-
Καλά έκαναν και αύξησαν το μεταξόνιο, γιατί στο υπάρχον μοντέλο ήταν λίγο στριμωχτά πίσω, όταν ήθελες να παίξεις μπάλα
1.5 με 190 άλογα
Το θέμα βέβαια με τα Honda, είναι σε τι τιμή θα το φέρουνε. Θα το φάει η Χ1 πιθανότατα, γιατί μάλλον σε αυτά τα λεφτά θα παίζει πάλι.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Μόνο σ'εμένα θυμίζει λίγο Rav 4 από πίσω;Το ίδιο ακριβώς σκεφτόμουν!
-
Ουσιαστικά λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουν υιοθετήσει αυτά τα οριζόντια φώτα και το ίδιο κάνει και η honda με το crv τώρα...Έτσι όμως το αμάξι μάλλον χάνει και την ιδιαιτερότητα που είχε μέχρι το προηγούμενο μοντέλο στο σημείο αυτό!
Για τον κινητήρα με τα 190 άλογα...εύγε στην εταιρία που φαίνεται...να οδηγεί την κούρσα!
Οικογενειακό αμάξι με χώρους...γηπέδου και κινητήρα που βάζει κάτω τον ανταγωνισμό!
Για τις τιμές της honda τα έχουμε ξαναπεί...δεν νομίζω να αλλάξει κάτι και...σε μεγάλο βαθμό αυτά που προσφέρει το αξίζουν κιόλας... -
Μείωση τιμής. Το 4κινητο από 37100€ πάει στα 35800€ και το 2κινητο από 33700€ πάει στα 32000€. Μάλλον μέχρι τέλος χρόνου (μπορεί να είναι και μαρκετινιστικο αυτο).
-
Το καινούριο με τα 190 άλογα πότε έρχεται; Μήπως έχει σχέση η μείωση τιμής με αυτό;
Πάντως η Honda λανσάρει κινητήρες με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με τον...ανταγωνισμό και δεν ξέρω αν με τον τρόπο αυτό τελικά ανταγωνίζεται ΚΑΙ τον ίδιο της τον εαυτό! Τι εννοώ; Με κάθε καινούριο κινητήρα ουσιαστικά δεν βάζεις τον παλιότερο σε δεύτερη μοίρα ακόμη και με σημαντικές διαφορές που έχουν στην τιμή...; -
Δεν πηγαίνουν όλοι για τον δυνατότερο κινητήρα. Άλλοι γιατί δεν τους χρειάζονται τα παραπάνω άλογα και άλλοι γιατί δεν μπορούν για οικονομικούς λόγους.
Μόνο θετικά βρίσκω στο να μπορείς να προσφέρεις περισσότερες επιλογές στους πελάτες σου.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δεν πηγαίνουν όλοι για τον δυνατότερο κινητήρα. Άλλοι γιατί δεν τους χρειάζονται τα παραπάνω άλογα και άλλοι γιατί δεν μπορούν για οικονομικούς λόγους.Μόνο θετικά βρίσκω στο να μπορείς να προσφέρεις περισσότερες επιλογές στους πελάτες σου.
Εγώ δεν το διατύπωσα σωστά!
Βγάζει τους κινητήρες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν τους έβγαζε όλους μαζί θα ήξερες εξαρχής ποιον προτιμάς και ποιον μπορείς να πάρεις. Τώρα π.χ. μπορεί να θέλεις τον πιο ισχυρό και από τα 120 άλογα που παίρνεις μετά από λίγο βγαίνει με 160, και μετά από λίγους μήνες σκάει μύτη και ο 190άρης...Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται και αδικημένοι έτσι.. -
Καλά έκαναν και αύξησαν το μεταξόνιο, γιατί στο υπάρχον μοντέλο ήταν λίγο στριμωχτά πίσω, όταν ήθελες να παίξεις μπάλα1.5 με 190 άλογα
Το θέμα βέβαια με τα Honda, είναι σε τι τιμή θα το φέρουνε. Θα το φάει η Χ1 πιθανότατα, γιατί μάλλον σε αυτά τα λεφτά θα παίζει πάλι.
+πάρα πολλά
-
Άλλο να πληρώνεις φόρους για 2λιτρο και άλλο για 1500 όμως...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Άλλο να πληρώνεις φόρους για 2λιτρο και άλλο για 1500 όμως...Σωστός, αλλά μιλάμε για τιμή αγοράς τώρα. Κόστος κατοχής συντήρησης κλπ το cr-v παίρνει κεφάλι.
-
Ότι είναι πολύ ακριβό το CRV είναι, ότι παίζει στα χωράφια της X1 σωστό επίσης και άρα πολλοί δε θα το προτιμήσουν ακριβώς γιατί μπορούν να πάρουν τη BMW με ανάλογα χρήματα. Έχει όμως και το CRV πλεονεκτήματα:
-
Το φορολογικό καθεστώς που επιβάλει περί τα 4 χιλιάρικα επιπλέον στη 2λιτρη Χ1 σε βάθος δεκαετίας. Στην πράξη αυτό σημαίνει αύξηση της τιμής της κατά το ανάλογο ποσό (βέβαια με αραιές δόσεις και δεδομένου ότι θα κρατήσεις το αυτοκίνητο για τόσο καιρό). Επίσης είναι ένα καθαρά ελληνικό πλεονέκτημα του CRV, αφού σε άλλες χώρες δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο - κάλλιστα μπορεί να φορολογία να προσαμοστεί βάσει τιμής κτήσης άρα πάει το πλεονέκτημα.
-
Το βασικό όμως ατού του CRV είναι οι χώροι του. Εδώ είναι ξεκάθαρα καλύτερο απ' τη Χ1. Για πολύ κόσμο είναι σημαντικό κριτήριο (και δικαιολογημένα). Χωρίς να λέω ότι οι χώροι της Χ1 είναι μικροί (αυτό έλειπε), του CRV είναι καλύτεροι (και δε μιλάμε μόνο για χώρο αποσκευών).
-
Επίσης μην ξεχνάμε και την αξιοπιστία της Honda, επίσης σημαντικό για πολλούς.
-
Για να το πάρουμε κι ανάποδα, βασικό πλεονέκτημα της Χ1 είναι το στήσιμό της και η συμπεριφορά της στο δρόμο. Όμως και το CRV έχει δείξει πολύ καλά χαρακτηριστικά σ' αυτούς τους τομείς. Μπορεί να μη φτάνει τη BMW αλλά δεν είναι ότι κάνεις και σημαντική παραχώρηση ως προς τη συμπεριφορά της στο δρόμο.
-
Άλλο πλεονέκτημα της X1 είναι το BMW brand name. Εδώ είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα. Προσωπικά δεν αποτελεί κριτήριο αλλά για πολλούς είναι βασικό. Φυσικά σεβαστό.
Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι μπορεί η Χ1 να αποτελεί την επιλογή των περισσότερων σ' αυτά τα χρήματα, αλλά και το CRV έχει θέση στην αγορά. Κάποιος που δίνει προτεραιότητα στα πλεονεκτήματά του έχει λόγους να το προτιμήσει, καθώς και στους τομείς που υπερέχει η X1 δε θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις.
-
-
Σε βάθος χρόνου ο ιδιοκτήτης ενός CR-V θα έχει κέρδος και από την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση του 1.6 diesel.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ότι είναι πολύ ακριβό το CRV είναι, ότι παίζει στα χωράφια της X1 σωστό επίσης και άρα πολλοί δε θα το προτιμήσουν ακριβώς γιατί μπορούν να πάρουν τη BMW με ανάλογα χρήματα. Έχει όμως και το CRV πλεονεκτήματα:-
Το φορολογικό καθεστώς που επιβάλει περί τα 4 χιλιάρικα επιπλέον στη 2λιτρη Χ1 σε βάθος δεκαετίας. Στην πράξη αυτό σημαίνει αύξηση της τιμής της κατά το ανάλογο ποσό (βέβαια με αραιές δόσεις και δεδομένου ότι θα κρατήσεις το αυτοκίνητο για τόσο καιρό). Επίσης είναι ένα καθαρά ελληνικό πλεονέκτημα του CRV, αφού σε άλλες χώρες δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν ξέρουμε τι θα σκεφτούν αύριο - κάλλιστα μπορεί να φορολογήσουν βάσει τιμής κτήσης άρα πάει το πλεονέκτημα.
-
Το βασικό όμως ατού του CRV είναι οι χώροι του. Εδώ είναι ξεκάθαρα καλύτερο απ' τη Χ1. Για πολύ κόσμο είναι σημαντικό κριτήριο (και δικαιολογημένα). Χωρίς να λέω ότι οι χώροι της Χ1 είναι μικροί (αυτό έλειπε), του CRV είναι καλύτεροι (και δε μιλάμε μόνο για χώρο αποσκευών).
-
Επίσης, βασικό πλεονέκτημα της Χ1 είναι το στήσιμό της και η συμπεριφορά της στο δρόμο. Όμως και το CRV έχει δείξει πολύ καλά χαρακτηριστικά σ' αυτούς τους τομείς. Μπορεί να μη φτάνει τη BMW αλλά δεν είναι ότι κάνεις και παραχώρηση ως προς τη συμπεριφορά της στο δρόμο.
-
Άλλο πλεονέκτημα της X1 είναι το BMW brand name. Εδώ είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα. Προσωπικά δεν αποτελεί κριτήριο αλλά για πολλούς είναι βασικό. Φυσικά σεβαστό.
-
Επίσης μην ξεχνάμε και την αξιοπιστία της Honda.
Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι μπορεί η Χ1 να αποτελεί την επιλογή των περισσότερων σ' αυτά τα χρήματα, αλλά και το CRV έχει θέση στην αγορά. Κάποιος που δίνει προτεραιότητα στα πλεονεκτήματά του έχει λόγους να το προτιμήσει, καθώς και στους τομείς που υπερέχει η X1 δε θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις.
Άψογη τοποθέτηση! Και μιας και είμαι κάτοχος της Χ1 να πω ότι εάν υπήρχε και ένας diesel κινητήρας με 190 άλογα στα 1500 ή 1600 κυβικά από τη Honda - και συνδυαζόταν και με ένα καλοστημένο αμάξι - θα βρισκόμουν πραγματικά σε μεγάλο δίλημμα ανάμεσα σε X1 και Crv. Αν θα με αποθάρρυνε κάτι άλλο, αυτό θα ήταν λίγο η εμφάνιση - θεωρώ την Χ1 πιο όμορφη, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό βέβαια - και το μέγεθος, καθώς το CRV είναι πραγματικά τεράστιο και δύσκολο να το παρκάρεις - αυτή τη στιγμή δεν θα χωρούσε ούτε στο γκαράζ μου! - τουλάχιστον εδώ που μένω εγώ. Αλλά δεν παύει η πρόταση σε αυτά τα κυβικά να είναι τρομερή, να υπερκαλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες μιας οικογένειας και να μας προετοιμάζει και για το σύντομο μέλλον...Φαντάζομαι ότι σε μερικά χρόνια τα περισσότερα 1500άρια και 1600άρια θα χτυπάνε 200 άλογα για πλάκα...Μπράβο και πάλι στη Honda!
-
-
Μη ξεχνάμε και την αντιπροσωπεία της Honda, που για αρκετούς είναι από μόνη της αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς.
-
Σε βάθος χρόνου ο ιδιοκτήτης ενός CR-V θα έχει κέρδος και από την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση του 1.6 diesel.Μη ξεχνάμε και την αντιπροσωπεία της Honda, που για αρκετούς είναι από μόνη της αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς.
Πολύ σωστοί κι οι δύο! Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα επιμέρους πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα από την κάθε σκοπιά (όπως το θέμα των διαστάσεων που ανέφερε ο Emperor - δεν είναι πάντα καλύτερο το μεγαλύτερο). Απλά το point μου είναι πως υπάρχει κοινό και για το CRV - ακόμα και στις πλούσιες εκδόσεις. Π.χ. κάποιος θα προτιμάει εξοπλισμό (ακριβή έκδοση CRV) αντί για στήσιμο (X1 σε ανάλογα χρήματα με λιγότερο εξοπλισμό), όπως και το αντίθετο φυσικά και ούτω καθεξής.
-
Εξυπακούεται ότι θα υπάρχει κοινό για τη Honda! Είναι τεράστια εταιρία με εξαιρετικά τις περισσότερες φορές αυτοκίνητα. Δεν ξέρω αν η τιμολόγησή της στο εξωτερικό είναι ανάλογη, πάντως εάν την πρόσεχε λίγο περισσότερο στην Ελλάδα θα είχε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν που έχει στις πωλήσεις. Και πραγματικά της αξίζει να βρίσκεται πολύ πιο πάνω, γιατί ποιοτικά ανήκει στις κορυφαίες ιαπωνικές εταιρίες και όχι μόνο.
-
H Honda φτιάχνει πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα, τα οποία χαντακώνονται στην Ελλάδα από την αδιάφορη αντιπροσωπεία (τόσο σε εξυπηρέτηση, όσο και σε τιμολόγηση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
H Honda φτιάχνει πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα, τα οποία χαντακώνονται στην Ελλάδα από την αδιάφορη αντιπροσωπεία (τόσο σε εξυπηρέτηση, όσο και σε τιμολόγηση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών).χ2
Θα το θυμάμαι μέχρι να πεθάνω, το μικρό μεταλλικό πλακετάκι με τη μεταλλική θηλιά (rear hinge) στην πίσω πόρτα σε Civic EG ο Σ να το τιμολογεί μερικές δεκάδες χιλιάδες δραχμές, τη στιγμή που οπουδήποτε αλλού (π.χ. UK) έκανε-δεν έκανε 20 λίρες (καινούριο στο σακουλάκι του)
-
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι online αγορές πλέον, αν και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι σε ογκώδη ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι online αγορές πλέον, αν και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι σε ογκώδη ανταλλακτικά.Αγορά πλήρους σετ δίσκων Brembo μπρος-πίσω για τη C5 από γνωστό online μαγαζί, στην πόρτα μου με 180€ (αποστολή από αποθήκη στη Γαλλία). Αγορά τα ίδια ακριβώς στην Ελλάδα, κατά τα λεγόμενα του φρενά, ακριβότερα ακόμα και σε τιμή χονδρικής του εισαγωγέα! Αγορά στην αντιπροσωπεία, περίπου τα διπλά λεφτά!!!
Τώρα αν με το 'ογκώδη' εννοείς λαμαρίνες, προφυλακτήρες, φτερά κλπ, τότε εκεί ίσως αλλάζει το πράγμα, αν και έχω αγοράσει το πλήρες Mazda bodykit για το RX8 από ΗΠΑ (onlinemazdaparts), και ήρθε στην πόρτα μου στο 1/3 της τιμής από την -τότε υπαρκτή- επίσημη Mazda. Παρομοίως και για αγορές από το Japanparts...
Απλώς ο Σ το είχε τερματίσει προ δεκαετιών
Honda CR-V 2015