-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το γνωρίζω, το άλλο μου αυτοκίνητο είναι VWΔεν θυμάμαι αν το έχω γράψει ποτέ. Ο πατέρας μου εκτός του hrv διαθέτει εδώ και χρόνια ένα vw candy diesel. Έχει αλλάξει ήδη έναν κινητήρα όντας ο ίδιος μηχανικός αυτοκινήτων! Πάντως η αλήθεια να λέγεται. Τριγμούς δεν του παρουσίασε.
-
Ηχογράφησα τον ήχο που κάνει το αμάξι μετά από εκκίνηση (όχι πάντα...) και τον ανέβασα σε ένα μικρό αρχειάκι εδώ:
https://instaud.io/17Kv
Όποιος έχει ιδέα για το τι είναι...με διαφωτίζει! -
Σαν σέρβο μου ακούγεται, το οποίο ενεργοποιείται προφανώς μόλις πάρει τάση με το άναμα του κινητήρα.
Παρόμοιο ήχο μας κάνει και το QQ (τι μου λες τώρα ) και τον θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό. Δεν ξέρω αν σχετίζεται με το ηλεκτρικό χειρόφρενο.
Σου το κάνει και πέρα από την εκκίνηση του κινητήρα; Λογικά όχι. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ηχογράφησα τον ήχο που κάνει το αμάξι μετά από εκκίνηση (όχι πάντα...) και τον ανέβασα σε ένα μικρό αρχειάκι εδώ:
Όποιος έχει ιδέα για το τι είναι...με διαφωτίζει!http://www.autohausaz.com/bmw-auto-part ... oises.html
r.s.
εχς led ή xenon εργοστασιακά?
αν ναι, πιθανοτατα να ειναι το μοτερι της αυτοματης ρυθμισης.
προσεξε αν το κανει στην πρωτη εκκινηση ή οταν εχς αλλαγη βαρους... -
Δεν έχω led ούτε xenon!
Το κάνει μόνο μετά από την εκκίνηση αλλά όχι πάντα!Ο αδερφός μου λέει ότι τον ακούει από πίσω κ ότι έχει σχέση με το χειρόφρενο. Άλλος μάστορας ορκίζεται ότι τον ακούει από μπροστά! Κάθε φορά που μου καθαρίζουν τα δισκόφρενα ο ήχος εξαφανίζεται κ επανέρχεται μετά από λίγες μέρες. Όταν άλλαξα λάστιχα εξαφανίστηκε για βδομάδες κ επανήλθε μετά αλλά τώρα το καλοκαίρι πολύ πιο αραιά. Όποτε θέλει το κάνει...
Δεν βγάζω άκρη...
-
Ρε Γάτε...τι λίστα θορύβων είναι αυτή;;;
Με όλα αυτά η BMW πρέπει να φτιάξει συμφωνική ορχήστρα!!!! -
Βασίλη....if it works don't fix it!! Ακόμα ένα από τα μυστήρια των BMW...κάποια στιγμή θα βρούν τι είναι!!
-
Όποιος έχει ιδέα για το τι είναι...με διαφωτίζει!Ρε σύ Μπίλ, εμένα μου ακούγεται σαν τον ήχο που κάνει όταν βγάζεις το ηλεκτρονικό χειρόφρενο...
Αλλα ίσως να είναι και κάτι άλλο που είχα στη Mercedes μου παλιότερα. Όταν έχεις παρκάρει σε ανηφόρα-κατηφόρα, μετά το τράβηγμα-πάτημα του χειρόφρενου το όχημα τσούλαγε κάποια χιλιοστά. Όταν μπείς για να φύγεις για να μήν τσουλήσει απότομα, σε κρατάει ελάχιστα (όχι το hill-assist!!!) για να μήν γίνει ζημιά στο σασμάν.
Οπότε έχω 2 ερωτήσεις. Παρκάρεις σε ίσιωμα , και μήπως είναι το ξεπάτημα του χειρόφρενου?
Επίσης να πώ και κάτι άλλο, όταν είχα συνδέσει κάποτε τον εξωτερικό σκληρό 1 tera στο αυτοκίνητο, με το που ξεκίναγε να τον διαβάζει έκανε (ο σκληρός ) έναν αντίστοιχο ήχο!
Ελπίζω να βοήθησα... -
Billy έχω εσωτερικό parking ενώ κ στην πρωινή δουλειά κ στην απογευματινή παρκάρω σε επίπεδο χώρο που δεν χρειάζεται να βάλω καν χειρόφρενο. Μάλιστα, για να επιβεβαιώσω ότι είναι το χειρόφρενο δοκίμασα κ το εξής: αφού παρκάρω σε επίπεδο χώρο ΔΕΝ έβαζα χειρόφρενο για ένα διάστημα αλλά ο ήχος ΔΕΝ εξαφανίστηκε.
Ο ήχος έρχεται σίγουρα απέξω κ ο ένας μηχανικός της BMW που τον άκουσε μου είπε ότι είναι 100% ηλεκτρονικός ήχος!
Επισης αν τον κάνει κ σβήσω αμέσως το αμάξι κ σταματήσω κ το ξαναβάλω μπρος θα το ξανακάνει. Αν το επαναλάβω αυτό 3-4 φορές θα το ξανακάνει. Μετά όμως σταματάει! Δλδ σαν να γίνεται μόνο όσο το αμάξι είναι κρύο... -
Τότε τί άλλο? Είναι diesel??? Αλλα μου πάει κ το μυαλό στην αντλία καυσίμου... μήπως απο το ρεζερβουάρ ρουφάει πράμα και ακούγεται έτσι? Και εγώ μονίμως σε κλειστό πάρκινκ το αφήνω, με απόλυτη ησυχία, και δεν το έχω ακούσει ποτέ...
-
Με τους παράξενους ήχους ψυχασθενείς θα μας κάνει στο τέλος η BMW!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τι να σας πω ρε παιδιά. Γράφουμε έδω ένα πρόβλημα και ακόμα και αν βρούμε τη λύση του μετά από ένα μήνα δύσκολα θα μπορεί να ανατρέξει κανεις στη λύση.
Έχεις 300 σελίδες νήμα με πολύ γνώση μέσα και αν θες να βρεις απάντηση θα χάσεις 2 μέρες ψάχνοντας. -
Η μόνη λύση είναι να το υπενθυμίζει κάποιος σε τακτά χρονικά διαστήματα! Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί η λύση!
-
Να γράψω ότι παρακολουθώ κ ξενα φορουμς για παρόμοιες περιπτώσεις. Κάποιος έγραψε ότι άλλαξε pads κ σταμάτησε ο ήχος. Αύριο αλλαζω τα δικά μου...Λέτε;;;;
-
Να γράψω ότι παρακολουθώ κ ξενα φορουμς για παρόμοιες περιπτώσεις. Κάποιος έγραψε ότι άλλαξε pads κ σταμάτησε ο ήχος. Αύριο αλλαζω τα δικά μου...Λέτε;;;;Μακάρι ρε φίλε μου να είναι τα τακάκια...
Εγώ σήμερα συμπλήρωσα 20.000 χλμ με τη δικιά μου. Άν κρίνω απο τον τρόπο που οδηγώ και οτι το χρησιμοποιώ καθημερινά στην Αθήνα, σε 10.000 χλμ με βλέπω κ εμένα για τακάκια!!! -
Για να σας δώ... έχετε προσέξει οτι οδηγώντας νύχτα με αναμμένα φώτα, όλες οι ενδείξεις του ταμπλώ είναι πορτοκαλί. Μπαίνοντας όμως σε τούνελ ή κλειστό χώρο όπως υπόγεια πάρκινκ κλπ, οι ενδείξεις της μικρής οθόνης του ταμπλώ γίνονται λευκές! Δεν πολυκαταλαβαίνω τη χρησιμότητά του, αλλα αφού το εντόπισα το λέω και σε εσάς!
-
Βασίλη (αυτοκράτορα!), αυτό που σου είχε πει ο άλλος μάστορας ότι ο ήχος προέρχεται από τον συναγερμό, δεν ισψύει τελικά?
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Για να σας δώ... έχετε προσέξει οτι οδηγώντας νύχτα με αναμμένα φώτα, όλες οι ενδείξεις του ταμπλώ είναι πορτοκαλί. Μπαίνοντας όμως σε τούνελ ή κλειστό χώρο όπως υπόγεια πάρκινκ κλπ, οι ενδείξεις της μικρής οθόνης του ταμπλώ γίνονται λευκές! Δεν πολυκαταλαβαίνω τη χρησιμότητά του, αλλα αφού το εντόπισα το λέω και σε εσάς!Λογικό και σωστό (το είχε και η 116 μου). Η χρησιμότητα είναι η εξής:
Όταν ανάβουν τα φώτα, αλλά είναι ημέρα (δλδ. είσαι σε τούνελ ή σε μεγάλη σκιά), τότε ο φωτισμός των οθονών είναι λευκός (η ίριδα του ματιού δεν έχει ανοίξει πολύ ένεκα ημέρας, οπότε φωτίζεται πιο έντονα η οθόνη). Όταν όμως τα φώτα είναι αναμμένα λόγω νύχτας, τότε η οθόνη φωτίζεται πορτοκαλί (όπως το ταμπλό) αφού αυτό είναι πιο ξεκούραστο χρώμα για οδήγηση τη νύχτα. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Βασίλη (αυτοκράτορα!), αυτό που σου είχε πει ο άλλος μάστορας ότι ο ήχος προέρχεται από τον συναγερμό, δεν ισψύει τελικά?Μου είχε πει να τσεκάρω μήπως ενδεχομένως φταίει ο aftermarket συναγερμός που έχω βάλει.
Πήγα, λοιπόν, και αποσύνδεσα τη σειρήνα και παρόλο που για κάποιες μέρες δεν έκανε τον ήχο, επανήλθε αργότερα με τη σειρήνα απενεργοποιημένη!Το θέμα είναι ότι ο ήχος δεν ακούγεται συνέχεια μετά από κάθε εκκίνηση, ώστε να μπορώ να βγάλω άκρη...αλλά μια τον κάνει και 10 δεν τον κάνει...
Το μεσημέρι αλλάζω τακάκια (και λάδια τελικά αφού έχω ήδη κάνει 13.000 χλμ με αυτά...)
Θα δείξουν οι επόμενες μέρες! -
Update: τακάκια ΔΕΝ αλλαζω για άλλα 5000 χλμ τουλάχιστον είπε κ ο μάστορας κ είδαμε κ μαζί! Έχουν ακόμη πάνω! Λέω κ εγώ... Ξεχασα να οδηγώ;
Επίσης κ επίσημα μάθαμε τι είναι ο ήχος: είναι ομηχανισμός ενεργοποίησης της 4κίνησης! Μερικά κάνουν αυτον τον ήχο χωρίς να υπάρχει κανένα όμως πρόβλημα!
Χαμόγελο μέχρι τα αυτιά ο ψηλός!
-
Τώρα θα αρχίσουμε οι υπόλοιποι τετρακίνητοι να ψάχνουμε τον ήχο για να βεβαιωθούμε ότι δεν ξέχασαν να μας βάλουν την τετρακίνηση!!! Χαχαχα
Sent from my iPhone using Tapatalk
BMW X1 2016