-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Που το διάβασες ότι αυτό κάνει και για την νέα Χ1 ; δεν βρίσκω πληροφορίες στο δικτύο. Άσε που σου ξηλώνουν το μισό ταμπλω για να μπει και φαίνεται και άσχημο εκεί που είναι. Ειδάλλως μια χαρά δείχνει σαν συνδυασμός με την εφαρμογή με το naviΚανει για ολα. Γκουγκλαρε το και θα βρεις πληροφοριες (ειναι απο το 2014 το συγκεκριμενο). Στην τελευταια εκδοση φαινεται να δενει καλα με το ταμπλω.
-
Άγη το γκουγκλαρα και δεν βρήκα αναφορά για την F48 ούτε έχει τύχει ποτε να δω αναφορά για αυτό σε ξένα φορα για την f48. Ίσως να μην βγαίνει καθώς η f48 έχει δικη της εργοστασιακή υλοποίηση. Θα ρωτήσω σε Σφακ από εβδομάδα αν και πριν ασχοληθώ με τιμή θα ήθελα να δω απόψεις όσων τυχόν το έβαλαν.
Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται χρήσιμο και πέραν των άλλων δείχνει να θεραπεύει ένα εργονομικό φάουλ της νέας Χ1 αναφορικά με την ορατότητα του κεντρικού καντράν.Για τις καταναλώσεις που γράφεις στον kos εγώ θα πρόσθετα σχεδόν 0,5 παραπάνω για κάθε περίπτωση μιας και η Χ1 είναι βαρύτερη από τη σειρά 1.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπα απλά μάλλον έχω δει αρκετα ωραία μέρη και σε νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.
Τι να πεις για Σκιάθο, νότια Κρήτη, Κυλληνη, Χιο, Ροδος, Κως, κυκλαδες, Εύβοια.... γεμάτη ομορφιά η χώρα μας.
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα (και οι άλλες χώρες φυσικά, ας μην γινόμαστε εθνικιστές και τοπικιστές) έχουν πολλές ομορφιές σε πολλά και διάφορα μέρη. Έχοντας όμως πάει σχεδόν παντού, από Έβρο μέχρι Κρήτη και από Κέρκυρα μέχρι Ρόδο, τις καλύτερες παραλίες τις συνάντησα στο 2ο Πόδι της Χαλκιδικής και στο Ιόνιο. Τα ξερονήσια των Κυκλάδων (πλην της όμορφης Σαντορίνης) κάνουν μόνο για τόπος εξορίας.
Να κολυμπάς υπό σκιά!!!
Και έμενα μου αρέσουν τέτοιες παραλίες και αυτός ήταν ο λόγος που είχα λατρέψει τη Σκιαθο και την Κεφαλονιά (Αντισαμος πχ). Επίσης όντως το Ιόνιο έχει τελικά υπέροχες αμμουδιές και Ζάκυνθος, Κεφαλονιά κυριως και Λευκάδα είναι τοπ. Στην Κέρκυρα αντίθετα έχει μερικές σκιερές παραλίες αλλά πολύ κρύα τα νερά.
Αντικειμενικά υπέροχη βρε η Χαλκιδική αλλά σίγουρα πιο υπέροχη για εσάς τους Βορειοελλαδίτες που και κοντά την έχετε και προφανώς ξέρετε τυχόν απόμερα και ήσυχα κομμάτια που δεν θα τα δει ο τουρίστας, ο οποιος θα φάει στη μάπα τους Ρώσους (έχω κολλήσει με τους Ρώσους γιατί σε τρελαίνουν όπου τους πετύχεις). Στη Γερακινή που είναι ο Βασίλης είχαμε κάτσει πέρυσι για φαγητό επιστρέφοντας προς Θεσσαλονίκη.
Για κυκλαδες άδικο δεν έχεις αλλά υπάρχει κόσμος που τις λατρεύει. Στη Σαντορίνη παντως το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν οι παραλίες. Αυτή η μαύρη άμμος μέσα και έξω μου έκανε λίγο τρομακτική.
Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα τοπικιστής (καλά εντάξει εσυ είσαι διεθνιστής ως κομμουνιστής [emoji41]) θεωρω ότι ναι μεν κάθε χώρα έχει τα ωραία της αλλά η χώρα μας μαζεύει πολλά ωραία σημεία για κάθε εποχή του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένοι τρελένονται. Το πρόβλημα είναι πάντα η ζημιά που κάνουμε εμείς στη χώρα μας επειδή θεωρούμε την ομορφιά της δεδομένη
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Στην Κέρκυρα αντίθετα έχει μερικές σκιερές παραλίες αλλά πολύ κρύα τα νερά.Ισχύει! Κυρίως η Παλαιοκαστρίτσα.
θα φάει στη μάπα τους Ρώσους (έχω κολλήσει με τους Ρώσους γιατί σε τρελαίνουν όπου τους πετύχεις).
Δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ ξένοι, σε αντίθεση με τους Ελληναράδες...
θεωρω ότι ναι μεν κάθε χώρα έχει τα ωραία της αλλά η χώρα μας μαζεύει πολλά ωραία σημεία για κάθε εποχή του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένοι τρελένονται.
Οι ξένοι τρελαίνονται για την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες 100 χώρες πολύ περισσότερο. Δεν έχουμε και τόσο υψηλό τουρισμό...
-
Ίσως αντλία βενζίνης Βασίλη μου. Θεσσαλονίκη είναι ο μπατζανάκης; Αν ναι, έχω καλό συνεργείο να του προτείνω.Εξυπηρετικός, όπως πάντα! Κρατώ την πρόταση κ την μεταφέρω!!
-
Ισχύει! Κυρίως η Παλαιοκαστρίτσα.
Που να δεις Άγιο Γόρδιο κλπ που είναι και μεγαλύτερη η ακτογραμμή!
Δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ ξένοι, σε αντίθεση με τους Ελληναράδες...
Στους ελληναράδες έχει κοπεί λίγο η μαγκιά λόγω κρίσης. Οι Ρώσοι ρε συ πέρα ότι όσοι έρχονται εδώ στα ακριβά είναι μαφιόζοι είναι και εν γενεί επικίνδυνοι. Ξεκινάνε βοτκες από τις 10 το πρωί και τσαμπουκαλεύονται χοντρά για ανύπαρκτη αφορμή. Ελληναράδες στα χειρότερα τους
Οι ξένοι τρελαίνονται για την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες 100 χώρες πολύ περισσότερο. Δεν έχουμε και τόσο υψηλό τουρισμό...
Οι περισσότεροι που έρχονται Ελλάδα τη λατρεύουν. Απλά το hype της χώρας σε σχέση με όσες ανέφερες είναι χειρότερο
-
Δεν διεκδικώ το αλάθητο προφανώς, αλλά ποτέ Ρώσος ή Βούλγαρος δεν με έκανε να θέλω να βγάλω το πιστόλι μου. Ελληνάκια που το φώναζε η μάνα τους για κεφτεδάκια και 20χρονοι ρακετίστες άπειρες φορές...
-
Δεν διεκδικώ το αλάθητο προφανώς, αλλά ποτέ Ρώσος ή Βούλγαρος δεν με έκανε να θέλω να βγάλω το πιστόλι μου. Ελληνάκια που το φώναζε η μάνα τους για κεφτεδάκια και 20χρονοι ρακετίστες άπειρες φορές...Δεν έχει τύχει μάλλον να σε απειλήσει κανεις ότι θα ερθει στο δωμάτιο σου το βράδυ να σε σκοτώσει για μια γαμημενη ξαπλώστρα.....
-
Και δεν τον ξάπλωσες επιτόπου;
-
Πάντως είναι απίστευτο πόσο το αμάξι αλλάζει συμπεριφορά και όσο 'ανοίγει' η μηχανή - εγώ είμαι ήδη στις +36.000 χλμ σε κάτι παραπάνω από 1,5 χρόνο και νιώθω ότι πάει όλο και καλύτερα! Σαν να εξακολουθεί να στρώνει το αμάξι...- αλλά και όσο ζεσταίνει ο καιρός! Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει πολύ πιο αποδοτικά σε σχέση με τον χειμώνα.
-
Στο κρυο ο κινητηρας δουλευει καλυτερα. Η διαφορα ειναι στα λαστιχα και στις συνθηκες του δρομου. ΛΙγοτερες τριβες και αντιστασεις το καλοκαιρι.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στο κρυο ο κινητηρας δουλευει καλυτερα. Η διαφορα ειναι στα λαστιχα και στις συνθηκες του δρομου. ΛΙγοτερες τριβες και αντιστασεις το καλοκαιρι.Εάν πέφτω τόσο έξω...δεν ξέρω...πάντως νιώθω ακριβώς το αντίθετο για τον κινητήρα...
-
Τα μπερδευεις...εξαλλου ειναι γνωστο οτι τα τουρμπο υποφερουν στην ζεστη.
-
Αυτό ήξερα καν εγώ. Ιδίως στους Tsi ήταν εμφανής η πτώση τους.
-
Κακά τα ψέματα. Η ζέστη δεν βοηθά στο πλείστον των περιπτώσεων, εντούτοις ο Βασίλης σωστά (όπως το έχω ζήσει με αρκετά αυτοκίνητα εκεί κοντά στα 40000 χλμ) νιώθει πως το αμάξι βελτιώθηκε και κατ' εμένα νιώθει να πιάνει το max των δυνατοτήτων του καθώς όλα του τα μέρη είναι πραγματικά στρωμένα ενώ παραμένει καινούργιο.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Στο κρυο ο κινητηρας δουλευει καλυτερα. Η διαφορα ειναι στα λαστιχα και στις συνθηκες του δρομου. ΛΙγοτερες τριβες και αντιστασεις το καλοκαιρι.
Εάν πέφτω τόσο έξω...δεν ξέρω...πάντως νιώθω ακριβώς το αντίθετο για τον κινητήρα...
To έχω γράψει και αλλού νομίζω, οι ΜΕΚ χάνουν (κερδίζουν) κατά μέσο όρο 4-7% ανά 10 βαθμούς Κελσίου άνοδο (πτώση) εξωτερικής θερμοκρασίας (για την ακρίβεια του ΙΑΤ). Ως εκ τούτου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλες οι ΜΕΚ (όχι μόνο οι turbo, απλώς σε αυτές είναι ακόμα πιο έντονη η διακύμανση) έχουν καλύτερη απόδοση το χειμώνα έναντι του καλοκαιριού.
-
Σωστός.
-
Τότε μάλλον συμβαίνει αυτό που έγραψα και εγώ αρχικά και επεσήμανε και ο Σπύρος, ότι η καλύτερη απόδοση του αυτοκινήτου οφείλεται στο στρώσιμό του!
Για την κατανάλωση τα έχω ήδη γράψει...Είμαι σχεδόν 1 λίτρο κάτω σε σχέση με τον χειμώνα...Βέβαια έχουν αυξηθεί και άλλο τα χλμ σε ανοιχτό δρόμο, αφού κάθε ΣΚ πάμε θάλασσα...αλλά από την άλλη με ταχύτητες γύρω στα 160...δεν το λες και οικονομική οδήγηση, παρόλο που οι στροφές μένουν σε χαμηλά επίπεδα...
-
Καλημέρα σε όλους. Στις καταναλώσεις του τρικύλινδρου βενζίνης, συμφωνώ με τις τιμές του wantone,ίσως λίγο πιο τσιμπημένες. Γενικώς ο κινητήρας δε θέλει ζόρι στην πόλη, ξεφεύγει άνετα πάνω από 10. Εγώ οφείλω να επισημάνω στον φίλο που σκέφτεται να αγοράσει κ για το wastegate rattle που έχω παρατηρήσει κ σε άλλα 18i τελικά, αλλά μάλλον μόνο εμένα ενοχλεί... ίσως επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός. Κάνω προσπάθειες να ζήσω με αυτό πάντως. Παρεπιπτόντως, Βασίλη σε ευχαριστώ για τη σύσταση, έβαλα τα φιμέ στον Σαμαρά, τα llumar σε 48%. Ωραία είναι κ καλός τεχνίτης ο Σαμαράς, αν κ πήγε να με κοροϊδέψει ελαφρώς στην τιμή.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...Είμαι σχεδόν 1 λίτρο κάτω σε σχέση με τον χειμώνα...Αν δεν έχει αλλάξει το οδηγικό σου στυλ (ταχύτητες, σαλ, ρυθμός κλπ), αυτό -η πτώση κατανάλωσης- είναι το πιο εμφανές αποτέλεσμα αυτού που αναφέρω: αύξηση θερμοκρασίας -> χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οξυγόνο -> λιγότερο καύσιμο για ίδια AFRs -> μικρότερη κατανάλωση.
Και επίσης αυτό που λες: στρωμένο αυτοκίνητο -> λιγότερες τριβές + καλύτερη απόδοση με ίδιο καύσιμο -> μικρότερη κατανάλωση.
BMW X1 2016