-
Με γειές και εύχομαι πολλά καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!!
Έκανες αρκετά καλή επιλογή του έξτρα εξοπλισμού...τα φώτα LED απαραίτητα και καλά έκανες. Το αυτόματο κιβώτιο είναι επίσης must για εμένα, αλλά είναι καθαρά προσωπική προτίμηση (έχω πεί στον εαυτό μου ότι BMW χωρίς αυτόματο κιβώτιο και φώτα Xenon ή LED δεν ξανά-αγοράζω!).
-
Σε ευχαριστώ πολύ....
Δεν είχα αντίστοιχη εμπειρία με αυτόματο κιβώτιο πριν παραγγείλω το αυτοκίνητο, οπότε πήγα στη σιγουριά του manual....Μετά που οδήγησα το αυτόματο του φίλου μου άλλαξα γνώμη αλλά ήταν πλέον αργά...Το manual για ένα σπορ αυτοκίνητο με πίσω κίνηση αξίζει αλλά σε αυτό το μέγεθος και κατηγορία(suv) αξίζει και με το παραπάνω το αυτόματο...Υποθέτω το manual θα είναι πιο κουραστικό στην εθνική οδό και γενικότερα όταν κάνεις πολλά χλμ και χρήση....Πάντως πολλά χλμ δεν κάνω και γι αυτό επέλεξα και βενζίνη...Οπότε ελπίζω να μην μου λείψει πολύ το αυτόματο...Τα led πραγματικά αξίζουν....Τώρα ναι βλέπω καθαρά στους άθλιους σκοτεινούς τριτοκοσμικούς μας δρόμους....Πάντως πιστεύω σύντομα θα ψάξω για κάποιο upgrade σχετικά με την οθόνη...Έχω συνηθίσει σε μεγάλες οθόνες και οι 6.5 inches μου φαίνονται λίγες....Μακάρι να μπορεί να συνδυαστεί το bmw integrated navigation+την οθόνη του navigation plus(8.8 inches)...Για τα f48 δεν υπάρχουν ακόμα πολλά διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τέτοιες ' συνδυαστικές πατέντες'...Επίσης πρέπει να συνηθίσω ότι πλέον έχω μπροστά κίνηση και ύψος και όχι πίσω κίνηση και χαμηλό αμάξωμα με σπορ κιβώτιο βλ.e46...!!Πάντως στην Κρήτη κυκλοφορούν πάρα πολλά νέα x1 κυρίως σε λευκό χρώμα και λίγα μαύρα...Αυτό το μοντέλο δημιουργεί μόδα και είναι value for money...Επίσης σημαντικό στοιχείο και η πενταετής εγγύηση... -
Καλορίζικο !!
Απο εξτρα οι επιλογες ειναι πολλες κ τα λεφτα συνηθως λιγα.. Τα φωτα εκανες παρα πολυ καλα που τα εβαλες, τα ξενον που εβαλα εγω στο golf εκαναν γυρω στα 1.200
Θα δεις μεγαλη διαφορα με τα λεντΚι εγω μετανιωσα που δεν εβαλα και αυτόματα φωτα και city emergency brake , αλλα δε βαριεσαι παντα κατι θα θελουμε να βελτιώσουμε , παντα 100% ευχαριστημένοι δε θα μαστε
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σαν κατοχος επισης της 1500αρας Χ1 σαου ευχομαι καλοριζικη και καλοταξιδο χωρις αναποδιες στο δρομο. Το πασχα ημουνα Κρητη και πηγαμε παρεα με αγροτικα και την Χ1 στη μονη Κουδουμα. Αν ξεύρεις το δρόμο που είναι από τους πιο δύσκολους στην Κρήτη (ετσι μου ειπαν ), χωματόδρομος με ομιχλη, να ξέρεις ότι η Χ1 αν και δικηνητη μια χαρά τα καταφερε μαζί με τα navara kai ta Isuzu. Πικρη ιστορία τα extra στην Bmw, εγώ το μόνο που μετάνιωσα ήταν που δεν έβαλα κάμερα. Δεν μετανιωσα το αυτοματο αν και συμφωνω ότι μεσα στην πολη χρειαζεται, ειδικα στην Αθηνα, αλλα το ισοφαριζει η μικροτερη καταναλωση και τα λιγοτερα τελη κυκλοφοριας του χειροκινητου. Επισης η ηλιοφορη είναι τελεια και ας ανοιγει μεχρι τη μεση,για μενα είναι απαραιτητη κι ας κοστιζει 1500 ευρω, ειδικα αν εχεις παιδια.
Κι εδώ στην Αθηνα εχει γεμισει ο κοσμος με ασπρες Χ1. Φαντασου ότι στις προαλεσ πηγα εκδρομη σε ένα χωριο στην Αρκαδια, (ανω Δολιανα) και στην πλατεια ειμαστε 3 Χ1 παρκαρισμένες[urlhttps://www.bing.com/videos/search?q=bmw+x1&qft=+filterui%3avideoage-lt43200&view=detail&mid=141C8F3454F966A3EEEF141C8F3454F966A3EEEF&FORM=VRDGAR][/url]
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω....Όπως λέτε και εσείς τα extra είναι πάντα γλυκά και οι τιμές σκέτη πίκρα....Πάντως ο κινητήρας αν και 1500αρης θεωρώ ότι είναι αξιόλογος με όλα τα φορολογικά και οικονομικά οφέλη που μπορείς να έχεις....Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε και η επιλογή για τετρακίνηση σε αυτό το μοντέλο αλλά μάλλον ζητάμε πολλά και η τιμή θα τσιμπούσε αρκετά...Όπως μου έλεγε χαριτολογώντας ο έμπορος, αν θέλεις για off road πάρε ένα Toyota Rav για να μην το λυπάσαι...Η αλήθεια είναι ότι με βαρά καρδιά θα βάλεις το Χ1 σε δύσκολες καταστάσεις....Γι αυτό και προσωπικά προτίμησα έναν οικονομικό(από κάθε άποψη) κινητήρα και έβαλα κάποια extra για να τα χαρώ, από το να πάρω μία εντελώς άδεια(χωρίς extra) xdrive έκδοση(χ18d) που έβγαινε σε πανομοιότυπα χρήματα με το budget που είχα θέσει...Μου έλεγαν επίσης για ένα πρόγραμμα για να δώσει γύρω στα 25 με 30 άλογα στο κινητήρα κοντά στα 1000€ αν χρειαστείς μεγαλύτερη δύναμη γιατί δεν σας κρύβω ότι ανησύχησα γιατί θεωρούσα λίγα τα κυβικά,σχετικά λίγα άλογα,σχετικά μεγαλύτερο βάρος και είχα ανησυχίες που μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνονται...Συνήθως σε mini cooper μπαίνουν τέτοια προγράμματα με τον αντίστοιχο κινητήρα και έχουν κάποια μικρή διαφορά σε επιδόσεις, ειδικά σε ρεπρίζ...Οπότε μελλοντικά βλέπουμε...Δεν πήρα περισσότερες πληροφορίες...
Η f48 πιστεύω θα αφήσει εποχή με τις πωλήσεις που θα κάνει....Ήδη ανεβαίνει κατακόρυφα στις πωλήσεις σε ένα ασταθές και προβληματικό περιβάλλον όπως είναι η Ελλάδα.... -
Ευχές και από εμένα για πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
Μπράβο σε όλα τα μέλη για τα ενδιαφέροντα ''σεντόνια'' με εντυπώσεις από τα οχήματά τους,είναι χρήσιμα για τους υπόλοιπους
Άντε να βρεθεί και κάποιος κάτοχος της μικρής πετρελαιοκίνητης Χ1 να μας διαφωτίσει! -
Καλοτάξιδο κ από μένα! Σιγά σιγά αυξανομαστε οι κάτοχοι εδώ μέσα! Κ στο δρόμο βλέπω όλο κ περισσότερα.
-
Σήμερα είδα την πρώτη 1.5 diesel στον δρόμο. Πολύ αριστοκρατικό αυτοκίνητο (νομίζω είχε και μπεζ καθίσματα μέσα), παρά το γεγονός πως μου φάνηκε πως έχανε λόγω του μαύρου χρώματος.
Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. Κρίμα που ανέβηκε τόσο η τιμή της...
-
Παρκάρει ένα μαύρο στο πάρκινγκ της δουλειάς.
Παρά πολύ όμορφο....Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Stefanos_Crete έγραψε:
Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε και η επιλογή για τετρακίνηση σε αυτό το μοντέλο αλλά μάλλον ζητάμε πολλά και η τιμή θα τσιμπούσε αρκετά...Όπως μου έλεγε χαριτολογώντας ο έμπορος, αν θέλεις για off road πάρε ένα Toyota Rav για να μην το λυπάσαι...Η αλήθεια είναι ότι με βαρά καρδιά θα βάλεις το Χ1 σε δύσκολες καταστάσεις....Αναφορικά με την 4κίνηση να σχολιάσω ότι έχω καταλάβει την αξία της και σε περιπτώσεις off road - χθες έτυχε να βρεθώ σε ορεινό σημείο σε χωριό των Ιωαννίνων που χρειάστηκε να γυρίσω σε στενό χωματόδρομο με μεγάλη κλίση και ομολογώ ότι η 4κίνηση αλλά και το σχετικά αυξημένο ύψος του αυτοκινήτου με έβγαλαν ασπροπρόσωπο - αλλά και σε περιπτώσεις σημαντικής πίεσης του αυτοκινήτου σε στροφιλίκια που νιώθω ότι ενεργοποιείται η 4κίνηση - ίσως και τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου; Διορθώστε με εάν κάνω λάθος σε αυτό το σχόλιο - , για να μην αφήσουν το αμάξι να γλιστρήσει. Πάντως πέρα από τις ρεπρίζ που ούτως ή άλλως σχηματίζουν μεγάλα χαμόγελα στο πρόσωπό σου, νομίζω ότι μεγάλη αξία προσθέτει στο αμάξι ο τρόπος που φρενάρει ('άγκυρες' είπε ο αδερφός μου - μηχανικός - όταν το οδήγησε) και, επίσης, το πώς στρίβει: λες και έγινες 'οδηγός' από το πουθενά...
-
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές σας...Υγεία και καλά χιλιόμετρα να έχουμε όλοι...Στην Κρήτη κατά κύριο λόγο κυκλοφορούν 1.500 είτε σε diesel είτε σε βενζίνη αλλά για το συγκεκριμένο diesel δεν έχω και εγώ άποψη από πλευρά απόδοσης....Σίγουρα η τετρακίνηση είναι πολύ σημαντική σε θέματα σταθερότητας και το αμάξι όντως θα γαντζώνει τον δρόμο...Έχει καλό κέντρο βάρους, δεν είναι υπερβολικά ψηλό οπότε και με την τετρακίνηση θα ζωγραφίζει σίγουρα σε άσφαλτο και όπως περιγράφει και ο Emperor και σε δυσκολότερο χώμα....Οπότε θα άξιζε μία τέτοια επιλογή σίγουρα μαζί με το αυτόματο κιβώτιο...Χαίρομαι πάντως που βλέπω ότι οι περισσότεροι κάτοχοι είναι μέχρι τώρα δικαιωμένοι με την επιλογή τους όπως και εγώ....κρίμα για την μεγάλη αύξηση της τιμής όπως λέγατε και εσείς στα προηγούμενα post που θα αποτρέψει αρκετούς...Στη βασική του τιμή πριν τις αυξήσεις ήταν εντελώς value for money....
-
Λοιπόν, μόλις έκανα τεστ την καινούρια 1500άρα Χ1 βενζίνης ενός καλού φίλου, που του εύχομαι να είναι καλοτάξιδη και να την χαρεί άπειρα!
Σε σχέση με το δικό μου αμάξι το δικό του έχει και διζωνικό κλιματισμό που μου άρεσε πολύ και αισθητήρες για παρκάρισμα που μου φάνηκαν πολύ βοηθητικοί και θα τους ήθελα και στο δικό μου!
Επίσης σε σχέση με το δικό μου αυτόματο κιβώτιο, το δικό του έχει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο μου φάνηκε πολύ καλό, ενώ δεν έχει 4κίνηση.
Στον δρόμο το αμάξι έχει το γνωστό εξαιρετικό στήσιμο της Χ1 και τα εξαιρετικά φρένα της.
Σε δύναμη - να γράψω ότι μέσα στο αμάξι είμαστε 3 μαντράχαλοι με συνολικό βάρος σίγουρα πάνω από 270 κιλά - το αμάξι στη ρύθμιση confort είναι ok και στο sport τραβάει ικανοποιητικά, χωρίς να βάζει φωτιά στον δρόμο. Με τη ρύθμιση eco πάντως όλα γίνονται αρκετά πιο νωχελικά και σε προσπεράσματα που δοκίμασα το αμάξι ζορίζεται αρκετά και εμένα δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Με το sport τα πράγματα είναι αισθητά καλύτερα και μπορείς να κάνεις άνετες προσπεράσεις χωρίς όμως να γίνεσαι και...παράτολμος! Φυσικά όλα αυτά θα βελτιωθούν σημαντικά, καθώς μιλάμε για ένα αμάξι εντελώς άστρωτο και αν κρίνω από το δικό μου στο οποίο βλέπω σημαντική διαφορά από την αρχή που το πήρα μέχρι τώρα (πλησιάζω τις 15.000 χλμ πια...) πιστεύω ότι μόλις η μηχανή ανοίξει θα γίνει ακόμη πιο άνετο από ότι είναι τώρα. Ο φίλος μου είναι ήδη ενθουσιασμένος και φυσικά χαίρομαι και εγώ με τη χαρά του! Πιο συγκρατημένος ήταν και ο άλλος φίλος που ήταν μέσα και έχει οδηγήσει και αυτός μερικά αμάξια παραπάνω από τον νέο κάτοχο της Χ1.
Τελικά νομίζω ότι το αμάξι αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή - χρηματικά πλέον όλα ακριβά είναι - καθώς προσφέρει ένα εξαιρετικά στημένο αμάξι, με καλό κιβώτιο ταχυτήτων, εξαιρετικά φρένα και έναν αξιοπρεπή κινητήρα που δεν εντυπωσιάζει αλλά δεν θα αφήσει και παραπονεμένο τον μέσο οδηγό!ΥΓ : Εγώ θα έβαζα αυτήν την Χ1 ως κατώτερο όριο κινητήρα για αυτό το αμάξι. Χωρίς να έχω οδηγήσει την 1500άρα diesel θεωρώ απίθανο να την βρίσκω ικανοποιητική...
-
Χωρίς να τα έχω οδηγήσει , μου δίνεις την αίσθηση από τις περιγραφές σου ότι έτσι θα έβλεπα και εγώ τα πράγματα ! Άψογος ο Βασίλης για άλλη μια φορά !
Καλοτάξιδη να ευχηθούμε στον φίλο σου ! (Τι χρώμα την πήρε; )
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλορίζικη και καλοτάξιδη να είναι!
Πολύ ωραία παρουσίαση Emperor, για άλλη μια φορά
Η diesel θα είναι σίγουρα πιο αργή, αλλά στην καθημερινή χρήση θα την σώζει πιστεύω η ροπή της. Νομίζω πως θα είναι ΟΚ για αυτούς που επιλέγουν ένα πιο χαλαρό στυλ οδήγησης. Μακάρι να βολέψει να οδηγήσεις και την μικρή diesel, μιας και έχεις μέτρο σύγκρισης με τις υπόλοιπες.
-
Όμορφη περιγραφή. Φαίνεται ότι το έχεις το γράψιμο Βασίλη!
Σημαντικό ότι κάνεις τη σύγκριση με τη σχεδόν μεγαλύτερη στη γκάμα, αλλα με όλο το συμπάθειο της διαδικτυακής μας γνωριμίας έχω την εντύπωση ότι άρχισες να γουστάρεις γκάζια στα 40 σου και αυτό σου βγαίνει γενικώς.
Βέβαια άλλοι τους βγαίνει το γκομενικο ή άλλα κουσούρια στις ηλικίες μας. [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Προσωπικά αποφεύγω τους πειρασμός γιατί τόσο τα καλά αμάξια όσο και οι γυναίκες είναι πολύ ακριβά σπορ!Τέλος ένα γενικό σχόλιο.
Βενζίνη για κυρίως αυτοκίνητο μακρινων αποστάσεων δεν θα έπαιρνα εκτός αν ήταν υβριδικό ή cng. Δε συμφέρει με τίποτα σε κατανάλωση ενώ τις ρεπριζ που θες καθ οδόν μόνο από πετρέλαιο ή πολλά κυβικά θα τα πάρεις -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
αλλα με όλο το συμπάθειο της διαδικτυακής μας γνωριμίας έχω την εντύπωση ότι άρχισες να γουστάρεις γκάζια στα 40 σου και αυτό σου βγαίνει γενικώς.40 είναι ο άνθρωπος, όχι 80 (αν και έχω δει 80άρη να οδηγεί με τρόπο που με έκανε να ντρέπομαι). Εγώ πάντως την πετριά την είχα από μικρό παιδί και την διατηρώ και στα σχεδόν 40. Η διαφορά είναι τώρα παίρνω λιγότερα ρίσκα. Αλλά την δύναμη και την καλή συμπεριφορά θα τις αποζητώ πάντα.
ενώ τις ρεπριζ που θες καθ οδόν μόνο από πετρέλαιο ή πολλά κυβικά θα τα πάρεις
Ακόμα ένα λάθος. Τα πετρελαιοκίνητα είναι όλα τούρμπο. Το αντίστοιχου κυβισμού τούρμπο βενζίνης είναι κατά κανόνα πολύ ταχύτερο παντού και πάντα. Καλά, για πολλά κυβικά δεν μιλάμε καν...
Βασίλη σε χαίρομαι ρε μπαγάσα. Χ1-λόγος έγινες!
-
Δια τις καυλες τις κάνεις γενικά μικρός πριν αποκτήσεις υποχρεώσεις. Μετά είσαι και λίγο εις βάρος της οικογένειας σου.
Τα τούρμπο βενζίνης έχουν πάντοτε λιγότερη ροπή από τα αντίστοιχα τούρμπο πετρέλαιο.
Στα 60-100 της προσπέρασης τη ροπή θες. -
Καλύτερα περιορίσου σε αυτά που γνωρίζεις. Δες το 60-100 (αλήθεια ποιός πάει με 60;) του Golf GTi με το Golf GTD (δίλιτρα τούρμπο και τα δύο) ή του Focus ST Petrol vs Focus ST Diesel ή οποιουδήποτε τέλος πάντων και τα λέμε. Για να μη μιλήσουμε για το πολύ πιο αντιπροσωπευτικό 80-180.
Αλήθεια γιατί είναι εις βάρους της οικογενείας σου να έχεις ένα σβέλτο αυτοκίνητο και να οδηγείς σβέλτα και με ασφάλεια; Δεν πεθάναμε όλοι πριν της ώρας μας ξέρεις...
Ένα τυχαίο παράδειγμα από το Drive Μαΐου που τα μέτρησε μαζί:
Focus 2.0 ST Βενζίνης 80-110: 2.7s
Focus 2.0 ST Πετρελαίου 80-110: 3.7s
Μόνο 37% η διαφορά... -
Μην τρολαρεις βρε Δία.
Ξεκινήσαμε με τα μικρά και έφτασες να συγκρίνεις διλιτρα για να αποδείξεις το point σου.
Επίσης αναφέρω τα 60-100 ή τα 80-120 γιατί στον επαρχίακο δρόμο που θα χρειαστείς να κάνεις την προσπέραση τόσο θα πας. Με περισσότερο βγήκες στον γκρεμό ή στα χωράφια. Στον αυτοκινητοδρομο δε είναι αδιάφορο ακόμα και αυτό το νούμερο γιατί εκεί απλά πας!
Καλα τα 80-180 λαμβάνει το βραβείο τρολ της χρονιάς, εκτός αν είσαι σε πίστα και τρέχεις σε αγώνες.
Όσον αφορα το άλλο, γούστο του καθενός που θα δώσει τα λεφτά του αλλά όταν μπορείς να μεταφέρεις την οικογένεια σου από το α στο β μέρος με ένα 1500, τη διλιτρη την αγοράζεις με μόνο γνώμονα την καυλα σου! -
Στην καθημερινή μου μετακίνηση σπίτι-δουλειά κάνω πολλές φορές γρήγορα 0-120/150 από φανάρι σε φανάρι για να προλάβω το επόμενο πράσινο και το 60-160 (και παραπάνω) χρειάζεται μερικές φορές στον Περιφερειακό για να περάσεις φάλαγγα από αργοκίνητα καράβια. Έχω αυτοκίνητα που κάνουν το 0-100 σε 17, σε 12, σε 10, σε 8 και σε 6 δεύτερα αντίστοιχα. Πίστεψέ με, η μετακίνηση γίνεται πολύ πιο ευχάριστη και αγχολυτική όσο πας από το πιο αργό στο πιο γρήγορο. Το να ξέρεις ότι με μισή γκαζιά τους έχεις καταπιεί όλους (όταν είμαι με την 330i Coupe των 272 ίππων) σε κάνει πολύ πιο ήρεμο άνθρωπο. Αντιθέτως με το Land Rover των 2200 κιλών και 140 ίππων νιώθεις σαν καπετάνιος σε τάνκερ που απλά πάει και ελπίζεις να μην σε κόψει κανείς στην ανηφόρα γιατί άντε να ξαναμαζέψεις χιλιόμετρα μετά...
Όσο για τα δίλιτρα που λες, τα ανέφερα ως παράδειγμα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε ΟΛΑ τα κυβικά. Πάρε ένα 1600άρι ντίζελ και ένα 1600άρι τουρμποβενζίνης της ίδια εταιρείας και οι διαφορές είναι παρόμοιες.
BMW X1 2016