-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Αν το υπάρχον μοντέλο είναι πανέμορφο, το καινούριο είναι απλά θεϊκό.Βασικα αηδια ειναι απο πισω ετσι οπως το δα στο video..
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Η απόφαση πάρθηκε. Θα περιμένω το καινούριο. Υπομονή κανένα χρόνο.Κοιτούσαμε το Honda Civic και θυμαμαι πως ενώ είχε κυκλοφορήσει το μοντέλο του 2015 από τον Ιανουάριο σε Αγγλία, Γερμανία, στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος το έφερε το καλοκαίρι. Θυμάμαι ότι όταν ρωτούσαμε, είχε ακόμη στοκαρισμένα δύο ετών που τα έδινε με μια μικρή έκπτωση. Περίμενε προφανώς να του τελειώσουν αυτά για να φέρει το καινούργιο μοντέλο.
Τα αναφέρω αυτά γιατί υποψιάζομαι πως πολύ δύσκολα θα πατήσει τις ρόδες του σε Ελληνικό έδαφος το νεό CRV σε έναν χρόνο από τωρα.
-
Δεν θεωρώ πολύ σώφρον να αγοράζουμε αυτοκίνητα που μόλις έχουν βγει και δεν έχουν λύσει ακόμα τις παιδικές τους ασθένειες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν θεωρώ πολύ σώφρων να αγοράζουμε αυτοκίνητα που μόλις έχουν βγει και δεν έχουν λύσει ακόμα τις παιδικές τους ασθένειες.Πολλά +
-
Μέχρι να κάνουν την εισαγωγή θα έχει περάσει και την εφηβία, όχι μόνο τις παιδικές ασθένειες
Από την άλλη, πέρα από τις παιδικές ασθένεις, ένα νέο μοντέλο κουβαλάει και πιο σύγχρονη τεχνολογία (καλύτερο πλαίσιο, πιο σύγχρονος εξοπλισμός, βελτιώσεις) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Τα 6-7 χρόνια που μεσολαβούν από την μία γενιά στην επόμενη δεν είναι λίγος χρόνος με βάση την ταχύτητα που προχωράει η τεχνολογία. Αξίζει για τον φόβο των παιδικών ασθενειών να τα χάσεις όλα αυτά;
-
Ποιος είπε να τα χάσεις; Απλά να μην το πάρεις με το καλημέρα. Ιδανικά 1-2 χρονάκια θα ήθελα να κυκλοφορεί στην αγορά. Βέβαια για αυτοκίνητο μιλάμε, μπορεί να το χρειάζεσαι άμεσα. Γενικά εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ποιος είπε να τα χάσεις; Απλά να μην το πάρεις με το καλημέρα. Ιδανικά 1-2 χρονάκια θα ήθελα να κυκλοφορεί στην αγορά. Βέβαια για αυτοκίνητο μιλάμε, μπορεί να το χρειάζεσαι άμεσα. Γενικά εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.+1
-
Ποιος είπε να τα χάσεις; Απλά να μην το πάρεις με το καλημέρα. Ιδανικά 1-2 χρονάκια θα ήθελα να κυκλοφορεί στην αγορά. Βέβαια για αυτοκίνητο μιλάμε, μπορεί να το χρειάζεσαι άμεσα. Γενικά εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.Ναι αλλα με την προϋπόθεση οτι εχεις πέσει σε σοβαρό κατασκευαστή που διορθώνει τα λάθη στην παραγωγή ακομα και πριν το facelift, οχι σαν τη νισσαν π.χ που ακομα με τα ίδια προβλήματα βγαίνουν τα QQ τρία χρονια μετα την έναρξη της παραγωγής.
-
Η λέξη πρόβλημα αποκτά άλλη σημασία όταν αναφέρεται για το qq. Περιμένεις να μάθεις για αστοχίες υλικών καίριες για την κανονική λειτουργία του κινητήρα, σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ατέλειες που επιβαρύνουν τη θέση του σε θέματα παθητικής ασφαλειας και ελαττωματικά μέρη που καθιστούν την οδική του συμπεριφορά κουραστική για οδηγό και επιβάτες. Τελικά όμως δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Αντίθετα αφορούν άλλο ένα ιαπωνικής αξιοπιστίας όχημα που σε βάθος χρόνου αποδυκνείεται όχι μόνο αξιόπιστο αλλά και εμπορικά πολύ καλή κίνηση αγοράς και μεταπώλησης. Βέβαια αν το βάλεις σε ανώμαλο έδαφος που ούτε οδηγός τεθωρακισμένου δεν παρκάρει και αποφασίσεις να ανοίξεις το πορτ μπαγκάζ για λόγους που μόνο εσύ ξέρεις, τότε ναι... μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα. Υπάρχει επίσης και ένα θέμα με κάποια σημεία που εμφανίζονται παράλογοι συντονισμοί όταν κινείσαι σε δρόμους - μοκέτες όπως τέτοιοι είναι οι ελληνικοί. Αυτοκίνητα σαν το crv ή το rav4 δεν θα παρουσίαζαν ανάλογη συμπεριφορά ως πιο προσεγμένα. Θα το πω για παρηγοριά στον κολλητό μου που θα αλλάξει βάση διαφορικού στο crv στα 110000 χλμ και στον άλλο τον γείτονα που άλλαξε δυο ημιαξόνια στα 150000 με το rav. Ετσι θα ΄χουμε να λέμε...
-
Ποιος είπε να τα χάσεις; Απλά να μην το πάρεις με το καλημέρα. Ιδανικά 1-2 χρονάκια θα ήθελα να κυκλοφορεί στην αγορά. Βέβαια για αυτοκίνητο μιλάμε, μπορεί να το χρειάζεσαι άμεσα. Γενικά εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.Η συζήτηση ξεκίνησε από το CRV, του οποίου η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.Υπάρχουν πολλοί που θα κάνουν υπομονή μισό/ χρόνο για να αποκτήσουν το καινούργιο έναντι αυτού που κυκλοφορεί τώρα. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί που σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο και θα περίμεναν άλλα δύο χρόνια για να εξαλειφθούν οι όποιες παιδικές ασθένειες και να προχωρήσουν μετά στην αγορά.
-
Δε τίθεται θέμα αξιοπιστίας όταν μιλάμε για honda. Εξαιρέσεις υπάρχουν άλλα στη περίπτωση της Honda, ελάχιστες.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ναι αλλα με την προϋπόθεση οτι εχεις πέσει σε σοβαρό κατασκευαστή που διορθώνει τα λάθη στην παραγωγή ακομα και πριν το facelift, οχι σαν τη νισσαν π.χ που ακομα με τα ίδια προβλήματα βγαίνουν τα QQ τρία χρονια μετα την έναρξη της παραγωγής.Καμιά αντίρρηση αλλά τουλάχιστον αν έχουν περάσει 2 χρόνια θα ξέρεις τα προβλήματα αυτά οπότε το παίρνεις τουλάχιστον συνειδητοποιημένος.
Η συζήτηση ξεκίνησε από το CRV, του οποίου η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.Υπάρχουν πολλοί που θα κάνουν υπομονή μισό/ χρόνο για να αποκτήσουν το καινούργιο έναντι αυτού που κυκλοφορεί τώρα. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί που σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο και θα περίμεναν άλλα δύο χρόνια για να εξαλειφθούν οι όποιες παιδικές ασθένειες και να προχωρήσουν μετά στην αγορά.
Πράγματι δύσκολα θα περίμεναν τόσο. Εγώ σ' αυτή την περίπτωση πολύ απλά θα έπαιρνα το τωρινό. Αλλά είπαμε δεν πάω να πείσω κανένα. Ειδικά σ' αυτό το θέμα είναι καθαρά προσωπική η σκοπιά, δεν μπορώ να πω ότι κάποιος που παίρνει καινούριο στην αρχή της κυκλοφορίας του κάνει λάθος γιατί κι αυτός θα μου πει 'μα εσύ πας να πάρεις ένα μοντέλο που έχει ήδη παλιώσει'. Σεβαστές κι οι δύο απόψεις.
Δε τίθεται θέμα αξιοπιστίας όταν μιλάμε για honda. Εξαιρέσεις υπάρχουν άλλα στη περίπτωση της Honda, ελάχιστες.
Δεν είναι μόνο θέματα αξιοπιστίας που μπορεί να έχουν καινούρια μοντέλα (που κι αυτό δε θα ήταν περίεργο). Μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα συναρμογής, κάποιο πρόβλημα με το ηχοσύστημα για παράδειγμα ή και με τον κινητήρα αλλά μικρότερης σοβαρότητας κτλ. Δεν τα λες προβλήματα αξιοπιστίας αλλά όσο να'ναι το μη δοκιμασμένο μοντέλο μπορεί να έχει και διάφορα άλλα ενοχλητικά μικροπροβλήματα. Και πάλι: δε θεωρώ ότι υπάρχει σωστό και λάθος, πολύ καλά κάνεις και περιμένεις το καινούριο αφού έτσι το βλέπεις, οι περισσότεροι αυτό θα έκαναν.
-
Και όσο για τα στοκ που είπε κάποιος νωρίτερα. Ο Σαρακακης το απόθεμα το πάει τσιμα τσιμα. Ζήτημα αν έχει τώρα 20-30 crv στο τελωνείο. Μπορεί κάποιος να θυμηθεί σε σχέση με το λανσάρισμα του τωρινου crv στην Ευρώπη, πότε ήρθε στην Ελλάδα?
-
Δεν γνωρίζω τι ισχύει αυτή την στιγμή, αλλά αρχές του 2015 που ψάχναμε αυτοκίνητο και ενώ ξεκινούσε να κυκλοφορεί το ΜΥ2015 στο εξωτερικό, ο κατάλογος του είχε τα ΜΥ2014 και μας είχε πει ότι έχει στοκαρισμένα και ορισμένα ΜΥ2013 τα οποία έδινε με μια έκπτωση των 500€ νομίζω (ότι πρέπει να για να αλλάξεις λάστιχα, υαλοκαθαριστήρες κλπ που θα είχαν ξεραθεί μετά από τόση ακινησία). Την ανανέωση του Civic την έφερε με μισό χρόνο καθυστέρηση, το καλοκαίρι του 2015, ενώ Αγγλία, Γερμανία κυκλοφορούσε από τον Ιανουάριο.
Προφανώς περίμενε να του φύγουν τα παλιά για να φέρει τα καινούργια (με ένα καπέλο 500€ θυμάμαι).
ΥΓ. Νομίζω ότι το ίδιο ίσχυε και για κάποια Mitsubishi ASX που είχε.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Η λέξη πρόβλημα αποκτά άλλη σημασία όταν αναφέρεται για το qq. Περιμένεις να μάθεις για αστοχίες υλικών καίριες για την κανονική λειτουργία του κινητήρα, σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ατέλειες που επιβαρύνουν τη θέση του σε θέματα παθητικής ασφαλειας και ελαττωματικά μέρη που καθιστούν την οδική του συμπεριφορά κουραστική για οδηγό και επιβάτες. Τελικά όμως δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Αντίθετα αφορούν άλλο ένα ιαπωνικής αξιοπιστίας όχημα που σε βάθος χρόνου αποδυκνείεται όχι μόνο αξιόπιστο αλλά και εμπορικά πολύ καλή κίνηση αγοράς και μεταπώλησης. Βέβαια αν το βάλεις σε ανώμαλο έδαφος που ούτε οδηγός τεθωρακισμένου δεν παρκάρει και αποφασίσεις να ανοίξεις το πορτ μπαγκάζ για λόγους που μόνο εσύ ξέρεις, τότε ναι... μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα. Υπάρχει επίσης και ένα θέμα με κάποια σημεία που εμφανίζονται παράλογοι συντονισμοί όταν κινείσαι σε δρόμους - μοκέτες όπως τέτοιοι είναι οι ελληνικοί. Αυτοκίνητα σαν το crv ή το rav4 δεν θα παρουσίαζαν ανάλογη συμπεριφορά ως πιο προσεγμένα. Θα το πω για παρηγοριά στον κολλητό μου που θα αλλάξει βάση διαφορικού στο crv στα 110000 χλμ και στον άλλο τον γείτονα που άλλαξε δυο ημιαξόνια στα 150000 με το rav. Ετσι θα ΄χουμε να λέμε...Πότε μου δεν σε κατάλαβα βρε Σπύρο τι κάψουρα έχεις φάει με το qq ενώ δεν το έχεις κιόλας. Κανείς συνεχώς κρίσεις για κάτι που δεν έχεις στην κατοχή σου και δεν ζεις τα οποία μικρό προβλήματα έχει.
Μπορεί τα θέματα που αναφέρω να μην ήταν μηχανικά ή εξίσου σοβαρά, αλλά το να ακούγεται ο ίδιος εκνευριστικός τριγμος π.χ από τον αεραγωγο είτε σε αμάξι του 14 είτε σε αμάξι του 16 και να μην έχει γίνει καμία απόπειρα αποκατάστασης είτε πριν την πώληση (ακόμα δεν ξέρουν ή δεν νοιαζονται να μάθουν και αυτό σχεδιάζουν οι κάτοχοι) είτε πολύ περισσότερο στο εργοστάσιο είναι δείγμα απόλυτης αδιαφορίας για τον πελάτη, ο οποίος όσο και να τα γνωρίζει, εκπλήσσεται που τελικα κανεις από την εταιρία δεν ασχολήθηκε πράγμα νομίζω εύκολο να περιμένει κανεις..... Εγώ πραγματικά λυπάμαι για την ταλαιπωρία του κόσμου και των εξουσιοδότημενων για τέτοια θέματα που τελικά τις λύσεις τις βρίσκουν μόνοι τους οι κάτοχοι τις ανεβάζουν στα φορά αλλά στην εταιρία σκοτιστηκαν....
Τέτοιες εταιρείες που δεν λογαριαζουν το χρόνο και το piece of mind των κατόχων τους δεν τις θέλω. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τέτοιες εταιρείες που δεν λογαριαζουν το χρόνο και το piece of mind των κατόχων τους δεν τις θέλω.
Στέφανε...peace of mind...Πολύ...Maiden ακούς τελευταία!
Γύρνα το λίγο σε Fates Warning, Symphony X, Dream Theater... -
Είμαι κλασσικούρα ρε συ!
-
-
Μεγάλο και ατσούμπαλο και αυτό
-
Ομολογω οτι το τωρινο μου αρεσει περισσοτερο. Παντως σε ομορφια ειναι πανω απο το μεσο ορο για Ιαπωνα. Δειχνει ομως ογκωδες.
Honda CR-V 2015