-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ρε συ αυτοκράτορα, αυτό πονάει...Δε θέλω VFM πια, θέλω VFG (value for goustaro!)
Tι να πω και εγώ με το Γκιαούρις, ρε Gatoz.
Μπαίνω εδώ μέσα και χαίρομαι που χαίρονται οι άλλοι με τα αυτοκίνητά τους.τουλαχιςτον θεωρητικά έχεις ενα τέρας αξιοπιστίας,των άλλων θα τα φτύςει και το δικό σου θα συνεχίζει σαν το λαγουδάκι της Duracell
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
τουλαχιςτον θεωρητικά έχεις ενα τέρας αξιοπιστίας,των άλλων θα τα φτύςει και το δικό σου θα συνεχίζει σαν το λαγουδάκι της Duracell
ΟΚ, αλλά να μπορείς να ευχαριστηθείς και καμιά στροφή ρε aikbill.
Επίσης λόγω χρημάτων η βενζίνη μου θα έχει τελειώσει πολύ πριν χαλάσει το αυτοκίνητο των άλλων.
Πάντως 10000χλμ από τα μέσα Σεπτέμβρη μετράει και όλα κομπλέ. Βέβαια έρχονται λυπητερές τύπου αμορτισέρ μέχρι το Πάσχα και λάστιχα σίγουρα από Σεπτέμβρη. Αλλά αυτά δεν είναι βλάβες, αλλά no money. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
τουλαχιςτον θεωρητικά έχεις ενα τέρας αξιοπιστίας,των άλλων θα τα φτύςει και το δικό σου θα συνεχίζει σαν το λαγουδάκι της Duracell
ΟΚ, αλλά να μπορείς να ευχαριστηθείς και καμιά στροφή ρε aikbill.
Επίσης λόγω χρημάτων η βενζίνη μου θα έχει τελειώσει πολύ πριν χαλάσει το αυτοκίνητο των άλλων.
Πάντως 10000χλμ από τα μέσα Σεπτέμβρη μετράει και όλα κομπλέ. Βέβαια έρχονται λυπητερές τύπου αμορτισέρ μέχρι το Πάσχα και λάστιχα σίγουρα από Σεπτέμβρη. Αλλά αυτά δεν είναι βλάβες, αλλά no money.Πού κάνεις τόσα χλμ πασά μου;;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πού κάνεις τόσα χλμ πασά μου;;
Πήγαινε έλα Νέα Χαλκηδόνα Ηλιούπολη για δουλειά είναι 40χλμ επί 5 μέρες την εβδομάδα = 200χλμ επί 4 = 800 το μήνα. 4 μήνες έχουμε 3200χλμ μόνο το προς από την δουλειά.
Εξωτερικές δουλειές: χοντρικά
τον Σεπτέμβρη 1100
τον Οκτώβρη 1200
τον Νοέμβρη 1150
Τον Δεκέμβρη 1250
Και τερματίζουμε τον Γενάρη με 1600
Έχουμε 9000χλμ και κάτι από εδώ κάτι από εκεί να το 10ρικο, Βασίλη.Το γκαντεμιάσαμε το εργαλείο όμως, πίσω τακάκια και μπορεί να έφαγαν δισκόπλακες. Μια απόλαυση τόσες ώρες στο τιμόνι (ατελείωτο heavy metal), δεν το πήρα πρέφα, ελπίζω να το πρόλαβα. Το πήγα για λάδια και στα τσεκαρίσματα το είδε ο μάστορας.
nickthetrib from tapatalk
-
Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum και παρακαλώ για τη βοήθεια των παλαιοτέρων. Κάτοχος τα τελεταία 14 χρόνια της Ε46 και απίστευτα ικανοποιημένος με το τιμόνι της, στο οποίο δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα, είμαι πλέον στην μεγάλη απόφαση να την αντικαταστήσω. Αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν μοντέλα άλλων εταιρειών πολύ ανταγωνιστικά σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις με value for money η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πάω σε κάτι διαφορετικό (ούτε εγώ δε γνωρίζω το γιατί). Το μπάτζετ φτάνει στα 32 με 34κ και από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην αντιπροσωπεία καψουρεύτηκα την Χ1 (αν και ξεκίνησα για τη 116d). Το θέμα είναι ότι ο diesel κινητήρας στο συσκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ αδύναμος (116hp) και κυρίως πολύ ακριβός (+4500€) οπότε καταλήγω μάλλον στον βενζινοκίνητο 18i. Θα ήμουν ψεύτης αν βεβαίως έλαγα πως δεν έχω επηραστεί και από το γεγονός πως ολοένα και συχνότερα ακούγεται περί εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης καθώς και την σταδιακή εγκατάλειψη έως το 2020 των αυτοκινητοβιομηχανιών από την εξέλιξη του ασύμφορου diesel κινητήρα. Επιπλεόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως οι επιπλέον φόροι στα αυτοκίνητα θα αυξηθούν άμεσα και μάλιστα σημαντικά λόγω ρύπων οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με τις εργοσασιακές τιμές. Θα ήθελα λοιπόν την άποψη των κατόχων του αυτοκινήτου σχετικά με την πραγματική του μέση κατανάλωση. Τέλος σκοπέυω να φορτώσω το αμάξι με Adaptive Steering και EDC γεγονός που θα μου κοστίσει επιπλέον περι τα 1500-2000 με ΦΠΑ και ταξινόμηση αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόση διαφορά θα καταλάβω στην οδήγηση του οχήματος. Είμαι συνηθισμένος στην πίσω κίνηση και στην εξαιρετική αίσθηση της 3αρας και ομολογώ ότι οδηγώ αρκετά επιθετικά. Αντιλαμβάνομαι ότι το SUV δεν είναι sedan και τη διαφορά πίσω και επρός κίνησης γι αυτό όμως ακριβώς τον λόγο και σκέφτομαι τον παραπάνω έξτρα εξοπλισμό ώς προσθήκη. Παρακαλώ για την αποψή σας ώστε να μπορέσω να προφυλαχτώ από τυχόν άσκοπα έξοδα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
Το αμαξι που θελεις να αγορασεις δεν εχει σχεση με τα πισωκινητα BMW γιατι βασιζεται στην μπροστοκινητη πλατφορμα του Μινι. Αρα δεν θα βρεις το τιμονι του Ε46 αλλα ουτε και την αισθηση. Βεβαια ειναι ενα πολυ καλο αμαξι αλλα εχει αλλη αισθηση απο τα πισωκινητα αμαξια της εταιρειασ. Ο 3κυλινδρος 1.5 βενζινης καιει πολυ αν τον πιεσεις. Ποσα χμ θα κανεις καθε χρονο;
-
Ο χρήστης Vassilis_Ch έγραψε:
Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum και παρακαλώ για τη βοήθεια των παλαιοτέρων. Κάτοχος τα τελεταία 14 χρόνια της Ε46 και απίστευτα ικανοποιημένος με το τιμόνι της, στο οποίο δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα, είμαι πλέον στην μεγάλη απόφαση να την αντικαταστήσω. Αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν μοντέλα άλλων εταιρειών πολύ ανταγωνιστικά σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις με value for money η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πάω σε κάτι διαφορετικό (ούτε εγώ δε γνωρίζω το γιατί). Το μπάτζετ φτάνει στα 32 με 34κ και από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην αντιπροσωπεία καψουρεύτηκα την Χ1 (αν και ξεκίνησα για τη 116d). Το θέμα είναι ότι ο diesel κινητήρας στο συσκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ αδύναμος (116hp) και κυρίως πολύ ακριβός (+4500€) οπότε καταλήγω μάλλον στον βενζινοκίνητο 18i. Θα ήμουν ψεύτης αν βεβαίως έλαγα πως δεν έχω επηραστεί και από το γεγονός πως ολοένα και συχνότερα ακούγεται περί εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης καθώς και την σταδιακή εγκατάλειψη έως το 2020 των αυτοκινητοβιομηχανιών από την εξέλιξη του ασύμφορου diesel κινητήρα. Επιπλεόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως οι επιπλέον φόροι στα αυτοκίνητα θα αυξηθούν άμεσα και μάλιστα σημαντικά λόγω ρύπων οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με τις εργοσασιακές τιμές. Θα ήθελα λοιπόν την άποψη των κατόχων του αυτοκινήτου σχετικά με την πραγματική του μέση κατανάλωση. Τέλος σκοπέυω να φορτώσω το αμάξι με Adaptive Steering και EDC γεγονός που θα μου κοστίσει επιπλέον περι τα 1500-2000 με ΦΠΑ και ταξινόμηση αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόση διαφορά θα καταλάβω στην οδήγηση του οχήματος. Είμαι συνηθισμένος στην πίσω κίνηση και στην εξαιρετική αίσθηση της 3αρας και ομολογώ ότι οδηγώ αρκετά επιθετικά. Αντιλαμβάνομαι ότι το SUV δεν είναι sedan και τη διαφορά πίσω και επρός κίνησης γι αυτό όμως ακριβώς τον λόγο και σκέφτομαι τον παραπάνω έξτρα εξοπλισμό ώς προσθήκη. Παρακαλώ για την αποψή σας ώστε να μπορέσω να προφυλαχτώ από τυχόν άσκοπα έξοδα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Συνονόματε (έχουμε γεμίσει Βασίληδες...) καλωσήρθες καταρχήν.
Θεωρώ ιδανική την επιλογή σου με 2 τεράστια ΑΛΛΑ...- Δεν θα σου αρέσει η εμπρός κίνηση , αλλα θα τη συνηθίσεις.
- Θα σου λείψει λίιιιιιγο το γκάζι , αλλα προσωρινά.
Όσον αφορά στην εμπρός κίνηση, επειδή και εγώ είχα για χρόνια μόνο πισωκίνητα, θα ξενερώσεις τις στιγμές που θα θελήσεις να ''παίξεις'' σε ωραίες στροφές. Μέχρι εκεί όμως. Θα τη συνηθίσεις και μετά θα σου φαίνονται όλα καλά.
Το γκάζι και τα άλογα, θα πάς στη schnitzer μετά απο κάποιο διάστημα και θα την αναβαθμίσεις αρκετά.
Την έχω την sdrive 18i εδώ και 11 μήνες, 13.000 χλμ και η κατανάλωση με μόνιμα σβέλτη και γρήγορη οδήγηση είναι μέσα στην πόλη γύρω στο 8,7 με 9.
Θα έχεις όμως ένα αυτοκίνητο που είναι γνήσια BMW με όλα τα όμορφα και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Το μόνο που θα ξενίζει είναι η εμπρός κίνηση, που θα δείς οτι ξεπερνιέται. Είναι ίσως η ιδανική στιγμή να πάρεις τώρα αυτοκίνητο, λόγω φόρων κλπ που έρχονται.
Επίσης προτείνω οπωσδήποτε φώτα LED που αλλάζει όλη η εμφάνιση του αυτοκινήτου μπρός-πίσω και είναι και απίστευτα σε απόδοση, αυτόματο κιβώτιο, και parktronic μπρός-πίσω. Επίσης μήν φοβηθείς να πάς σε 18άρες ζάντες,πάνε παντού off road. Ακόμα και 19άρες, με 17άρες χάνει πολύ... Όλα τα άλλα συζητιούνται.
Ελπίζω να βοήθησα! Ότι άλλο θές εδώ είμαστε...
-
Κάνε test drive! Από όσα γράφεις κ επειδή παρόμοια στοιχεία εψαχνα κ εγώ... μόνο από τον διλιτρο με τα 190 άλογα έμεινα πλήρως ικανοποιημένος, ενώ κ με τα 150 άλογα μου φάνηκε απλά οκ. Το σύστημα διεύθυνσης κ το στήσιμο του αυτοκινήτου κ το αυτόματο κιβώτιο είναι κορυφαία στην κατηγορία, αλλά χρειάζεται άλογα για να το ευχαριστηθεις...
-
Θα έρθουν φόροι ή θα κοπούν φόροι στον ήδη επιβαρύμενο χώρο του αυτοκινήτου;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Κάνε test drive! Από όσα γράφεις κ επειδή παρόμοια στοιχεία εψαχνα κ εγώ... μόνο από τον διλιτρο με τα 190 άλογα έμεινα πλήρως ικανοποιημένος, ενώ κ με τα 150 άλογα μου φάνηκε απλά οκ. Το σύστημα διεύθυνσης κ το στήσιμο του αυτοκινήτου κ το αυτόματο κιβώτιο είναι κορυφαία στην κατηγορία, αλλά χρειάζεται άλογα για να το ευχαριστηθεις...Billy είσαι εντελώς σωστός σε ότι λές, αλλα θα ξεφύγει πολύ απο το μπάτζετ του ο φίλος...
Έγραψε για 34.000 ταβάνι άν κατάλαβα... -
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Κάνε test drive! Από όσα γράφεις κ επειδή παρόμοια στοιχεία εψαχνα κ εγώ... μόνο από τον διλιτρο με τα 190 άλογα έμεινα πλήρως ικανοποιημένος, ενώ κ με τα 150 άλογα μου φάνηκε απλά οκ. Το σύστημα διεύθυνσης κ το στήσιμο του αυτοκινήτου κ το αυτόματο κιβώτιο είναι κορυφαία στην κατηγορία, αλλά χρειάζεται άλογα για να το ευχαριστηθεις...
Billy είσαι εντελώς σωστός σε ότι λές, αλλα θα ξεφύγει πολύ απο το μπάτζετ του ο φίλος...
Έγραψε για 34.000 ταβάνι άν κατάλαβα...Το ξέρω Βασιλη μου αλλά δες τι γράφει για το πώς οδηγεί! Δεν θα μείνει ικανοποιημένος εκτός κ αν κάνει αυτό που του εγραψες!!
-
Ο χρήστης Vassilis_Ch έγραψε:
Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum και παρακαλώ για τη βοήθεια των παλαιοτέρων. Κάτοχος τα τελεταία 14 χρόνια της Ε46 και απίστευτα ικανοποιημένος με το τιμόνι της, στο οποίο δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα, είμαι πλέον στην μεγάλη απόφαση να την αντικαταστήσω. Αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν μοντέλα άλλων εταιρειών πολύ ανταγωνιστικά σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις με value for money η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πάω σε κάτι διαφορετικό (ούτε εγώ δε γνωρίζω το γιατί). Το μπάτζετ φτάνει στα 32 με 34κ και από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην αντιπροσωπεία καψουρεύτηκα την Χ1 (αν και ξεκίνησα για τη 116d). Το θέμα είναι ότι ο diesel κινητήρας στο συσκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ αδύναμος (116hp) και κυρίως πολύ ακριβός (+4500€) οπότε καταλήγω μάλλον στον βενζινοκίνητο 18i. Θα ήμουν ψεύτης αν βεβαίως έλαγα πως δεν έχω επηραστεί και από το γεγονός πως ολοένα και συχνότερα ακούγεται περί εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης καθώς και την σταδιακή εγκατάλειψη έως το 2020 των αυτοκινητοβιομηχανιών από την εξέλιξη του ασύμφορου diesel κινητήρα. Επιπλεόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως οι επιπλέον φόροι στα αυτοκίνητα θα αυξηθούν άμεσα και μάλιστα σημαντικά λόγω ρύπων οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με τις εργοσασιακές τιμές. Θα ήθελα λοιπόν την άποψη των κατόχων του αυτοκινήτου σχετικά με την πραγματική του μέση κατανάλωση. Τέλος σκοπέυω να φορτώσω το αμάξι με Adaptive Steering και EDC γεγονός που θα μου κοστίσει επιπλέον περι τα 1500-2000 με ΦΠΑ και ταξινόμηση αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόση διαφορά θα καταλάβω στην οδήγηση του οχήματος. Είμαι συνηθισμένος στην πίσω κίνηση και στην εξαιρετική αίσθηση της 3αρας και ομολογώ ότι οδηγώ αρκετά επιθετικά. Αντιλαμβάνομαι ότι το SUV δεν είναι sedan και τη διαφορά πίσω και επρός κίνησης γι αυτό όμως ακριβώς τον λόγο και σκέφτομαι τον παραπάνω έξτρα εξοπλισμό ώς προσθήκη. Παρακαλώ για την αποψή σας ώστε να μπορέσω να προφυλαχτώ από τυχόν άσκοπα έξοδα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Καλώς ήλθες στο φόρουμ. Για τη Χ1 ήδη σου έχουν γράψει οι κατέχοντες και είναι πράγματι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Προερχόμενος από την Ε46 η οποία ήταν από τις καλύτερες 3 άρες της BMW είναι λογικό να θες να μείνεις πιστός στη μπέμπα. Αφού σου αρέσει πολύ πιστεύω ότι θα βρεις το συνδυασμό κινητήρα-εξοπλισμού και τιμής ώστε να το αποφασίσεις. Υπάρχουν και καλές προσφορές. Γνώμη μου και λόγω των οδηγικών σου ανησυχιών να πας στο δίλιτρο των 190 ίππων. Εναλλακτικά όμως δες και τα πιο κάτω. Ίσως βρεις κι εκεί καλές προσφορές
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο άνθρωπος έχει ένα budget από ότι έγραψε.
Τι νόημα έχουν τα δίλιτρα και η Giulia??Δεν τα φθάνει με τίποτα. Θα μπλέξει και με επιπλέον φόρους.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το αμαξι που θελεις να αγορασεις δεν εχει σχεση με τα πισωκινητα BMW γιατι βασιζεται στην μπροστοκινητη πλατφορμα του Μινι. Αρα δεν θα βρεις το τιμονι του Ε46 αλλα ουτε και την αισθηση. Βεβαια ειναι ενα πολυ καλο αμαξι αλλα εχει αλλη αισθηση απο τα πισωκινητα αμαξια της εταιρειασ. Ο 3κυλινδρος 1.5 βενζινης καιει πολυ αν τον πιεσεις. Ποσα χμ θα κανεις καθε χρονο;Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απόκριση. Κυμαίνομαι γύρω στα 15-20.000 χλμ τον χρόνο, κυρίως στην εθνική οδό λόγω επαρχίας.Αυτή τη στιγμή η μέση κατανάλωση που έχω στην Ε46 είναι στα 7.7 λτ. Μου φαίνεται θα πάω για το 116d που θα είναι και το τελευταίο πισωκίνητο της εταιρείας και αποτελούσε και την αρχική μου επιλογή...
-
Παιδία καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τη γνώμη σας. Γνωρίζω ότι είναι λίγο βαρύ το αυτοκίνητο για τα 136hp αλλα δε μπορώ να παώ στη δίλιτρη με βενζίνη λόγω κόστους κτήσης, φορολογίας και κατανάλωσης. Η δε diesel θα φτάσει στα 40. Εξού και σκεφτομαι να βάλω κανα 2 χιλιάρικα παραπάνω σε Μεταβαλλόμενη Υποβοήθηση και EDC μήπως και το νιώσω καλύτερα το αυτοκίνητο. Έχουν νόημα αυτές οι προσθήκες; Αναφορικά με την έλλειψη της πίσω κίνησης είμαι έτοιμος να κάνω έναν συμβιβασμό γιατί κατά τα άλλα το αυτοκίνητο φαίνεται super. ΜΕ 20000 χλμ το χρόνο που κάνω στην εθνική κυρίως και κατανάλωση στα 8 λτ (συμφωνείτε?) ίσως να μην αποτελεί την καλύτερη επιλογή.
-
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η επιλογή αυτόματου κιβωτίου βελτιώνει ή όχι κατανάλωση και επιδόσεις ώστε στην τλική να διακιολογεί τα σχεδόν 3 χιλιάρικα που κοστίζει επιπλέον.
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum και παρακαλώ για τη βοήθεια των παλαιοτέρων. Κάτοχος τα τελεταία 14 χρόνια της Ε46 και απίστευτα ικανοποιημένος με το τιμόνι της, στο οποίο δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα, είμαι πλέον στην μεγάλη απόφαση να την αντικαταστήσω. Αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν μοντέλα άλλων εταιρειών πολύ ανταγωνιστικά σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις με value for money η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πάω σε κάτι διαφορετικό (ούτε εγώ δε γνωρίζω το γιατί). Το μπάτζετ φτάνει στα 32 με 34κ και από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην αντιπροσωπεία καψουρεύτηκα την Χ1 (αν και ξεκίνησα για τη 116d). Το θέμα είναι ότι ο diesel κινητήρας στο συσκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ αδύναμος (116hp) και κυρίως πολύ ακριβός (+4500€) οπότε καταλήγω μάλλον στον βενζινοκίνητο 18i. Θα ήμουν ψεύτης αν βεβαίως έλαγα πως δεν έχω επηραστεί και από το γεγονός πως ολοένα και συχνότερα ακούγεται περί εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης καθώς και την σταδιακή εγκατάλειψη έως το 2020 των αυτοκινητοβιομηχανιών από την εξέλιξη του ασύμφορου diesel κινητήρα. Επιπλεόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως οι επιπλέον φόροι στα αυτοκίνητα θα αυξηθούν άμεσα και μάλιστα σημαντικά λόγω ρύπων οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με τις εργοσασιακές τιμές. Θα ήθελα λοιπόν την άποψη των κατόχων του αυτοκινήτου σχετικά με την πραγματική του μέση κατανάλωση. Τέλος σκοπέυω να φορτώσω το αμάξι με Adaptive Steering και EDC γεγονός που θα μου κοστίσει επιπλέον περι τα 1500-2000 με ΦΠΑ και ταξινόμηση αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόση διαφορά θα καταλάβω στην οδήγηση του οχήματος. Είμαι συνηθισμένος στην πίσω κίνηση και στην εξαιρετική αίσθηση της 3αρας και ομολογώ ότι οδηγώ αρκετά επιθετικά. Αντιλαμβάνομαι ότι το SUV δεν είναι sedan και τη διαφορά πίσω και επρός κίνησης γι αυτό όμως ακριβώς τον λόγο και σκέφτομαι τον παραπάνω έξτρα εξοπλισμό ώς προσθήκη. Παρακαλώ για την αποψή σας ώστε να μπορέσω να προφυλαχτώ από τυχόν άσκοπα έξοδα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Συνονόματε (έχουμε γεμίσει Βασίληδες...) καλωσήρθες καταρχήν.
Θεωρώ ιδανική την επιλογή σου με 2 τεράστια ΑΛΛΑ...- Δεν θα σου αρέσει η εμπρός κίνηση , αλλα θα τη συνηθίσεις.
- Θα σου λείψει λίιιιιιγο το γκάζι , αλλα προσωρινά.
Όσον αφορά στην εμπρός κίνηση, επειδή και εγώ είχα για χρόνια μόνο πισωκίνητα, θα ξενερώσεις τις στιγμές που θα θελήσεις να ''παίξεις'' σε ωραίες στροφές. Μέχρι εκεί όμως. Θα τη συνηθίσεις και μετά θα σου φαίνονται όλα καλά.
Το γκάζι και τα άλογα, θα πάς στη schnitzer μετά απο κάποιο διάστημα και θα την αναβαθμίσεις αρκετά.
Την έχω την sdrive 18i εδώ και 11 μήνες, 13.000 χλμ και η κατανάλωση με μόνιμα σβέλτη και γρήγορη οδήγηση είναι μέσα στην πόλη γύρω στο 8,7 με 9.
Θα έχεις όμως ένα αυτοκίνητο που είναι γνήσια BMW με όλα τα όμορφα και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Το μόνο που θα ξενίζει είναι η εμπρός κίνηση, που θα δείς οτι ξεπερνιέται. Είναι ίσως η ιδανική στιγμή να πάρεις τώρα αυτοκίνητο, λόγω φόρων κλπ που έρχονται.
Επίσης προτείνω οπωσδήποτε φώτα LED που αλλάζει όλη η εμφάνιση του αυτοκινήτου μπρός-πίσω και είναι και απίστευτα σε απόδοση, αυτόματο κιβώτιο, και parktronic μπρός-πίσω. Επίσης μήν φοβηθείς να πάς σε 18άρες ζάντες,πάνε παντού off road. Ακόμα και 19άρες, με 17άρες χάνει πολύ... Όλα τα άλλα συζητιούνται.
Ελπίζω να βοήθησα! Ότι άλλο θές εδώ είμαστε...
Καλησπέρα Βασίλη,
το αρχικό configuration περιλάμβανε όλα αυτά τα καλούδια που αναφέρεις αλλά έφτανε τις 38 χιλιάδες. Σκέψου ότι το αρχικό πλάνο ήταν για την 116d λόγω οικονομίας και πίσω κίνησης αλλά με χάλσαν λίγο οι χώροι και μετά κόλλησα με τη Χ1. Σε diesel πήγαινα ψηλά και εκτός αυτού με 116hp που να παέι η γουρουνίτσα όποτε σκέφτηκα τη βενζίνη. Δε φανταζόμουν το 5,3 εργοστασιακή αλλά ο φίλος που ανέφερε 9 με γείωσε εντελώς. Εγώ προσπαθώ να πέσω από τα 7,7. Βέβαια οδηγώ κύρίως σε εθνική και ελάχιστα στην πόλη. Μήπως έχεις παρατηρήσει κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο? Θα ήθελα επίσης την άποψή σου για τη Μεταβαλλόμενη Σπορ υποβοήθηση και το EDC. Θα τα καταλάβω ή τσάμπα θα μπουν? Ρωτάω γιατί η αντιπροσωπεία μου έχει κάνει και μία προσφορά για δικό της αυτοκίνητο 3000 χλμ ταξινομημένο πριν 1 μήνα στα 31500 με έκδοση xLine (18'' ζάντα) και αυτόματο κιβώτιο. Το δικό μου configuration για καινούριο (μηχανικό κιβώτιομε 17'' ζάντα και επιπλέον Μεταβαλόμενη υποβοήθηση και EDC σε σχέση με το δικό τους) μου το βγάζουν στα 34. Αντιλαμβάνεσαι το διλημμά μου? -
επειδη εχω τη σειρα 3 απο καινουργια δυο ετων. ξερω οτι στο μοντελο αυτο οτι η μεταβλητη υποβοηθηση ειναι μια τεχνητη χειροτερη αισθηση. Το ειχα διαβασει στο φορουμ της bmw με παραπομπη τοσο σε σιτε εξωτερικου όσο και σε τεστ Ελλαδας. Το ιδιο θα ειναι και σε εσενα. Τεραστιο λαθος να το παρεις.
EDC τι ειναι; H μεταβλητη αναρτηση; και αυτη δεν κανει την τρομερη διαφορα και στην πενταετια όταν χαλασει θα κλαψεις με μαυρο δακρυ. Χαλια τα εξτρα που διαλεξες. Το μαλακο της αναρτησης αυτης δεν εχει διαφορα απο την νορμαλ. Μονο για πιο σκληρο θα γινεται για να σπας τις πετρες των νεφρων ή να βγαζεις τα παλια σφραγισματα στις λακουβες της Ελλαδας
Της αντιπροσωπιας η αυτοματη ειναι πολυ καλυτερη! Led και αυτοματο επιβαλλονται και θα εχουν τεραστια διαφορα στη μεταπωληση. Θα παρεις τα λεφτα των εξτρα αυτων ολα πισωΠαντως το Χ1 θα ειναι αργο ο,τι και να κανεις στους βασικους κινητηρες πετρελαιο και βενζινη. Με remap θα δεις καλύτερα πραγματα και οχι με την πανακριβη shnitcher. Σε εμας οσοι βαλανε την πουλαν τωρα. Δε μενεις λεω εγω με αυτο που εχεις; Μικροτερη καταναλωση μονο με πετρελαιο θα δεις, μονο μη σου βαλουν φορο ρυπανσης.
Περσι αυξηθηκαν τα αυτοκινητα αυτα κατα 5.οοο ευρω. Αν δε χρεωκοπησουμε αποκλειεται να τα ξανααυξησουνε. Το σοκ θα ειναι συντριπτικο! Αρα αλλη αυξηση θα γινει μονο μετα εκλογες -
To αυτοματο κανει την διαφορα στην πολη, στην επαρχια δεν ξερω ποση βοηθεια σου δεινει. Με το βενζίνης Χ1 μαλλον θα εισαι λιγο πανω από 7 λιτρα/100 εξαρτάται και το ποδι που εχεις. Εγω με τον ιδιο κινητηρα με το 118 είμαι κατω από τα 7 στα ταξίδια στην επαρχια. Με 15-20 χιλ χμ τον χρονο μαλλον εισαι για ντηζελ.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
επειδη εχω τη σειρα 3 απο καινουργια δυο ετων. ξερω οτι στο μοντελο αυτο οτι η μεταβλητη υποβοηθηση ειναι μια τεχνητη χειροτερη αισθηση. Το ειχα διαβασει στο φορουμ της bmw με παραπομπη τοσο σε σιτε εξωτερικου όσο και σε τεστ Ελλαδας. Το ιδιο θα ειναι και σε εσενα. Τεραστιο λαθος να το παρεις.EDC τι ειναι; H μεταβλητη αναρτηση; και αυτη δεν κανει την τρομερη διαφορα και στην πενταετια όταν χαλασει θα κλαψεις με μαυρο δακρυ. Χαλια τα εξτρα που διαλεξες. Το μαλακο της αναρτησης αυτης δεν εχει διαφορα απο την νορμαλ. Μονο για πιο σκληρο θα γινεται για να σπας τις πετρες των νεφρων ή να βγαζεις τα παλια σφραγισματα στις λακουβες της Ελλαδας
Της αντιπροσωπιας η αυτοματη ειναι πολυ καλυτερη! Led και αυτοματο επιβαλλονται και θα εχουν τεραστια διαφορα στη μεταπωληση. Θα παρεις τα λεφτα των εξτρα αυτων ολα πισωΠαντως το Χ1 θα ειναι αργο ο,τι και να κανεις στους βασικους κινητηρες πετρελαιο και βενζινη. Με remap θα δεις καλύτερα πραγματα και οχι με την πανακριβη shnitcher. Σε εμας οσοι βαλανε την πουλαν τωρα. Δε μενεις λεω εγω με αυτο που εχεις; Μικροτερη καταναλωση μονο με πετρελαιο θα δεις, μονο μη σου βαλουν φορο ρυπανσης.
Περσι αυξηθηκαν τα αυτοκινητα αυτα κατα 5.οοο ευρω. Αν δε χρεωκοπησουμε αποκλειεται να τα ξανααυξησουνε. Το σοκ θα ειναι συντριπτικο! Αρα αλλη αυξηση θα γινει μονο μετα εκλογεςΜε βαριά καρδιά ήρθε η ώρα να αλλαξω δυστυχώς τη γριούλα. Να βλεπες μόνο πως την έχω... Εν πάσει περιπτώσει είσαι σαφής. Σε περίπτωση που επιλέξω το μεταχειρισμένο της αντιπροσωπείας έχεις μήπως κάποια ιδέα για το κόστος των Led σαν μελλοντική προσθήκη;
BMW X1 2016