-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Thanks fanis. Σίγουρα θα πάω και Σφακιανάκη. Είμαι κλασικός bmwfan και έχοντας x3 δύσκολα θα κοίταγα κάτι άλλο πλην ίσως του 3008 το οποίο θα τσεκάρω.
Και εγω το ιδιο (3 εχω παρει απο Σπανο σε συνολο 4 και 1 Μινι), αλλα για το επόμενο αυτοκινητο θα κινηθω εκτος bmw πλεον, για οικονομικους κυριως λογους.
Το δικό μου το είχα πάρει από τον παλιό Κουλουρη που απορροφησε ο Σφιακανακης. Έχεις δίκιο για το οικονομικό αλλά από την άλλη μετά από μετά από τρεις BMW και ένα mini δεν θα σου είναι εύκολη η αλλαγή...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το kuga είναι από τα πιο καλοστημένα suv με ποιότητα κύλισης που αποκλείεται να μην αφήσει κάποιον ευχαριστημένο κ τα ίδια διαβάζω για το 3008. Ιδίως για το πρώτο η διαφορά στην τιμή είναι τέτοια στη βενζίνη που αν δεν θέλεις σωνει κ καλά την Χ1 η λογική θα σε στείλει σε αυτό.
-
Ρε παιδιά, πώς βάζουμε παράθεση στην απάντηση; Δεν βλέπω κανά σχετικό κουμπί, στραβομάρα.
@Emperor, ευχαριστώ.
Ακούω και 'γω πολύ μουσική, αλλά μπορώ να κάνω τον διαχωρισμό ακρόαση στο σπίτι/αυτοκίνητο. Προτιμώ να δώσω τα χρήματα για το προηγμένο ηχοσύστημα σε άλλον εξοπλισμό, πιο 'αυτοκινητιστικό', π.χ. EDC. Αν, δε, το βασικό ηχοσύστημα είναι και αξιοπρεπές, δεν το σκέφτομαι καν (εντάξει, αυτό ήταν ψέμα). -
Κοιτούσα ένα .pdf που βρήκα στο μπίμερποστ, είχε ένα ενδιαφέρον συγκριτικό σχήμα. Μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω η X3:
-
Ο χρήστης so was Red έγραψε:
Ρε παιδιά, πώς βάζουμε παράθεση στην απάντηση; Δεν βλέπω κανά σχετικό κουμπί, στραβομάρα.@Emperor, ευχαριστώ.
Ακούω και 'γω πολύ μουσική, αλλά μπορώ να κάνω τον διαχωρισμό ακρόαση στο σπίτι/αυτοκίνητο. Προτιμώ να δώσω τα χρήματα για το προηγμένο ηχοσύστημα σε άλλον εξοπλισμό, πιο 'αυτοκινητιστικό', π.χ. EDC. Αν, δε, το βασικό ηχοσύστημα είναι και αξιοπρεπές, δεν το σκέφτομαι καν (εντάξει, αυτό ήταν ψέμα).Χαίρομαι για το μήνυμά σου, γιατί ακριβώς αυτόν τον διαχωρισμό κάνω κ εγώ, αν κ κάποιες φορές που θέλω να ακούσω μουσική πολύ δυνατά για να ακούσω λεπτομέρειες σε ένα κομμάτι - είμαι κ λίγο 'μουσικός' τρομάρα μου - έχω επιλέξει το αυτοκίνητο γιατί σπίτι είναι τα παιδιά...
Τις περισσότερες φορές πάντως κ εφόσον θέλει κάποιος να εστιάσει την προσοχή του στη μουσική, καλύτερα να το κάνει σπίτι κ όχι ενώ οδηγεί κ θα πρέπει να προσέχει κ τον δρόμο... -
Άσε. Κι εγώ, κλείνω μάτια όταν ακούω, ψιλοτραγουδάω κι οι άλλοι μου λένε να σωπάσω και τέτοια...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν εχεις αυτόματους προβολείς γιατι τα θες τα καλύτερα φώτα το βράδυ ; απορία το εχω αυτο μιας και ετσι εχεις πάντα όπου ειναι πραγματικά σκοτάδι τα μεγάλα φώτα και τα μεσαία μονο οταν έρχεται απο απεναντι άλλος.
Ποιος ο λόγος πέραν του αισθητικού να πληρώνεις τόσο για ενισχυμένα μεσαία σκάλα ;Γιατι:
-
Μπορει να μην μπορεις να αναψεις προβολεις (αλλο αυτοκινητο μπροστα, συνεχως κινηση στο αντιθετο ρευμα), οποτε εκει η μεσαια σκαλα ειναι ανεπαρκης.
-
Εαν τα ζησεις τα καλα φωτα, δύσκολα προσαρμόζεσαι στα 'καντηλια' αλλογονου.
-
Στην bmw τουλαχιστον τα αυτοματα φωτα (οχι να αναβουν αυτοματα, εννοω την μεγαλη σκαλα) συνδυαζονται μονο με φωτα Led.
-
-
Για το Σφακιανάκη της Κηφισίας να γράψω και εγώ ότι σε όλες τις περιπτώσεις μου έκανε καλύτερες προσφορές από το Σπανό.Βρέθηκα κυριολεκτικά μισή ώρα μακριά από την αγορά μιας 116d από εκεί και η τιμή που μου είχε δώσει ήταν αισθητά καλύτερη.Να σημειώσω ότι είχα πάει και στα 2 καταστήματα του Σπανού για προσφορά και το καθένα μου είχε δώσει διαφορετική τιμή για το ίδιο αμάξι με τον ίδιο εξοπλισμό...ο Σπανός ανέκαθεν κουβαλούσε ένα μύθο του τύπου ''αγόρασα από Σπανό''...ακόμα και το αυτοκόλλητο με το σήμα του κάποιοι δεν το βγάζουν
Γενικότερα πάντως στις πωλήσεις,εκτός από τον πωλητή, παίζει μεγάλο ρόλο και η στάση του υποψήφιου αγοραστή για την προσφορά που θα πάρει. -
Παιζει ρολο ποσο καλη τιμη θελουν να σου δωσουν εκεινη την στιγμη. Προφανως αν σε συμπαθησουν θα σου δωσουν χαμηλοτερη τιμη.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Για το Σφακιανάκη της Κηφισίας να γράψω και εγώ ότι σε όλες τις περιπτώσεις μου έκανε καλύτερες προσφορές από το Σπανό.Βρέθηκα κυριολεκτικά μισή ώρα μακριά από την αγορά μιας 116d από εκεί και η τιμή που μου είχε δώσει ήταν αισθητά καλύτερη.Να σημειώσω ότι είχα πάει και στα 2 καταστήματα του Σπανού για προσφορά και το καθένα μου είχε δώσει διαφορετική τιμή για το ίδιο αμάξι με τον ίδιο εξοπλισμό...ο Σπανός ανέκαθεν κουβαλούσε ένα μύθο του τύπου ''αγόρασα από Σπανό''...ακόμα και το αυτοκόλλητο με το σήμα του κάποιοι δεν το βγάζουν
Γενικότερα πάντως στις πωλήσεις,εκτός από τον πωλητή, παίζει μεγάλο ρόλο και η στάση του υποψήφιου αγοραστή για την προσφορά που θα πάρει.Σίγουρα υπάρχουν πολλα περιθώρια για εκπτώσεις στους πωλητές και ανάλογα με το ποιον έχουν απέναντι τους κινούνται. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για εταιρίες με στόχους είτε προσωπικούς είτε ως συγκεκριμένα μαγαζιά, με τυχόν υπάρχοντα αυτοκίνητα στοκ που πρέπει να φύγουν κα πολλούς παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο στη προσφορά που θα δώσουν.
Τώρα για τη στάση του πελάτη δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεις, αλλά δεν θα πρέπει να παίζει ιδιαίτερο ρόλο εκτος αν πάει κανεις σα πρόβατο και το δείξει.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Όταν δεν υπάρχουν σαφη και ίδια κριτήρια για την πώληση τότε βραστά. Όποιος θέλει να τζογαρει υπάρχει και το καζινο
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παιζει ρολο ποσο καλη τιμη θελουν να σου δωσουν εκεινη την στιγμη. Προφανως αν σε συμπαθησουν θα σου δωσουν χαμηλοτερη τιμη.Αναφορικά με το 'προσωπικό' στοιχείο, η... συμπάθεια αν παίζει ρόλο θα παίξει μετά από καιρό ή μετά από αρκετές συναλλαγές...Π.χ. όταν έχεις χρόνια έναν πελάτη που σου έχει αφήσει χρήματα προφανώς θα τον προσέξεις περισσότερο. Αν π.χ. ο Φάνης έχει πάρει τρία τέσσερα αυτοκίνητα από έναν αντιπροσωπο bmw κ αν μπω κ εγώ στον ίδιο αντιπρόσωπο για πρώτη φορά κ ζητήσω το ίδιο αμάξι θα είναι αναμενόμενο ο Φάνης να πάρει καλύτερη προσφορά.
Αναφορικά με τις προωθητικές ενέργειες κ τις προσφορές ισχύουν όσα προαναφέρθηκαν. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Όταν δεν υπάρχουν σαφη και ίδια κριτήρια για την πώληση τότε βραστά. Όποιος θέλει να τζογαρει υπάρχει και το καζινοΘα διαφωνήσω καθώς εμένα μου άρεσε που έδινε η BMW την δυνατότητα οι έμποροι να παίζουν με τις τιμές.
Ελευθέρη αγορά είναι και το παζάρι είναι ο κανόνας.
Έγω έδωσα την ευκαιρία στον πωλητή του Σφακιανάκη να κερδίσει την μάχη και την κλώτσησε ενώ μάλλον θα μπορούσε να κερδίσει.
(Του ζήτησα να μου βγάλει τιμή μετρητοίς με πέντε χρόνια εγγύηση , πέντε ετήσια service (τα τρια πληρωμένα από εμένα, 2-4 δωρεαν) και διάφορα άλλα πρόσθετα που ήθελα. Ζήτησε 1300+ για την πενταετία με όλα τα παραπάνω που του εδιναν περιθώριο , ενώ έαν το έπαιρνες με χρηματοδότηση η πενταετία ήταν ένα ποσό κοντα στα 400 ευρω) Μάλλον δεν το πήρε στα σοβαρά και έχασε. -
Έχει ξαναγραφεί νομίζω ότι στην
Bmw οι αντιπρόσωποι έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, γεγονός που τους επιτρέπει συχνά κ μεγαλύτερα περιθώρια προσφορών. Από την άλλη βέβαια οι τιμές είναι ήδη πολύ υψηλές... -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Όταν δεν υπάρχουν σαφη και ίδια κριτήρια για την πώληση τότε βραστά. Όποιος θέλει να τζογαρει υπάρχει και το καζινο
Θα διαφωνήσω καθώς εμένα μου άρεσε που έδινε η BMW την δυνατότητα οι έμποροι να παίζουν με τις τιμές.
Ελευθέρη αγορά είναι και το παζάρι είναι ο κανόνας.
Έγω έδωσα την ευκαιρία στον πωλητή του Σφακιανάκη να κερδίσει την μάχη και την κλώτσησε ενώ μάλλον θα μπορούσε να κερδίσει.
(Του ζήτησα να μου βγάλει τιμή μετρητοίς με πέντε χρόνια εγγύηση , πέντε ετήσια service (τα τρια πληρωμένα από εμένα, 2-4 δωρεαν) και διάφορα άλλα πρόσθετα που ήθελα. Ζήτησε 1300+ για την πενταετία με όλα τα παραπάνω που του εδιναν περιθώριο , ενώ έαν το έπαιρνες με χρηματοδότηση η πενταετία ήταν ένα ποσό κοντα στα 400 ευρω) Μάλλον δεν το πήρε στα σοβαρά και έχασε.Δεν διαφωνούμε στα πλεονεκτήματα της ελευθερης αγοράς αρκεί να υπάρχει αξιοκρατία!
Προφανώς δεν ασχολήθηκε μαζί σου αλλά με κάποιον άλλο που θα πήγαινε μιλημένος ή με γμωριμία θα ασχολιόταν ....
Τελείως κουραστικό! Συναλλαγή ακόμα και για αγοράσεις αμάξι! Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί ποιοι αγοράζουν εν τέλει τα εκθεσιακά ή τα test drive; -
Ερώτησις: το EDC ακολουθεί αναγκαστικά όποιο πρόγραμμα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport) είναι επιλεγμένο κάθε φορά ή μπορεί να ρυθμιστεί έτσι, ώστε να λειτουργεί συνδυαστικά; Ή, σωστότερα, ανεξάρτητα;
Π.χ. μπορεί κανείς να έχει επιλέξει Eco από το κουμπί αλλά να έχει το EDC ρυθμισμένο για μαλακή ανάρτηση σαν να ήταν στο comfort; -
Ερώτησις: το EDC ακολουθεί αναγκαστικά όποιο πρόγραμμα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport) είναι επιλεγμένο κάθε φορά ή μπορεί να ρυθμιστεί έτσι, ώστε να λειτουργεί συνδυαστικά; Ή, σωστότερα, ανεξάρτητα;
Π.χ. μπορεί κανείς να έχει επιλέξει Eco από το κουμπί αλλά να έχει το EDC ρυθμισμένο για μαλακή ανάρτηση σαν να ήταν στο comfort;Στο ECO πρόγραμμα το EDC είναι στο comfort mode.
Εάν μπορείς να το παραμετροποιήσεις ξεχωριστά (π.χ Comfort mode με sport EDC) δεν γνωρίζω. Στην 6αρα π.χ. μπορείς αλλά δεν γνωρίζω εάν αυτές οι δυνατότητες παραμετροποίησης ισχύουν και στις πιο μικρές σειρές.
-
Fanis75 έγραψε:
Στο ECO πρόγραμμα το EDC είναι στο comfort mode.Καλό αυτό. Και λογικό.
Πέρα από τα test drive, έχει κανείς κάτοχος επιλέξει 18άρες ζάντες ΚΑΙ Edc, ώστε να μας πει αν, στους ανεκδιήγητους δρόμους μας, η κύλιση είναι ομαλή και άνετη με 18άρες χάρη στο EDC;
-
Πέρα από τα test drive, έχει κανείς κάτοχος επιλέξει 18άρες ζάντες ΚΑΙ Edc, ώστε να μας πει αν, στους ανεκδιήγητους δρόμους μας, η κύλιση είναι ομαλή και άνετη με 18άρες χάρη στο EDC;Είχα οδηγήσει την xDrive 25d η οποία είχε EDC και 19αρες ζάντες (ήταν M-Pack) και η ποιότητα κύλισης και άνεσης ήταν απίστευτη!!
-
Τόσο καλή δουλειά κάνει το EDC δηλαδή!
Ξέρουμε τι γίνεται με τα αμορτισέρ σε αυτή την περίπτωση; Όταν χρειαστούν αλλαγή, θα χρειαστούμε χαρτομάντιλα;
'Έκλαψε κανείς; Εδώ είναι η Diana'. -
Τόσο καλή δουλειά κάνει το EDC δηλαδή!Ξέρουμε τι γίνεται με τα αμορτισέρ σε αυτή την περίπτωση; Όταν χρειαστούν αλλαγή, θα χρειαστούμε χαρτομάντιλα;
'Έκλαψε κανείς; Εδώ είναι η Diana'.Από ότι φαίνεται (και από ότι κατάλαβα), ναι κάνει πολύ καλή δουλειά. Βέβαια θα ήθελα να οδηγήσω στην ίδια διαδρομή 2 ίδια αυτοκίνητα ένα με EDC και ένα χωρίς για να δώ πραγματικά την διαφορά. Γιατί ως κόστος έξτρα αξίζει, αλλά όταν χρειαστούν αλλαγή τα αμορτισέρ, σίγουρα θα είναι ακριβά...δεν έχω άποψη για το κόστος, αλλά όταν έχουν €400-500 τα απλά, αυτά (μαζί με την έξτρα εργασία) δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν αγγίζουν τα €1.000
BMW X1 2016