-
Για τις πίσω πόρτες, δοκίμασε μήπως ανοίγουν με διπλό πάτημα του κουμπιού
-
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Παιδια καλημερα. Μπορει να μην ενδιαφερει τους περισσοτερους απο εσας η γνωμη μου, εγω θα την πω γιατι καποιους υποψηφιους αγοραστες του τελευταιου κυκλοφορουντος μοντελου, ισως να τους επηρεασει.
Εχει ερθει προσφατα στην κατοχη μου ενα 'καινουριο' AWD του 2015, που αυτη την στιγμη εχει 250χλ (απο εμενα μονον). Για να πω την αληθεια για μενα μετρησε στην αποφαση μου υπερ του CRV μονον ο ισχυρος και διπλoTurbo κινητηρας απο χαμηλα κυβικα, που με γλυτωνε απο τις περριτες και παραλογες χρεωσεις των διλιτρων, οπως Hyundai, Ford, Kia κλπ. Οπωσδηποτε η ανυπαρξια επιλογων τετρακινησης ηταν εξ αρχης ενα αρνητικο σημειο το οποιο ομως το παρεβλεψα λογω των ανυπαρκτων αλλων επιλογων που ειχα σε τετρακινηση με χαμηλα κυβικα. Ομως μετα απο την μικρη μου συμβιωση διαπιστωσα καποιες κατασκευαστικες 'ιδιοτροπίες' στο αυτοκινητο που με ενοχλησαν.- Ολα τα αυτοκινητα που εχουν αυτοματη ανακλιση καθρεφτων εχουν εναν διακοπτη τριων θεσεων, το CRV εχει δυο θεσεων που ακομα προσπαθω να καταλαβω με ποιον τροπο συνεργαζεται με την αυτοματη ανακλιση.
- Παρ ολο που εχει hill assist δεν εχει ηλεκτρικο χειροφρενο που για μενα ειναι πολυ χρησιμο να ασφαλιζει/αποασφαλιζει αυτοματα το αυτοκινητο κατα το σβησιμο/αναμμα του κινητηρα.
- Δεν εχει (το δικο μου το elegance τουλαχιστον) μπουτον εκκινησης/παυσης του κινητηρα, ευχρηστοτατο κατα την γνωμη μου.
- Οι πισω πορτες, εφ οσον το αυτοκινητο φιλοξενει παιδια πισω, ασφαλιζουν χειροκινητα και μονιμα, εν αντιθεσει με αλλα χαμηλοτερης κατηγοριας αυτοκινητα που ασφαλιζουν/απασφαλιζουν ηλεκτρικα, Στα δικα μας μονο τα παραθυρα (τα πισω) ασφαλιζουν ηλεκτρικα.
- Κατι τρεχει με τις πισω πορτες και οταν παταω το τηλεχειριστηριο (του κλειδιου) να μπω στο αμαξι, οι πισω πορτες εξακολουθουν να ειναι κλειδωμενες.
Αυτα διαπιστωσα εκ πρωτης οψεως, υποψιαζομαι στο μελλον οτι θα ανακαλυψω και αλλα. Ισως η αποψη μου να ειναι υποκειμενικη, ομως αρχιζω να μετανοιωνω που το επελεξα..
Χωρίς να γίνω ο δικηγόρος του διαβόλου αλλά
1)Η elegance έχει ηλεκτρονικη ανάκλιση καθρεπτών και όχι αυτόματη.Δυο θέσεις ανοικτή και κλειστή.Με την παρέμβαση του Σαργού τελικά η απομακρυσμένη ανάκλιση γίνεται με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιου για το κλείδωμα.
2)Απλα δεν έχει ηλεκτρονικό χειρόφρενο το παλιο μοντέλο.
3)Έβγαινε από την lifestyle και πάνω το button εκκίνησης κινητήρα.
4)Οι παιδικές ασφάλειες οφείλουν να κλειδώνουν με τρόπο μην προσβάσιμο στα παιδιά.
5)Διπλό κλικ για πίσω πόρτες και χώρο αποσκευών. Προσοχή γιατι έαν κάποιος προσπαθεί να ανοίξει την πίσω πόρτα ακόμη και το διπλό κλικ δεν την ξεκλειδώνει. -
Ξεχασα να αναφερω και
6. Το αυτοκινητο ειναι σχετικα θορυβωδες κατα την κινηση του, ακομα βεβαια δεν μπορω να καταλαβω αν οι θορυβοι ειναι αεροδυναμικοι (που θα ηταν λογικο λογω ογκου), αν προερχονται απο κυλιση η απο τον κινητηρα. Δεν πηγα ταξιδι ακομη αλλα η σταθμη θορυβου ειναι ψηλοτερη απο αλλο Diesel που κατεχω (οχι τζιποειδες).Ο θόρυβος είναι
α)Από τα M+S λάστιχα. Κάνουν αρκετά περισσότερο φασαρία. Βελτίωση θα δεις με ασφάλτινα λάστιχα αλλά απο την άλλη θα σε δυσκολεύει περισσότερο στο χιόνι και στην λάσπη.
β)Η ηχομόνωση δεν είναι top. Γενικά στα honda δεν υπάρχει η γερμανική απομόνωση που συναντάς στα αντίστοιχης κατηγορίας γερμανικά.
γ)Αεροδυναμικό θόρυβο θα έχεις στα αρκετά χιλιόμετρα από καθρέπτες (μέτα τα 140). -
Έχω πάρει το CIvic. Κάποιες απαντήσεις για το φίλο που ρωτάει (αν ισχύουν τα ίδια):
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
α)Από τα M+S λάστιχα. Κάνουν αρκετά περισσότερο φασαρία. Βελτίωση θα δεις με ασφάλτινα λάστιχα αλλά απο την άλλη θα σε δυσκολεύει περισσότερο στο χιόνι και στην λάσπη.
β)Η ηχομόνωση δεν είναι top. Γενικά στα honda δεν υπάρχει η γερμανική απομόνωση που συναντάς στα αντίστοιχης κατηγορίας γερμανικά.α) αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις
β) αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ και νομίζω ότι ισχύει (αν και δεν έχω οδηγήσει back to back για να κρίνω ασφαλέστερα).- Ολα τα αυτοκινητα που εχουν αυτοματη ανακλιση καθρεφτων εχουν εναν διακοπτη τριων θεσεων, το CRV εχει δυο θεσεων που ακομα προσπαθω να καταλαβω με ποιον τροπο συνεργαζεται με την αυτοματη ανακλιση.
Αρχικά, έχεις διαβάσει καθόλου το μάνιουαλ;
Στο civic μου, οι καθρέπτες έχουν 2 θέσεις: ανοικτή και κλειστή. Αν τους κλείσεις από εκεί, ξαναανοίγουν μόνο από εκεί. Αν τους κλείσεις από το τηλεχειριστήριο, ανοίγουν αυτόματα μόλις ανοίξει η πόρτα του οδηγού. Και από το τηλεχειριστήριο κλείνουν αν το κλειδώσεις και ξαναπατήσεις το κουμπί του κλειδώματος παρατεταμένα εντός 10 δευτερολέπτων από το κλείδωμα!- Κατι τρεχει με τις πισω πορτες και οταν παταω το τηλεχειριστηριο (του κλειδιου) να μπω στο αμαξι, οι πισω πορτες εξακολουθουν να ειναι κλειδωμενες.
Έχει 2 επιλογές (που εμένα ρυθμίζονται από το μενού της οθόνης): 1. Το ξεκλείδωμα ξεκλειδώνει και τις 5 πόρτες, και 2. Το ξεκλείδωμα ξεκλειδώνει μόνο την πόρτα του οδηγού και θέλει 2ο απλό πάτημα το κουμπί του ξεκλειδώματος εντός 10 δευτερολέπτων για να ξεκλειδώσουν και οι υπόλοιπες πόρτες.
(bonus tip: ο κανόνας με το 2ο παρατεταμένο πάτημα εντός 10 δευτερολέπτων από το κλείδωμα/ξεκλείδωμα, κλείνει/ανοίγει και τα παράθυρα.)
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Έχω πάρει το CIvic. Κάποιες απαντήσεις για το φίλο που ρωτάει (αν ισχύουν τα ίδια):- Ολα τα αυτοκινητα που εχουν αυτοματη ανακλιση καθρεφτων εχουν εναν διακοπτη τριων θεσεων, το CRV εχει δυο θεσεων που ακομα προσπαθω να καταλαβω με ποιον τροπο συνεργαζεται με την αυτοματη ανακλιση.
Αρχικά, έχεις διαβάσει καθόλου το μάνιουαλ;
Στο civic μου, οι καθρέπτες έχουν 2 θέσεις: ανοικτή και κλειστή. Αν τους κλείσεις από εκεί, ξαναανοίγουν μόνο από εκεί. Αν τους κλείσεις από το τηλεχειριστήριο, ανοίγουν αυτόματα μόλις ανοίξει η πόρτα του οδηγού. Και από το τηλεχειριστήριο κλείνουν αν το κλειδώσεις και ξαναπατήσεις το κουμπί του κλειδώματος παρατεταμένα εντός 10 δευτερολέπτων από το κλείδωμα!Μπράβο Σαργέ.Ομολογώ δεν ήξερα οτι μπορούσες να αναδιπλώσεις απομακρυσμένα τους καθρέπτες στο CRV.
Πιάστηκα αδιάβαστος ακόμη μια φορά.Το βραβειο RTFM δικαίως στον Σαργό.
-
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τα σχολια. Θα εφαρμοσω ολα οσα μου γραψατε μπας και καταφερω 'να μαθω' τα βασικα για το αυτοκινητο.
Ειναι γεγονος οτι μονο που ειδα το manual το φοβηθηκα, οπότε ειναι πολυ δυσκολο να 'βρω' τον εαυτο μου τοσο 'ευδιαθετο' και διαθεσιμο χρονικα ωστε να το ανοιξω και να αρχισω να το διαβαζω. Και να φανταστει κανεις οτι στη ζωη μου σε οτιδηποτε καινουριο αγοραζα, το πρωτο πραγμα ηταν να διαβασω το manual και μετα να ανοιξω το κουτι. Αυτο ομως δεν ειναι manual, ειναι 'εγκυκλοπαιδεια'. Τοσο πολυ το εχω παρει απο φοβο, που στο αυτοκινητο απο τοτε που το εχω παρει, η οθονη ειναι σβηστή και ανοιγει μονο οταν βαζω την οπισθεν και αυτο γιατι ξερω οτι αν την ανοιξω θα χρειαστει να ανοιξω μετα το manual..
Πρεπει ομως να συμφωνησετε οτι η χρηση του ειναι μπερδεμενη και 'ιδιότροπη', τοσο, ωστε πολλα προβληματα εχεις μοναδικη ελπιδα να τα λυσεις μονο στο manual (εαν ειναι δυνατον να τα βρει κανεις εκει, δεν γνωριζω ακομη) η..σε καποιο forum καλη ωρα. Στο αλλο μου το diesel, ενα Renault του 2103 εδω και πεντε χρονια που το εχω δεν χρειαστηκε να ανοιξω ποτέ το manual, ολα λειτουργουν ξεκαθαρα. Οι πισω πορτες πχ, πατωντας το ειδικο διακοπτακι ασφαλιζουν μονιμα αλλα ανοιγουν παντα (και λογικα) απο εξω. Στο CRV (με το κλειδι πανω στην κλειδαρια γιατι ειναι στο παρκιγκ) οταν παω να ανοιξω τις πισω πορτες να μπουν τα παιδια η και το πορτ μπαγκαζ δεν ανοιγουν και πρεπει να ανοιξω την πορτα του οδηγου να πατησω το κουμπακι με το 'λουκετο'. Αυτο κι αν ειναι ο 'ορισμος της ιδιοτροπιας'..Γιατι το CRV το εκαναν τοσο μπερδεμενο δεν μπορω να καταλαβω. Μηπως οφειλεται οτι το εφτιαχναν στην Αγγλια? Απαραδεκτο λοιπον για μενα ως προς αυτο το σημειο. Ειναι το πιο δυσχρηστο αυτοκινητο που ειχα στην κατοχη μου. Ευχομαι το επερχομενο μοντελο να ειναι φυσιολογικο.
Κατα αλλα, δεν μπορω ακομα να εκφερω γνωμη για το αυτοκινητο, μετα απο καποιο ταξιδι ισως, μακαρι να ειναι θετικη. -
Υπερβάλεις! Είναι σχετικά απλό και κατανοητό τουλάχιστον στα θέματα που αναφέρεσαι.
Το πρόβλημα μάλλον το έχεις εσύ αλλά είναι λογικό μιας και έρχεσαι από το μέλλον...Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Στο αλλο μου το diesel, ενα Renault του 2103 εδω και πεντε χρονια που το εχω -
Ούτε το εγχειρίδιο διάβασες , ούτε μας εδώ.
Πάμε από την αρχή.
Σύγγραμμα 1 (επιβιώση σε γιαπωνέζικη τουαλέτα)
http://sushimou.gr/odhgos-epibiwshs-sth ... -toyaleta/
Κάποια στιγμή θα γράψω ένα σύγγραμμα για το πως καμακώνεις γιαπωνέζα στο Τόκυο χωρίς τιντερ αλλά δεν θέλουμε να σε τρομάξουμε.
-
Έχει 2 επιλογές (που εμένα ρυθμίζονται από το μενού της οθόνης): 1. Το ξεκλείδωμα ξεκλειδώνει και τις 5 πόρτες, και 2. Το ξεκλείδωμα ξεκλειδώνει μόνο την πόρτα του οδηγού και θέλει 2ο απλό πάτημα το κουμπί του ξεκλειδώματος εντός 10 δευτερολέπτων για να ξεκλειδώσουν και οι υπόλοιπες πόρτες.
Παιδια αυτο που αναφερει ο φιλος ο Sargus για το Civic του το εχει δοκιμασει κανεις στο δικο μας? Ισχυει?
-
Παιδια αυτο που αναφερει ο φιλος ο Sargus για το Civic του το εχει δοκιμασει κανεις στο δικο μας? Ισχυει?
Ισχύει είναι ακριβώς το ίδιο λογισμικό.
RTFM -
RScenic έγραψε:
Στο αλλο μου το diesel, ενα Renault του 2103 εδω και πεντε χρονια που το εχωΧαχαχα..εγινε αναγραμματισμος...θα μπορουσε να ειναι και 1203..παντως εννοουσα 2013..
Ισω να ειμαι και λιγο αυστηρος, η και..αναχρονιστικος αν το ειδος αυτο της λειτουργιας και ο απαραιτητος και ισως υπερβολικος προβληματισμος να ειναι στην ουσια 'προοδευτικο' τελικα..λετε??
Παντως προτιμω να μην προβληματιζομαι, ακομα και στην τουαλεττα..
Αντε, αναγκαστικα θα ανοιξω και την οθονη, να βρω την ρυθμιση του ξεκλειδωματος για ολες τις πορτες..Μπορει να τα καταφερω.. -
RScenic έγραψε:
Στο αλλο μου το diesel, ενα Renault του 2103 εδω και πεντε χρονια που το εχωΧαχαχα..εγινε αναγραμματισμος...θα μπορουσε να ειναι και 1203..παντως εννοουσα 2013..
Ισω να ειμαι και λιγο αυστηρος, η και..αναχρονιστικος αν το ειδος αυτο της λειτουργιας και ο απαραιτητος και ισως υπερβολικος προβληματισμος να ειναι στην ουσια 'προοδευτικο' τελικα..λετε??
Παντως προτιμω να μην προβληματιζομαι, ακομα και στην τουαλεττα..
Αντε, αναγκαστικα θα ανοιξω και την οθονη, να βρω την ρυθμιση του ξεκλειδωματος για ολες τις πορτες..Μπορει να τα καταφερω..Σκέψου εγώ που πήγα Τόκυο χωρίς να έχω διαβάσει το μανιουαλ τι έπαθα...
-
Για να σε προλάβω για να μην αγχωθείς.
Δες πως κάνεις initialise τις πιέσεις ελαστικών , μόλις προσθέσεις αερα στα ελαστικά σε κάποιο βενζινάδικο.
-
Εγω θα εψαχνα κνενα ξεμπαρκο θαμνο η δενδρο..ουτοπια βεβαια σε τετοιο μερος σαν το Τοκυο..
Οσο για τα ελαστικα, το τσιμπησα καπου που το αναφερεις, διαβαζοντας ολο το νημα. Ομως θα 'ξαναβγαλω την υλη' μην εχουμε τιποτα απροοπτα -
Στο Τόκυο στην κυριολεξία δεν έχει μέρος ουτε να κλάσεις
ΓΙα αυτό και ο φίλος ο Γάτος αναφέρει οτι αναφέρει για τα καθίσματα των honda....
-
Λοιπον, οσο αφορα το κλεισιμο των πισω θυρων:
RScenic έγραψε:
Κατι τρεχει με τις πισω πορτες και οταν παταω το τηλεχειριστηριο (του κλειδιου) να μπω στο αμαξι, οι πισω πορτες εξακολουθουν να ειναι κλειδωμενες.sargus έγραψε:
Έχω πάρει το CIvic. Κάποιες απαντήσεις για το φίλο που ρωτάει:
Έχει 2 επιλογές (που εμένα ρυθμίζονται από το μενού της οθόνης): 1. Το ξεκλείδωμα ξεκλειδώνει και τις 5 πόρτες, και 2. Το ξεκλείδωμα ξεκλειδώνει μόνο την πόρτα του οδηγού και θέλει 2ο απλό πάτημα το κουμπί του ξεκλειδώματος εντός 10 δευτερολέπτων για να ξεκλειδώσουν και οι υπόλοιπες πόρτες.Εδω ο Sargus για το μενου ποιας οθονης μιλαει? Την μεγαλης της 7ιντσης? Ουτε εκει αλλα ουτε και στο manual βρισκω καμμια ρυθμιση που να αφορα η συγκεκριμενη οθονη τις λειτουργιες του ατοκινητου. Με ενδιαφερει να κλειδωνουν/ξεκλειδωνουν ολα μαζι.
-
Χμμμ..το βρηκα, στο κεντρικο καντραν..Αν θα βρω και ποιο ειναι το 'enter', αρχοντας..
Τι'ν' τουτο ωρεεε.. -
Χμμμ..το βρηκα, στο κεντρικο καντραν..Αν θα βρω και ποιο ειναι το 'enter', αρχοντας..
Τι'ν' τουτο ωρεεε..Touch screen no need for enter....
-
Σ ευχαριστω, αν και δεν καταλαβα. Διαπιστωσα οτι στο 'κεντρικο καντραν' (στη μεση του ταχυμετρου) δεν χρειαζεται enter. Στην μεγαλη οθονη ομως χρειαζεται, σωστα?
Και μια που σε πετυχα συνονοματε πες μου κατι. Καπου εχεις αναφερει οτι για συνδεση smartphone (κλασσικου Κινεζικου) χρειαζεται καλωδιο mini USB - HDMI. Υπαρχει και καλωδιο με USB, επιπλεον απο τα προηγουμενα, με σκοπο την τροφοδοσια. Τετοιο με τρια χρειαζεται η απλα mini USB-HDMA? -
Καλησπέρα από Κύπρο...
Για διασύνδεση smartphone υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές
α)Bluetooth (για τηλεφωνία)
β)USB (για λειτουργίες όπως ipod ή αλλών εφαρμογών ήχου -- spotify)
γ)HDMI έαν θες να μεταφέρεις και εικόνα από το κινητό σου.Μετά από αρκετές δοκιμές έχω απορρίψει την λύση του HDMI καθώς δεν βολεύει ιδιαίτερα. Είναι προτιμότερο να τρέχεις κατευθείαν στο android της εφαρμογές παρά να τις μεταφέρεις μέσω HDMI στην οθόνη του connect.(ασε που χαλάει εύκολα το καλώδιο HDMI)
Πιο αξιόπιστη είναι η usb σύνδεση ώστε να μπορείς να επιλέξεις εφαρμογές ήχου. Εγώ προσωπικά δεν αλλάζω με τίποτα το apple music.
Honda CR-V 2015