-
Η Πενβε (η δεύτερη αγαπημένη μου εταιρία μετά την Alfa) νομίζω περνάει φάση vag. Δηλαδή πάει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Θεωρώ είναι σε πολύ κακό φεγγάρι εδώ και μια 5ετια καθώς και οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα και η ποιότητα (απτή και οδηγική) έχει μείνει στάσιμη. Μάλλον ταίζει μετόχους ή έχει ρίξει χρήμα στο r&d των ηλεκτρικών και τα συμβατικά έχουν μείνει πίσω.
Δε μπορώ να φανταστώ ότι ολόκληρη Πενβέ δε μπορούσε να βάλει ένα virtual cockpit στο LCI του πιο εμπορικού (?) της μοντέλου. Είναι καθαρά επιλογή οικονομίας. Κι αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Το ίδιο ισχύει για όλα πάνω κάτω τα χειριστήρια του εσωτερικού και φυσικά το συνολικό σχεδιασμό. Καλή η εργονομία αλλά επιτυγχάνεται εξίσου καλά και με πιο εμπνευσμένους σχεδιασμούς.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δε μπορώ να φανταστώ ότι ολόκληρη Πενβέ δε μπορούσε να βάλει ένα virtual cockpit στο LCI του πιο εμπορικού (?) της μοντέλου. Είναι καθαρά επιλογή οικονομίας.Να το γράψω αλλιώς, είναι τόσο δύσκολο και κοστοβόρο που δεν την συμφέρει. Γιατι επειδή ΔΕΝ υπάρχει virtual cockpit για αυτή την πλατφόρμα, πρέπει να φτιάξει ένα μόνο και μόνο για ένα μοντέλο και δεν το κάνει, κόστίζει πάρα πολλά χρήματα σε R&D. Πάντα οι νέες γενιές έχουν τεχνολογία που δεν μπορούν να πάνε προς τα πίσω, ήταν πάγια πολιτική ή τεχνικό θέμα (?) της BMW.
-
Όλα τριγύρω αλλαζουνε και όλα τα ίδια μένουν! Fl αμάξι του 2019 με 35000 βασική έκδοση 60000 αυτό των φωτογραφιών και τα όργανα αναλογικά! Αλλά κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό της κατηγορίας!!!! Αλήθεια ποιας κατηγορίας; Αυτής των 35000 ή αυτής των 60000? Γιατί άμα δεις των 35 με την οθονουλα των 6.5 '' με τα δύο δάκτυλα μαύρο περίγραμμα μόνο για να βάζεις τα κλάματα είναι...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αλλά κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό της κατηγορίας!!!! Αλήθεια ποιας κατηγορίας; Αυτής των 35000 ή αυτής των 60000?Αυτής των C SUV ανεξαρτήτως τιμής, γιατί στις καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης δεν ασχολούνται με αυτά και στο Αμέρικα που ασχολούνται έχει καλύτερη τιμή και εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αλλά κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό της κατηγορίας!!!! Αλήθεια ποιας κατηγορίας; Αυτής των 35000 ή αυτής των 60000?
Αυτής των C SUV ανεξαρτήτως τιμής, γιατί στις καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης δεν ασχολούνται με αυτά και στο Αμέρικα που ασχολούνται έχει καλύτερη τιμή και εξοπλισμό.
Η BMW στην Αμερική εχει υψηλες τιμες. Στην Ευρωπη εχει ποιο φτηνεςς τιμες. Είναι αναλογα το πλασσαρισμα στην αγορα εκει μπορει να πουλαει παραπανω γιατι εχει μικροτερο ανταγωνισμο. Στην Ευρωπη ακομα και VW & Ford την ανταγωνίζονται.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όλα τριγύρω αλλαζουνε και όλα τα ίδια μένουν! Fl αμάξι του 2019 με 35000 βασική έκδοση 60000 αυτό των φωτογραφιών και τα όργανα αναλογικά! Αλλά κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό της κατηγορίας!!!! Αλήθεια ποιας κατηγορίας; Αυτής των 35000 ή αυτής των 60000? Γιατί άμα δεις των 35 με την οθονουλα των 6.5 '' με τα δύο δάκτυλα μαύρο περίγραμμα μόνο για να βάζεις τα κλάματα είναι...Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
35 χιλ περνεις καλα εξοπλισμενη εκδοση. Δεν εχει ψηφιακο ταμπλω αλλα εχει καλυτερη αναρτηση.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Η BMW στην Αμερική εχει υψηλες τιμες. Στην Ευρωπη εχει ποιο φτηνες τιμες.Το ανάποδο ειναι Άγη και μου κάνει εντύπωση που το λές αυτό!
Πολύ πιο φτηνές στην Αμερική, ειδικά εαν υπολογίσεις και τον στάνταρ εξοπλισμό. Παραδοσιακά η Αμερική σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά (και στα αυτοκίνητα, ακόμα και τα Ευρωπαϊκά) έχει χαμηλότερες τιμές από την Ευρώπη.Μερικά παραδείγματα για του λόγου το αληθές:
X1 25i Xdrive xLine (το οποίο xLine είναι η βασική έκδοση στις ΗΠΑ!!)
€35.000 στις ΗΠΑ - €44.000 στην Γερμανία και με καλύτερο εξοπλισμό στην Αμερική. Επίσης οι τιμές των έξτρα είναι χαμηλότερες στις ΗΠΑ, π.χ. μεταλλικό χρώμα €500 ΗΠΑ - €75ο Γερμανία.Χ3 30i xDrive xLine
€40.000 στις ΗΠΑ - €57.000 στην Γερμανία.Χ3 Μ40i
€51.000 στις ΗΠΑ - €69.000 στην Γερμανία.Χ5 40i xDrive xLine
€56.000 στις ΗΠΑ - €74.000 στην Γερμανία. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αλλά κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό της κατηγορίας!!!! Αλήθεια ποιας κατηγορίας; Αυτής των 35000 ή αυτής των 60000?
Αυτής των C SUV ανεξαρτήτως τιμής, γιατί στις καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης δεν ασχολούνται με αυτά και στο Αμέρικα που ασχολούνται έχει καλύτερη τιμή και εξοπλισμό.
Η BMW στην Αμερική εχει υψηλες τιμες. Στην Ευρωπη εχει ποιο φτηνεςς τιμες. Είναι αναλογα το πλασσαρισμα στην αγορα εκει μπορει να πουλαει παραπανω γιατι εχει μικροτερο ανταγωνισμο. Στην Ευρωπη ακομα και VW & Ford την ανταγωνίζονται.
Μην το ξαναπεις αυτο.
Αν μπεις στο site bmw usa, θα σου πεσουν τα σαγονια με τις εξευτελιστικες τιμες και τους σουπερ κινητηρες.
To 2015 που βρεθηκα στην Αμερικη, ειδα τιμη εκθεματος BMW M4 57.000$ ....!
Τι να λεμε τωρα! -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όλα τριγύρω αλλαζουνε και όλα τα ίδια μένουν! Fl αμάξι του 2019 με 35000 βασική έκδοση 60000 αυτό των φωτογραφιών και τα όργανα αναλογικά! Αλλά κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό της κατηγορίας!!!! Αλήθεια ποιας κατηγορίας; Αυτής των 35000 ή αυτής των 60000? Γιατί άμα δεις των 35 με την οθονουλα των 6.5 '' με τα δύο δάκτυλα μαύρο περίγραμμα μόνο για να βάζεις τα κλάματα είναι...Οι οθόνες δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα, που να δεις και Rolls Royce με αναλογικά όργανα... Αυτοκίνητα 300.000 Ευρώ σου λένε μετά...
ΔΕΝ υπάρχει virtual cockpit για αυτή την πλατφόρμα
Η νέα 1 όμως γιατί έχει; Ίδια πλατφόρμα δεν είναι με την Χ1; Όχι ότι μου αρέσουν τα ψηφιακά όργανα της BMW, τα βρίσκω κακόγουστα και δυσανάγνωστα - πολύ καλύτερα είναι τα αναλογικά της, αλλά δε νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.
-
Παντως η ενιαία σχεδίαση έχει νόημα γιατι σε εξοικιώνει με τη μάρκα!
Εχοντας πρόσφατα οδηγήσει σε ταξίδια/μεγάλες διαδρομές Χ3 και Χ4 δεν δυσκολέυτηκα με τίποτα!
Ολα ήταν εκεί που ξέρω.Πιο πολύ με παίδεψε το μενού της νέωτερης έκδoσης του idrive που εχουν και οι Χ1 μετά τον 7/17 παρά η εργονομία!
Σημειωτέον αμφότερα τα παραπάνω οχήματα είχαν ψηφιακά ταμπλώ που δεν με τρέλαναν πέρα απο την πρώτη εντύπωση, όπως γενικά δεν με τρελαίνουν τέτοια γιατί κοιτάω το δρόμο όταν οδηγώ, οχι το ταμπλώ... (ειδικά νύχτα που είναι πιο εντυπωσιακά τα πολύχρωμα καλούδια).Γενικά είναι σωστό που δεν αλλαζει πολύ τις LCI εκδόσεις της η BMW γιατί δεν απαξιώνεται γρήγορα η αξία των αυτοκινήτων.
Οι αλλαγές εδώ περιορίζονται στην ελαφρώς διαφορετική μασκα, νεφρά και φώτα ώστε να ταιρίαζει στη γκάμα. Πίσω αν κατάλαβα καλά η διάταξη των στανταρ πια λεντ φέρνει προς Ε84 χαλώντας το πανέμορφο σχήμα της σημερινής.
Μέσα δεν βλέπω κατι φοβερό (ίσως ένα ψηφιακό ταμπλώ να είναι optional) ενώ και έχει προστεθεί δυνατότητα 10 αρας οθόνης και μάλλον περισσότερα χρώματα στον ατμοσφαιρικό φωτισμό. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η νέα 1 όμως γιατί έχει; Ίδια πλατφόρμα δεν είναι με την Χ1; Όχι ότι μου αρέσουν τα ψηφιακά όργανα της BMW, τα βρίσκω κακόγουστα και δυσανάγνωστα - πολύ καλύτερα είναι τα αναλογικά της, αλλά δε νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.Όχι δεν είναι, τουλάχιστον σε θέμα ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών. Είναι θέμα γενιάς, π.χ. τα πράγματα της γενιάς F δεν ταιριάζουν με την Ε, και της G με την F. Οπότε σε ένα LCI σειρά F δεν μπορεί να ταιριάξουν ηλεκτρονικά της γενιάς G.
Ακόμα και πολλές φορές ηλεκτρονικά της Ε των αρχικών μοντέλων δεν ταιριάζουν με τις τελευταίες γενιές των Ε.Ίσως τα λέω απλά (ή μπερδεμένα!?!), αλλά αυτό είναι το ζουμί, όπως μου είχε εξηγήσει κάποτε ο τεχνικός δντης του Σπανού.
Όσο για τα ηλεκτρονικά όργανα συμφωνώ μαζι σου Αλέξανδρε.
-
Απλά να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα προσωπικού γούστου ή κολλημάτων. Είναι θέμα του τι προσφέρει ο ανταγωνισμός. Άπαξ και υπολείπεσαι, υπολείπεσαι. Πχ προσφέρει 3ζωνικό η Χ1? Νομίζω όχι. Το Tiguan και το Kodiaq προσφέρουν άμα θες.
Και έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, δείτε τα ανταγωνιστικά εσωτερικό σε τοπ σπεκ:
Ακόμα και το Q3 που είναι ένωση Polo με Α3 μέσα, ανώτερο είναι.
-
Απλά να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα προσωπικού γούστου ή κολλημάτων.Και όμως είναι!
Για παράδειγμα, εμένα από όλα τα εσωτερικά που έβαλες (εκτός του DS), περισσότερο μου αρέσει της Χ1 με αυτό του Βόλβο (για εμένα πάντα) να είναι χάλια! Απλά ένα τάμπλετ πεταμένο στην μέση και τίποτε άλλο. Άρα είναι θέμα προσωπικού γούστου, αναγκών, ζητούμενων κλπ.
Επίσης, ο τριζωνικός κλιματισμός πάλι για εμένα έιναι μια μπούρδα (όπως και ο διζωνικός), λες και έχει χωρίσματα το αυτοκίνητο και εαν εγώ θέλω κρύο μπροστά και ζέστη πίσω, δεν αναμιγνύεται ο αέρας και η θερμοκρασία. Σχεδόν ποτέ στην ζωή μου (σε όσα αυτοκίνητα είχα διζωνικό) δεν έχω ρυθμίσει διαφορετικά την θερμοκρασία σε οδηγό / συνοδηγό. Μία φορά το έκανα στην 116i επειδή κρύωνε η γυναίκα μου και δεν είδα καμία διαφορά.
Προσωπικά προτιμώ μια καλή ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και ας έχει και μονοζωνικό κλιματισμό, από υπερζωνικό κλιματισμό και ημιάκαμπτο. Προτιμώ εξοπλισμό μηχανολογικής αξίας από μπλιμπλίκα, εαν πρέπει να διαλέξω. Ιδανικά τα θέλω όλα μαζί (π.χ. DS).
Έτσι και αλλιώς, προσωπικά πάντα, με την κίνηση της BMW να βάλει διπλοσύμπλεκτο στα μικρά της μοντέλα, αποκλείστηκε αυτομάτως από οποιαδήποτε πιθανή αγορά στο μέλλον.
-
Με την ίδια λογική το 95% των αγοραστών της κατηγορίας θα σου πει: τι είναι ημιάκαμπτος? Το ζουμί είναι αυτό που λες. Ιδανικά να τα έχουμε όλα ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για τις ακριβές προτάσεις της κατηγορίας.
-
Με την ίδια λογική το 95% των αγοραστών της κατηγορίας θα σου πει: τι είναι ημιάκαμπτος? Το ζουμί είναι αυτό που λες. Ιδανικά να τα έχουμε όλα ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για τις ακριβές προτάσεις της κατηγορίας.Συμφωνούμε! Για αυτό είπα ότι μιλάω για εμένα και μόνο. Απλά ήθελα να τονίζω ότι το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι πολύ υποκειμενικό. Άλλος βλέπει το Βόλβο και ενθουσιάζται και εμένα μου φαίνεται μια μπούρδα....σχεδιασμό 5λέπτου 'πέτα ένα τάμπλετ στην μέση να τελειώνουμε'. Άλλος σιχαίνεται το εσωτερικό του Κούγκα, εμένα μου φαίνεται αρκετα όμορφο και απίστευτα εργονομικό, με εξαίρεση την οθόνη αφής...προτιμώ υλοποιήσεις του στυλ iDrive.
Γούστα ειναι αυτά.
-
Η BMW στην Αμερική εχει υψηλες τιμες. Στην Ευρωπη εχει ποιο φτηνες τιμες.
Το ανάποδο ειναι Άγη και μου κάνει εντύπωση που το λές αυτό!
Πολύ πιο φτηνές στην Αμερική, ειδικά εαν υπολογίσεις και τον στάνταρ εξοπλισμό. Παραδοσιακά η Αμερική σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά (και στα αυτοκίνητα, ακόμα και τα Ευρωπαϊκά) έχει χαμηλότερες τιμές από την Ευρώπη.Μερικά παραδείγματα για του λόγου το αληθές:
X1 25i Xdrive xLine (το οποίο xLine είναι η βασική έκδοση στις ΗΠΑ!!)
€35.000 στις ΗΠΑ - €44.000 στην Γερμανία και με καλύτερο εξοπλισμό στην Αμερική. Επίσης οι τιμές των έξτρα είναι χαμηλότερες στις ΗΠΑ, π.χ. μεταλλικό χρώμα €500 ΗΠΑ - €75ο Γερμανία.Χ3 30i xDrive xLine
€40.000 στις ΗΠΑ - €57.000 στην Γερμανία.Χ3 Μ40i
€51.000 στις ΗΠΑ - €69.000 στην Γερμανία.Χ5 40i xDrive xLine
€56.000 στις ΗΠΑ - €74.000 στην Γερμανία.Διαβαζεις τους καταλογους Φανη, δυστυχως δεν ξερεις τι παιζει. Εχω παει να αγορασω και από τις δυο αγορες. Στην Αμερική στις τιμες που βλέπεις προσθετεις 9% συν και καποια αλλα εξοδα ενώ η εκπτωση που θα παρεις θα είναι $1000-2000. Στην Ευρωπη οι τιμες που βλέπεις εχουν μεσα τους φορους και η εκπτωση είναι στανταρ 20% ισως και παραπανω. Στην Αμερική 20% εκπτωση δεν υπηρχε ποτε ουτε θα υπαρξει γιαυτο και οι τιμες καταλογου είναι ποιο χαμηλες. Αν τους μεινει κανενα από περυσι θα δωσουν 8-9% το πολύ.
Αν εξαιρέσεις μερικα ακριβα αυτοκίνητα γενικα και λαβε υποψιν ότι αμερικη εχει μεγαλους κινητήρες μονο είναι ποιο ακριβα να εχεις BMW εκει. Αγγλια είναι φθηνη αρκετα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλα τριγύρω αλλαζουνε και όλα τα ίδια μένουν! Fl αμάξι του 2019 με 35000 βασική έκδοση 60000 αυτό των φωτογραφιών και τα όργανα αναλογικά! Αλλά κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό της κατηγορίας!!!! Αλήθεια ποιας κατηγορίας; Αυτής των 35000 ή αυτής των 60000? Γιατί άμα δεις των 35 με την οθονουλα των 6.5 '' με τα δύο δάκτυλα μαύρο περίγραμμα μόνο για να βάζεις τα κλάματα είναι...
Οι οθόνες δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα, που να δεις και Rolls Royce με αναλογικά όργανα... Αυτοκίνητα 300.000 Ευρώ σου λένε μετά...
ΔΕΝ υπάρχει virtual cockpit για αυτή την πλατφόρμα
Η νέα 1 όμως γιατί έχει; Ίδια πλατφόρμα δεν είναι με την Χ1; Όχι ότι μου αρέσουν τα ψηφιακά όργανα της BMW, τα βρίσκω κακόγουστα και δυσανάγνωστα - πολύ καλύτερα είναι τα αναλογικά της, αλλά δε νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.
Η νεα 1 εχει την 2η γενια της πλατφόρμας του Μινι οποτε όχι δεν είναι η ιδια πλατφορμα με Χ1 γιαυτο εχει και το ηλεκτρονικο ταμπλω.
-
Όχι δεν είναι, τουλάχιστον σε θέμα ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών. Είναι θέμα γενιάς, π.χ. τα πράγματα της γενιάς F δεν ταιριάζουν με την Ε, και της G με την F. Οπότε σε ένα LCI σειρά F δεν μπορεί να ταιριάξουν ηλεκτρονικά της γενιάς G.
Ακόμα και πολλές φορές ηλεκτρονικά της Ε των αρχικών μοντέλων δεν ταιριάζουν με τις τελευταίες γενιές των Ε.Ίσως τα λέω απλά (ή μπερδεμένα!?!), αλλά αυτό είναι το ζουμί, όπως μου είχε εξηγήσει κάποτε ο τεχνικός δντης του Σπανού.
Όσο για τα ηλεκτρονικά όργανα συμφωνώ μαζι σου Αλέξανδρε.
Είναι πολύ διαφορετικα τα αμαξια αυτα από γενια σε γενια. Περα από τα ηλεκτρονικα και στα μηχανικα εχουν διαφορες.
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Μην το ξαναπεις αυτο.
Αν μπεις στο site bmw usa, θα σου πεσουν τα σαγονια με τις εξευτελιστικες τιμες και τους σουπερ κινητηρες.
To 2015 που βρεθηκα στην Αμερικη, ειδα τιμη εκθεματος BMW M4 57.000$ ....!
Τι να λεμε τωρα!Με τους φορους και αλλα εξοδα και αρκετα εξτρα πραγματι 92$ χιλ εφτασε Μ4 στο Κοννεκτικατ. Ρε παιδες ρωτήστε ποσο κανουν αυτά τα αμαξια. Στην τιμη δεν περιλαμβανει φορους!
-
BMW X1 2016