-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σκέφτηκα κάποιες απλές κουβέρτες τύπου :
http://www.praktiker.gr/p/antiolisthiti ... tg83-57344
http://www.pancarshop.gr/index.php?targ ... _id=907576
για 2 λόγους :- φοβάμαι ότι οι απλές αλυσίδες μπορεί να αφήσουν σημάδια στις ζάντες
- Αυτά φαίνονται να μπαίνουν πιο εύκολα...
Τι θα με συμβούλευες (και εσύ και όποιος άλλος ξέρει);
Oι κουβέρτες δουλεύουν αρκετά καλά και σαφώς μπαίνουν πιο εύκολα και δεν προκαλούν και φθορές. Μειονέκτημα ότι έχουν περιορισμένη αντοχή και με την χρήση φθείρονται.
Η καλύτερη λύση (οικονομικά τσιμπάει όμως) είναι να επενδύσεις σε 4 χειμερινά ελαστικά. Θα τα χρησιμοποιείς αρκετά στα Ιωάννινα, προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση στο κρύο και σε χιόνι, λάσπες κλπ. και εάν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα τον χρόνο ουσιαστικά θα είναι σαν να έχεις προπληρώσει τα επόμενα ελαστικά σου. Θα τα φοράς όσο η θερμοκρασία είναι κάτω από 7oC (άντε 10oC αλλά όχι σε πιο ζεστό κλίμα), δλδ. πρακτικά 3-6 μήνες τον χρόνο (δεν ξέρω καλά το κλίμα στα Ιωάννινα!).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σκέφτηκα κάποιες απλές κουβέρτες τύπου :
για 2 λόγους :- φοβάμαι ότι οι απλές αλυσίδες μπορεί να αφήσουν σημάδια στις ζάντες
Oι κουβέρτες δουλεύουν αρκετά καλά και σαφώς μπαίνουν πιο εύκολα και δεν προκαλούν και φθορές. Μειονέκτημα ότι έχουν περιορισμένη αντοχή και με την χρήση φθείρονται.
Η καλύτερη λύση (οικονομικά τσιμπάει όμως) είναι να επενδύσεις σε 4 χειμερινά ελαστικά. Θα τα χρησιμοποιείς αρκετά στα Ιωάννινα, προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση στο κρύο και σε χιόνι, λάσπες κλπ. και εάν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα τον χρόνο ουσιαστικά θα είναι σαν να έχεις προπληρώσει τα επόμενα ελαστικά σου. Θα τα φοράς όσο η θερμοκρασία είναι κάτω από 7oC (άντε 10oC αλλά όχι σε πιο ζεστό κλίμα), δλδ. πρακτικά 3-6 μήνες τον χρόνο (δεν ξέρω καλά το κλίμα στα Ιωάννινα!).
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Δύσκολο να πάρω και χιονολάστιχα. Πέρα από το ότι δεν έχω αρκετό χώρο να τα αποθηκεύσω, είναι υπερβολή θεωρώ για λίγες μέρες χιόνι όλο το χρόνο.
PS για τους έχοντες τη...μύγα : Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης κάποιου που απεγνωσμένα αναζητά προσοχή...είναι η αδιαφορία! Συνεπώς, για τέτοιους μη χάνετε χρόνο στο πληκτρολόγιο άδικα...
-
Βαλε καμια φωτο του εργαλείου πατριώτη και όπως λες.... don't feed the trolls!!
-
Για κουβερτες ενδιαφερομαι και εγω αλλα δεν ξερω αν θα εχω προβλημα λογω 245-40-17 διαστασεων. Επισης θελω χαμηλο κοστος γιατι απλα θα τις εχω να βρισκονται αν με πιασει χιονι σε καποιο ταξιδι.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βαλε καμια φωτο του εργαλείου πατριώτη και όπως λες.... don't feed the trolls!!Δώσε μου λίγο χρόνο!! ...δυο δουλειές δουλεύουμε και μόλις πατάω σπίτι (νύχτα...) πέφτουν πάνω μου οι κόρες να με φάνε!!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Για κουβερτες ενδιαφερομαι και εγω αλλα δεν ξερω αν θα εχω προβλημα λογω 245-40-17 διαστασεων. Επισης θελω χαμηλο κοστος γιατι απλα θα τις εχω να βρισκονται αν με πιασει χιονι σε καποιο ταξιδι.wantone όλοι μου λένε ότι σκίζονται εύκολα και ότι χρειάζεται αρκετό χιόνι, όχι απλά να έχει ρίξει λίγο...
-
Δύσκολο να πάρω και χιονολάστιχα. Πέρα από το ότι δεν έχω αρκετό χώρο να τα αποθηκεύσω, είναι υπερβολή θεωρώ για λίγες μέρες χιόνι όλο το χρόνο.Μην τα βλέπεις ως χιονολάστιχα, αλλά ως χειμερινά, αφού επί της ουσίας αυτό είναι: λάστιχα για όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από 7oC...έχουν πολύ καλύτερη πρόσφυση στο κρύο οδόστρωμα. Δεν ξέρω τις θερμοκρασίες στα Ιωάννινα και στις διαδρομές που κινείσαι, αλλά εάν είναι κάτω από τους 7oC για πάνω από 3-4 μήνες, τότε αξίζουν (ταπεινή μου άποψη).
-
-
Επειδή μένω Γιάννενα οι αλυσίδες θα χρειαστούν σίγουρα κάποιες φορές το χρόνο. Δεν πηγαίνω χιονοδρομικά, βουνά και τέτοια, αλλά χιονίζει και μέσα στην πόλη 1-2 φορές το χρόνο...Δεν μιλάμε συνήθως για χιόνι σε ύψος, αλλά ο δρόμος μπορεί να γεμίσει με χιόνι, λάσπες, γλίτσα κτλ. και μένω και σε μεγάλη ανηφόρα που δεν περνάνε συχνά αυτοκίνητα (είναι δρόμος αδιέξοδο...). Σκέφτηκα κάποιες απλές κουβέρτες τύπου :
Kατι περι ελαστικων για αυτες τις περιπτωσεις ειχα αναφερει, παλαιοτερα...
...Σημαντικο επισης για οσους σκεφτονται και light off road καταστασεις, αποδρασεις σε χιονισμενες περιοχες κτλ , οτι τα 'μαγικα' (μοναδικα θερινα ελαστικα με πιστοποιηση χειμερινων!) Cross-climate της michelin, τουλαχιστον προς το παρον διατιθενται μεχρι και τις 17 ιντσες, οχι παραπανω...
και προσωπικα θα ηταν απο τις πρωτες μου κινησεις, (μαζι με την επιλογη της εξτρα ρεζερβας αναγκης) δηλαδη την αλλαγη των στανταρ RFT που βαζει η Bmw, με την τοποθετηση των crossclimate, που ομως εχουν επισημη πιστοποιηση και πληρουν τις νομιμες προδιαγραφες ενος χειμερινου ελαστικου, σε χωρες-περιοχες που απαιτειται η χρηση τετοιων...
Περισσοτερα, εδω:
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-crossclimate...και μερικα video, οπως εδω, μια ανηφορικη διαδρομη-συγκρτικο σε χιονισμενη επιφανεια, με και χωρις τα crossclimate:
δοκιμαστικο-διαφημιση της Michelin:
-
Κοστος;
-
Στην διασταση 225/55/17 που αν θυμαμαι καλα ειναι των στανταρ τροχων της νεας Χ1, σε μια προχειρη αναζητηση στο Skroutz.gr καπου γυρω στα 650 ευρω η τετραδα.
Νομιζω παντως φθηνοτερα απο αντιστοιχης διαστασης RFT που φοραει στανταρ η X1...
Μεχρι στιγμης τα συγκεκριμενα βγαινουν απο 15'-17' (βγαζει και σε 225/45/17 που αν θυμαμαι καλα ειναι η διασταση των μπροστινων στην δικη σου με το M-pack, αλλα για τα πισω 245/40/17 οχι) και λεγεται οτι απο το 2016 ισως βγαλουν και σε 18'... -
Μετά από τις 'αταξίες' των προηγούμενων ημερών, είπα να δοκιμάσω και το ακριβώς αντίθετο : Ξεκίνησα τη διαδρομή Γιάννενα - Καλπάκι με ψιλόβροχο και ελάχιστη κίνηση. Μηδένισα το trip computer και έβαλα ένα 'νοητό' αβγό κάτω από πόδι του γκαζιού προσπαθώντας να πετύχω την ελάχιστη κατανάλωση. Βρήκα ελάχιστα αμάξια στον δρόμο και έκανα πολύ λίγες και εύκολες προσπεράσεις. Η ταχύτητα ήταν γύρω στα 90-100 με κάτω από τις 2000 στροφές συνέχεια...Το αμάξι πήγαινε πραγματικά άνετα με μηδαμινή πίεση. Το βράδυ (γύρω στις 10...) επέστρεψα όπως πάντα με εντελώς άδειο δρόμο και αρκετά δυνατή βροχή, αλλά με ακριβώς ίδια οδηγική συμπεριφορά. Συνολικά έκανα 70 χιλιόμετρα έτσι. Το trip computer δείχνει κατανάλωση 5,1 για το σύνολο της διαδρομής. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι, αλλά και 6 να είναι η πραγματική κατανάλωση φαίνεται τελικά ότι ανάλογα με το πώς θα το πας αντίστοιχα και θα κάψει, ιδίως σε ανοιχτό δρόμο.
Τις προηγούμενες μέρες είχα κατανάλωση 8 αλλά τα περισσότερα χιλιόμετρα ήταν μέσα στην πόλη και σε κάθε ευκαιρία δοκίμαζα την επιτάχυνση και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Θα κάνω και άλλες δοκιμές και φυσικά θα περιμένω να αδειάσει το ρεζερβουάρ, για να κρίνω εκεί τι ακριβώς παίζει (αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη...)
-
https://www.youtube.com/watch?v=dSVejCn0IAo
ωραίο βίντεο για να δουμε το συστημα active guard που είναι στο στανταρ εξοπλισμό.https://www.youtube.com/watch?v=FJUVyOdihAs
άλι κραζουν για road noise....Emperor σε ζηλεύω...περιμενουμε αναλογο βίντεο-φωτογραφίες.... Αν θες να δεις καταναλωση ελα Αθήνα...να δουμε την Χ1 και μεις..
-
Σε μικτές πλέον διαδρομές (και πόλη και επαρχιακός δρόμος...αν και όπως έχω πει εγώ κάνω πολύ περισσότερα χιλιόμετρα εκτός...) η μέση κατανάλωση πάει να σταθεροποιηθεί γύρω στο 6,5...Ομολογώ πάντως ότι εδώ και μια βδομάδα οδηγώ πολύ ήπια...ίσως και επειδή είμαι πτώμα στην κούραση από τη δουλειά.
nikigt κανένα νέο για το πότε παραλαμβάνεις;
Όποιος θελήσει φωτογραφίες ας μου στείλει το mail του με pm... -
Καλορίζικο Emperor,
φοβερό αμάξι
Το είδα απο κοντά στην έκθεση αυτοκινήτου και έπαθα πλάκα.Κάτι διάβασα σε ενα γερμανικό άρθρο οτι ίσως θα βγει και xdrive δηλαδή τετρακίνηση στους 3 κυλίνδρους κινητήρες,
Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ καλό. -
Ευχαριστώ πολύ! Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εύχομαι να αποδειχθεί καλοτάξιδο και αξιόπιστο για να μην έχω περιπέτειες! Κοιτάζεις για αμάξι και εσύ...
-
Να είσαι σίγουρος οτι θα είναι αξιόπιστο και καλοτάξιδο,
το αμάξι είναι κορυφαίο !
Ναι και εγω κοιτάζω αλλα είναι δύσκολο να βρω αυτό που θέλω στα κυβικά εως 1600
Συνήθως δεν έχουν τετρακίνηση η δεν έχουν αυτόματο
Ψάχνω περισσότερο για βενζίνη γιατί κάνω πολύ λίγα χιλιόμετρα, περίπου 6-7 χιλιάδες τον χρόνο και πολύ κοντινές αποστάσεις και δεν νομίζω να με συμφέρει το πετρέλαιο.
Για SUV παω αλλα δεν θα μου κάνει εντύπωση να καταλήξω τελικά σε κανα BMW 1 η κανα astra
Γενικά μπέρδεμα, την μια μου αρέσει το ενα με το αλλο κλπ
Αν βέβαια ισχύει αυτό που διάβασα για την X1 οτι υπάρχει περίπτωση να βγει με τετρακίνηση και τρικύλινδρο νομίζω οτι θα το αγοράσω σίγουρα. -
δες και το jeep!
-
Το Jeep το κοιτάω εδω και καιρό και μου αρέσει πάρα πολύ, στην Γυναίκα δεν αρέσει εμφανισιακά καθόλου
Βασικά απο SUV δεν της αρέσει σχεδόν τίποτα εκτός απο την BMW X1 μόλις το είδε έπαθε πλάκα -
Ο χρήστης billipapa100 έγραψε:
Βασικά απο SUV δεν της αρέσει σχεδόν τίποτα εκτός απο την BMW X1 μόλις το είδε έπαθε πλάκαsame here...μόνο που πρόσθεσε 'θες και bmw τρομάρα σου!!'
BMW X1 2016