-
Καλό μοτέρ και της fiat (που φοράει το corsa), όμως βγάζει αρκετό θόρυβο. Είναι ομως απο τα αξιόπιστα. Αξίζει προσοχής, αν και χωρίς να το οδηγήσω θα έβαζα στοίχημα οτι δεν θα έχει την κύλιση του Γάλλου..
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
@iceman7
Ο αξιόπιστος d4d του Ιαπωνικού 'κολοσσού' είναι ύποπτος για ανάμιξη πετρελαίου μεσα στο καρτερ που μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια επιτάχυνση, χωρίς να μπορείς να κανεις τίποτα. Στην καλύτερη θα πάρεις τα πιστόνια αγκαλιά. (εδώ επιβεβαίωση απο κάτοχο http://yarisclub.gr/vb/forum/το-αυτοκίνητό-μας/προβλήματα/8912-αύξηση-στη-στάθμη-λαδιού-σε-yaris-diesel-1-4-d4d). Ας μη παραβλεψουμε τις τελευταίες ανακλήσεις που αφορούν αερόσακους κλπ.
Οπότε ας ξεφύγουμε απο παρωχημένες προκαταλήψεις. Ολα σήμερα βγάζουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα.Αυτό είναι γνωστός κίνδυνος για κάθε diesel με dpf!
Το λάδι που εκχύεται για την υποβοήθηση της κάυσης των καταλοίπων στο dpf γυρνάει πίσω στο κάρτερ στην περίπτωση ανεπιτυχούς ή διακοπείσας αναγέννησης!
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες .... btw αν σου κάτσει κάτι τέτοιο βάζεις μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και πιθανότερα θα σβήσει .....
Γι αυτό πρέπει τα diesel να οδηγούνται και σε ανοιχτό δρόμο και να πατιούνται για να γίνονται ολοκληρωμένες οι αναγεννήσεις του dpf!Παντως προσωπικά με ξεπερνάει που έχουμε φτάσει να μιλάμε για αξιόπιστα Ρενω και εν γένει γαλλικά αυτοκίνητα και δη σε σύγκριση με ιαπωνικά!
Σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας!!!!!!!!!! -
το clio, δεν έχει τέτοιο θέμα ... έχει 5ο μπεκ πετρελαίου γι την αναγέννηση που βρίσκεται στην πολλαπλή εξόδου.
αν μπορείς σε παρακαλώ βρες κάπου στο νετ, ένα πρόβλημα με το φίλτρο μικρο-σωματιδίων που να έχει παρουσιαστεί σε clio dciη τιμές toyota στην Ελλάδα, για αυτό που πουλάει είναι λίιιιιιγο εκτός τόπου και χρόνου .....
από toyota αξίζει να δεις υπό προϋποθέσεις ΜΟΝΟ υβριδικά, ειδικά όταν/αν φέρει plugin.
Στο νέο AURIS hybrid έκανε ΠΧ έκπτωση -2500€, σε σχέση με το προηγούμενο.είχα κάνει test drive την corolla 1.4d πρίν λίγους μήνες και αποκόμισα ότι οδηγικά δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα εμπρός
σε σχέση με την corolla 1.4vvti 2002 του πατέρα μου , απογοήτευση. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Εχοντας οδηγήσει και το Yaris και το Clio -για τα δεδομένα της κατηγορίας πάντα- ναι υπάρχει διαφορά και αισθητή οδηγικά, ξεκάθαρα υπερ του Clio. Μου αρέσει επίσης σε αυτή τη κατηγορία οδηγικά το Fiesta. Το Yaris είναι οδηγικά ένας ασφαλές αδιάφορος ανθρωπομεταφορέας.Και αν κοίταζα για βενζίνη θα ήμουν μεταξύ Clio 0.9 ΤCe και Fiesta 1.0 Ecoboost.
νομίζω ότι το φιέστα, έχει πιο σπορ στήσιμο και πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης.
To clio δείχνει να έχει καλό πλαίσιο / ανάρτηση, αλλά αν αρχίσεις να πιέζεις θα νιώσεις μια λαστιχένια αίσθηση από τα σινεμπλόκ, τα έco λάστιχα και τα καθίσματα που δεν προσφέρουν την απαιτούμενη πλευρική στήριξη με αποτέλεσμα να κόψεις, πριν το ESP μπει στο παιχνίδι. Είναι όμως χαρακτηριστική η ευκολία που έχει το όχημα στο αρχικό turn-in της στροφής, ενώ θετική εντύπωση σου κάνει η συμμετοχή του 'κώλου' στο στρίψιμο με πολλά χλμ που βοηθάει να μην υπάρξει υποστροφή.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
νομίζω ότι το φιέστα, έχει πιο σπορ στήσιμο και πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης.Ισχύει. Το Φιεστάκι είναι το πιο σπορ σουπερμίνι, ελλείψει στην Ελλάδα του Mazda 2.
-
είχα για μερικές μέρες ένα νοικιάρικο fiesta 1.0 80Ps. τραγικά άσχημος ο ήχος του 3cyl, δεν ξέρω αν βελτιώνεται σε αυτόν με το turbo.
-
Με το τούρμπο (το 100άρι που οδήγησα) ήταν αποδεκτός ο ήχος, ίσως λόγω αποσιώπησης του θορύβου που είναι εγγενές χαρακτηριστικό της υπερτροφοδότησης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ισχύει. Το Φιεστάκι είναι το πιο σπορ σουπερμίνι, ελλείψει στην Ελλάδα του Mazda 2.
χμμμ, αυτό το mazda σε ποια έκδοση ήταν 'ζμπορ'..;; Δεν αποκόμισα καμία τέτοια αίσθηση, ούτε καν καλά λόγια για το τιμόνι δεν έχω να πω..
-
Σε όλες, αλλά ειδικά στην 1.5.
-
Ισχύει. Το Φιεστάκι είναι το πιο σπορ σουπερμίνι, ελλείψει στην Ελλάδα του Mazda 2.
Ξεχνάς Mito.
Έτη φωτός μπροστά! Αλλά κοστίζει κιόλας... -
Ναι, ΟΚ. Μιλούσα για τα πιο ταπεινά. Η Μίτο στις δυνατές εκδόσεις της πάει στα GTi.
-
To mito όντως πολύ καλό αλλά αλλάζεις κατηγορία νομίζω! Clio, yaris καλές επιλογές. Εγώ στη θέση σου θα τσέκαρα και note μιας και η nissan έχει φθηνά ανταλλακτικά και σέρβις και το note είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία του.
-
Θα το δω και αυτό. Με πείσατε σχεδόν για πετρέλαιο.
Το honda civic 1400 το έχω οδηγήσει σε παλαιότερο μοντέλο και λίγο αργό μου φάνηκε, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία με αυτοκίνητα. Πάταγα το γκάζι και δεν...μετά από λίγη ώρα επιτάχυνε. Ίσως έχω συνηθίσει από τη μηχανή.
Πάντως το clio είναι από τα πιο όμορφα σουπερμίνι στην καινούρια του έκδοση. -
Σε όλες, αλλά ειδικά στην 1.5.νομίζω ότι το φιέστα, έχει πιο σπορ στήσιμο και πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης.
χμμμ, αυτό το mazda σε ποια έκδοση ήταν 'ζμπορ'..;; Δεν αποκόμισα καμία τέτοια αίσθηση, ούτε καν καλά λόγια για το τιμόνι δεν έχω να πω..
Σαν κατοχος ενος Mazda 2, επιβεβαιωνω τον REALZEUS. Μαζι με το fiesta, οταν βγηκε δεν υπηρχε supermini, με ποιο sport στησιμο. Απο την αναρτηση, μεχρι το συστημα διευθυνσης. Δεν το συζητω για το νευρο στο γκαζι.
Οσον αφορα το διλημμα clio -yaris, θα πηγαινα στο clio. Πιο ομορφο, κα εξωτερικα και οδηγικα. Και αυτα που λεγονται περι ποιοτητας, νομιζω οτι εχουν περασει ανεπιστρεπτι τα ποιοτικα περι toyota. Κι αυτη συναρμολογει με robot πια, ενω αν δει κανεις τις ανακλησεις, μην πω οτι εινια και περισσοτερες απο αλλες εταιριες. Επιπλεον, καποια στιγμη θα πρεπει να δωσει και λιγακι βαση στο design, μιας και τα περισσοτερα μοντελα ειναι λιγακι 'κουτια'
-
stellar θα σε μαλώσω... Τόσο η ΤΟΥΟΤΑ όσα και άλλες εταιρείες όπως η scoda και η seat ή η TATA έχουν κάνει άλματα σε design Αυτός που ανάμεσα στα 2 συγκρινώμενα του θέματος θα προτιμήσει το clio πέρα από ότι πρόκειται για ένα κακάσχημο αυτοκίνητο (πολλά ) θα ρισκάρει και σε επίπεδο αξιοπιστίας...
-
Εσύ Σπύρο κάνε πλάκα.... τα συνεργεία άλλα λένε όμως!!!
Μην παίρνετε τον κόσμο στο λαιμό σας για να ικανοποιήσετε το εγώ σας με την επιλογάρα που κάνατε!
Ανεξάρτητα τι λέω εγώ ρωτήστε σε ένα συνεργείο που τα έχει όλα (και γαλλικά και γιαπωνέζικα) και θα δείτε τι θα σας πουν!
Οσο για το design υποκειμενικά πάντα όλα ... αλλά να μιλάς και εσύ με το duster????? δηλ. εσύ το πήρες για το design του;;;; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μην παίρνετε τον κόσμο στο λαιμό σας για να ικανοποιήσετε το εγώ σας με την επιλογάρα που κάνατε!
Μαλιστα..
Οποιος δλδ εχει διαφορετικη αποψη, ικανοποιει το υπερ-εγω του, και παιρνει κοσμο στο λαιμο του..
Φοβερη η ανταλλαγη αποψεων, ε; -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Μαλιστα..
Οποιος δλδ εχει διαφορετικη αποψη, ικανοποιει το υπερ-εγω του, και παιρνει κοσμο στο λαιμο του..
Φοβερη η ανταλλαγη αποψεων, ε;Οπως και όπου και να το ψάξεις η αληθεια δεν κρύβεται!
http://www.thisismoney.co.uk/money/cars ... worst.html
http://www.reliabilityindex.com/
http://tradeinqualityindex.com/reports/Toyota.html
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... iable-cars
http://www.whatcar.com/car-news/honda-n ... 15/1342848 -
Φίλε stellar. Ασε τον άνθρωπο να συνεχίσει... Το υπερ - εγώ μας δεν μας αφήνει να δούμε τα πράγματα ως έχουν. Φίλε iceman εάν έδινες προσοχή πραγματικά σε ότι γράφω θα έβλεπες πως για το τρέχον μου αυτοκίνητο έχω γράψει πολλά θετικά. Ποτέ δεν έγραψα για την εμφάνιση του την οποία όμως δεν σου κρύβω πως συμπαθησα πολύ ήδη από την πρώτη γεννιά. Στην νεότερη έκδοση του που κατέχω είμαι πολύ περισσότερο ευχαριστημένος. Ομως για να σταθώ στην ουσία το διάλεξα για τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του που σε συνάρτηση με έναν αξιόπιστο και οικονομικό κινητήρα με έχει βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητα και τα χόμπυ μου. Κατά τ' άλλα δεν στερείται από τα καλούδια της εποχής στα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας και μάλιστα σε τιμή πολύ vfm. Αυτό δεν με εμποδίζει να γλυκοκοιτάζω και να κρίνω θετικά αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας ή και άλλων. Ευτυχώς έχοντας οδηγήσει (ως ιδιοκτήτης τις περισσότερες φορές )μια πλειάδα από Ευρωπαϊκά αλλά και Ασιατικά αυτοκίνητα και στο duster για άλλη μια φορά νιώθω ότι έκανα σωστή επιλογή και ας μην το προμοτάρω συστηματικά όπως κάνουν πολλοί άλλοι για τα οχήματα που κατέχουν. Τώρα όμως στο θέμα μας... Εχεις από τη μια ένα αμφιλεγώμενο ως προς την εμφάνιση αυτοκίνητο και ένα ορισμό του όμορφου για τους περισσότερους. Ειδικά αν τα συγκρίνεις σε αξιοπιστία στο ντίζελ έχεις ένα φαβορί και ένα αουτσαϊντερ. Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέμε.
Είμαι τόσο καλός που δεν πιάνω το θέμα οδικής συμπεριφοράς. Εκει το ένα από τα 2 είναι πολύ ανώτερο. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τώρα όμως στο θέμα μας... Εχεις από τη μια ένα αμφιλεγώμενο ως προς την εμφάνιση αυτοκίνητο και ένα ορισμό του όμορφου για τους περισσότερους. Ειδικά αν τα συγκρίνεις σε αξιοπιστία στο ντίζελ έχεις ένα φαβορί και ένα αουτσαϊντερ. Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέμε.
Είμαι τόσο καλός που δεν πιάνω το θέμα οδικής συμπεριφοράς. Εκει το ένα από τα 2 είναι πολύ ανώτερο.Τεκμηρίωση για όσα λες έχεις; ή είναι προσωπική άποψη;
Αγορά Yaris ή Clio?