-
To Adaptive Steering το έχω στην 116i μου και κάνει πολύ καλή δουλειά. Το EDC το είχα δοκιμάσει σε μια Χ1 25d με M-Pack και επίσης έκανε καλή δουλειά. Εάν αγόραζα Χ1 θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές σε έξτρα, **μετά τα LED **φώτα όμως.
Ο χρήστης Vassilis_Ch έγραψε:
Σε περίπτωση που επιλέξω το μεταχειρισμένο της αντιπροσωπείας έχεις μήπως κάποια ιδέα για το κόστος των Led σαν μελλοντική προσθήκη;Επίσημα δεν μπαίνουν (προς το παρόν, δεν ξέρω εάν θα βγει retrofit kit κάποια στιγμή στο μέλλον). Ανεπίσημα, μπορείς να τα βάλεις αλλά θα χρειαστείς όλα τα ανταλλακτικά (πανάκριβα ως καινούργια και δυσεύρετα ως μεταχειρισμένα) και αρκετές ώρες εργασία και προγραμματισμό του αυτοκινήτου. Δεν μπορώ να σου πω κόστος γιατί δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα πάνω από €2.000 σε μεταχειρισμένα και πάνω από €3.000 σε καινούργια.
ΥΓ: Για να έχεις μια ιδέα κόστους, στην Ζ4 (Ε85) που έβαλα τα εργοστασιακά Xenon, μου στοίχισαν €1.200 γιατί μπόρεσα να βρώ ΟΛΑ τα ανταλλακτικά μεταχειρισμένα με €900 και ο τεχνικός κατάφερε να τα κάνει να συνεργαστούν με τον υφιστάμενο διακόπτη φώτων (κανονικά ήθελε αλλαγή με κόστος άλλα €250). Εάν πήγαινα σε καινούργια, το κόστος έφτανε τις €2.500!
-
Φιλε βασιλη ειχα το 116i θελω να σου πω οτι απο χωρους υστερει παρα πολυ! Ιδιαιτερα για τους πισω επιβατες αλλα και απο πορτ μπαγκαζ! Δεν ξερω το καινουριο ποσο μεγαλυτερους χωρους εχει αλλα να το προσεξεις αυτο που σου λεω! Ειμαι 1.92 και απο πισω μου δεν χωραγε ενηλικας! Εφυγα πηγα στην x1 2.0 4x4 και ησυχασα! Το αμαξι ειναι βαρυ για 150 ιππους! Απλα θα πηγαινεις χωρις να εχεις ιδιαιτερα χαρα! Απο τους 180 και πανω αρχιζει να ομορφαινει! Εγω θεωρω πολυ ακριβα τα καινουρια και κατεληξα σε λυση 3 χρονων με τα μισα λεφτα πο την αρχικη! Ψαξτο!
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Gerasimos84 έγραψε:
Φιλε βασιλη ειχα το 116i θελω να σου πω οτι απο χωρους υστερει παρα πολυ! Ιδιαιτερα για τους πισω επιβατες αλλα και απο πορτ μπαγκαζ! Δεν ξερω το καινουριο ποσο μεγαλυτερους χωρους εχει αλλα να το προσεξεις αυτο που σου λεω! Ειμαι 1.92 και απο πισω μου δεν χωραγε ενηλικας! Εφυγα πηγα στην x1 2.0 4x4 και ησυχασα! Το αμαξι ειναι βαρυ για 150 ιππους! Απλα θα πηγαινεις χωρις να εχεις ιδιαιτερα χαρα! Απο τους 180 και πανω αρχιζει να ομορφαινει! Εγω θεωρω πολυ ακριβα τα καινουρια και κατεληξα σε λυση 3 χρονων με τα μισα λεφτα πο την αρχικη! Ψαξτο!Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εάν υπάρχει μεταχειρισμένο αμάξι που να καλύπτει τις ανάγκες σου και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πραγματικά συμφέρουσα τιμή (τέτοια που να μην τίθεται καν θέμα σύγκρισης με ένα καινούριο...) τότε και για μένα αποτελεί εξαιρετική λύση. Ένα τέτοιο αμάξι 3-5 ετών με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελεί ευκαιρία, αρκεί να μην σε ενοχλεί που θα το πάρεις δεύτερο χέρι. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.
-
Κοιτα ακριβως οπως το θες δεν θα το βρεις! Αλλα απο 35000 ευρω και ισως παραπανω μεχρι τα 20000ε 3ετιας κανεις παραχωρησεις...!
-
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η επιλογή αυτόματου κιβωτίου βελτιώνει ή όχι κατανάλωση και επιδόσεις ώστε στην τλική να διακιολογεί τα σχεδόν 3 χιλιάρικα που κοστίζει επιπλέον.Καταρχήν να γράψω ότι όταν έκανα την παραγγελία της δικιάς μου Χ1 και μου είπαν ότι έρχεται υποχρεωτικά με αυτόματο κιβώτιο σχεδόν τα είχα βάψει μαύρα...Δεν ήθελα καθόλου το αυτόματο. Άλλαξα γνώμη από την πρώτη στιγμή που οδήγησα το αμάξι. Το αυτόματο έχει ιδανική λειτουργία, αλλάζει ακριβώς όταν πρέπει και ποτέ δεν καθυστερεί όταν θέλεις να κινηθείς γρήγορα.
Θα προσθέσω κάτι ακόμη μιας και ρωτάς για την κατανάλωση. Όσες φορές έχω δοκιμάσει να γυρίσω σε χειροκίνητη λειτουργία το κιβώτιο, ΠΟΤΕ δεν κατορθώνω να πετύχω τις βέλτιστες αλλαγές για οικονομική οδήγηση. Άσε που πρέπει να κοιτάζεις την ένδειξη συνέχεια και όχι τον δρόμο. Γυρνάς, λοιπόν, σε αυτόματη λειτουργία και αφήνεις να τα κάνει όλα μόνο του... -
Το αυτοματο κιβωτιο ειναι θεμα καθαρα γουστου! Σου αρεσει ανεση ευκολια ιδιαιτερα σε χρηση σε πολη παρε αυτοματο! Θες να τα εχεις ολα στο χερι και να αλλαζεις ταχυτητες οποτε γουσταρεις παιρνεις χειροκινητο!
-
Αυτόματο με paddles και τα έχεις όλα.
-
Μιλησες για το τελειο αλλα πρεπει να ειναι διαθεσιμο και ποσο θα το πληρωσεις....
-
Πάντως εγώ σε 2 αυτοκίνητα που είχα paddles (Mini Cooper S & Z4), μετά τον αρχικό ενθουσιασμό (ως νέο gadget) τα χρησιμοποίησα ελάχιστα (έως και καθόλου!). Εαν υπάρχουν ευπρόσδεκτα, αλλά δεν θα τα ξαναπλήρωνα (η τακτική της BMW είναι να τα χρεώνει), γιατί (για εμένα) είναι ουσιαστικά άχρηστα, αφού το κιβώτιο μπορεί να λειτουργήσει στην χειροκίνητη λειτουργία και χωρίς τα paddles (όπως τώρα στην 116i μου).
-
το οτι κανεις τελικα δεν χρησιμοποιει τα paddles (περα απο τους πρωτους μηνες της χαρας) δειχνει κατι για τα αυτοματα... Οτι τελικα ειναι πιο βολικα τα αυτοματα. Και το λεω αυτο ως φαν του μηχανικου κιβωτιου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως εγώ σε 2 αυτοκίνητα που είχα paddles (Mini Cooper S & Z4), μετά τον αρχικό ενθουσιασμό (ως νέο gadget) τα χρησιμοποίησα ελάχιστα (έως και καθόλου!). Εαν υπάρχουν ευπρόσδεκτα, αλλά δεν θα τα ξαναπλήρωνα (η τακτική της BMW είναι να τα χρεώνει), γιατί (για εμένα) είναι ουσιαστικά άχρηστα, αφού το κιβώτιο μπορεί να λειτουργήσει στην χειροκίνητη λειτουργία και χωρίς τα paddles (όπως τώρα στην 116i μου).Ακριβώς! Έτσι έχει γίνει και με εμένα σε 3 αυτόματα μέχρι στιγμής, οπότε στη Χ1 ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό να τα πληρώσω! Το πρόβλημα είναι οτι δεν με βολεύανε τις στιγμές που ήταν στριμμένο το τιμόνι και τα paddles ήταν σε πλαϊνή θέση. Οπότε και λές μετά απο λίγο καιρό οτι δεν χρειάζονται και παίζεις με το +/- του λεβιέ.
Με χαλάει ρε γαμώτο το μέγεθος του λεβιέ στο αυτόματο. Χρειαζόταν να είναι τόσο μακρύς? Αυτόματο είναι, όχι χειρικίνητο... Έπρεπε να τον έχουν κάνει αρκετά πιο κοντό αλλα τί να κάνουμε...
Billy που ψάχνεις για νέο Χ1, έτσι όπως τα βλέπω στην περίπτωσή σου, έχω να προτείνω τα εξής.
Ή πάρε την ελαφρώς μεταχ/νη της αντιπροσωπίας, ή βάλε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για νέα με LED και αυτόματο, ή πήγαινε σε κάποια λύση μεταχ/νου full extra με τα όποια ρίσκα.Η οικονομική κατάσταση της χώρας θα αλλάξει προς το καλύτερο μετά τις εκλογές. Είναι δεδομένο απο όσο ξέρω μέσω κάποιων γνωριμιών μου, απλά δεν ξέρουμε με βεβαιότητα άν θα είναι (οι εκλογές) γύρω στο Μάϊο ή τον Οκτώβρη.
-
Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum και παρακαλώ για τη βοήθεια των παλαιοτέρων. Κάτοχος τα τελεταία 14 χρόνια της Ε46 και απίστευτα ικανοποιημένος με το τιμόνι της, στο οποίο δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα, είμαι πλέον στην μεγάλη απόφαση να την αντικαταστήσω. Αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν μοντέλα άλλων εταιρειών πολύ ανταγωνιστικά σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις με value for money η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πάω σε κάτι διαφορετικό (ούτε εγώ δε γνωρίζω το γιατί). Το μπάτζετ φτάνει στα 32 με 34κ και από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην αντιπροσωπεία καψουρεύτηκα την Χ1 (αν και ξεκίνησα για τη 116d). Το θέμα είναι ότι ο diesel κινητήρας στο συσκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ αδύναμος (116hp) και κυρίως πολύ ακριβός (+4500€) οπότε καταλήγω μάλλον στον βενζινοκίνητο 18i. Θα ήμουν ψεύτης αν βεβαίως έλαγα πως δεν έχω επηραστεί και από το γεγονός πως ολοένα και συχνότερα ακούγεται περί εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης καθώς και την σταδιακή εγκατάλειψη έως το 2020 των αυτοκινητοβιομηχανιών από την εξέλιξη του ασύμφορου diesel κινητήρα. Επιπλεόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως οι επιπλέον φόροι στα αυτοκίνητα θα αυξηθούν άμεσα και μάλιστα σημαντικά λόγω ρύπων οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με τις εργοσασιακές τιμές. Θα ήθελα λοιπόν την άποψη των κατόχων του αυτοκινήτου σχετικά με την πραγματική του μέση κατανάλωση. Τέλος σκοπέυω να φορτώσω το αμάξι με Adaptive Steering και EDC γεγονός που θα μου κοστίσει επιπλέον περι τα 1500-2000 με ΦΠΑ και ταξινόμηση αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόση διαφορά θα καταλάβω στην οδήγηση του οχήματος. Είμαι συνηθισμένος στην πίσω κίνηση και στην εξαιρετική αίσθηση της 3αρας και ομολογώ ότι οδηγώ αρκετά επιθετικά. Αντιλαμβάνομαι ότι το SUV δεν είναι sedan και τη διαφορά πίσω και επρός κίνησης γι αυτό όμως ακριβώς τον λόγο και σκέφτομαι τον παραπάνω έξτρα εξοπλισμό ώς προσθήκη. Παρακαλώ για την αποψή σας ώστε να μπορέσω να προφυλαχτώ από τυχόν άσκοπα έξοδα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Συνονόματε (έχουμε γεμίσει Βασίληδες...) καλωσήρθες καταρχήν.
Θεωρώ ιδανική την επιλογή σου με 2 τεράστια ΑΛΛΑ...- Δεν θα σου αρέσει η εμπρός κίνηση , αλλα θα τη συνηθίσεις.
- Θα σου λείψει λίιιιιιγο το γκάζι , αλλα προσωρινά.
Όσον αφορά στην εμπρός κίνηση, επειδή και εγώ είχα για χρόνια μόνο πισωκίνητα, θα ξενερώσεις τις στιγμές που θα θελήσεις να ''παίξεις'' σε ωραίες στροφές. Μέχρι εκεί όμως. Θα τη συνηθίσεις και μετά θα σου φαίνονται όλα καλά.
Το γκάζι και τα άλογα, θα πάς στη schnitzer μετά απο κάποιο διάστημα και θα την αναβαθμίσεις αρκετά.
Την έχω την sdrive 18i εδώ και 11 μήνες, 13.000 χλμ και η κατανάλωση με μόνιμα σβέλτη και γρήγορη οδήγηση είναι μέσα στην πόλη γύρω στο 8,7 με 9.
Θα έχεις όμως ένα αυτοκίνητο που είναι γνήσια BMW με όλα τα όμορφα και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Το μόνο που θα ξενίζει είναι η εμπρός κίνηση, που θα δείς οτι ξεπερνιέται. Είναι ίσως η ιδανική στιγμή να πάρεις τώρα αυτοκίνητο, λόγω φόρων κλπ που έρχονται.
Επίσης προτείνω οπωσδήποτε φώτα LED που αλλάζει όλη η εμφάνιση του αυτοκινήτου μπρός-πίσω και είναι και απίστευτα σε απόδοση, αυτόματο κιβώτιο, και parktronic μπρός-πίσω. Επίσης μήν φοβηθείς να πάς σε 18άρες ζάντες,πάνε παντού off road. Ακόμα και 19άρες, με 17άρες χάνει πολύ... Όλα τα άλλα συζητιούνται.
Ελπίζω να βοήθησα! Ότι άλλο θές εδώ είμαστε...
Καλησπέρα Βασίλη,
το αρχικό configuration περιλάμβανε όλα αυτά τα καλούδια που αναφέρεις αλλά έφτανε τις 38 χιλιάδες. Σκέψου ότι το αρχικό πλάνο ήταν για την 116d λόγω οικονομίας και πίσω κίνησης αλλά με χάλσαν λίγο οι χώροι και μετά κόλλησα με τη Χ1. Σε diesel πήγαινα ψηλά και εκτός αυτού με 116hp που να παέι η γουρουνίτσα όποτε σκέφτηκα τη βενζίνη. Δε φανταζόμουν το 5,3 εργοστασιακή αλλά ο φίλος που ανέφερε 9 με γείωσε εντελώς. Εγώ προσπαθώ να πέσω από τα 7,7. Βέβαια οδηγώ κύρίως σε εθνική και ελάχιστα στην πόλη. Μήπως έχεις παρατηρήσει κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο? Θα ήθελα επίσης την άποψή σου για τη Μεταβαλλόμενη Σπορ υποβοήθηση και το EDC. Θα τα καταλάβω ή τσάμπα θα μπουν? Ρωτάω γιατί η αντιπροσωπεία μου έχει κάνει και μία προσφορά για δικό της αυτοκίνητο 3000 χλμ ταξινομημένο πριν 1 μήνα στα 31500 με έκδοση xLine (18'' ζάντα) και αυτόματο κιβώτιο. Το δικό μου configuration για καινούριο (μηχανικό κιβώτιομε 17'' ζάντα και επιπλέον Μεταβαλόμενη υποβοήθηση και EDC σε σχέση με το δικό τους) μου το βγάζουν στα 34. Αντιλαμβάνεσαι το διλημμά μου?Τη Μεταβαλλόμενη Σπορ υποβοήθηση άστην, τσάμπα λεφτά.Δέν θα δείς διαφορά, περιττό. Το EDC να το βάλεις.Τα αξίζει. Όσον αφορά στην κατανάλωση σε εθνική και ανοικτό δρόμο, άν και δέν έχω κάνει παρα 2.000 χλμ σε τέτοιους δρόμους, η κατανάλωση δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να είναι μεγαλύτερη απο την BMW που έχεις δηλ τα 7,7. Σε εμένα είδα νούμερα γύρω στο 6 - 7 με αρκετά σβέλτη οδήγηση και φορτωμένος με παιδιά και μπαγάζια. Τώρα άν βάλεις και το eco mode δεν το συζητάω... θα πέσεις αρκετά αλλα θα πηγαίνεις χαλαρά. Έχει πάντως απόλυτο δίκιο και ο έταιρος Βασίλης ο Emperor οτι επιβάλλεται να κάνεις test drive.
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
...Η οικονομική κατάσταση της χώρας θα αλλάξει προς το καλύτερο μετά τις εκλογές. [emoji106] Είναι δεδομένο απο όσο ξέρω μέσω κάποιων γνωριμιών μου...Ενταξει αλλα μη ξεχασεις:
- να αλλαξεις πλευρο και
- να το πεις στις γνωριμιες σου να αλλαξουν και αυτοι
-
Εκτος και αν οι γνωριμιες του ειναι η κριστιν και ο Βόλφγκανγκ....
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εκτος και αν οι γνωριμιες του ειναι η κριστιν και ο Βόλφγκανγκ.... [emoji38]Ή ο νεοεκλεγης προεδρος!!!
-
...
-
Πολλές καλημέρες,
τελικά χθες βρήκα χρόνο να κάνω test drive την 116d και την X1 18i και τα δύο αυτόματα. Η 116 αποδείχτηκε πού πιο διασκεδαστική προφανώς λόγω της πίσω κίνησης και ήταν αρκετά κοντά σε γνώριμα λημέρια μου ενώ αν και ντιζελ είχε τα νευράκια της. Το αυτόματο κιβώτιό της ήταν εξαιρετικό, έπαθα πλάκα. Η δε Χ1 σου έδινε εντελώς διαφορετική αίσθηση οδήγησης, όχι απραίτητα χειρότερη αλλά διαφορετική. Σου έδινε ένα αίσθημα υπεροχής στην άσφαλτο λόγω θέσης και αν και με ψηλότερο κέντρο βάρος τα κρατήματά της ήταν εξαιρετικά. Διαφοετική φιλοσοφία, ικανοποιητικές εποδόσεις για τις απαιτήσεις μου και γενικώς μου έδιωξε κάποιες αμφιβολίες. Σε κάθε περίπτωση όμως λίγο πιο 'βαρετό' στο δρόμο (στυλ Mercedes) αλλά μεγαλώνουμε... Οι ενστάσεις μου παρόλ αυτά είναι δύο. Η πρώτη έχει να κάνει με το αυτόματο κιβώτιό της το οποίο δεν είχε κάμια σχέση με της 1. Δε με άφησε ικανοποιημένο, τραβούσε πολύ τις σχέσεις και είχε λίγο βραδύτερη ανταπόκριση γενικώς. Πολλές φορές δε συμφωνούσα με τον τρόπο που άλλαζε τις σχέσεις. Ίσως να μην ταιριάζει στο δικό μου στυλ οδήγησης το συγκεκριμένο. Το αυτόματο της 1 ήταν απλά ιδανικό, δεν έχω καμία αμφιβολία εκεί. Αργότερα έμαθα ότι η διαφορά μεταξύ των 2 είναι ότι της 1 έχει 8 σχέσεις συνεπώς πιο κοντές ενώ της Χ1 6. Ο δεύτερος προβληματισμός μου έχει να κάνει φυσικά με την κατανάλωση. Έχοντας της εμπειρία του οικονομόμετρου στην Ε46 μπορώ να εκτιμήσω ότι με το δικό μου στυλ οδήγησης θα γυρνάω γύρω στα 9 με 9,5λτ καθώς το αμάξι μια χαρά επιθετικό και νευρικό είναι κι όταν το πατάς ανταπορίνεται ταχύτατα ανεβάζοντας τη στιγμιαία κατανάλωση στο Θεό. Είναι δύσκολο να αλλάξω οδική συμπεριφορά ριζικά χάρην της οικονομίας και να θυσιάσω τις όποιες δυνατότητες του στο βωμό αυτής, ποιον κοροιδέυω (?) Μπορείς να το πας και παρακάτω αλλά θέλει μεγάααλη αυτοσυγκράτηση. Ψηφίζω λοιπόν εδώ μηχανικό κιβώτιο και θα πρέπει να βάλω κάτω το κόστος κίνησης πριν αποφασίσω. (Υ.Σ. Μεταβαλόμμενη υποβοήθηση και EDC τα κρίνω πλέον υπερβολικά, δεν ξέρω κατά πόσο βελτιώνουν τον οδηγικό του χαρακτήρα αλλά και αυτός που έχει χωρίς αυτά είναι άκρως ικανοποιητικός αν και υποδεέστερος από της 1)
-
Το 8ταχυτο αυτόματο είναι κορυφαίο. Το 6αρι είχα διαβάσει ότι υστερεί, αλλά δεν περίμενα τόσο!
Δύσκολο να αλλάξεις τρόπο οδήγησης τώρα εκτός αν τα οικονομικά δεν σου δίνουν επιλογή. Τελικά πού καταλήγεις;
-
Παντως η χ1 ειναι κορυφαιο αμαξι, απο καταναλωσεις τι ειδες;
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Παντως η χ1 ειναι κορυφαιο αμαξι, απο καταναλωσεις τι ειδες;Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχει ξαναγραφεί από χρήστες ότι παίζει από 7 και πάνω. Κολλητός μου με ελαφρύ πόδι έχει κατά μέσο όρο 8-9, αλλά με τα περισσότερα χλμ εντός πόλης.
BMW X1 2016