Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπα απλά μάλλον έχω δει αρκετα ωραία μέρη και σε νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.
Τι να πεις για Σκιάθο, νότια Κρήτη, Κυλληνη, Χιο, Ροδος, Κως, κυκλαδες, Εύβοια.... γεμάτη ομορφιά η χώρα μας.
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα (και οι άλλες χώρες φυσικά, ας μην γινόμαστε εθνικιστές και τοπικιστές) έχουν πολλές ομορφιές σε πολλά και διάφορα μέρη. Έχοντας όμως πάει σχεδόν παντού, από Έβρο μέχρι Κρήτη και από Κέρκυρα μέχρι Ρόδο, τις καλύτερες παραλίες τις συνάντησα στο 2ο Πόδι της Χαλκιδικής και στο Ιόνιο. Τα ξερονήσια των Κυκλάδων (πλην της όμορφης Σαντορίνης) κάνουν μόνο για τόπος εξορίας.
Να κολυμπάς υπό σκιά!!!
Και έμενα μου αρέσουν τέτοιες παραλίες και αυτός ήταν ο λόγος που είχα λατρέψει τη Σκιαθο και την Κεφαλονιά (Αντισαμος πχ). Επίσης όντως το Ιόνιο έχει τελικά υπέροχες αμμουδιές και Ζάκυνθος, Κεφαλονιά κυριως και Λευκάδα είναι τοπ. Στην Κέρκυρα αντίθετα έχει μερικές σκιερές παραλίες αλλά πολύ κρύα τα νερά.
Αντικειμενικά υπέροχη βρε η Χαλκιδική αλλά σίγουρα πιο υπέροχη για εσάς τους Βορειοελλαδίτες που και κοντά την έχετε και προφανώς ξέρετε τυχόν απόμερα και ήσυχα κομμάτια που δεν θα τα δει ο τουρίστας, ο οποιος θα φάει στη μάπα τους Ρώσους (έχω κολλήσει με τους Ρώσους γιατί σε τρελαίνουν όπου τους πετύχεις). Στη Γερακινή που είναι ο Βασίλης είχαμε κάτσει πέρυσι για φαγητό επιστρέφοντας προς Θεσσαλονίκη.
Για κυκλαδες άδικο δεν έχεις αλλά υπάρχει κόσμος που τις λατρεύει. Στη Σαντορίνη παντως το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν οι παραλίες. Αυτή η μαύρη άμμος μέσα και έξω μου έκανε λίγο τρομακτική.
Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα τοπικιστής (καλά εντάξει εσυ είσαι διεθνιστής ως κομμουνιστής [emoji41]) θεωρω ότι ναι μεν κάθε χώρα έχει τα ωραία της αλλά η χώρα μας μαζεύει πολλά ωραία σημεία για κάθε εποχή του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένοι τρελένονται. Το πρόβλημα είναι πάντα η ζημιά που κάνουμε εμείς στη χώρα μας επειδή θεωρούμε την ομορφιά της δεδομένη