-
Εντύπωση μου έχει κάνει κ μένα...Βέβαια στην εδώ αντιπροσωπία που το έχουν μου είπαν να πάω να το κάνω test drive όποτε θελήσω...αλλά δεν έχω βρει χρόνο κ ίσως κ διάθεση...
-
Διάθεση γιατί ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γιατί έχοντας ήδη οδηγήσει τα 18d και 20d και έχοντας ξεκάθαρη άποψη κ για τα 2 το 16d με τα 116 άλογα μόνο πολύ χειρότερο θα είναι από το 18d με τα 150 άλογα...
Ενδιαφέρον θα ήταν πχ το 25d!! -
Καταλαβαίνω πως το λες , κακώς όμως είσαι αρνητικός . Ίσα ίσα θα έπρεπε να θες να δεις ποια θετικά μπορεί να έχει ο μικρότερος και λιγότερο αποδοτικός κινητήρας ( από την στιγμή που έχεις καθημερινή εμπειρία με μια δυνατή έκδοση του οχήματος ) ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε αν τέτοιες κινήσεις έχουν ουσία από τις εταιρείες ή απλά είναι μόνο θέμα μάρκετινγκ για να τσιμπήσουν πελάτες που δεν μπορούν να ανταποκριθουν στους δυνατούς ( και πιο ακριβούς από κάθε άποψη ) κινητήρες και απλά παίρνουν την ποιότητα της bmw σε όλα τα υπόλοιπα ( υλικά , ποιότητα καμπίνας κτλ ) και ίσως και το ψώνιο να έχουν bmw ή αντίστοιχα Mercedes .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μην είναι επαρκες. Άμα η βόλτα είναι άνετη και ξεκούραστη πας και με λιγότερα ή κατεβαζεις και λίγο συχνότερα ταχύτητα....
-
Τα diesel είναι αργοστροφα...τεμπέλικα τα λέει ο Λεωνίδας πολύ σωστά. Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με αυτό τότε μπορεί να το πάρει! Αμάξι για μόστρα είναι επιλογή πολλών...εγώ ποτέ δεν θα έχω τέτοιο κριτήριο. Αν έβγαζε η Hyundai ή η Kia το αμάξι που θέλω κ ξέρω ότι θα είναι αξιόπιστο θα το έπαιρνα. Άλλωστε κ το ix35 μια χαρά αμάξι είναι από εμφάνιση. Στον κινητήρα υστερεί (για τα δικά μου 'Θέλω')
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μην είναι επαρκες. Άμα η βόλτα είναι άνετη και ξεκούραστη πας και με λιγότερα ή κατεβαζεις και λίγο συχνότερα ταχύτητα....Κοιτά δε θ απαντήσω για τη χ1 τωρα γιατί δεν έχω άποψη, αλλά όταν το αμάξι 'δε παει' είναι θέμα. Έχω δει στη πράξη αμάξια που δε τραβανε, είναι αντικειμενικά αργά και είναι πρόβλημα.
Μπορεί όχι στο σταματά ξεκινά μέσα στη κίνηση, αλλά να μη μπορείς να κανείς μια προσπέραση σωστά είναι θέμα.
Τελευταίο παράδειγμα ταξίδι με Astra sw diesel, δε ξέρω κινητήρα ακριβώς, ήταν το αμέσως προηγούμενο μοντέλο. Καλά και μέσα στη πόλη πρέπει να το πατήσεις τέρμα για να προσπεράσει , αλλά στο ταξίδι ...έπρεπε να κλείσουμε το air condition για να γίνει δουλειά....
Κατα τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό ο κινητήρας, όχι να ναι γρήγορος, αλλά να ναι επαρκής για το αμάξωμα.
Δε θα έπαιρνα ποτέ ένα όχημα -τάφο , μόνο και μόνο για να λέω ότι έχω το τάδε.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μην είναι επαρκες. Άμα η βόλτα είναι άνετη και ξεκούραστη πας και με λιγότερα ή κατεβαζεις και λίγο συχνότερα ταχύτητα....
Κοιτά δε θ απαντήσω για τη χ1 τωρα γιατί δεν έχω άποψη, αλλά όταν το αμάξι 'δε παει' είναι θέμα. Έχω δει στη πράξη αμάξια που δε τραβανε, είναι αντικειμενικά αργά και είναι πρόβλημα.
Μπορεί όχι στο σταματά ξεκινά μέσα στη κίνηση, αλλά να μη μπορείς να κανείς μια προσπέραση σωστά είναι θέμα.
Τελευταίο παράδειγμα ταξίδι με Astra sw diesel, δε ξέρω κινητήρα ακριβώς, ήταν το αμέσως προηγούμενο μοντέλο. Καλά και μέσα στη πόλη πρέπει να το πατήσεις τέρμα για να προσπεράσει , αλλά στο ταξίδι ...έπρεπε να κλείσουμε το air condition για να γίνει δουλειά....
Κατα τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό ο κινητήρας, όχι να ναι γρήγορος, αλλά να ναι επαρκής για το αμάξωμα.
Δε θα έπαιρνα ποτέ ένα όχημα -τάφο , μόνο και μόνο για να λέω ότι έχω το τάδε.
Sent from my iPad using Tapatalkvery well said!
είναι ξεκάθαρα θέμα ενεργητικής ασφάλειας...Να βγεις να προσπεράσεις και να χτυπά η καρδιά σου για το αν προλαβαίνεις;; -
Το προηγούμενο opel astra με τον 1.3 diesel είναι ο ορισμός του τάφος. Τώρα για το 16d πιστεύω θα είναι αξιοπρεπες μιας και έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με το qq 1.5. Δεν θα πουλούσε τόσο το qq αν δεν τραβούσε ο 1.5.
-
Για το μόνο κινητήρα του Qq που τέθηκε θέμα επάρκειας ηταν ο 1,2.
Ο 1,5 ειναι επαρκέστατος και οικονομικός. Με βάση αυτο το προηγούμενο θεωρώ οτι και ο αντίστοιχων δυνατοτήτων 1,6 της Χ1 θα ηταν για εμένα τουλάχιστον επαρκής. -
Θεωρώ πως εφόσον τίθεται θέμα ενεργητικής ασφαλείας θα ήταν σωστό να θεσπιστεί ένα κατώτερο όριο ασφαλείας στους κινητήρες.
Έλα εδώ Opel ... Έχεις το αμάξι αυτο που είναι χ κιλά-διαστάσεις, ωραία το κατώτερο που μπορείς να του βάλεις είναι ψ κινητήρας.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για το μόνο κινητήρα του Qq που τέθηκε θέμα επάρκειας ηταν ο 1,2.
Ο 1,5 ειναι επαρκέστατος και οικονομικός. Με βάση αυτο το προηγούμενο θεωρώ οτι και ο αντίστοιχων δυνατοτήτων 1,6 της Χ1 θα ηταν για εμένα τουλάχιστον επαρκής.Κοιτας και το βαρος, φανταζομαι το Χ1 θα είναι αρκετα βαρυτερο. Για να είναι ειδικη εκδοση μονο για Ελλαδα/Τουρκια αυτό πρεπει κατι να σου πει...
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Θεωρώ πως εφόσον τίθεται θέμα ενεργητικής ασφαλείας θα ήταν σωστό να θεσπιστεί ένα κατώτερο όριο ασφαλείας στους κινητήρες.Έλα εδώ Opel ... Έχεις το αμάξι αυτο που είναι χ κιλά-διαστάσεις, ωραία το κατώτερο που μπορείς να του βάλεις είναι ψ κινητήρας.
Υπάρχει και η ανατρεπτική άποψη που λέει ότι πρέπει να προσαρμόζουμε την οδήγηση μας ανάλογα με το όχημα που διαθέτουμε. Όσο πιο γρήγορο όχημα διαθέτεις, τόσο πιο πολλούς θα βρεις να προσπεράσεις και τόσο πιο εύκολα θα τολμήσεις την προσπέραση. Όταν γνωρίζεις ότι το αυτοκίνητο σου είναι αργό, εκ των πραγμάτων προσαρμόζεσαι και πηγαίνει πιο 'φυλαγμένα'. Αν τώρα θέλεις να προσπερνάς στα ίδια σημεία με την δίλιτρη BMW και το 1300άρι Astra, τότε μάλλον υπάρχει θέμα
Σχετικά με την BMW και το QQ, είχαμε βρει παλιότερα με τον Emperor στο παρόν θέμα, κιλά και ιπποδυνάμεις και είχαμε υπολογίσει ότι η BMW θα κινείται μάλλον στα επίπεδα του QQ (τα οποία είναι πολύ ικανοποιητικά).
-
Εγώ δε διαφωνώ μ αυτο που λες, άλλωστε αν είδες είπα ότι δε θα αγόραζα κάν τέτοιο όχημα-τάφο! Και τη λέω πολύ σ όσους τα παίρνουν γιατί ξέρω ότι θα έρθει η στιγμή που θα θελήσουν να το πατήσουν, κι εκεί θα αποτελούν κίνδυνο..
Έν τω μεταξύ σε φίλο μου θα δώσουν Εταιρικο το καινούριο focus sw με τα 95 άλογα diesel, άλλος τάφος από εκεί..... Άκου 95 άλογα σε τέτοιο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Εγώ δε διαφωνώ μ αυτο που λες, άλλωστε αν είδες είπα ότι δε θα αγόραζα κάν τέτοιο όχημα-τάφο! Και τη λέω πολύ σ όσους τα παίρνουν γιατί ξέρω ότι θα έρθει η στιγμή που θα θελήσουν να το πατήσουν, κι εκεί θα αποτελούν κίνδυνο..Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα θελήσουν όλοι να το πατήσουν, οπότε για αυτούς δεν θα είναι τόσο πρόβλημα οι χαμηλές επιδόσεις.
-
Δεν ειναι θεμα μονο το αν θα θες να κανεις προσπέραση για να πας πιο γρηγορα...
Προσπέραση μπορει να κανεις σ εναν πιθανο κίνδυνο -πχ βλεπεις καποιον να μην οδηγει σωστα, μπορει να ναι πιωμένος κλπ και θες να τον περασεις , κι επισης μπορει να πρεπει να επιταχυνεις για να γλιτώσεις μια σύγκρουση.
Γενικα η θεση μου ειναι αυτη που ειπα και παραπανω.... Ενα όχημα που δε σου δινει το περιθωριο να επιταχυνεις αξιοπρεπώς , ειναι επικίνδυνο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
δεύτερη φορά που με καλύπτει ο ursus...
Τύπος μπροστά που φρενάρει αδικαιολόγητα ή κάνει άλλες βλακείες ή προσπεράσεις θέτοντας όλους σε κίνδυνο και σε κάνει να πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα για το λάθος του...
Μεγάλη αλήθεια είναι και το ότι πρέπει να οδηγούμε με βάση το αμάξι που έχουμε. Απλά και η ενεργητική ασφάλεια πέρα από την ίδια την ασφάλεια εξασφαλίζει και άνετο και ξεκούραστο ταξίδι... -
Η εμπειρία 15 και πλέον ετών πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου 75 αλόγων και 1200 κιλών (χωρίς εμένα μέσα ) μου λέει ότι όταν βλέπουμε επικίνδυνο οδηγό μπροστά μας, δεν δοκιμάζουμε να προσπεράσουμε, αλλά τον αφήνουμε να φύγει!
Όταν θέλεις επίσης να αποφύγεις μια σύγκρουση (μακρυά από μας), δεν πατάς γκάζι για να επιταχύνεις, αλλά βασίζεσαι στα δυνατά σου φρένα. Έτσι και αλλιώς μεγάλη ταχύτητα δεν έχεις, οπότε και σύγκρουση να έχεις θα είναι με λίγα χιλιόμετρα
Είπαμε, όλα είναι θέμα οπτικής!
-
Η δύναμη είναι ασφάλεια. Επίσης δεν εκνευρίζεσαι που δεν παίρνει τα πόδια του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η δύναμη είναι ασφάλεια. Επίσης δεν εκνευρίζεσαι που δεν παίρνει τα πόδια του.Η δύναμη είναι ασφάλεια αν ξέρεις να την διαχειρίζεσαι. Γιατί εκτός από ασφάλεια είναι γλυκιά και εθιστική. Είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσεις υψηλή ταχύτητα και πολύ μεγαλύτερες οι συνέπειες σε περίπτωση ενός ατυχήματος.
Ασφάλεια είναι αν έχεις ένα αυτοκίνητο 150 αλόγων αντί 75 και όλη την ώρα το οδηγείς σαν να έχεις 75. Τότε ναι, σε περίπτωση προσπέρασης ή μιας δύσκολης στιγμής το δυνατότερο είναι πιο ασφαλές. Το θέμα είναι αν θα το οδηγείς όλη την ώρα σαν να έχει 75 άλογα
BMW X1 2016