-
Προφανώς θα ήταν καλύτερος αν ήταν 4κύλινδρος και ατμοσφαιρικός (οι 3κύλινδροι είναι εγγενώς αζύγιστοι), αλλά τα τμήματα κοστολόγησης διαφωνούν... Ακόμα καλύτερα βέβαια αν μπορούσαμε να έχουμε μεγάλα ατμοσφαιρικά.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απλα για να ξερουμε τι λεμε: ο 3κύλινδρος της bmw ειναι εξαιρετικος κινητηρας ισως ο καλυτερος 3κυλινδρος (λεω ισως γιατι δεν τους εχω δοκιμασει ολους τους 3κυλινδρους) μαζικης παραγωγης. Σχεδον ανυπαρκτοι κραδασμοι, πολυ ψυχωμενος (τραβαει καλυτερα απο τον δικο μου) και εχει πολυ πιο ωραιο ηχο απο τον 1.600άρη.Δοκιμασε τον 1,000αρη ecoboost σε Focus, τον 1,200αρη 130ps της Psa σε 3008 (και οι δυο βραβευμενοι...) και θα εχεις μια σφαιρικη εικονα...
Εχοντας δοκιμασει τον 3κυλινδρο της Bmw σε 118i , 318i, X1, προσωπικα τον θεωρω ανεκτο ΜΟΝΟ στην ελαφρυτερη 118i.
Oταν δε, σε ελαχιστες στροφες πανω απο το ρελαντι -μεχρι τις 1,200-1,300σαλ- διαπιστωνεις τριγμους σε τιμονι και μικροσυντονισμους στο αμαξωμα, τα υπολοιπα περι 'premium' και 'προπελας στο καπω' ειναι κωμικοτραγικα.Στα περι ψυχωμενου, εχοντας οδηγικη επαφη με 116i F20 pre fl και με την 118i F20 fl και οι δυο με αυτοματο, με ιδιας διαστασης τροχους και εξοπλισμο, προσωπικα δεν διαπιστωσα κατι τετοιο.
Περισσοτερο placebo effect απο τον εντονοτερο ηχο, με το χαρακτηριστικο κροταλισμα των 3κυλινδρων θα ελεγα οτι ειναι. Συμφωνοι, λογω μικροτερων κινουμενων μερων -συγκριτικα με τον Ν13- o 3κυλινδρος 'αρπαζει' πιο γρηγορα και επισης ανεβαζει και λιιιγο πιο γρηγορα στροφες.Το αποτελεσμα παντως με οργανα μετρησης, πχ σε 316i F30 pre fl και 318i f30 fl , -και τα δυο με αυτοματα κιβωτια και παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου, διασταση τροχων- σε επιπεδο επιδοσεων, συμφωνα με τους 4τροχους, δειχνει ξεκαθαρα την υπεροχη του 4κυλινδρου:
316i F30 4cyl 136ps auto: 0-100km/h - 8,9sec / ρεπριζ 80-110km/h με 4η κ 5η - 5,0sec / 6,4sec
(4τροχοι Ιανουαριος 2013)318i F30 3cyl 136ps auto: 0-100km/h -10,6sec / ρεπριζ 80-110km/h με 4η κ 5η - 5,7sec / 8,3sec
(4τροχοι Μαιος 2016) -
Στο τεστ πάντως δεν κατάλαβα κάτι σε κραδασμό ή θόρυβο λόγω του τρικιλυνδρου και ξέρω πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους δεδομένου ότι οδηγώ καθημερινά ένα 108 etg....
Ωστόσο με αυτα και με εκείνα το να παίρνεις προπέλα δίνοντας πάνω από 30Κ και να έχεις 3 κυλίνδρους σίγουρα θα επηρεάζει μάλλον πολλούς ψυχολογικά.... -
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Στεφανο. Εγώ το οδήγησα κ με τα τρία modes και στο αμάξι ήμασταν τρια γομαρια με συνολικό βάρος γύρω στα 280 κιλά. Ζορισα το αμάξι κ μόνο με το eco more ένιωσα ανασφάλεια σε απαιτητική προσπέραση. Με τα άλλα δύο modes είναι μία χαρά κ αρκετά άνετο αντίστοιχα το αμάξι. Δεν είναι gti αλλά πάνω από τα περισσότερα 1500αρια suv όπως ήδη έγραψε κ ο Φάνης. Κραδασμούς... τίποτα!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Στο τεστ πάντως δεν κατάλαβα κάτι σε κραδασμό ή θόρυβο λόγω του τρικιλυνδρου και ξέρω πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους δεδομένου ότι οδηγώ καθημερινά ένα 108 etg....
Ωστόσο με αυτα και με εκείνα το να παίρνεις προπέλα δίνοντας πάνω από 30Κ και να έχεις 3 κυλίνδρους σίγουρα θα επηρεάζει μάλλον πολλούς ψυχολογικά....Δεν καταλαβες γιατι δεν υπαρχει (και ο Γρηγορης επιτελους θα πρεπει να σταματησει να γραφει ανακριβειες). Γνωριζω 5-10 (μερικα προσωπικα και μερικα στα φορουμς) ατομα με 3κυλινδρο κανενας δεν εχει αναφερει παρομοια θεματα. Το μονο θεμα που εχουν παρουσιασει καποια ειναι το wastegate rattle που ειναι ασχετο με το 3κυλινδρο αφου τα 4κυλινδρα το εχουν παρουσιασει σε αρκετο βαθμο επισης.
Στο δικο μου μια φορα ειχα μονο εντονο συντονισμο στο καθισμα του οδηγου λογου του τρικυλινδρου γιατι εμεινε πολυ ωρα στο ρελαντι και δεν ειχε ασφαλισει το καθισμα οταν το μετακινησα. Αυτο ηταν οταν παρελαβα το αμαξι και ειχα τον πωλητη μεσα που μου εξηγουσε τα βασικα για το αυτοκινητο. Συντονιστηκε μετα απο κανα 10 λεπτο στο ρελαντι (η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα ποτε κατι αναλογο σε αμαξι). Οταν περιμενω σε φαναρια ακομα και μετα απο 5 λεπτα αναμονη ποτε δεν εχω συντονισμους και η λειτουργια του στο ρελαντι ελαχιστα διαφερει απο τετρακυλινδρα.
Οπως εχω πει ομως δεν αξιζει αυτο το μοτερ σε ακριβα αυτοκινητα >30κ...οχι τοσο γιατι ειναι 3κυλινδρο αλλα γιατι ειναι αδυναμο λογω μικρου τουρμπο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν καταλαβες γιατι δεν υπαρχει (και ο Γρηγορης επιτελους θα πρεπει να σταματησει να γραφει ανακριβειες). Γνωριζω 5-10 (μερικα προσωπικα και μερικα στα φορουμς) ατομα με 3κυλινδρο κανενας δεν εχει αναφερει παρομοια θεματα. Το μονο θεμα που εχουν παρουσιασει καποια ειναι το wastegate rattle που ειναι ασχετο με το 3κυλινδρο αφου τα 4κυλινδρα το εχουν παρουσιασει σε αρκετο βαθμο επισης.
Δυστυχως συμβαινει, το οτι δεν το αντιληφθηκε ενας χρηστης, ή οτι δεν το εχει αναφερει καποιος κατοχος, δεν λεει κατι.
Ισως γιατι συμβαινει σε ενα πολυ συγκεκριμενο και μικρο φασμα στροφων, ελαχιστα πανω απο το ρελαντι και μεχρι τις 1,200σαλ περιπου. Κυριως οταν ειναι σταματημενο το αυτοκινητο με κρυο μοτερ.
Εχει ενα μικρο τρεμουλο το τιμονι, δεν ειναι τραγικο δηλαδη σε σημειο που να φαινεται με το ματι, οταν εχεις το χερι στο τιμονι ομως το καταλαβαινεις. Το ιδιο και στο καθισμα, εχει ενα μικροσυντονισμο. Oταν ζεσταθει ο κινητηρας, σχεδον εξαλειφεται το φαινομενο, παραμενει μονο ενας μικροσυντονισμος στο τιμονι, αποκλειστικα και μονο σε ελαχιστες στροφες πανω απο το ρελαντι... -
Αυτο που λες ειναι η επιπλεον τραχυτητα στο ρελαντι και σε χαμηλες στροφες του τρικυλινδρου που κανενας δεν αρνηθηκε οτι υπαρχει. Ειναι φυσιολογικη. Εχω οδηγησει 4κυλινδρα που εχουν πολυ περισσοτερο τρεμουλο στο ρελαντι ειδικα μερικα που εχουν αλλαξει βασεις μηχανης και εχουν βαλει σκληροτερες...σε βαθμο που να μην αντεχεις μεσα σε αυτα...Δεν ειναι ομως κατι σημαντικο γιατι σε καθε περιπτωση το αμαξι περναει ελαχιστες ωρες της λειτουργιας του στο ρελαντι (γιατι ως γνωστο δεν κανει καλο και αν ειναι να περιμενω πολυ καπου τοτε το σβηνω). Επισης για αλλη μια φορα δεν ειναι ενας χρηστης ειναι ολοι οι χρηστες.
Το θεμα που εχω εγω με τον 3κυλινδρο ειναι ο θορυβος στο ρελαντι που δεν μου αρεσει (κανει ενα παφ παφ) και οτι δεν ειναι οσο δυνατο θα ηθελα (150-160 ιππους). -
Άκουσα ότι οι τιμές που έχει το site δεν ισχύουν για νέες παραγγελίες.
Όποιο αυτοκίνητο παραγγελθεί θα έλθει μετά τις 31/3 και εκεί έχει αλλάξει η τιμολόγηση.
Για παράδειγμα το xline θα περιλαμβάνει LED πακέτο κτλ και θα κοστίζει περίπου 5Κ.
Ακόμη δεν θα υπάρχουν runflat ελαστικά στο standard και θα υπάρχουν οι υπηρεσίες connected drive.
Έχει ακούσει κανένας άλλος τίποτε γι’ αυτό? -
Που το διάβασες αυτό ; βέβαια έχει μια λογική γιατί δίνουν το στοκ με έκπτωση τουλάχιστον 2100 ευρώ από την ίδια την BMW + την έκπτωση του έμπορου και πράγματι παραγγελίες σήμερα έχουν χρόνο παράδοσης στο τρίμηνο.
Αύριο σίγουρα θα το ρωτήσω. -
Που το διάβασες αυτό ; βέβαια έχει μια λογική γιατί δίνουν το στοκ με έκπτωση τουλάχιστον 2100 ευρώ από την ίδια την BMW + την έκπτωση του έμπορου και πράγματι παραγγελίες σήμερα έχουν χρόνο παράδοσης στο τρίμηνο.
Αύριο σίγουρα θα το ρωτήσω.Μου το είπε ένας φίλος που ρώτησε στην αντιπροσωπία.
-
Δεν εχω ακουσει κατι, αλλά παροδιασακά η BMW κανει αναβαθμίσεις στα αυτοκίνητα της Μάρτιο ή Ιουλιο και αναπροσαρμόζει και την τιμολογιακή της πολιτική.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν εχω ακουσει κατι, αλλά παροδιασακά η BMW κανει αναβαθμίσεις στα αυτοκίνητα της Μάρτιο ή Ιουλιο και αναπροσαρμόζει και την τιμολογιακή της πολιτική.Άρα Φανη μπορεί να εμπλουτίσει τα πακέτα εξοπλισμού, ε ; όποτε ξεστοκαρει τώρα με την έκπτωση. Αντίστοιχα κάνουν και άλλοι κατασκεύαστες. Πέρυσι στο Yaris είχα πετύχει περίπτωση αλλαγής επιπέδων εξοπλισμού με 1500 ευρώ έκπτωση στα εναπομείναντα του προηγούμενου σπεκ.
Εσυ που ξέρεις τη μάρκα θεωρείς ότι η έκπτωση του τρέχοντος ξεστοκαρισματος είναι οκ; -
Ναι ειναι πολυ καλες εκπτωσεις!! Εαν μιλαγαμε για φεσιλιφτ, θα επρεπε να ειναι μεγαλυτερες. Αλλα για απλη αλλαγη προδιαγραφων ειναι μια χαρα εκπτώσεις.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αυτο που λες ειναι η επιπλεον τραχυτητα στο ρελαντι και σε χαμηλες στροφες του τρικυλινδρου που κανενας δεν αρνηθηκε οτι υπαρχει. Ειναι φυσιολογικη....μιλησα απο την αρχη, για πολυ συγκεκριμενο, μικρο ευρος στροφων, ελαχιστα πανω απο το ρελαντι, μεχρι τις 1.200σαλ περιπου.
Φυσιολογικο προφανως ειναι ως προς τον χωρο του κινητηρα, οταν λογω υλοποιησης ο 3cyl δεν μπορει να ειναι ζυγισμενος οπως ενας αντιστοιχος 4Cyl, ακομα και εαν εχει αξονα εξισορροπησης.Το να μεταφερεται ομως ο όποιος κραδασμος στο εσωτερικο του αυτοκινητου, ειτε τιμονι, ειτε καθισμα, ειδικα σε ενα αυτοκινητο premium μαρκας-μοντελου, -εστω σε αυτο το πολυ μικρο φασμα στροφων- μονο 'φυσιολογικο' δεν ειναι...
Εχω οδηγησει 4κυλινδρα που εχουν πολυ περισσοτερο τρεμουλο στο ρελαντι ειδικα μερικα που εχουν αλλαξει βασεις μηχανης και εχουν βαλει σκληροτερες...σε βαθμο που να μην αντεχεις μεσα σε αυτα...Δεν ειναι ομως κατι σημαντικο γιατι σε καθε περιπτωση το αμαξι περναει ελαχιστες ωρες της λειτουργιας του στο ρελαντι (γιατι ως γνωστο δεν κανει καλο και αν ειναι να περιμενω πολυ καπου τοτε το σβηνω). Επισης για αλλη μια φορα δεν ειναι ενας χρηστης ειναι ολοι οι χρηστες.
Καλο ειναι να κανουμε αναλογες συγκρισεις, και οχι οτι να ναι...Τουτεστιν σε αυτοκινητα παρομοιου Budget (πανω απο 20k ευρω) προφανως καινουργια και προφανως εργοστασιακα, χωρις να εχει αλλαχτει ουτε μια after market βιδα...
To αν και ποσο σημαντικο ειναι, κρινεται απο τα παραπανω αντιστοιχα στη κατηγορια και Budget. Και οταν ΚΑΝΕΝΑ απο αυτα δεν παρουσιαζει τετοια φαινομενα, (Α3, A-Class, V40 στην κατηγορια της entry level βενζινοκινητης 1-series πχ) τοτε υπαρχει συμβιβασμος στα περι premium...Αν ακολουθως αυτο σημαινε λιγο χαμηλοτερη τιμη απο τον premium ανταγωνισμο, τοτε εκει χωραει μπολικη συζητηση στο θεμα. Εδω ομως δεν προκειται επουδενι για κατι τετοιο...
Οσο για τις...ελαχιστες ωρες στο ρελαντι, μονο ελαχιστες δεν ειναι οταν κινειται καποιος στην πολη-κεντρο με συνεχομενα φαναρια και κινηση...Αν προσθεσουμε και το start/stop που εχουν τα περισσοτερα συγχρονα αυτοκινητα, εχουμε και τους επιπλεον κραδασμους απο καθε νεα εκκινηση του 3κυλινδρου...Το θεμα που εχω εγω με τον 3κυλινδρο ειναι ο θορυβος στο ρελαντι που δεν μου αρεσει (κανει ενα παφ παφ) και οτι δεν ειναι οσο δυνατο θα ηθελα (150-160 ιππους).
Εγω τον προσπερναω τον ηχο, ειναι καθαρα υποκειμενικο. Σιγουρα καπως αντιφατικο να ακους ηχο 3κυλινδρου σε premium κατασκευη, αλλα οκ αυτο ειναι κυριως ψυχολογικο. Εγω στεκομαι σε καθαρα τεχνικο-μηχανολογικο κομματι.
Στα περι δυναμης και παλι ειναι υποκειμενικο. Τουλαχιστον η 1-series ειναι το ελαφρυτερο μοντελο της Bmw (πλην του Mini) που τον φοραει και εν πασει περιπτωσει οι συνολικες επιδοσεις με απολυτα κριτηρια ειναι αρκετα καλες στην κατηγορια. (οσοι θελουν εξαλλου κατι ισχυροτερο, πλεον η schnitzer ανεβαζει την ισχυ στα 170ps και την ροπη στα 270ΝΜ απο 220ΝΜ, με ενα σοβαρο μεν αντιτιμο, γυρω στα 2κ ευρω, αλλα με διατηρηση της εργοστασιακης εγγυησης)Το κυριως ζητουμενο στον Β38 ειναι πρωτιστως τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του. Και περα απο το θεμα κραδασμων/μικροσυντονισμων ελαχιστα πανω απο το ρελαντι, ειναι επισης σχεδον αδυνατο να ρολλαρεις -σε ευθεια πχ με συνοδηγο- με 2α σε τοσο χαμηλες στροφες, συνηθως σκορτσαρει, κατι που επισης δεν συμβαινει σε κανενα στην κατηγορια (και οχι μονο)
Μπορει στην 1-series οχι τοσο καθοτι ειναι και ελαφρυτερη. Στην 3αρα παντως και Χ1 το φαινομενο ειναι εντονοτερο.Ολα αυτα απουσιαζαν ΠΑΝΤΕΛΩΣ στον 1,600αρη Ν13 4Cyl 136/170ps
-
Πέρα απο τα του κινητήρα, σε σχεση με την άνεση με τα run flat ειδικότερα σε 18αρες ίντσες και τυχόν θορύβους κύλισης ή αεροδυναμικός ποιες οι απόψεις;
Διαβάζοντας τα posts του Βασίλη καταλαβαίνω οτι για θόρυβο εσωτερικά δεν θα υπαρχει θέμα αλλα εδώ έχουμε και πολλούς καρόδρομους.... για αεροδυναμικός θορύβους πάνω απο ποσά χιλιόμετρα γίνονται αντιληπτοί ειδικά σε αυτοκινητόδρομο; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πέρα απο τα του κινητήρα, σε σχεση με την άνεση με τα run flat ειδικότερα σε 18αρες ίντσες και τυχόν θορύβους κύλισης ή αεροδυναμικός ποιες οι απόψεις;
Διαβάζοντας τα posts του Βασίλη καταλαβαίνω οτι για θόρυβο εσωτερικά δεν θα υπαρχει θέμα αλλα εδώ έχουμε και πολλούς καρόδρομους.... για αεροδυναμικός θορύβους πάνω απο ποσά χιλιόμετρα γίνονται αντιληπτοί ειδικά σε αυτοκινητόδρομο;Νομίζω ότι και εδώ μπαίνει σε κάποιο βαθμό ο υποκειμενικός παράγοντας. Εμένα με 17άρες και run flat στους ακόμη - αν και τους διορθώνουν τους τελευταίους μήνες με νέες ασφαλτοστρώσεις - κακούς δρόμους των Ιωαννίνων μου φαίνεται ότι σε λακκούβες το αμάξι 'χτυπάει' λίγο. Ο Φάνης έχει γράψει ότι και με 18άρες του έχει φανεί οκ. Μάλλον εγώ είμαι πιο 'ευαίσθητος' στο θέμα αυτό.
Αν και κάποιοι έχουν γράψει ότι από την κύλιση σε 'περίεργο οδόστρωμα' περνάνε κάποιοι θόρυβοι στην καμπίνα, εγώ θα πω ότι σε καλό οδόστρωμα - π.χ. τα καλά σημεία της Εγνατίας - δεν ακούς το παραμικρό, ενώ σε κακό οδόστρωμα λογικό είναι κάτι να παίρνει το αυτί σου. Δεν ξέρω πόσο ενοχλητικό είναι αυτό για κάποιους άλλους.
Τέλος, π.χ. στην Εγνατία με 150-160 και τα παιδιά να κοιμούνται στο πίσω κάθισμα επικοινωνούσαμε οι υπόλοιποι ψιθυριστά και ακούγαμε τέλεια ο ένας τον άλλο...Αυτό σχετικά και με τους αεροδυναμικούς θορύβους...Συμπέρασμα: test drive για να κρίνει ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Συμπέρασμα: test drive για να κρίνει ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του!!- 1.000
Εάν είχαμε όλοι τα ίδια γούστα και οδηγικά φίλτρα, θα αγοράζαμε το ίδιο αυτοκίνητο!
-
Ναι βρε παιδια εννοείται test drive αλλα τι να πρώτο καταλάβεις στο λιγο χρονο που στο δίνουν; γι αυτο και γενικα ψάχνεις διάφορες απόψεις αν και το συγκεκριμένο θέμα εχει σημαντικό βαθμό υποκειμενικότητας.
-
Να σημειωσω οτι μιλαμε για αλλα αμαξια αλλα το δικο μου 118 με Μ σπορ αναρτηση και 17αρια RFT απλα καταπινει καθε λακουβα και περναει πολυ ποιο ανετα τους Αθηναικους δρομους απο πχ ενα Οκταβια TDI φιλου με συμβατικα λαστιχα και πισω ημιακαμπτο αξονα. Παιζει ρολο το πολυ καλυτερο πατωμα, πολυ καλυτερη αναρτηση αλλα και καλυτερα μονωμενο για τετοιους θορυβους.
Ενα Χ1 2 λιτρο τετρακινητο με 18αρες που ειχα οδηγησει στην παραλιακη δεν καταλαβαινε τιποτα επισης (περασα πανω απο τις ραγες του τραμ).
Αεροδυναμικους θορυβους και θορυβο μηχανης στο δικο μου 118 εχω...μηδεν. Μεχρι τα 165 χμω που εχω παει δεν ακουγεται τιποτα εκτος απο ενα ελαφρυ φυσημα του αερα. Αντιθετα τα RFT κανουν θορυβο σε παλαιοτερα οδοστρωματα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτο που λες ειναι η επιπλεον τραχυτητα στο ρελαντι και σε χαμηλες στροφες του τρικυλινδρου που κανενας δεν αρνηθηκε οτι υπαρχει. Ειναι φυσιολογικη.
...μιλησα απο την αρχη, για πολυ συγκεκριμενο, μικρο ευρος στροφων, ελαχιστα πανω απο το ρελαντι, μεχρι τις 1.200σαλ περιπου.
Φυσιολογικο προφανως ειναι ως προς τον χωρο του κινητηρα, οταν λογω υλοποιησης ο 3cyl δεν μπορει να ειναι ζυγισμενος οπως ενας αντιστοιχος 4Cyl, ακομα και εαν εχει αξονα εξισορροπησης.Το να μεταφερεται ομως ο όποιος κραδασμος στο εσωτερικο του αυτοκινητου, ειτε τιμονι, ειτε καθισμα, ειδικα σε ενα αυτοκινητο premium μαρκας-μοντελου, -εστω σε αυτο το πολυ μικρο φασμα στροφων- μονο 'φυσιολογικο' δεν ειναι...
Εχω οδηγησει 4κυλινδρα που εχουν πολυ περισσοτερο τρεμουλο στο ρελαντι ειδικα μερικα που εχουν αλλαξει βασεις μηχανης και εχουν βαλει σκληροτερες...σε βαθμο που να μην αντεχεις μεσα σε αυτα...Δεν ειναι ομως κατι σημαντικο γιατι σε καθε περιπτωση το αμαξι περναει ελαχιστες ωρες της λειτουργιας του στο ρελαντι (γιατι ως γνωστο δεν κανει καλο και αν ειναι να περιμενω πολυ καπου τοτε το σβηνω). Επισης για αλλη μια φορα δεν ειναι ενας χρηστης ειναι ολοι οι χρηστες.
Καλο ειναι να κανουμε αναλογες συγκρισεις, και οχι οτι να ναι...Τουτεστιν σε αυτοκινητα παρομοιου Budget (πανω απο 20k ευρω) προφανως καινουργια και προφανως εργοστασιακα, χωρις να εχει αλλαχτει ουτε μια after market βιδα...
To αν και ποσο σημαντικο ειναι, κρινεται απο τα παραπανω αντιστοιχα στη κατηγορια και Budget. Και οταν ΚΑΝΕΝΑ απο αυτα δεν παρουσιαζει τετοια φαινομενα, (Α3, A-Class, V40 στην κατηγορια της entry level βενζινοκινητης 1-series πχ) τοτε υπαρχει συμβιβασμος στα περι premium...Αν ακολουθως αυτο σημαινε λιγο χαμηλοτερη τιμη απο τον premium ανταγωνισμο, τοτε εκει χωραει μπολικη συζητηση στο θεμα. Εδω ομως δεν προκειται επουδενι για κατι τετοιο...
Οσο για τις...ελαχιστες ωρες στο ρελαντι, μονο ελαχιστες δεν ειναι οταν κινειται καποιος στην πολη-κεντρο με συνεχομενα φαναρια και κινηση...Αν προσθεσουμε και το start/stop που εχουν τα περισσοτερα συγχρονα αυτοκινητα, εχουμε και τους επιπλεον κραδασμους απο καθε νεα εκκινηση του 3κυλινδρου...Το θεμα που εχω εγω με τον 3κυλινδρο ειναι ο θορυβος στο ρελαντι που δεν μου αρεσει (κανει ενα παφ παφ) και οτι δεν ειναι οσο δυνατο θα ηθελα (150-160 ιππους).
Εγω τον προσπερναω τον ηχο, ειναι καθαρα υποκειμενικο. Σιγουρα καπως αντιφατικο να ακους ηχο 3κυλινδρου σε premium κατασκευη, αλλα οκ αυτο ειναι κυριως ψυχολογικο. Εγω στεκομαι σε καθαρα τεχνικο-μηχανολογικο κομματι.
Στα περι δυναμης και παλι ειναι υποκειμενικο. Τουλαχιστον η 1-series ειναι το ελαφρυτερο μοντελο της Bmw (πλην του Mini) που τον φοραει και εν πασει περιπτωσει οι συνολικες επιδοσεις με απολυτα κριτηρια ειναι αρκετα καλες στην κατηγορια. (οσοι θελουν εξαλλου κατι ισχυροτερο, πλεον η schnitzer ανεβαζει την ισχυ στα 170ps και την ροπη στα 270ΝΜ απο 220ΝΜ, με ενα σοβαρο μεν αντιτιμο, γυρω στα 2κ ευρω, αλλα με διατηρηση της εργοστασιακης εγγυησης)Το κυριως ζητουμενο στον Β38 ειναι πρωτιστως τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του. Και περα απο το θεμα κραδασμων/μικροσυντονισμων ελαχιστα πανω απο το ρελαντι, ειναι επισης σχεδον αδυνατο να ρολλαρεις -σε ευθεια πχ με συνοδηγο- με 2α σε τοσο χαμηλες στροφες, συνηθως σκορτσαρει, κατι που επισης δεν συμβαινει σε κανενα στην κατηγορια (και οχι μονο)
Μπορει στην 1-series οχι τοσο καθοτι ειναι και ελαφρυτερη. Στην 3αρα παντως και Χ1 το φαινομενο ειναι εντονοτερο.Ολα αυτα απουσιαζαν ΠΑΝΤΕΛΩΣ στον 1,600αρη Ν13 4Cyl 136/170ps
Για το ρολαρισμα με 2η εχουν βελτιωθει τα πραγματα οταν ανοιξει ο κινητηρας εχει να μου σβυσει πολυ καιρο. Και επηδει εχω παρατηρησει οτι σε ελαφρα κατηφορα δεν εχει καθολου προβλημα μαλλον το προβλημα ειναι στα 1.5 λιτρα που ειναι λιγα στην ροπη που διαθετουν στο ρελαντι για το σεβαστο βαρος του αμαξωματος.
2000 χιλιαρικα (2400 δεν ηταν?) για να παρεις 30 ιππους με κατοσταρα βενζινη και οταν ζεσταθει ο κινητηρας ειναι κομματακι πολλα. Βεβαια αν το αγορασεις θα το τοποθετησω για δοκιμη...
Για αγορες σαν Γερμανια νομιζω το 120 με τον Β48 ειναι σαφεστατα η σωστη εκδοση...
BMW X1 2016