γρήγορα θα μετανιώσεις την έλλειψη των πίσω θέσεων. (Λες να πάω την γυναίκα ή την κόρη. Τι γίνεται με το να πας και τις δύο κάπου. Η τρεις ή τέσσερις.) Μην ξεχνάς ότι οι κόρες μεγαλώνουν και αλλάζουν οι ανάγκες τους όπως και οι δικές σου.
Το IQ είναι πιο ασφαλές και έχει τέσσερις θέσεις (πρακτικά τρεις), αλλά είναι 3,5 μέτρα μήκος. Αν δεν κάνω λάθος ούτε σακούλα χωράει στο χώρο αποσκευών.
Για το ka δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι δεν λέει πάρα πολλά.
Για μένα πήγαινε καλύτερα απευθείας στα (νορμάλ) μικρά αυτοκίνητα των 3,7 μέτρων. Τα i10, Picanto, Panda. Έχουν πέντε θέσεις (τέσσερις ενήλικες), ένα χώρο αποσκευών που χωράει δυο πράγματα, ασφάλεια. (Τα Aygo, C1, 107, Citigo, Mii έχουν εξαιρετική καμπίνα αλλά χωλένουν στο χώρο αποσκευών). Επιπλέον κάνουν άνετα ταξίδια και έχουν καλή ασφάλεια (στο IQ λόγω μήκους το κεφάλι του πίσω επιβάτη απέχει 5 πόντους από το τζάμι, σε smart και IQ αν πατήσεις βαθιά τα πεντάλ βρίσκεις μπροστά μάσκα)
Όσον αφορά το παρκάρισμα. Το smart έχει πλεονέκτημα μόνο αν ο χώρος είναι μικρός (που συμβαίνει). Αλλά συνήθως όταν ξεπαρκάρει ένα αυτοκίνητο, αυτό είναι των 3,7 με 4,3 μέτρων άρα μην νομίζεις ότι η διαφορά θα είναι τεράστια. Με ένα μικρό αυτοκίνητο δεν θα παρκάρει σε χώρο όπου φεύγει άλλο αυτοκίνητο μια στις 100. Επιπλέον το smart έχει αυτοματοποιημένο κιβώτιο (πλεονέκτημα ή μειονέκτημα ανάλογα τα βίτσια σου) και κίνηση πίσω (κάποια πλεονεκτήματα (ακτίνα στροφής) κάποια μειονεκτήματα (αν ψιχαλίσει...)).Τα i10, atos, picanto, panda τα έχουν πολλοί και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πάρε ένα από αυτά και μπες σε έναν νέο καλύτερο (αν και λίγο πιο αργό στην κίνηση σε σχέση με την μηχανή) τρόπο ζωής.
-
Ο χρήστης 352554 έγραψε:
Έχεις οικογένεια, οπότε γρήγορα θα μετανιώσεις την έλλειψη των πίσω θέσεων. (Λες να πάω την γυναίκα ή την κόρη. Τι γίνεται με το να πας και τις δύο κάπου. Η τρεις ή τέσσερις.)Αυτό είναι κάτι που πολλοί δε του δίνουν σημασία (έλα μωρέ έχω άλλο μεγάλο γι αυτά...). Και τελικά καταλήγουν να κουβαλάνε την γυναίκα τους στο πορτ μπαγκαζ ή το παιδί στην αγκαλιά της γυναίκας (true stories ). Δεν λέω ότι θα τα κάνεις αυτά αλλά μία στις τόσες θα σου χρειαστεί λίιγο παραπάνω χώρος και τότε..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
To **FORD KA **το έχει οδηγήσει κανείς; Κάποια άποψη;;;;Ωραίο μικρό αυτοκινητάκι. Ένα 500αράκι ουσιαστικά με διαφορετικές ρυθμίσεις. Στους κινητήρες υστερεί, αλλά σώζεται λόγω χαμηλού βάρους.
-
Θα προτιμούσα το FORD KA σε αυτές τις διαστάσεις παρά κάποιο άλλο.
Το θεωρώ ποιο αξιόπιστο και περισσότερο 'αυτοκίνητο' σε σύγκριση με τα άλλα που έχουν αναφερθεί.
Πιθανά τα UP/Citigo/Mii να είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλά το KA μου δίνει την εντύπωση ότι θα έχει στοιχεία μεγαλύτερου αυτοκινήτου παρόλο το πολύ μικρό μήκος του (3,6m).
Όσο για τον κινητήρα, σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο, εκτός ίσως από πιθανά επιπλέον κόστη λόγω κυβισμού. Από την άλλη βλέπω πολύ καλές τιμές και με πολύ καλούς εξοπλισμούς. Καλή περίπτωση. Πολύ καλή. -
Ο χρήστης 352554 έγραψε:
Για το ka δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι δεν λέει πάρα πολλά.
Για μένα πήγαινε καλύτερα απευθείας στα (νορμάλ) μικρά αυτοκίνητα των 3,7 μέτρων. Τα i10, Picanto, Panda. Έχουν πέντε θέσεις (τέσσερις ενήλικες), ένα χώρο αποσκευών που χωράει δυο πράγματα, ασφάλεια. (Τα Aygo, C1, 107, Citigo, Mii έχουν εξαιρετική καμπίνα αλλά χωλένουν στο χώρο αποσκευών).Σε αυτά ας προσθέσουμε και το Celerio, παρόλο που απευθύνεται σε ποιο 'συντηρητικούς' ανθρώπους που δεν αναζητούν σύγχρονες εσωτερικές σχεδιάσεις και πολλά 'μπιχλιμπίδια'.
Απλό λιτό αυτοκίνητο με πραγματικά πολύ καλό χώρο αποσκευών.
-
Suzuki swift tou 07-08...?
Παααααρα πολυ αξιοπιστα, φτηνα service, μικρο και στο 5θυρο και με χωρους. -
Φιλε 352554 σε ευχαριστω για την ολοκληρωμενη απαντηση σου,ειναι τροφη για σκέψη.
-
Χωρίς να έχω την εμπειρία του ατυχήματος, είμαι στη φάση που περιγράφεις.
Το F700 είναι στο γκαραζ και δεν το ακουμπάω πλέον - απλά περιμένω πότε θα πάρω απόφαση να το πουλήσω.
Κινούμαι με ένα Fiat Panda 1.2 με ηλιοροφή. Παρκάρω στο κέντρο πανεύκολα, μου καίει μικτά 6.8 χωρίς να το πολυπροσέχω και έχει βρωμίσει η αγορά από δαύτα. Ανταλλακτικά πάμφθηνα και το βασικό, μπορώ και βάζω χέρι πανεύκολα.
Το πήρα μεταχειρισμένο από τη δουλειά της γυναίκας μου. Έχει πολλά χλμ αλλά δεν έχει φάει στούκο και είχε τακτική συντήρηση.Τάφος είναι, δεν πάει ρούπι, αλλά κάθεσαι ψηλά και έχει πλάκα μέσα στην πόλη.
Σαν το δίτροχο δεν είναι...αλλά... -
To cuore απο αρκετη προσωπικη χρηση ειναι ενα αμαξακι που θα σε καλυψει αριστα στα θελω σου.Το μεγαλο + ειναι η μεγαλη αξιοπιστια και η πραγματικα μικρη καταναλωση. Στα + και η καλη ποιοτητα εσωτερικου, ανωτερη μαλλον απο aygo,c1,107.. Ασχημο κουτι απ εξω βεβαια και αχρωμο μεσα. Μεχρι τα 60-70 παει αερας οπως ολα αυτα. Καλο σε βαρος τιμονι αν και μινι,δυνατοτατο καλοριφερ.
Μετά τη μηχανή τι??