-
Ευχαριστω και τους δυο σας για τις απαντησεις. Το αμαξι ειναι ηδη σφιχτο στις αναρτησεις οπότε καθε χαμηλωμα του προφιλ των ελαστικων θα το σκληρυνε επι πλεον, πραγμα που δεν το θελω. Η δουλεια γινεται για να μην μενω με εκφρασεις θαυμασμου οταν βλεπω στο δρομο κανενα τζιπ με 19αρες..
Βλεποντας κι εγω στον tiresize calculator οτι με 245/45 σε 19αρα θα επεφτα στα..υπογεια, συμπερανα οτι ο λαστιχας ειπε οτι νάναι.. Συμφωνω απολυτα με 225/55 η 245/50 και με το 235/50 επι πλεον, αναλογα με το φαρδος της ζαντας που θα χρησιμοποιηθει.
Πηρα χαμπαρι 'τη δουλεια' διαβαζοντας ολο το νημα οτι κανεις σας δεν μιλησε για μεγαλυτερες ζαντες και περιμενα μια απογοητευτικη απαντηση. Δεδομενου οτι το κουστουμι δεν ειναι φτηνο, δεν ενδεικνυται για δοκιμες. Ομως, θα ψαξω να βρω αποψεις χρηστων που το τολμησαν. Ευχαριστω. -
Στο αγγλικο site της Honda εχουν βγει οι εκδοσεις και οι τιμες τους.
https://www.honda.co.uk/cars/new/cr-v/specifications.html
Μικρες διαφορες μεταξυ των trims και κυριως αισθητικης φυσης (δερματινα καθισματα, ηλιοροφη κτλπ).
Τιμες φαινονται λογικες για αυτα που προσφερει.Στο αντιστοιχο γερμανικο σαιτ, αναφερει απλα 'απο τις 20 Οκτωβριο' χωρις να εχει αλλες πληροφοριες.
-
Τα προγνωστικά λένε οτι η sr ( lifestyle) με αυτοματο και τετρακινηση θα ειναι κατω απο το οριο των 25.000 λπφ.
H ex θα ειναι παραπανω οποτε η αναμενομενη τιμη για αυτην την εκδοση ειναι γυρω στα 42.000 τελικη (εαν εισαχθει).
-
οποτε μιλαμε για περιπου 37500 για την sr με ενα ωραιοτατο καπελακι 2.000 απο την αγγλια. Υποθετω τα πραγματα θα μπορουσαν να ηταν και χειροτερα
Μενει να δουμε ομως αν θα ειναι sr ή πετσοκομμενη sr -
Να ειμαι ειλικρινης και με την se βολευομαι ανετα, αλλα θελω και αυτοματο οποτε αν υποθεσουμε καπελο 2χιλ, τοτε παμε παλι στα 37500. Αν ομως ερθουν οπως τις βλεπω στο αγγλικο σαιτ μιλαμε για πραγματικα πολυ πληρεις εκδοσεις, με τον κλιματισμο τους, τα led τους, τα ηλεκτρονικα ασφαλειας τους κτλπ.
Πολυ φοβαμαι ομως οτι και το καπελο θα το φαμε και πετσοκομενες θα ειναι οι εκδοσεις
-
Οι Γιαπωνεζοι για Ελλαδα δινουν παντα πολυ χαμηλοτερη τιμή σε σχεση με τιμη Αγγλιας ή Γερμανιας.
Η elegance ( αντιστοιχη της se ) στην Αγγλια , ερχοταν με παραπανω εξοπλισμο σε σχεση με την Αγγλικη ή Γερμανικη εκδοση. ( μεσα στην τιμη το μεταλλικο χρωμα και τα θερμαινομενα καθισματα.)Το δικό μου θα το αλλαζα με ενα πληρως εξοπλισμενο υβριδικο , εαν αποδειχθει ανταξιο να φοραει το σημα της Honda .
-
Για να δούμε για να δούμε. Το περιμένω πως και πως αυτό το αμάξι μιας και φαίνεται να είναι ότι πιο κοντά σε αυτό που θέλω.
-
Παιδια καλημερα. Το μοντ του 2015 που εχω φοραει την ζαντα blade silver full coat paint with shiny clear coat 'CORVUS' 17 inch. Που θα βρω το offset της? Θα ειναι ισως γραμμενο πανω στην ζαντα απο μεσα μερια? Πρεπει να βγαλω τον τροχο?
Ευχαριστω -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα σε μεταχειρισμένο crv 1.6 diesel 120? Ο Σαρακάκης έδινε εγγύηση σε αυτά 5 χρόνια? Το τσεκάρισμα του υποψηφίου προς αγορά αυτοκινήτου είναι καλύτερα να γίνει μέσα στον Σ ή έχετε να προτείνετε κάποιο καλό και αξιόπιστο συνεργείο στην Αθήνα? (έστω και με pm)To πρωτο που θα κοιτάζα , θα είναι να είναι μοντέλο 7/2015 και μετά ωστε να είναι euro6 o κινητήρας.
Μετά να είχε αρκετά χιλιόμετρα ανα έτος, μοντέλα με 3000-4000 χλμ ανα έτος είτε είναι γυρισμένα είτε εχουν μπουκώσει το dpf.Θα κοιταγα την εφαρμογή του καλύμματος του ctba ( το ρανταρ στο μπροστινό παμπριζ) είναι εύκολο να υποστεί ζημιά.
Εξαιρώντας το dpf δεν υπάρχει κάτι άλλο άξιο λόγου να κοιτάξεις.Λάστιχα γενικά τα M+S φθείρονται γρήγορα αλλά από την άλλη δίνουν παραπάνω δυνατότητες στο χιόνι και στο χώμα.
-
Δηλαδή θα προτιμούσες ένα μοντέλο 3ετίας με 60.000 Km αντί για ένα με 12.000 Km (πραγματικά εννοείται, κατόπιν ελέγχου) ; Μην τυχόν και έχει θέμα το DPF;
Θα τρελαθούμε μου φαίνεται με τις συμβουλές που δίνετε...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δηλαδή θα προτιμούσες ένα μοντέλο 3ετίας με 60.000 Km αντί για ένα με 12.000 Km (πραγματικά εννοείται, κατόπιν ελέγχου) ; Μην τυχόν και έχει θέμα το DPF;Θα τρελαθούμε μου φαίνεται με τις συμβουλές που δίνετε...
Τι πιθανότητες έχεις να βρες πετρέλαιο 3ετίας με 12.000 πραγματικά χιλιόμετρα; Η μόνη περίπτωση είναι να πέθανε ο ιδιοκτήτης το πρώτο εξάμηνο και να άργησαν οι κληρονόμοι να το πουλήσουν!
-
Έαν μπειτε στον κοπο να διαβασετε τα φορουμ ιδιοκτητών ή σε σελιδες όπως ο honest john, τα μοναδικά θεματα που αναφερονται ειναι για το dpf .
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/h ... 2012/good/Περισσοτερες περιπτώσεις στο 160 και όλες έχουν το εξης κοινο.
Λιγα χλμ το χρονο και κυριως μικρές διαδρομες ειτε σε πολη ειτε εκτος.οποτε ναι πιο φυσιολογικη χρηση είναι να έχεις κάποιο να εχει κανει 15.000-20.000 το χρόνο παρα 3000-5000 το χρόνο.
Η δευτερη χρηση ειναι εναντια στην φυση του αυτοκινητου ακόμη και να είναι κλειδωμενό σε γκαραζ υπάρχουν πολλα θέματα που μπορουν να δημιουργηθουν σοτ diesel με το DPF να είναι το πιο εμφανες.
-
Το dpf βουλώνει από τις μικρές αποστάσεις, όχι από τα λίγα χιλιόμετρα. Εγώ κάνω 10.000 το χρόνο, όλα εθνική. Αν έκανα άλλα 10.000 μέσα στην πόλη σταμάτα ξεκινά, το dpf θα ήταν σε καλύτερη η χειρότερη κατάσταση;
-
Καλημερα σας. Το διακοπτακι της ανακλισης των καθρεφτων εχει δυο θεσεις, μια παντα ανοιχτοι και μια παντα κλειστοί. Η αυτοματη θεση που βρισκεται? Ποτέ δεν μου εχει συμβει οταν κλειδωνω η ξεκλειδωνω το αυτοκινητο να κλεινουν η να ανοιγουν οι καθρεφτες αυτοματα. Δεν υπαρχει αυτοματη ανακλιση?
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Το dpf βουλώνει από τις μικρές αποστάσεις, όχι από τα λίγα χιλιόμετρα. Εγώ κάνω 10.000 το χρόνο, όλα εθνική. Αν έκανα άλλα 10.000 μέσα στην πόλη σταμάτα ξεκινά, το dpf θα ήταν σε καλύτερη η χειρότερη κατάσταση;To dpf βουλωνει εαν δεν κανεις χλμ σε ανοικτο δρόμο σε τακτά χρονικα διαστημα.
Στατιστικα στα λιγα χλμ η χρηση ειναι σε μικρές διαδρομες.Η μεικτή χρηση δεν επιβαρυνει τοσο αρκει να υπάρχει το διάστημα του ξεμπουκώματος.
Σε καθε περιπτωση καντε μια βολτα απο Σ να δειτε xc60 με 5000 χλμ στην διετια όπου οι πελατισσες παραπονιουνται οτι βουλωσε το dpf σε καινουργιο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δηλαδή θα προτιμούσες ένα μοντέλο 3ετίας με 60.000 Km αντί για ένα με 12.000 Km (πραγματικά εννοείται, κατόπιν ελέγχου) ; Μην τυχόν και έχει θέμα το DPF;
Τι πιθανότητες έχεις να βρες πετρέλαιο 3ετίας με 12.000 πραγματικά χιλιόμετρα; Η μόνη περίπτωση είναι να πέθανε ο ιδιοκτήτης το πρώτο εξάμηνο και να άργησαν οι κληρονόμοι να το πουλήσουν!
Μάλλον δεν πρόσεξες ότι απαντούσα στον από πάνω μου, ο οποίος έλεγε ότι για ένα μοντέλο του 2015, θα προτιμούσε κάποιο που έκανε αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο από κάποιο που έκανε 3-4.000 χιλιόμετρα μόνο.
Κατά την άποψη μου, τελείως λάθος σκέψη, καθώς το (σεβαστό) κόστος της αντικατάστασης DPF, πρώτα απ' όλα είναι αμφίβολο αν θα προκύψει και δευτερευόντως η αξία της φθοράς σε 60.000 Km όλου του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικότερη από την αξία αντικατάστασης του ενός DPF λόγω δυσμενής χρήσης. 'Ασε που κατά πάσα πιθανότητα ένα DPF με έστω δυσμενή χρήση για 12.000 Km μάλλον θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ένα DPF με 60.000 Km και 'καλή' χρήση.Θεωρώ δηλαδή τη συμβουλή του george1977 απλώς τελείως άστοχη! Εγώ σαφώς και θα προτιμούσα ένα CRV 1.6D του 2015 με 12.000 πραγματικά Km αντί για ένα με 60.000 Km. Και νομίζω ότι και κάθε λογικός άνθρωπος το ίδιο θα έκανε...
-
Και εγώ όταν πούλησα το QQ πετρέλαιο σε 26 μήνες είχε 14000 χιλιόμετρα ολα σε ανοιχτό δρόμο.
Περιπτώσεις βρίσκονται.... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μάλλον δεν πρόσεξες ότι απαντούσα στον από πάνω μου, ο οποίος έλεγε ότι για ένα μοντέλο του 2015, θα προτιμούσε κάποιο που έκανε αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο από κάποιο που έκανε 3-4.000 χιλιόμετρα μόνο.
Κατά την άποψη μου, τελείως λάθος σκέψη, καθώς το (σεβαστό) κόστος της αντικατάστασης DPF, πρώτα απ' όλα είναι αμφίβολο αν θα προκύψει και δευτερευόντως η αξία της φθοράς σε 60.000 Km όλου του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικότερη από την αξία αντικατάστασης του ενός DPF λόγω δυσμενής χρήσης. 'Ασε που κατά πάσα πιθανότητα ένα DPF με έστω δυσμενή χρήση για 12.000 Km μάλλον θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ένα DPF με 60.000 Km και 'καλή' χρήση.Θεωρώ δηλαδή τη συμβουλή του george1977 απλώς τελείως άστοχη! Εγώ σαφώς και θα προτιμούσα ένα CRV 1.6D του 2015 με 12.000 πραγματικά Km αντί για ένα με 60.000 Km. Και νομίζω ότι και κάθε λογικός άνθρωπος το ίδιο θα έκανε...
H δικιά μου , άστοχη για σενα , οπτική έχει προκύψει απο την εμπειρια με φιλους και συνοδοιπορους που εχουν το αυτοκινητο και στην έκδοση με 120 αλογα και στα 160 άλογα. Υπαρχει συναγωνιστης με 155.000 με crv αγορασμενο το 8/2015, συναγωνιστης με 125.000 παλι τριετια, καθως και αρκετοι πιο φυσιολογικοί με 15.000-25000 ανα ετος.Αντίστοιχες πηγές υπάρχουν και στα φορουμ ιδιοκτητών ή honest john.
Θέματα έχουν βγει στους μη κινώντες το όχημα αρκετα , οι πιο τυχεροι γλυτώσαν με αναγέννηση και αλλαγή λαδίων.Άλλη πληρώσανε αρκετά παραπάνω. Πάντα μπορεί να σου κάτσει λαχείο σαν τον Στέφανο που γράφει από κάτω και να πάρεις αυτοκίνητο πένα χωρίς χρήση που δεν αρμόζει στο αυτοκίνητο .
Στο θέμα που βάζεις πολυ συγκεκριμένα θα σου απαντήσω
οτι με την προυπόθεση οτι συντηρουνται σώστα
Ένα CRV me 60.000 έχει ήδη άλλαξει λάστιχα (40.000-50.000 έχουν αλλάχθει τα λάστιχα αρχικής τοποθέτησης) ενώ το 12,000 θέλει αλλαγή λόγω χρόνου πάνω στο αυτοκίνητο)Ενδεχομένως να αλλάξεις τακάκια νωρίτερα (80.000-90.000 αλλάζουν όσο χαλαρή χρήση και να κάνεις σε ΕΟ) εαν και τα τακάκια πάλι ταλαιπωρούνται δυσανάλογα μέσα στην πόλη πάρα στον ανοικτό δρόμο.
Παραπάνω συντήρηση θα έχεις έαν έχεις το αυτόματο ή το τετρακίνητο.(υπάρχουν αλλαγές λόγω χλμ και τετραετιας αλλά λογικά θα τα πληρώσεις και στο αυτοκίνητο με τα λίγα χλμ)
Και πάλι μιλάμε θεωρητικά γιατί κάθε περίπτωση είναι ειδική και μπορεί να βρεις αυτοκίνητο με λίγα, πραγματικά χλμ και να κινείται σε ανοικτό δρόμο για 50χλμ τουλάχισοτν μια φορά τον μήνα. Να το έχει συντηρήση σωστά και να είναι πραγματικό λαχείο.
Το δικό μου point για να μην μακρυγορώ είναι να είναι διπλα υποψιασμένος κάποιος όταν δίνει λίγα χλμ και να ρωτήσει την χρήση του αυτοκινήτου καθώς αυτή ενδεχομένως να έχει δημιουργήσει δυσανάλογη επιβάρυνση.
-
Παιδια καλημερα. Μπορει να μην ενδιαφερει τους περισσοτερους απο εσας η γνωμη μου, εγω θα την πω γιατι καποιους υποψηφιους αγοραστες του τελευταιου κυκλοφορουντος μοντελου, ισως να τους επηρεασει.
Εχει ερθει προσφατα στην κατοχη μου ενα 'καινουριο' AWD του 2015, που αυτη την στιγμη εχει 250χλ (απο εμενα μονον). Για να πω την αληθεια για μενα μετρησε στην αποφαση μου υπερ του CRV μονον ο ισχυρος και διπλoTurbo κινητηρας απο χαμηλα κυβικα, που με γλυτωνε απο τις περριτες και παραλογες χρεωσεις των διλιτρων, οπως Hyundai, Ford, Kia κλπ. Οπωσδηποτε η ανυπαρξια επιλογων τετρακινησης ηταν εξ αρχης ενα αρνητικο σημειο το οποιο ομως το παρεβλεψα λογω των ανυπαρκτων αλλων επιλογων που ειχα σε τετρακινηση με χαμηλα κυβικα. Ομως μετα απο την μικρη μου συμβιωση διαπιστωσα καποιες κατασκευαστικες 'ιδιοτροπίες' στο αυτοκινητο που με ενοχλησαν.- Ολα τα αυτοκινητα που εχουν αυτοματη ανακλιση καθρεφτων εχουν εναν διακοπτη τριων θεσεων, το CRV εχει δυο θεσεων που ακομα προσπαθω να καταλαβω με ποιον τροπο συνεργαζεται με την αυτοματη ανακλιση.
- Παρ ολο που εχει hill assist δεν εχει ηλεκτρικο χειροφρενο που για μενα ειναι πολυ χρησιμο να ασφαλιζει/αποασφαλιζει αυτοματα το αυτοκινητο κατα το σβησιμο/αναμμα του κινητηρα.
- Δεν εχει (το δικο μου το elegance τουλαχιστον) μπουτον εκκινησης/παυσης του κινητηρα, ευχρηστοτατο κατα την γνωμη μου.
- Οι πισω πορτες, εφ οσον το αυτοκινητο φιλοξενει παιδια πισω, ασφαλιζουν χειροκινητα και μονιμα, εν αντιθεσει με αλλα χαμηλοτερης κατηγοριας αυτοκινητα που ασφαλιζουν/απασφαλιζουν ηλεκτρικα, Στα δικα μας μονο τα παραθυρα (τα πισω) ασφαλιζουν ηλεκτρικα.
- Κατι τρεχει με τις πισω πορτες και οταν παταω το τηλεχειριστηριο (του κλειδιου) να μπω στο αμαξι, οι πισω πορτες εξακολουθουν να ειναι κλειδωμενες.
Αυτα διαπιστωσα εκ πρωτης οψεως, υποψιαζομαι στο μελλον οτι θα ανακαλυψω και αλλα. Ισως η αποψη μου να ειναι υποκειμενικη, ομως αρχιζω να μετανοιωνω που το επελεξα..
-
Ξεχασα να αναφερω και
6. Το αυτοκινητο ειναι σχετικα θορυβωδες κατα την κινηση του, ακομα βεβαια δεν μπορω να καταλαβω αν οι θορυβοι ειναι αεροδυναμικοι (που θα ηταν λογικο λογω ογκου), αν προερχονται απο κυλιση η απο τον κινητηρα. Δεν πηγα ταξιδι ακομη αλλα η σταθμη θορυβου ειναι ψηλοτερη απο αλλο Diesel που κατεχω (οχι τζιποειδες).
Honda CR-V 2015