-
Τα 'μαμά' δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και ποιοτικότερα στο εμπόριο και φυσικά οι τιμές διαφέρουν. Ο κατασκευαστής κοιτάει να κρατάει μια ισορροπία ποιότητας/τιμής, δεν βάζει απαραίτητα ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται. Αν θες βάζεις επώνυμα aftermarket που μπορεί να είναι πολύ καλύτερα και ακριβότερα ή μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας και φτηνότερα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιο εξάρτημα είναι ειδικά φτιαγμένο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο εμπόριο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα 'μαμά' δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και ποιοτικότερα στο εμπόριο και φυσικά οι τιμές διαφέρουν. Ο κατασκευαστής κοιτάει να κρατάει μια ισορροπία ποιότητας/τιμής, δεν βάζει απαραίτητα ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται. Αν θες βάζεις επώνυμα aftermarket που μπορεί να είναι πολύ καλύτερα και ακριβότερα ή μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας και φτηνότερα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιο εξάρτημα είναι ειδικά φτιαγμένο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο εμπόριο.+1
-
Τα 'μαμά' δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και ποιοτικότερα στο εμπόριο και φυσικά οι τιμές διαφέρουν. Ο κατασκευαστής κοιτάει να κρατάει μια ισορροπία ποιότητας/τιμής, δεν βάζει απαραίτητα ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται. Αν θες βάζεις επώνυμα aftermarket που μπορεί να είναι πολύ καλύτερα και ακριβότερα ή μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας και φτηνότερα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιο εξάρτημα είναι ειδικά φτιαγμένο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο εμπόριο.Αν μιλάμε για καλύτερα από τα γνήσια συμφωνώ Αλέξανδρε. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι, στα φρένα, στα ελαστικά και στην ανάρτηση, αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα καλό είναι να μην κάνουμε τσιγκουνιές για το δικό μας καλό.
-
Τα 'μαμά' δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και ποιοτικότερα στο εμπόριο και φυσικά οι τιμές διαφέρουν. Ο κατασκευαστής κοιτάει να κρατάει μια ισορροπία ποιότητας/τιμής, δεν βάζει απαραίτητα ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται. Αν θες βάζεις επώνυμα aftermarket που μπορεί να είναι πολύ καλύτερα και ακριβότερα ή μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας και φτηνότερα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιο εξάρτημα είναι ειδικά φτιαγμένο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο εμπόριο.Μιας και λέμε για aftermarket θα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις γιατί καμμιά φορά πληρώνεις για να μάθεις.
Το 2001 δίνει η σύζυγος το 106 rallye 1,3 και αγοράζει 106 rallye 1,6 16ν. Πρώτη βελτίωση μιας και δεν θέλαμε να πειράξουμε κινητήρα η ανάρτηση. Εκείνη την εποχή όλοι λέγανε bilstein κίτρινα και τρίποντο χαμήλωμα όπως και καναμε.
Θα στρίβει μάστορα?
Τρένο μόνο που θα είναι λίγο πιο σκληρό
Προχτές εκτροχιάστηκε ένα στο Λιανοκλάδι με 50 χλμ.
Τι είναι αυτά που λες τόσα χρόνια μάστορας.
Στην Αττική οδό και στα Μέγαρα πήγαινε καλά σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο η τράνταξη ήταν άνευ προηγουμένου. Μάλιστα μια Κυριακή που γυρίσαμε από τη θάλασσα είχα την ανάκληση των πίσω παραθύρων ανοιχτή ώσπου από τους κραδασμούς ξεβιδωθηκαν οι βίδες από το παράθυρο και παραλιγο να φύγει στον δρόμο. Την άλλη μέρα το πρωί βόλτα από lion αγορα εργοστασιακών αμορτισέρ και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Δεύτερη απόπειρα με βελτίωση στα φρενα. Μιας και θέλαμε να κρατήσουμε την άσπρη ραλλοζαντα θα μέναμε με τις ίδιες δαγκανες, οπότε αλλαγή υγρού φρένων, σωληνάκια αεροπορικού τύπου,δίσκοι OMP και τακάκια ds 2500 μιας και όλοι αυτό πρότειναν σαν το καλύτερο. Καλό ήταν αλλά μόνο όταν ήταν ζεστό ή μάλλον καυτό δηλαδή σε καμμιά κατάβαση ή σε περιβάλλον πίστας, σε όλες τις άλλες συνθήκες απλά δεν δούλευε. Μάλιστα Δεκέμβρη μήνα στην εθνική έγινα ο ιδρυτής του κινήματος 'δεν πληρώνω' μόνο που εγώ δεν σήκωσα την μπάρα αλλά παραλίγο να την πάρω μαζί μου. Μετά τόσα χιλιόμετρα στην εθνική και με κρύα φρένα απλά το τακακι δεν δούλευε με τίποτε.
Ξανά lion και αλλαγη. Το ωραίο είναι ότι ο μηχανικός μου μου είπε ότι τα τακάκια που μου έβγαλε τα έβαλε σε άλλο αυτοκίνητο δωρεάν.
Από τότε τα πειράματα τέλος ότι θέλω το παίρνω από αντιπροσωπεία και τέλος. -
Τα 'μαμά' δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και ποιοτικότερα στο εμπόριο και φυσικά οι τιμές διαφέρουν. Ο κατασκευαστής κοιτάει να κρατάει μια ισορροπία ποιότητας/τιμής, δεν βάζει απαραίτητα ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται. Αν θες βάζεις επώνυμα aftermarket που μπορεί να είναι πολύ καλύτερα και ακριβότερα ή μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας και φτηνότερα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιο εξάρτημα είναι ειδικά φτιαγμένο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο εμπόριο.Μιας και λέμε για aftermarket θα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις γιατί καμμιά φορά πληρώνεις για να μάθεις.
Το 2001 δίνει η σύζυγος το 106 rallye 1,3 και αγοράζει 106 rallye 1,6 16ν. Πρώτη βελτίωση μιας και δεν θέλαμε να πειράξουμε κινητήρα η ανάρτηση. Εκείνη την εποχή όλοι λέγανε bilstein κίτρινα και τρίποντο χαμήλωμα όπως και καναμε.
Θα στρίβει μάστορα?
Στην Αττική οδό και στα Μέγαρα πήγαινε καλά σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο η τράνταξη ήταν άνευ προηγουμένου. Μάλιστα μια Κυριακή που γυρίσαμε από τη θάλασσα είχα την ανάκληση των πίσω παραθύρων ανοιχτή ώσπου από τους κραδασμούς ξεβιδωθηκαν οι βίδες από το παράθυρο και παραλιγο να φύγει στον δρόμο. Την άλλη μέρα το πρωί βόλτα από lion αγορα εργοστασιακών αμορτισέρ και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Δεύτερη απόπειρα με βελτίωση στα φρενα. Μιας και θέλαμε να κρατήσουμε την άσπρη ραλλοζαντα θα μέναμε με τις ίδιες δαγκανες, οπότε αλλαγή υγρού φρένων, σωληνάκια αεροπορικού τύπου,δίσκοι OMP και τακάκια ds 2500 μιας και όλοι αυτό πρότειναν σαν το καλύτερο. Καλό ήταν αλλά μόνο όταν ήταν ζεστό ή μάλλον καυτό δηλαδή σε καμμιά κατάβαση ή σε περιβάλλον πίστας, σε όλες τις άλλες συνθήκες απλά δεν δούλευε. Μάλιστα Δεκέμβρη μήνα στην εθνική έγινα ο ιδρυτής του κινήματος 'δεν πληρώνω' μόνο που εγώ δεν σήκωσα την μπάρα αλλά παραλίγο να την πάρω μαζί μου. Μετά τόσα χιλιόμετρα στην εθνική και με κρύα φρένα απλά το τακακι δεν δούλευε με τίποτε.
Ξανά lion και αλλαγη. Το ωραίο είναι ότι ο μηχανικός μου μου είπε ότι τα τακάκια που μου έβγαλε τα έβαλε σε άλλο αυτοκίνητο δωρεάν.
Από τότε τα πειράματα τέλος ότι θέλω το παίρνω από αντιπροσωπεία και τέλος. -
Τα textar είναι επωνυμα και δοκιμασμένα τακάκια και δεν αποτελούν ρίσκο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για συγκεκριμένο αμάξι, συγκεκριμένο ανταλλακτικό και δοκιμασμένη λύση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο και μάστορα με πειρα δεκαετιών. Μήπως έχουμε ξεφυγει λίγο;
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Τα 'μαμά' δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και ποιοτικότερα στο εμπόριο και φυσικά οι τιμές διαφέρουν. Ο κατασκευαστής κοιτάει να κρατάει μια ισορροπία ποιότητας/τιμής, δεν βάζει απαραίτητα ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται. Αν θες βάζεις επώνυμα aftermarket που μπορεί να είναι πολύ καλύτερα και ακριβότερα ή μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας και φτηνότερα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιο εξάρτημα είναι ειδικά φτιαγμένο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ελεύθερο εμπόριο.
Μιας και λέμε για aftermarket θα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις γιατί καμμιά φορά πληρώνεις για να μάθεις.
Θα στρίβει μάστορα?
Από τότε τα πειράματα τέλος ότι θέλω το παίρνω από αντιπροσωπεία και τέλος.After market δεν σημαίνει απαραίτητα και ανταλλακτικά-δράκοι για αγώνες. Μπορεί να είναι παρόμοια με τα εργοστασιακά ή κι οτιδήποτε άλλο που όμως καλύπτει τις ανάγκες μας, για παράδειγμα ένα πιο μαλακό τακάκι ή ένα πιο σφιχτό αμορτισέρ αν δεν μας άρεσαν τα εργοστασιακά. Πάντως τα μαμά είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή.
-
Τα εργοστασιακά αναλώσιμα (εν προκειμένω τα τακάκια) είναι σίγουρα δοκιμασμένα σκληρά από τις εταιρείες για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά και κατασκευασμένα για να υπερ καλύπτουν τον μέσο οδηγό. Πάντα υπάρχει το καλύτερο αλλά πολλές φορές απαιτεί συμβιβασμούς.
Τα textar είναι μια χαρά τακάκια αλλά όχι ίδια με τα εργοστασιακά. Όταν μπορώ να τα βάλω σε παρόμοια τιμή με τα εργοστασιακά γιατί να τα επιλέξω? Δεν μιλάμε για τακάκι βελτίωσης αλλά για τακάκι αντικατάστασης (oem). Απλά τα προτείνουν τα συνεργεία bmw σαν μια οικονομική για τον πελάτη/αξιόπιστη εναλλακτική λύση κερδίζοντας μάλιστα περισσότερο από τα αντίστοιχα εργοστασιακά -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Τα εργοστασιακά αναλώσιμα (εν προκειμένω τα τακάκια) είναι σίγουρα δοκιμασμένα σκληρά από τις εταιρείες για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά και κατασκευασμένα για να υπερ καλύπτουν τον μέσο οδηγό. Πάντα υπάρχει το καλύτερο αλλά πολλές φορές απαιτεί συμβιβασμούς.
Τα textar είναι μια χαρά τακάκια αλλά όχι ίδια με τα εργοστασιακά. Όταν μπορώ να τα βάλω σε παρόμοια τιμή με τα εργοστασιακά γιατί να τα επιλέξω? Δεν μιλάμε για τακάκι βελτίωσης αλλά για τακάκι αντικατάστασης (oem). Απλά τα προτείνουν τα συνεργεία bmw σαν μια οικονομική για τον πελάτη/αξιόπιστη εναλλακτική λύση κερδίζοντας μάλιστα περισσότερο από τα αντίστοιχα εργοστασιακάΕμένα για τα μαμά μου είπαν 220 και για τα textar 110...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τα textar είναι μια χαρά τακάκια αλλά όχι ίδια με τα εργοστασιακά. Όταν μπορώ να τα βάλω σε παρόμοια τιμή με τα εργοστασιακά γιατί να τα επιλέξω? Δεν μιλάμε για τακάκι βελτίωσης αλλά για τακάκι αντικατάστασης (oem). Απλά τα προτείνουν τα συνεργεία bmw σαν μια οικονομική για τον πελάτη/αξιόπιστη εναλλακτική λύση κερδίζοντας μάλιστα περισσότερο από τα αντίστοιχα εργοστασιακάΕμένα για τα μαμά μου είπαν 220 και για τα textar 110...
Ενταξει να σου πω δε θα μπορουσα να με φανταστω με αμαξι τοσων χιλιαδων να κανω σκοντο για 100€...
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εμένα για τα μαμά μου είπαν 220 και για τα textar 110...Και σε εμένα τα ίδια είπαν αλλά επί δύο (εμπρός-πίσω).
440 τα μαμά και 220 τα textar. Τελικά έβαλα τα μαμά με 280 και με αλλαγή υγρών φρένων. Τα textar μπορείς να τα βρεις αρκετά φθηνότερα.Στάλθηκε από το VF-1397 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Που τα βρήκες τα μαμα τόσο ;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Που τα βρήκες τα μαμα τόσο ;220 τα πίσω μόνο (αν δεν έγινε αντιληπτό!)
στην αντιπροσωπεία! -
Βασίλη καλημέρα ! στο mrclouzo πήγαινε η ερώτηση που λέει ότι τα βρήκε φθηνότερα
-
Το έγραψα και σε προηγούμενο post, αγορά από ebay.de και τοποθέτηση σε εξειδικευμένο συνεργείο BMW.
Στάλθηκε από το VF-1397 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν ξέρω αν υπερβάλουν στο βίντεο σχετικά με τακάκια που δεν είναι της bmw. Μπορεί να βρήκαν ότι χειρότερο τακάκι κυκλοφορεί και με αυτό να συγκρίναν τα εργαστασιακά. Είναι όμως ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει πως τουλάχιστον στην bmw μελετάνε το τι τακάκια θα βάλουν. Το ίδιο πιστεύω κάνουν και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελών αυτοκινήτων σε θέματα ασφάλειας.
Εδώ έχει της Mercedes που και αυτή κάνει παρόμοιο τεστ
Youtube Video -
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Δεν ξέρω αν υπερβάλουν στο βίντεο σχετικά με τακάκια που δεν είναι της bmw. Μπορεί να βρήκαν ότι χειρότερο τακάκι κυκλοφορεί και με αυτό να συγκρίναν τα εργαστασιακά. Είναι όμως ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει πως τουλάχιστον στην bmw μελετάνε το τι τακάκια θα βάλουν. Το ίδιο πιστεύω κάνουν και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελών αυτοκινήτων σε θέματα ασφάλειας.Εδώ έχει της Mercedes που και αυτή κάνει παρόμοιο τεστ
Youtube VideoΔεν ήταν η σύγκριση με aftermarket τακάκια αλλά με μαϊμού αντίγραφο.
Mr clouzo είσαι σίγουρος ότι δεν έβαλες τέτοια; -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δεν ήταν η σύγκριση με aftermarket τακάκια αλλά με μαϊμού αντίγραφο.
Mr clouzo είσαι σίγουρος ότι δεν έβαλες τέτοια;Σε καμία περίπτωση. Αγορά από αξιόπιστο γερμανό seller του eBay και με κωδικό ανταλλακτικού. Τα τακάκια ήταν σφραγισμένα και συσκευασμένα όπως τα πουλάει η αντιπροσωπεία. Στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει οι τιμές λόγω BMW Hellas. Για να καταλάβεις πέρυσι το καλοκαίρι πήρα προσφορά από την αντιπροσωπεία στα 320 ευρώ (για εμπρός - πίσω).
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν ήταν η σύγκριση με aftermarket τακάκια αλλά με μαϊμού αντίγραφο.
Mr clouzo είσαι σίγουρος ότι δεν έβαλες τέτοια;Σε καμία περίπτωση. Αγορά από αξιόπιστο γερμανό seller του eBay και με κωδικό ανταλλακτικού. Τα τακάκια ήταν σφραγισμένα και συσκευασμένα όπως τα πουλάει η αντιπροσωπεία. Στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει οι τιμές λόγω BMW Hellas. Για να καταλάβεις πέρυσι το καλοκαίρι πήρα προσφορά από την αντιπροσωπεία στα 320 ευρώ (για εμπρός - πίσω).
Τι αμαξι εχεις και που τα περασες? Τα υγρα φρενων πως τα αλλαξαν?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τι αμαξι εχεις και που τα περασες? Τα υγρα φρενων πως τα αλλαξαν?f20 116d και τα έβαλα σε εξειδικευμένο συνεργείο BMW στην Αθήνα. Τα άλλαξαν με την παραδοσιακή μέθοδο (άδειασμα των παλιών υγρών με πίεση φρένου από μέσα, τρομπαριστά). Τα πίσω φθείρονται πιο πολύ από τα μπροστά, ήταν σε οριακή φάση όταν τα άλλαξα (θυμίζω στα 80.000 χλμ).
Δεν μου αρέσει να πετάω τα λεφτά μου επειδή στην bmw hellas νομίζουν ότι πουλάνε Lamborghini... Μποϊκοτάζ πρέπει να τους κάνουμε μπας και αλλάξουν τακτική.
BMW X1 2016