-
Και ες εχεις και δίλιτρο Βασίλη! Ειναι κρίμα τέτοια σκαριά και δη diesel να ταλαιπωρούνται μέσα στην πόλη. Και κατανάλωση πολυ θα ανεβάσουν (εδώ το Qq χτυπάει 8αρια) και επίφοβα για ζημιές ειναι.
-
@geiasou ,αναμένω να δω την πραγματική κατανάλωση , βάση των λίτρων που θα γεμίσεις το ρεζερβουάρ και των χιλιομέτρων που θα έχεις κάνει , όταν το φουλάρεις πάλι .
Με ανάλογη οδήγηση με το civic , έκανα με 40 λίτρα vp diesel , 1000 χλμ .
Το trip πρέπει να έλεγε 3.8 .Στα πρώτα 400 χλμ , μόνο σε παράδρομους εθνικής και ταχήτητα μεχρι 80-90 , έλεγε κάτω απο 3.5 το trip .
-
Bill,δεν τα κάνω όλα σε αστικό περιβάλλον...άσε που η διαδρομή Πειραιάς-Πεντέλη ας πούμε,έχει αρκετό ανοιχτό δρόμο.Και στα ταξίδια όμως,η κατανάλωση δεν πέφτει όσο θα περίμενε κανείς...συνολικότερα είναι υψηλότερη από όσα πετρελαιοκίνητα 1600άρια έχω μπει και ξέρω.
Geiasou,να το έσκιζα τουλάχιστον πάει στο καλό,θα το ευχαριστιόμουν κιόλας...το θέμα είναι ότι πηγαίνω φυσιολογικά...σβέλτα συνήθως,αλλά σε καμία περίπτωση δεν του αλλάζω τα φώτα!
Και σταματώ εδώ για να μην ξεμακραίνουμε πολύ από το θέμα...άλλωστε τα έχω ξαναγράψει και στο Renegade topic.Αν υπάρχει άλλο μέλος με το ίδιο αμάξι,ας γράψει και αυτός εντυπώσεις εκεί. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και ες εχεις και δίλιτρο Βασίλη! Ειναι κρίμα τέτοια σκαριά και δη diesel να ταλαιπωρούνται μέσα στην πόλη. Και κατανάλωση πολυ θα ανεβάσουν (εδώ το Qq χτυπάει 8αρια) και επίφοβα για ζημιές ειναι.Απο αυτήν την άποψη Στέφανε δεν εχω θεμα γιατι ελάχιστα κινούμαι μέσα στην πόλη. Εκεί όμως και εγώ χτυπάω 8άρια για πλάκα. Εγώ πιστεύω ότι το QQ είναι σαφώς πιο οικονομικό από οτι λες. Σήμερα πήγαμε 4 ενήλικες κ οι 2 μου κόρες από Γιάννενα μέχρι Σιάτιστα και πίσω, συνολικά 250 χιλιόμετρα πήγαινε έλα, και παρα το γεγονός ότι χτύπησα σε αρκετά σημεία 150, 160 και σε κάποιες φασεις 180 χιλιόμετρα στο τέλος η μέση κατανάλωση σταμάτησε στο 6.1
Γι αυτό κ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αμάξια 1600άρια σαν του Λεωνίδα δεν είναι ακόμη πιο οικονομικά... -
Το 1500 QQ που έχω ειναι απίστευτα οικονομικό σε επαρχιακό δρόμο και σε εθνική μέχρι τα 130... Εντος πόλης και χωρις το ενοχλητικό και επικίνδυνο start stop βλέπω συνέχεια 8αρια. Βέβαια αν ανοίξει λιγο ο δρόμος πέφτει πολυ αλλα για κινηση λ.χ Μαρούσι - Κέντρο ειναι ταλαιπωρία στην οποία ευτυχώς δεν το υποβάλλω.... (γενικά βέβαια δεν το υποβάλλω σε ... χρήση, αλλα αυτο ειναι άλλη ιστορία)
-
Χθες με απίστευτο μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Θεσ/νίκης και το start-stop ενεργοποιημένο από ένα σημείο και μετά, η μέση κατανάλωση ήταν στα 6.5 lt. Του Λεωνίδα πιστεύω πως έχει αρκετά υψηλή κατανάλωση λόγο κακής αεροδυναμικής. Γενικά οι υψηλές καταναλώσεις του Renegade αναφέρονταν στα μειονεκτήματα του, σε όσες δοκιμές είχα διαβάσει (ειδικά για την βενζίνη).
-
axel12p
μήπως το renegade είναι και πιο βαρύ;
δεν το έχω ψάξει... -
Σε μια δοκιμή του 1.6 diesel αναφέρει ότι ζυγίζει 1465 κιλά. Λίγα δε τα λες, αλλά πάλι όταν βλέπεις τις καταναλώσεις του CR-V, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να φταίνε μόνο τα κιλά.
Εντωμεταξύ σε δοκιμή του 2λιτρου diesel έγραφε:
Οι 170 ίπποι του είναι αισθητοί στον δρόμο, μεν, όμως με όλα τα συστήματα τετρακίνησης αυτός έχει να κινήσει 1.610 κιλά - και οι απαιτήσεις ενέργειας για κάτι τέτοιο είναι μεγάλες. Ακόμα και με σταθερό γκάζι στο ταξίδι, οι μεγάλες μετωπικές επιφάνειες και το μεγάλο ύψος ενός γνήσιου SUV από το έδαφος διαταράσσουν τόσο πολύ την αεροδυναμική, που πάλι δεν είναι εφικτό να περιορίσει ο οδηγός σημαντικά την κατανάλωση.
Sorry για το
-
εντυπωσιακα τα νουμερα ηκαταναλωσης geiasou!!! μπραβο και σε σενα και στην Honda ! πραγματικα σε ζηλευω με την καλη εννοια !!!
Υπαρχει και diesel με περισσοτερα αλογα ; Ξερει κανεις τι καταναλωση γραφει εκει ;
Οσο για τον leo τα σχεδον 8 λιτρα του, μου φαινονται και μενα πολλα. Τον ιδιο κινητηρα τον εχουν 4 εταιρειες και δεν εχω ξαναδιαβασει για τοσο υψηλα νουμερα. Οσο για τον διλιτρο δεν εχω αποψη. Ομως για τον 1400αρι βενζινης ειναι μεν υψηλη η καταναλωση αλλα δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα. Πολλα αυτοκινητα με αυτοματο κιβωτιο αλλα χωρις τετρακινηση , πιο ελαφρια και με καλυτερη αεροδυναμικη δεν εχουν και πολυ μεγαλη διαφορα στις τιμες που δινει το trip.
-
Νεότερες πληροφορίες : το 4WD δε θα έχει απόσυρση γιατί έχει εργοστασιακή αξία 20.000+. Τελική τιμή 35700 με το κλειδί στο χέρι. Το FWD γύρω στα 31.500. Επίσης οι 2 εκδόσεις είναι ακριβώς ίδιες από πλευράς εξοπλισμού. Ακριβώς ίδιες. Μιλάμε πάντα για τις elegance.
-
Στις 26-3-2016 και ευρισκομενος στη μεση του 'τεστ οικονομιας' του νεου CRV που ξεκινησα στις αρχες Μαρτιου, ειχα γραψει το προηγουμενο μου ποστ με αυτα τα προσωρινα αποτελεσματα:
Μολις χτες το βραδυ ολοκληρωθηκε το τεστ, καθως το αμαξι στεγνωσε, οποτε αναφερω τα τελικα αποτελεσματα προς χρηση και των υποψηφιων νεων αγοραστων που μπορει να ενδιαφερονται για την καταναλωση του αυτοκινητου.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΣΤ:
-Honda CRV MY2015 FWD i-dtec 1.6 (120ps)
-αποβαρο 1.550kg
-1 επιβατης (οδηγος 100kg) και 1 χειραποσκευη (5-10kg)
-ντεποζιτο 58 λιτρων
-1ο γεμισμα την 1-3-2016 με απλο ντιζελ μεχρι να 'σκασει' η μανικα, 2ο γεμισμα την 18-4-2016 με απλο ντιζελ στο ιδιο πρατηριο και στην ιδια αντλια μεχρι να 'σκασει' η μανικα (πηρε ακριβως 48,551 λιτρα)
-το 1/6 των διαδρομων εγινε εντος Αθηνων (οχι μονο στενα αλλα και λεωφοροι - Συγγρου, Παραλιακη, Κηφισσος, Καβαλας κλπ), τα 2/6 των διαδρομων εγιναν σε επαρχιακους δρομους με 70-80 χλμ/ωρα και τα 3/6 των διαδρομων στην εθνικη οδο Αθηνων - Λαμιας με ταχυτητα ως 100 χλμ/ωρα.
-τηρηθηκαν 3 κανονες οδηγησης: 1) οχι αποτομα φρεναρισματα και ασκοπα μαρσαρισματα, 2) οδηγηση με βαση την ενδειξη καταλληλης ταχυτητας (σχεση στο κιβωτιο) και κλεφτες ματιες στη στιγμιαια καταναλωση, 3) οχι ταχυτητα πανω απο 100 χλμ/ωρα (με εξαιρεση τις κατηφορες της εθνικης)Τα νουμερα που προεκυψαν ειναι αυτα:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: (με την προυποθεση της οικονομικης οδηγησης)
- Το αυτοκινητο εχει ρεζερβα στο ντεποζιτο 10 λιτρων περιπου (58-48) η οποια σου παρεχει εξτρα αυτονομια τουλαχιστον 250 χλμ.
- Η αυτονομια με ενα γεμισμα και χωρις να χρησιμοποιηθει η ρεζερβα ειναι (1252+8=) 1.260 χλμ.
- Αρα η συνολικη αυτονομια του αυτοκινητου με ενα γεμισμα ειναι (1.260+250=) 1.510 χλμ.
- Η υπολογιζομενη απο το τριπ κομπιουτερ μεση καταναλωση ειναι 3,8 λιτρα/100χλμ.
- Η πραγματικη με βαση τα μαθηματικα μεση καταναλωση ειναι (48,551x100/1.252,6=) 3,876 λιτρα/100χλμ.
- Οι μετρητες του αυτοκινητου ειναι σχετικα ακριβεις αφου υπολογισαν μεση καταναλωση 3,8 λιτρα και αυτονομια 1.306 χλμ. με τα πραγματικα νουμερα να ειναι 3,876 λιτρα και 1.260 χλμ. αντιστοιχα.
Περαν του παραπανω 'τεστ οικονομιας', απο τοτε που παρελαβα το αυτοκινητο μεχρι σημερα και με πανω απο 8.000 χλμ σε αστικες και υπεραστικες διαδρομες, η συνολικη μεση καταναλωση ειναι 4,9 λιτρα (περιλαμβανονται μποτιλιαρισματα στο κεντρο και ταξιδια στην εθνικη οδο με 180 χλμ/ωρα).
Αυτα τα ολιγα
-
Εντυπωσιακά νούμερα!!!
Κρίμα να αδικείται από το σχεδιασμό και τον αντιπρόσωπο αυτό το διαμάντι -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εντυπωσιακά νούμερα!!!
Κρίμα να αδικείται από το σχεδιασμό και τον αντιπρόσωπο αυτό το διαμάντιΣυμφωνώ με το 'εντυπωσιακά' και το 'διαμάντι'! Δεν με χαλάει καθόλου ο σχεδιασμός!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εντυπωσιακά νούμερα!!!
Κρίμα να αδικείται από το σχεδιασμό και τον αντιπρόσωπο αυτό το διαμάντιΣυμφωνώ με το 'εντυπωσιακά' και το 'διαμάντι'! Δεν με χαλάει καθόλου ο σχεδιασμός!
+1000 (ειδικά μετά την τελευταία ανανέωση).
-
Σχεδιασμός εξαιρετικος για μενα
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κι εμένα το design μ' αρέσει πολύ. Κρίμα όμως που δε φέρνουν την 4κίνητη έκδοση.
EDIT: sorry, μπερδεύτηκα με το HRV - στο CRV φέρνουν κανονικά την 4κίνητη έκδοση απ' όσο ξέρω (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι).
-
+1 timdelay
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ενδιαφέρον και εντυπωσιακό μαζί...σε ζηλεύω!
Όποτε βρεις χρόνο,γράψε αν είσαι το ίδιο ικανοποιημένος και από τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Όποτε βρεις χρόνο,γράψε αν είσαι το ίδιο ικανοποιημένος και από τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτουΤο εχω κανει ηδη: viewtopic.php?f=15&t=58063&start=150#p3139999
Αν βρω κατι αλλο αξιο αναφορας θα το ποσταρω. -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Όποτε βρεις χρόνο,γράψε αν είσαι το ίδιο ικανοποιημένος και από τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτουΤο εχω κανει ηδη: viewtopic.php?f=15&t=58063&start=150#p3139999
Αν βρω κατι αλλο αξιο αναφορας θα το ποσταρω.Από τις πιο λεπτομερείς αναφορές μέσα στο forum οφείλω να ομολογήσω
Honda CR-V 2015