-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Η δύναμη είναι ασφάλεια. Επίσης δεν εκνευρίζεσαι που δεν παίρνει τα πόδια του.
Η δύναμη είναι ασφάλεια αν ξέρεις να την διαχειρίζεσαι. Γιατί εκτός από ασφάλεια είναι γλυκιά και εθιστική. Είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσεις υψηλή ταχύτητα και πολύ μεγαλύτερες οι συνέπειες σε περίπτωση ενός ατυχήματος.
Ασφάλεια είναι αν έχεις ένα αυτοκίνητο 150 αλόγων αντί 75 και όλη την ώρα το οδηγείς σαν να έχεις 75. Τότε ναι, σε περίπτωση προσπέρασης ή μιας δύσκολης στιγμής το δυνατότερο είναι πιο ασφαλές. Το θέμα είναι αν θα το οδηγείς όλη την ώρα σαν να έχει 75 άλογα
Εντάξει...δεν θα ποινικοποιήσουμε ένα αμάξι με επιδόσεις επειδή υπάρχουν βλάκες οδηγοί!
Προφανώς και το πώς οδηγείς πρέπει να είναι συνάρτηση του τι οδηγείς, αλλά και του πού οδηγείς, με ποιες συνθήκες κτλ.
Παν μέτρον άριστον! Χωρίς μυαλό στο κεφάλι μπορείς να σκοτωθείς με οποιοδήποτε αμάξι... -
Σε καμιά περίπτωση δεν ποινικοποιούμε το γκάζι, αλλά είναι πολύ γλυκό το άτιμο!
Και μάλλον δεν μιλάμε για βλάκες οδηγούς
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ του Καναδά, ο δεδομένος ενθουσιασμός που προκαλεί στον άντρα η γρήγορη οδήγηση, ενός γρήγορου οχήματος αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης στον οργανισμό του.
Μάλιστα όταν αυτό γίνεται υπό τη θέαση ωραίων γυναικών, ή ενός συγκεκριμένου σημείου, τότε η ορμόνη εκρήγνυται στο διπλάσιο!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής εξηγεί πολλές από τις… ανώριμες συμπεριφορές, αντρών οδηγών, σε δημόσιους δρόμους. Από τη μία εξηγεί το γιατί ο άντρας μέσης ηλικίας, επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα σπορ-γρήγορο αυτοκίνητο.
-
δεν έχεις άδικο...αλλά πλέον μια καλή βόλτα στο διαδίκτυο μπορεί να σε φέρει μπροστά σε άπειρα σοκαριστικά βιντεάκια που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της αλόγιστης χρήσης του...
-
Κι ομως εχουν υπαρξει περιπτωσεις που για ν αποφύγεις τη σύγκρουση επρεπε να επιταχυνεις κι οχι να προσπαθήσεις να φρενάρεις.....
Τελοσπαντων ο καθενας εχει τη γνωμη του!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν κινεισαι σε αυτοκινητοδρομους το γκαζι είναι μη απαραιτητο (όχι στο βαθμο να πληρωσεις πολύ παραπανω). Αν κινεισαι σε επαρχιακους παλιους δρομους με ταχυτητα και μαλιστα φορτώνεις και την οικογενεια μεσα τοτε είναι απαραιτητο δεδομενου του επιπλέον βαρους αλλα γενικα δεν είναι πια καλη ιδεα να το κανεις αυτό...Βεβαια κάθε αμαξι εχει τον κινητηρα που του τεριαζει.
-
Σε αυτοκινητιστικό forum είμαστε ή στο Πλέξιμο και Σταυροβελονιά;
Εννοείται ότι το γκάζι θέλει σύνεση και γνώσεις. Αλλά δεν βρίσκω τον λόγο να σέρνεσαι γιατί η ταχύτητα δήθεν σκοτώνει...
-
Θα τρελαθούμε νομίζω . Δεν μιλάμε μόνο για σπορ αυτοκίνητο ούτε για εκδόσεις με 250 και άλογα .
Μιλάμε για κανονικές συνθήκες, συνήθως για οικογενειακό suv - crossover που θα έχει σχετικά αυξημένο βάρος .
Το να οδηγείς σαν βαριεστημενος ταξιτζής μέσα στην πόλη είναι ένα στυλ.
Θα χρειαστείς όμως να ανέβεις μια ανηφόρα ίσως με πάνω από 3 άτομα ή με air condition ή και τα δύο οπότε την επιπλέον δύναμη θα τη χρειαστείς για να μπορέσεις να κινηθείς με άνεση και σωστά , ειδικά όταν πρόκειται για diesel .
Και επιμένω ότι αυτό θα έπρεπε να τσεκάρουμε στην Χ1( αφού είμαστε στο συγκεκριμένο thread ) αν δηλαδή ο μικρός κινητήρας μπορεί να κινήσει το όχημα σε καθημερινές - φυσιολογικές συνθήκες με άνεση και αξιόπιστα .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Oλα σχετικα είναι. Θυμαμαι παλαιοτερα εμπαινες σε κατι Μερσεντές 200 ντηζελ ταξι και εκαναν το 0-100 σε 20 δευτερα (με επιβάτες)...Το θεμα είναι ποσο αντεχει καποιος τις χαμηλες επιδοσεις. Σε κάθε περιπτωση ντηζελ είναι δεν υπαρχει περιπτωση να μην ανεβει ανηφορες ακομα και φορτωμενο.
Μπαινω καμμια φορα σε Πριους φιλου και δεν ξερω ειτε το αμαξι είναι πολύ αργο ειτε αυτος δεν παταει το γκαζι, παντως παει τοσο αργα που δεν αντεχω να περιμενω να φτασουμε εκει που παμε. Τοσο αργη επιταχυνση ειχα χρονια να δω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε αυτοκινητιστικό forum είμαστε ή στο Πλέξιμο και Σταυροβελονιά;Εννοείται ότι το γκάζι θέλει σύνεση και γνώσεις. Αλλά δεν βρίσκω τον λόγο να σέρνεσαι γιατί η ταχύτητα δήθεν σκοτώνει...
Ξεχειλίσαμε τεστοστερόνη εδώ μέσα...
-
Κοίτα να δεις που πάλι συμφωνώ με τον axel12p!!!!
-
Δεν είναι θέμα τεστοστερόνης . Κάπου έχουμε μπερδευτεί .
Με αυτή την λογική κανένα σμαρτ δεν θα έπρεπε να τρέχει . Και στατιστικά τα περισσότερα ατυχήματα είναι με μικρές θεωρητικά ταχύτητες από 50 ως 80 χιλιόμετρα την ώρα .
Αν ένα αυτοκίνητο έχει δύναμη έχει δύναμη και να φρενάρει .
Μιλάμε για ολοκληρωμένες εικόνες οδηγικής συμπεριφοράς όχι για ειδικές τύπου πηγαίνω μέχρι 100 χιλιόμετρα στην εθνική , δεν πατάω γκάζι καθόλου , κλείνω το ac για να ανέβω μια ανηφόρα , πατάω το γκάζι τέρμα με το smart ή το matiz ή πηγαίνω με 250 χιλιόμετρα επειδή έχω αυτοκίνητο με μεγάλη μηχανή και ιπποδύναμη και φέρομαι λες και ο δρόμος μου ανήκει.
Αυτό προσπαθούμε να μάθουμε . Τι τύπου υποχωρήσεις χρειάζεται να κάνεις αν πάρεις ένα καλό αυτοκίνητο που έχει έκδοση με μικρό κινητήρα και σχετικά μικρή ιπποδύναμη .
Επίσης αλίμονο αν το να πηγαίνει κάποιος σιγά (και μονο ) εινδξ ο σωστός τρόπος οδήγησης μόνο και μόνο για να έχει bmw . Δεν λέω να το πατάς ούτε να ξεπερνάς το όριο ταχύτητας . Μην πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο . Ούτε το ένα είναι σωστό , ούτε το άλλο .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
http://www.zougla.gr/automoto/tests/bmw/article/pente-logi-gia-na-kanis-diki-sou-tin-bmw-x1
αλλη μια δοκιμη κοντρα στην δοκιμη των 4Τ poy efgalan symperasma oti h 1500ara BMW X1 ειναι ψοφια...
αντιγραφω απο τη δοκιμη
Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9.7 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 204 χλμ./ώρα. Νούμερα που καλύπτουν τις ανάγκες από το 90% των πελατών! Με τέτοιο κυβισμό η επιβάρυνση με τέλη είναι ιδιαίτερα χαμηλή (116.62 ευρώ!).
.... καταφέρνει να συνδυάζει την ελληνική πραγματικότητα με την αγορά ενός αυτοκινήτου. Δηλαδή, να έχει μικρό κινητήρα, να μην... προκαλεί φορολογικά, να είναι SUV και να έχει χώρους για τον οικογενειάρχη αλλά και τον χομπίστα.Αν μπορείς να καλύψεις οικονομικά την αγορά της τότε σίγουρα δεν θα μετανιώσεις την επιλογή...
-
Το 0-100 σε 9,7 δεν το λες με τίποτα άσχημο για suv αυτής την κατηγορίας. Άλλωστε με εξαίρεση το 8,9 της GLA και το 9,2 του Q3 τα καλύτερα 1600άρια suv σε αυτά τα εκατοστά του δευτερολέπτου παίζουν στην καλύτερη περίπτωση!
Ενδοιασμοί υπάρχουν για το 11,1 της 16d... -
Νούμερα κατασκευαστή είναι αυτά. Δεν μετράει αυτοκίνητα η Ζούγκλα.
-
Δεν θυμάμαι να το έγραψα νωρίτερα, αλλά φίλος, μεγαλοστέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία, πήρε εταιρικό το 25d.
Πριν είχε ένα SAAB 9/3 station δίλιτρο ...
Οι εντυπώσεις του είναι πολύ θετικές αναφορικά με τους χώρους, τη δύναμη και την οικονομία αλλά κακές, συγκριτικά με το SAAB πάντα, αναφορικά με την οδηγοκεντρικότητα και το στρίψιμο του αυτοκινήτου.
Μάλλον το SAAB θα είχε παθητική τετραδιεύθυνση γιατί μου έλεγε ότι όπου το έστριβες πήγαινε ενώ στην Χ1 δεν είναι το ίδιο! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν θυμάμαι να το έγραψα νωρίτερα, αλλά φίλος, μεγαλοστέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία, πήρε εταιρικό το 25d.
Πριν είχε ένα SAAB 9/3 station δίλιτρο ...
Οι εντυπώσεις του είναι πολύ θετικές αναφορικά με τους χώρους, τη δύναμη και την οικονομία αλλά κακές, συγκριτικά με το SAAB πάντα, αναφορικά με την οδηγοκεντρικότητα και το στρίψιμο του αυτοκινήτου.
Μάλλον το SAAB θα είχε παθητική τετραδιεύθυνση γιατί μου έλεγε ότι όπου το έστριβες πήγαινε ενώ στην Χ1 δεν είναι το ίδιο!Μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτό που σου είπε. Ο δντης μου είχε το 9.3 (2λιτρο τούρμπο με 180ps, προσθιοκίνητο) και το είχα οδηγήσει Αθήνα-Βόλο-Αθήνα σε επαγγελματικό ταξίδι. Μέτριο αυτοκίνητο και ειδικά από πλευράς οδηγοκεντρικότητας ήταν κάτω του μετρίου. Καμία σχέση με BMW εν γένει....έτη φωτός μακρία!
-
Για ποιο 9-3 μιλάς Fanis75? Για να λες αυτό με τα 180 άλογα, φαντάζομαι το προηγούμενο. Το τελευταίο μοντέλο είναι πολύ καλό στον δρόμο (άλλο σασί) και αρκετά σπορτίβ!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για ποιο 9-3 μιλάς Fanis75? Για να λες αυτό με τα 180 άλογα, φαντάζομαι το προηγούμενο. Το τελευταίο μοντέλο είναι πολύ καλό στον δρόμο (άλλο σασί) και αρκετά σπορτίβ!!!Για το 2ης γενιάς (μοντέλο 2010), αυτό που είχε ίδιο πάτωμα με το Opel Vectra. Αρκετά γρήγορο ήταν, είχε άπειρα έξτρα και gadgets, αλλά είχε μέτρια ποιότητα και εμένα μου δημιουργούσε ανασφάλεια σε καμπές τις εθνικής με μεγάλη ταχύτητα. Το περίμενα καλύτερο συνολικά.
-
Ίσως είχε πρόβλημα αυτό που οδήγησες. Το δικό μου δεν προκαλεί καμία ανασφάλεια ακόμα και σε καμπές με 200 χ.α.ω. και το μέτρο σύγκρισής μου είναι η Ε92 330i που επίσης έχω...
-
Μπορεί και να είχε πρόβλημα...εταιρικό ήταν και υποτίθεται σωστά συντηρημένο. Πάντως με απογοήτευσε ως αυτοκίνητο (το περίμενα αρκετά καλύτερο) και μου φάνηκε αρκετά υποδεέστερο τόσο σε σχέση με Ε90 όσο και με Ε46 (η οποία όμως είναι xi αυτή που οδηγώ, άρα έχει το πλεονέκτημα της 4κίνησης).
BMW X1 2016