-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Πρεπει να είναι το πακετο καπνιστη. Ριξε μια ματια στα αλλα Χ1 να δεις αν το εχουν. Ισως να μπορεις να το βαλεις. Βασικα είναι κατι σαν πλαστικο ποτηρι που βαζεις τις σταχτες και το αδειαζεις.Αυτό είναι. Κάνα €20 έχει σαν ανταλλακτικό για να το βάλεις μετα.
-
Να και η δίλιτρη βενζίνης 20i. Φυσικά μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και για τις μικρότερες εκδόσεις...
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20i -
Καλησπέρα...Μετά από αρκετές μέρες που δεν είχα μπεί περίμενα να δω και άλλους νέους κατόχους Χ1 με εντυπώσεις και σχόλια για το αυτοκίνητο...
Τι έγινε δεν παρέλαβε κανένας άλλος ή ο The_Emperor απολαμβάνει το προνόμιο του μοναδικού κατόχου στο φόρουμ;
Ρωτάω γιατί και εγώ παράγγειλα και δυστυχώς περιμένω (με ελάχιστες πια πιθανότητες για να προλάβω την απόσυρση)...
Αλήθεια ισχύει για αυτοκίνητα που θα εισαχθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου ή θα εκτελωνιστούν μέχρι 31/12 ; -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Να και η δίλιτρη βενζίνης 20i. Φυσικά μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και για τις μικρότερες εκδόσεις...
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20iΗ σχεδίαση του ταμπλό είναι απλή, οδηγοκεντρική και με υλικά καλά μεν, όχι όμως κορυφαία.
Ολα καλα, εδω ομως μας τα χαλασε λιγο η μπεμπα. Η X1 xDrive20i βγαζει 190 ιππους και η GLA 200 CDI 136;
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mercedes-benz-gla-200-cdi-136-ps
Ωραιο το αστερι, αλλα με 136 αλογα μενει πισω. Εχει βεβαια 4lt λιγοτερη μεση καταναλωση, αλλα τι να το κανω; -
Ο χρήστης iDriver έγραψε:
Καλησπέρα...Μετά από αρκετές μέρες που δεν είχα μπεί περίμενα να δω και άλλους νέους κατόχους Χ1 με εντυπώσεις και σχόλια για το αυτοκίνητο...
Τι έγινε δεν παρέλαβε κανένας άλλος ή ο The_Emperor απολαμβάνει το προνόμιο του μοναδικού κατόχου στο φόρουμ;
Ρωτάω γιατί και εγώ παράγγειλα και δυστυχώς περιμένω (με ελάχιστες πια πιθανότητες για να προλάβω την απόσυρση)...
Αλήθεια ισχύει για αυτοκίνητα που θα εισαχθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου ή θα εκτελωνιστούν μέχρι 31/12 ;Είναι πιθανό να υπάρξει μια μικρή παράταση στην απόσυρση.Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση.
-
Ο χρήστης iDriver έγραψε:
Αλήθεια ισχύει για αυτοκίνητα που θα εισαχθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου ή θα εκτελωνιστούν μέχρι 31/12 ;Καλημέρα! Πιστεύω ότι και ο nikigt είτε έχει παραλάβει είτε θα παραλάβει από μέρα σε μέρα. Επίσης, δεν μπαίνουν όλοι όσοι πήραν το αμάξι στο forum και το αμάξι δεν είναι και το πιο προσιτό οικονομικά, ώστε να πουλήσει πολύ, ιδιαίτερα με τους δίλιτρους κινητήρες που κυκλοφόρησαν πρώτοι. Όταν με το καλό έρθουν και οι πιο οικονομικοί κινητήρες πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλύτερα, γιατί είναι μια εξαιρετική κατασκευή.
Εγώ, επίσης, παρέλαβα από τους πρώτους για δύο λόγους :- Έκανα την παραγγελία πάρα πολύ νωρίς (λογικά από τους πρώτους...)
- Βρέθηκε (μάλλον από ακύρωση...) ημερομηνία παραγωγής μέσα στον Οκτώβριο (ενώ κανονικά θα βρισκόταν Νοέμβριο...) και έτσι το αμάξι ήρθε περίπου ένα μήνα νωρίτερα από ότι κανονικά.
Για την απόσυρση νομίζω ότι θα ισχύσει αυτό που έγραψε και ο Λεώ. Συνεπώς, θα έχουν και άλλοι την ευκαιρία να επωφεληθούν για ένα διάστημα για την αγορά και πιο ακριβών οχημάτων.
Αναφορικά με τα σχόλια για τα υλικά, προφανώς αυτός που έκανε την κριτική έχει μπει σε πολύ περισσότερα αυτοκίνητα από ότι εγώ για να συγκρίνει και ενδεχομένως να έχει δίκιο. Εγώ έχω πρόσφατες τις εικόνες από το Nissan Qashqai, το προηγούμενο Χ1, το προηγούμενο Passat (απλά έτυχε να μπω...), το Q3 και την GLA. Χωρίς όλα αυτά να ανήκουν στην ίδια κατηγορία, θα έλεγα ότι το νέο Χ1 είναι καλύτερο σε υλικά από τα 3 πρώτα που ανέφερα και τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με το Q3, αν όχι καλύτερο. Η GLA δεν ξέρω εάν έχει καλύτερα υλικά (μπορεί και να έχει...δεν θα μπορούσα να κρίνω με ασφάλεια από τα 5 λεπτά που έκατσα μέσα...), αλλά όταν μπήκα μέσα με εντυπωσίασε και σαν εικόνα, μάλλον περισσότερο και από την Χ1.
Δείτε τι γράφει εδώ όμως για την GLA ο κριτής :
'Ναι, θα ήθελα λίγο πιο προσεγμένα υλικά στο εσωτερικό, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει spoiler, που λεν και στο χωριό μου'.
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... cdi-136-psΕπίσης, το έχω ξαναγράψει, η GLA είναι λίγο υπερυψωμένο μεγαλούτσικο hatchback, δηλαδή δεν είναι SUV και δεν έχει χώρους ικανοποιητικούς για την κατηγορία (ή για μένα...). Γι' αυτό δεν αποτέλεσε επιλογή για μένα.
Sbr νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η Χ1 στην οποία αναφέρεσαι είναι δίλιτρη βενζίνη (20i), ενώ η GLA CDI πετρέλαιο. Κανονικά εάν ψάχνεις δίλιτρη βενζίνη και περίπου στα ίδια χρήματα με την 20i είναι η GLA 250 με 211 άλογα, άρα υπερτερεί από την αντίστοιχη Χ1 βενζίνης.
Από την άλλη εάν θέλεις να συγκρίνεις τις εκδόσεις με πετρέλαιο τότε η δίλιτρη GLA 200 CDI όντως υστερεί όσο γράφεις από την 20d της BMW. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20iΗ σχεδίαση του ταμπλό είναι απλή, οδηγοκεντρική και με υλικά καλά μεν, όχι όμως κορυφαία.
Ολα καλα, εδω ομως μας τα χαλασε λιγο η μπεμπα. Η X1 xDrive20i βγαζει 190 ιππους και η GLA 200 CDI 136;
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mercedes-benz-gla-200-cdi-136-ps
Ωραιο το αστερι, αλλα με 136 αλογα μενει πισω. Εχει βεβαια 4lt λιγοτερη μεση καταναλωση, αλλα τι να το κανω;Νομίζω πως η BMW για τα χρήματα που ζητά (όσο και αυτά αν φαίνονται πολλά σε πολλούς), δίνει την προβλεπόμενη ποιότητα και εν ολίγοις συνιστά μια τίμια πρόταση. Οι επιλογές βέβαια σε κάποια σημεία που λειτουργούν ως κράχτες μόνο χαμόγελα μου προκαλούν. Για παράδειγμα το ηχοσύστημα ακούγεται λιγάκι εξωτικό, στην πραγματικότητα είναι υπερεκτιμημένο. Με την ίδια φίρμα εμφανίζονταν φυσικά και το προηγούμενο μοντέλο. Φυσικά δεν περιμένω να δω mark levinson ή LEXICON αλλά μην τα παραλέμε κιόλας. Στην κατηγορία τιμής του... οι ενγνωσμένοι κατασκευαστες ηχοσυστημάτων αυτοκινητου μπορούν να επιδείξουν πολύ καλύτερες προτάσεις. Είπαμε όμως... Μιλάμε για ένα οχημα που αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στο 80% των θιασώτων της και θα πρέπει με λεπτομέρειες να τονίσει την διαφορετικότητα που επιζητεί και ο αγοραστής της. Παρόλο που το μειωμένο μήκος της σε συνδυασμό με το αυξημένο πλάτος βελτιώνει την οδική της συμπεριφορά, εντούτοις με χαλά το γεγονός πως αυξάνεται και το ύψος. Ναι μεν βελτιώνει την άνεση αλλά που να πάρει δίνει μια προοπτική πολυμορφικού στην Χ1 την οποία προσωπικά δεν χαιρετίζω. Μεγαλύτεροι χώροι από την προηγούμενη, καλύτερη οδική συμπεριφορά, παρόμοια ποιοτητα κατασκευής. Φυσικά η εξέλιξη της Χ1 οδήγησε σε κάτι καλύτερο. Όχι όμως σε αυτό που θα ήθελα. Αν φαίνομαι καυστικός τι να κάνουμε... Από την εταιρεία που έχει βγάλει απίστευτα όμορφα αυτοκίνητα όπως τέτοιο είναι το Χ3 ή η κορυφαία βάσει διαστάσεων που επιβάλει η κατηγορία της, 5άρα ή το Ζ3, θα περίμενα κάτι καλύτερο.
-
Το Χ1 είναι ένα υπερυψωμενο Active Tourer αρα θα εχει τα συν και τα πλην της μπροστοκινητης πλατφόρμας στην οποια βασιζεται.
-
Θα το γραφω για να μην παρεξηγουμε. Δεν παρακολουθω πλεον οπως εκανα παλια τον χωρο του αυτοκινητου. Οποτε οι αποριες μου ειναι πολλες και μπορει και χαζες. Για αυτο ρωταω εσας που ειστε πολυ καλυτερα πληροφορημενοι. Εμενα εμφανησιακα η GLA μου αρεσει οπως και η X1. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ποιο κοντα στην κατηγορια SUV η X1 ή η GLA. Για εμενα απο την στιγμη που ειναι ψηλο και μπαινει και στο χωμα αλλα ειναι και για την ασφαλτο το βαζω στα SUV.
Θα ηθελα καλυτερα υλικα στο ταμπλο. Δλδ θα ηθελα υλικα να ειναι τα top του ανταγωνισμου. Ομως η κριτικη των υλικων μπορει να ειναι και αυστηρη. Αλλο site μπορει να τα κρινει καλυτερα. Δεν εχω προσωπικα αποψη για να ξερω.
Τελικα η GLA σε πετρελαιο βγαζει 136 αλογα οταν η αντιστοιχη X1 βγαζει 190 αλογα; Η διαφορα ειναι χαωδης αν ειναι ετσι. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ωραιο το αστερι, αλλα με 136 αλογα μενει πισω. Εχει βεβαια 4lt λιγοτερη μεση καταναλωση, αλλα τι να το κανω;Νομίζω πως η BMW για τα χρήματα που ζητά (όσο και αυτά αν φαίνονται πολλά σε πολλούς), δίνει την προβλεπόμενη ποιότητα και εν ολίγοις συνιστά μια τίμια πρόταση. Οι επιλογές βέβαια σε κάποια σημεία που λειτουργούν ως κράχτες μόνο χαμόγελα μου προκαλούν. Για παράδειγμα το ηχοσύστημα ακούγεται λιγάκι εξωτικό, στην πραγματικότητα είναι υπερεκτιμημένο. Με την ίδια φίρμα εμφανίζονταν φυσικά και το προηγούμενο μοντέλο. Φυσικά δεν περιμένω να δω mark levinson ή LEXICON αλλά μην τα παραλέμε κιόλας. Στην κατηγορία τιμής του... οι ενγνωσμένοι κατασκευαστες ηχοσυστημάτων αυτοκινητου μπορούν να επιδείξουν πολύ καλύτερες προτάσεις. Είπαμε όμως... Μιλάμε για ένα οχημα που αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στο 80% των θιασώτων της και θα πρέπει με λεπτομέρειες να τονίσει την διαφορετικότητα που επιζητεί και ο αγοραστής της. Παρόλο που το μειωμένο μήκος της σε συνδυασμό με το αυξημένο πλάτος βελτιώνει την οδική της συμπεριφορά, εντούτοις με χαλά το γεγονός πως αυξάνεται και το ύψος. Ναι μεν βελτιώνει την άνεση αλλά που να πάρει δίνει μια προοπτική πολυμορφικού στην Χ1 την οποία προσωπικά δεν χαιρετίζω. Μεγαλύτεροι χώροι από την προηγούμενη, καλύτερη οδική συμπεριφορά, παρόμοια ποιοτητα κατασκευής. Φυσικά η εξέλιξη της Χ1 οδήγησε σε κάτι καλύτερο. Όχι όμως σε αυτό που θα ήθελα. Αν φαίνομαι καυστικός τι να κάνουμε... Από την εταιρεία που έχει βγάλει απίστευτα όμορφα αυτοκίνητα όπως τέτοιο είναι το Χ3 ή η κορυφαία βάσει διαστάσεων που επιβάλει η κατηγορία της, 5άρα ή το Ζ3, θα περίμενα κάτι καλύτερο.
Σπύρο, συμφωνώ μαζί σου ότι η BMW υπερκοστολογεί πολλά από αυτά που προσφέρει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν έβαλα πολλά εξτρά. Τα δίνει σε εξωφρενικές τιμές και δεν αξίζουν τα χρήματά τους.
Για την αύξηση του ύψους διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Το προηγούμενο Χ1 στα δικά μου μάτια μοιάζει με SW και όχι με SUV. Αυτό είναι SUV ή SAV όπως αρέσκεται να το ονομάζει η BMW.
Επίσης, δεν ξέρω αν το είδες από κοντά το νέο X1. Εγώ που τα είδα το ένα δίπλα στο άλλο στην αντιπροσωπεία το Χ1 διαφέρει σημαντικά από το Active Tourer. Το Χ1 δεν μοιάζει καθόλου με πολυμορφικό. Εάν έμοιαζε δεν θα το έπαιρνα γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου αυτού του στυλ τα αυτοκίνητα, αν και το Active tourer δεν μου μοιάζει άσχημο σε σχέση με άλλα...
Αναφορικά με το αν σε ικανοποιεί προφανώς η γνώμη σου είναι σεβαστή. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα της εταιρίας μπορεί να υστερεί όπως γράφεις, αν και νομίζω ότι κάποιος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν μπορεί να περιμένει από ένα SUV ίδια οδηγική συμπεριφορά με αυτήν ενός sedan ή του Z3. Για το Χ3 πάντως έχω διαβάσει το αντίθετο, ότι δηλαδή υστερεί οδηγικά από τη νέα Χ1. Ομολογώ πάντως ότι δεν την έχω οδηγήσει. Τέλος, σε σχέση με την προγούμενη Χ1 (έκανα 3 test drive ...) νομίζω ότι η νέα είναι σαφώς καλύτερη... -
Sbr μην απολογείσαι! Πολλοί εδώ μέσα δεν έχουμε τις γνώσεις άλλων (εγώ πρώτος και καλύτερος...που ρωτάω συνέχεια για να καλύψω μέρος της άγνοιάς μου....), αλλά αυτό δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για να γράφουμε!
Εγώ τις πληροφορίες για όσα σου έγραψα τις πήρα από εδώ :
http://www.gocar.gr/cars/MERCEDES-BENZ/GLA/ -
Sbr μην απολογείσαι! Πολλοί εδώ μέσα δεν έχουμε τις γνώσεις άλλων (εγώ πρώτος και καλύτερος...που ρωτάω συνέχεια για να καλύψω μέρος της άγνοιάς μου....), αλλά αυτό δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για να γράφουμε!
Εγώ τις πληροφορίες για όσα σου έγραψα τις πήρα από εδώ :
http://www.gocar.gr/cars/MERCEDES-BENZ/GLA/Thnx Emperor
-
Σπύρο, συμφωνώ μαζί σου ότι η BMW υπερκοστολογεί πολλά από αυτά που προσφέρει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν έβαλα πολλά εξτρά. Τα δίνει σε εξωφρενικές τιμές και δεν αξίζουν τα χρήματά τους.
Για την αύξηση του ύψους διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Το προηγούμενο Χ1 στα δικά μου μάτια μοιάζει με SW και όχι με SUV. Αυτό είναι SUV ή SAV όπως αρέσκεται να το ονομάζει η BMW.
Επίσης, δεν ξέρω αν το είδες από κοντά το νέο X1. Εγώ που τα είδα το ένα δίπλα στο άλλο στην αντιπροσωπεία το Χ1 διαφέρει σημαντικά από το Active Tourer. Το Χ1 δεν μοιάζει καθόλου με πολυμορφικό. Εάν έμοιαζε δεν θα το έπαιρνα γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου αυτού του στυλ τα αυτοκίνητα, αν και το Active tourer δεν μου μοιάζει άσχημο σε σχέση με άλλα...
Αναφορικά με το αν σε ικανοποιεί προφανώς η γνώμη σου είναι σεβαστή. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα της εταιρίας μπορεί να υστερεί όπως γράφεις, αν και νομίζω ότι κάποιος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν μπορεί να περιμένει από ένα SUV ίδια οδηγική συμπεριφορά με αυτήν ενός sedan ή του Z3. Για το Χ3 πάντως έχω διαβάσει το αντίθετο, ότι δηλαδή υστερεί οδηγικά από τη νέα Χ1. Ομολογώ πάντως ότι δεν την έχω οδηγήσει. Τέλος, σε σχέση με την προγούμενη Χ1 (έκανα 3 test drive ...) νομίζω ότι η νέα είναι σαφώς καλύτερη...Εχει πολλες ομοιοτητες με το Active tourer, πχ το ταμπλω ειναι το ιδιο. Το πατωμα ειναι το ιδιο αρα οδηγικα θα ειναι το ιδιο. Το παλιο Χ1 με το νεο ειναι διαφορετικα αμαξια μονο το ονομα ειναι το ιδιο.
-
wantone νόμιζα ότι η Σπύρος εστίαζε στην εμφάνιση και όχι στην οδήγηση...τώρα που το βλέπω πιο προσεκτικά μάλλον έχεις δίκιο!
-
Εχει πολλες ομοιοτητες με το Active tourer, πχ το ταμπλω ειναι το ιδιο. Το πατωμα ειναι το ιδιο αρα οδηγικα θα ειναι το ιδιο. Το παλιο Χ1 με το νεο ειναι διαφορετικα αμαξια μονο το ονομα ειναι το ιδιο...
Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως ο φίλος wantone πιθανό να έχει δίκιο και περίγραψε με ευθύτητα αυτό που σκεφτόμουν.
-
Γιατι στενοχωριεσαι; Αν θελεις να αγορασεις BMW η εταρεια εχει πολλες επιλογες και αν περιμενεις την καταλληλη στιγμη κανει και πολυ καλες εκπτωσεις. Αυτο που πρεπει να αποφασησεις αν θελεις πισωκινητο ´η μπροστοκινητο αμαξι. Στην δικια μου περιπτωση ηθελα πισωκινητο γιαυτο πηγα στην εταιρεια αυτη. Τωρα για το κοστος των εξτρα αν σου φαινονται ακριβα πηγαινε να δεις ποσο χρεωνει η Αουντι για τα ιδια πραγματα. Θα παθεις λουπαγκο. Το Χαρμον Καρντον ειναι ακριβο σαν εξτρα και η ποιοτητα ηχου ειναι μετρια στο καλυτερο αλλα πηρωνεις γιατι ειναι εργοστασιακο. Φυσικα μπορεις να βαλεις καλυτερο μετα με τα ιδια χρηματα ομως αλλα πρεπει να ξηλωσεις το αυτοκινητο. Παντως εγω δεν το εβαλα και εμεινα με το στανταρ, αθλιος ηχος αλλα οκ δεν αξιζε να πληρωσω για ηχοσυστημα. Αν ηθελα να ριξω και αλλα λεφτα στο αμαξι θα επερνα καποιο αλλο εξτρα, πχ μπροστινους αισθητηρες.
-
Παίδες ακόμη και να ισχύει αυτό που γράφετε δεν βρίσκω τον λόγο γιατί είναι κακό. Δηλαδή το tourer έχει κακή οδηγική συμπεριφορά; Από τη μέχρι τώρα δική μου εμπειρία (κοντεύω 2000 χλμ με το Χ1...) το αμάξι έχει έναν πραγματικά δυνατό κινητήρα που δεν σε κρεμάει ποτέ σε καμιά προσπέραση, στρίβει πάρα πολύ καλά χωρίς κλίσεις (σε στροφές πολύ κλειστές που το έχω δοκιμάσει ανταποκρίθηκε άριστα χωρίς να φύγει εκατοστό από την πορεία του...απλά ακόμη δεν το έχω τερματίσει, περισσότερο γιατί δεν ξέρω πόσο εμπιστοσύνη μπορώ να έχω στα λάστιχα...) εμπνέοντας απόλυτη εμπιστοσύνη και στον τομέα αυτόν. Το μόνο 'αρνητικό' που έχω βρει είναι το ότι το τιμόνι θα το ήθελα ένα κλικ πιο 'κοφτό', αν και στο sport mode νομίζω ότι γίνεται έτσι όπως το θέλω (ενώ στο eco mode είναι λιγότερο άμεσο...)
Οι κριτικές όλες επίσης γράφουν τα καλύτερα για το στήσιμο του αμαξιού. Πραγματικά περιμένω και άλλους να παραλάβουν και να γράψουν γνώμη, για να δω και εγώ μήπως κάτι δεν το έχω εκτιμήσει σωστά...
Δεν κάνετε και εσείς ένα test drive να μου πείτε γνώμη;;; -
Από χτυπήματα, συντονισμους, τζιτζιρισματα κλπ ήχους κατά την κίνηση ή το ρελαντί έχεις ακούσει κάτι;
-
Πιθανό να το δούμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση ενός γερασμένου hrv...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Από χτυπήματα, συντονισμους, τζιτζιρισματα κλπ ήχους κατά την κίνηση ή το ρελαντί έχεις ακούσει κάτι;Τίποτα απολύτως
Και έχει τρομερή ηχομόνωση το αμάξι. Πηγαίνεις με 150 και μιλάς με τους άλλους στην καμπίνα όσο πιο σιγά μπορείς (είχα τις μικρές να κοιμούνται...) και σε ακούνε τέλεια. Και όταν φτάνεις μετά από ταξίδι ούτε πονοκέφαλοι, ούτε βαρύ κεφάλι κτλ. Τα γράφω αυτά γιατί στο προηγούμενο αμάξι μου η ηχομόνωση ήταν κάτω του μετρίου...πιθανότατα επειδή είχαν φθαρεί κάπως και τα λάστιχα στις πόρτες...
BMW X1 2016