Ο χρήστης iDriver έγραψε:
Καλησπέρα...Μετά από αρκετές μέρες που δεν είχα μπεί περίμενα να δω και άλλους νέους κατόχους Χ1 με εντυπώσεις και σχόλια για το αυτοκίνητο...
Τι έγινε δεν παρέλαβε κανένας άλλος ή ο The_Emperor απολαμβάνει το προνόμιο του μοναδικού κατόχου στο φόρουμ;
Ρωτάω γιατί και εγώ παράγγειλα και δυστυχώς περιμένω (με ελάχιστες πια πιθανότητες για να προλάβω την απόσυρση)...
Αλήθεια ισχύει για αυτοκίνητα που θα εισαχθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου ή θα εκτελωνιστούν μέχρι 31/12 ;
Καλημέρα! Πιστεύω ότι και ο nikigt είτε έχει παραλάβει είτε θα παραλάβει από μέρα σε μέρα. Επίσης, δεν μπαίνουν όλοι όσοι πήραν το αμάξι στο forum και το αμάξι δεν είναι και το πιο προσιτό οικονομικά, ώστε να πουλήσει πολύ, ιδιαίτερα με τους δίλιτρους κινητήρες που κυκλοφόρησαν πρώτοι. Όταν με το καλό έρθουν και οι πιο οικονομικοί κινητήρες πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλύτερα, γιατί είναι μια εξαιρετική κατασκευή.
Εγώ, επίσης, παρέλαβα από τους πρώτους για δύο λόγους :
- Έκανα την παραγγελία πάρα πολύ νωρίς (λογικά από τους πρώτους...)
- Βρέθηκε (μάλλον από ακύρωση...) ημερομηνία παραγωγής μέσα στον Οκτώβριο (ενώ κανονικά θα βρισκόταν Νοέμβριο...) και έτσι το αμάξι ήρθε περίπου ένα μήνα νωρίτερα από ότι κανονικά.
Για την απόσυρση νομίζω ότι θα ισχύσει αυτό που έγραψε και ο Λεώ. Συνεπώς, θα έχουν και άλλοι την ευκαιρία να επωφεληθούν για ένα διάστημα για την αγορά και πιο ακριβών οχημάτων.
Αναφορικά με τα σχόλια για τα υλικά, προφανώς αυτός που έκανε την κριτική έχει μπει σε πολύ περισσότερα αυτοκίνητα από ότι εγώ για να συγκρίνει και ενδεχομένως να έχει δίκιο. Εγώ έχω πρόσφατες τις εικόνες από το Nissan Qashqai, το προηγούμενο Χ1, το προηγούμενο Passat (απλά έτυχε να μπω...), το Q3 και την GLA. Χωρίς όλα αυτά να ανήκουν στην ίδια κατηγορία, θα έλεγα ότι το νέο Χ1 είναι καλύτερο σε υλικά από τα 3 πρώτα που ανέφερα και τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με το Q3, αν όχι καλύτερο. Η GLA δεν ξέρω εάν έχει καλύτερα υλικά (μπορεί και να έχει...δεν θα μπορούσα να κρίνω με ασφάλεια από τα 5 λεπτά που έκατσα μέσα...), αλλά όταν μπήκα μέσα με εντυπωσίασε και σαν εικόνα, μάλλον περισσότερο και από την Χ1.
Δείτε τι γράφει εδώ όμως για την GLA ο κριτής :
'Ναι, θα ήθελα λίγο πιο προσεγμένα υλικά στο εσωτερικό, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει spoiler, που λεν και στο χωριό μου'.
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... cdi-136-ps
Επίσης, το έχω ξαναγράψει, η GLA είναι λίγο υπερυψωμένο μεγαλούτσικο hatchback, δηλαδή δεν είναι SUV και δεν έχει χώρους ικανοποιητικούς για την κατηγορία (ή για μένα...). Γι' αυτό δεν αποτέλεσε επιλογή για μένα.
Sbr νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η Χ1 στην οποία αναφέρεσαι είναι δίλιτρη βενζίνη (20i), ενώ η GLA CDI πετρέλαιο. Κανονικά εάν ψάχνεις δίλιτρη βενζίνη και περίπου στα ίδια χρήματα με την 20i είναι η GLA 250 με 211 άλογα, άρα υπερτερεί από την αντίστοιχη Χ1 βενζίνης.
Από την άλλη εάν θέλεις να συγκρίνεις τις εκδόσεις με πετρέλαιο τότε η δίλιτρη GLA 200 CDI όντως υστερεί όσο γράφεις από την 20d της BMW.